Bygging av tømmerramme

Gjør-det-selv skur: treramme trinn for trinn. Video

En gårdsbygning i form av en låve er helt nødvendig på enhver hagetomt, det være seg en sommerhytte eller et privat hus. Du kan bygge en pen struktur på egen hånd, uten spesielle ferdigheter. Vi tilbyr deg å finne ut hvordan byggingen av et rammet treskur med egne hender foregår trinnvis.

Hvor du skal begynne å bygge et rammehus

Den raskeste og mest kostnadseffektive måten å bygge et fjøs ved hjelp av rammekonstruksjonsteknologi. For rammen er det bedre å bruke tre eller metall, og en rekke materialer er egnet for mantel – det kan være tre og fasader og metall, etc..

Hvis du planlegger å bygge et treskur med egne hender, er rammen kledd med en stang og et brett. Rammeskuret er lett, så grunnlaget for det kan legges med bare stolper og betongblokker. Hvis det i stedet for fremtidig konstruksjon er en kompleks jord eller en pålitelig struktur er nødvendig, legges et monolitisk eller stripefundament.

Interessant video: DIY hagebod

Du kan klare deg uten fundament – trebjelker, som vil tjene som stativer, blir ganske enkelt begravet i bakken, forbehandlet med et antiseptisk middel, betonget, og en stropp for gulvstokken er installert..

Alternativt kan du bruke denne metoden: på det valgte stedet fjernes det øverste jordlaget under strukturen og helles, og deretter blandes sand og knust stein. Deretter legges selestrålene og lags spikres til dem. Alle trekonstruksjonselementer er impregnert med et antiseptisk middel. Men det er verdt å merke seg at en struktur uten grunnlag kan betraktes som midlertidig, den vil ikke vare lenge.

Trinn-for-trinn instruksjoner om hvordan du bygger et rammehus

Det minst tidkrevende og kostbare fundamentet er et fundament laget av blokker av betong, som enten kan kjøpes eller gjøres med egne hender. Disse blokkene er installert rundt omkretsen av strukturen i gravde hull av litt større størrelse, stampet med sand og grus. Tykkelsen på sengelaget er i størrelsesorden 25-30 cm. Blokker er installert, og på dem – stropper. Takmateriale kan legges mellom overflaten av blokken og tømmeret, og festes med bituminøs mastikk for å beskytte den mot fuktighet. Stengene skal festes til blokkene ved hjelp av pinner installert i de borede hullene og strammes med bolter.

yadka 25-30 cm. Installer blokkene, og på dem - stengene på stroppen. Mellom overflaten av blokken og stangen kan du

Det neste trinnet er å installere brettene som gulvet skal monteres på. Plater vil trenge 150×60 mm i størrelse, metallbraketter for å styrke hjørnene, og spiker 100×4 mm. Ved montering plasseres brettene på kanten og festes til stroppen med stifter. I arbeidsprosessen må du sørge for at platene ligger jevnt og så nøyaktig som mulig – jo mer nøyaktig dette trinnet utføres, jo lettere blir det å legge gulvet. For gulv, bruk 20 mm brett, 18 mm OSB, 15 mm fuktresistent kryssfiner. Rammen kan installeres på to måter: ved hjelp av “plattform” eller “ballong” -teknologi.

I følge “plattform” -teknologien installeres veggene på det allerede lagt gulvet, mens hele veggen eller et fragment av den monteres separat, deretter løftes de vertikalt og festes til selen. Noen ganger er mantelen spikret på veggen før den installeres på gulvet..

Se trinnvis video: Hvordan bygge en låve

I henhold til “ballun” -teknologien, under trinn-for-trinn-konstruksjonen av et skur med egne hender, festes hjørnestolpene på rammen til selen eller blokkene, slik at de justeres i alle fly, deretter trekkes et tau mellom dem og de resterende stolpene er installert. De er forbundet med midlertidige hoppere..

Nå vet du, hvordan bygge en låve med egne hender ramme inn tre trinn for trinn, og du kan prøve å bygge en struktur på nettstedet ditt. Eksperimenter, se bilder, videoer, les nyttige artikler, så kan du spare på byggingen av forskjellige strukturer i landet.