Clematis: planting og omsorg i det åpne feltet

Planting, omsorg og dyrking av klematis i landet. Bilde

Clematis er en favorittrank av mange sommerboere, siden den kan brukes til å dekorere et lysthus, en husfasade eller et gjerde. Til vokse klematis på ditt eget nettsted, må du kjenne funksjonene ved å vokse og ta vare på denne blomsten i det åpne feltet. Med egne hender i landet kan du plante klematis og nyte den mangesidige blomstringen i lang tid.

Voksende og omsorg for klematis

Selv om klematis regnes som en ganske finaktig plante, kan du fortsatt prøve å dyrke den. For å gjøre dette må du vite noen få enkle punkter:

– Clematis elsker et godt opplyst, solrikt sted.

– Den tåler ikke vinden, derfor trenger den beskyttelse mot den.

– Når du planter klematis langs gjerdet, la det være en avstand på minst 50 cm.

– Når du planter nær en vegg, må du passe på at det ikke renner vann fra taket til clematis.

– Denne blomsten tåler ikke et sterkt fuktet miljø..

På tide å plante clematis i åpen mark

Clematis plantes i bakken på et permanent sted om våren eller høsten. Selvfølgelig kan du kjøpe frøplanter om sommeren, men bare med et lukket rotsystem. Når du planter klematis om sommeren, bør du være mer oppmerksom på det: skygge fra den brennende solen, observer vanningsregimet, og forhindrer at jorden tørker ut.

Clematis plantes i bakken på et permanent sted om våren eller høsten. Selvfølgelig kan du kjøpe frøplanter om sommeren, men bare med et lukket rotsystem. Når du planter klematis om sommeren, bør du være mer oppmerksom på det: skygge det for den brennende solen, observere vanningsregimet og forhindre at jorden tørker ut.

Hvis røttene til clematis er veldig tørre, plasserer du frøplanten i en beholder med kaldt vann i flere timer. Hvis det er ønskelig, tilsettes et stoff til vannet for å stimulere roting..

Velge sted og metode for planting av klematis

Det er lurt å velge et sted som er tørt, der det ikke vil samle seg vann om våren. Med overflateplassering av grunnvann er det nødvendig å lage et dreneringslag, ca 20 cm, ved bruk av ødelagte murstein, grus.

Det er lurt å velge et sted som er tørt, der det ikke vil samle seg vann om våren. Med en overflateplassering av grunnvann, er det nødvendig å lage et dreneringslag, ca 20 cm, ved bruk av ødelagte murstein, knust stein for dette.

Et hull graves 60 cm dypt, en blanding av kompost, humus, hagjord, tatt i like store mengder, helles på bunnen. Sand, 150 g superfosfat, 400 g dolomittmel legges der. Fra denne jorda, inne i gropen, lages det en haug, som clematis er plassert på, og retter røttene godt. Deretter er frøplanten dekket med jord og kastet godt.

Etter å ha plantet clematis, begynner de å ordne støtten, siden denne blomsten er en liana. Først må du hjelpe planten, binde den opp, bli sterkere, den vil begynne å klamre seg til støtten.

Krav til jord og gjødsel for clematis -slyngplanter

Clematis vokser godt i lett, pustende, befruktet jord. Overoppheting av jorda har en dårlig effekt på planten, så det er nødvendig å klippe rotoverflaten og skygge den. For dette formålet kan årlige planter plantes rundt klematis, stauder, tvert imot, anbefales ikke å plantes nær klematis.

Clematis vokser godt i lett, pustende, befruktet jord. Overoppheting av jorda har en dårlig effekt på planten, så det er nødvendig å klippe rotoverflaten og skygge den. For dette formålet kan årlige planter plantes rundt klematis, stauder, tvert imot, anbefales ikke å plantes nær klematis.

Frøplanter plantes i en avstand på minst 1,5 m fra hverandre, og gir derved det nødvendige arealet for vekst og tilstrekkelig ernæring.

Nyttig artikkel: Clematis: planting og omsorg, reproduksjon

Plantefôring utføres minst en gang i måneden i løpet av vår-sommerperioden. Gjødsel med organiske og mineralske stoffer, vekslende mellom dem.

Et viktig poeng: frøplanter i det første leveåret befruktes ikke.

Hemmeligheter for riktig omsorg for klematis

Vanning

Clematis trenger rettidig og tilstrekkelig vanning. I en spesielt varm periode blir planten vannet minst 3 ganger i uken, om kvelden. En dusj vil være veldig nyttig på dette tidspunktet – vanning av clematis løvverk. Ved utilstrekkelig vanning blir blomstringstiden forkortet, og blomstene blir små.

Clematis trenger rettidig og tilstrekkelig vanning. I en spesielt varm periode blir planten vannet minst 3 ganger i uken, om kvelden. En dusj vil være veldig nyttig på dette tidspunktet - vanning av clematis løvverk. Ved utilstrekkelig vanning blir blomstringstiden forkortet, og blomstene blir små.

Forbereder seg til vinteren

Om høsten er det spesiell oppmerksomhet knyttet til beskjæring av planter og forberedelse av dem for vinterperioden. Shelter time for clematis velges basert på de klimatiske egenskapene til regionen. Noen mennesker velger roser som et landemerke: de lukket rosene – det er på tide å dekke klematisene.

Det er å foretrekke å dekke planter i tørt vær, velge en tid før froststart.

Et annet viktig poeng er å fjerne lyet fra klematis i tide om våren, uten å la det tørke ut. Clematis er en ganske frostbestandig blomst som overvintrer vellykket. Men etter vinteren dør mange planter og befinner seg i et ubehagelig miljø med høy luftfuktighet..

Les også: Clematis i landskapsarbeid. Bilde

Når du kjenner alle nyansene ved klematisomsorg, kan du enkelt dyrke et vakkert vintre på din egen tomt.