DIY oppbevaringsboks for poteter

Hvordan lage en eske med egne hender for oppbevaring av poteter om vinteren

Mange mennesker, i den kalde årstiden, lagrer grønnsaksbeholdninger på balkongen. Men hvis det ikke har blitt utført isolasjonsarbeid på balkongen, vil alle grønnsakene fryse, så du bør ikke lagre dem der om vinteren. Det eneste levedyktige alternativet er å bygge en potetboks og isolere den. Denne artikkelen handler bare om hvordan, hvordan isolere en eske for poteter. Også inkludert er videoer som inneholder instruksjoner om hvordan du lager alt med egne hender..

Oppbevarer poteter på balkongen i en eske

Oppbevarer poteter på balkongen i en eske

Folk som har fylt opp grønnsaker til vinteren, lurer på hvor den høstede avlingen vil bli reddet. Vanligvis er stedet der maten lagres om vinteren en eske på balkongen. Men den må fortsatt isoleres, for i kulden vil maten raskt forsvinne. Selvfølgelig er det beste stedet å oppbevare poteter i kjelleren. Men det hender ofte at folk som bor i bygninger i flere etasjer ikke har kjeller, så lagringsplassen er balkongen deres..

Før avlingen settes ut, må den vaskes og tørkes godt. Et mørkt rom som en garasje er best for dette. Når grønnsaken tørker, er det nødvendig å isolere esken der produktene skal ligge til våren.

Den første oppgaven er å angi de nødvendige dimensjonene til boksen. I dette tilfellet er det verdt å stole på tilgjengeligheten av ledig plass i balkongrommet, også på den totale mengden forsyninger du har samlet inn.

Les også: Hvordan bygge en kjeller med egne hender

For å lage en boks med egne hender kreves ikke så mye:

For å lage en boks med egne hender kreves ikke så mye:

 • Stang 5×5 centimeter.
 • Kryssfiner, fiberplate eller OSB.
 • Varmeisoleringsmateriale, polystyren eller polystyrenskum.

Bjelken vil tjene som en ramme, som er belagt på begge sider. Vi legger polyfoam eller polystyrenskum mellom boksens vegger for bedre isolasjon.

Etter at du har fullført arbeidet med å lage og isolere esken, og etter at produktene allerede har tørket, må du brette dem inn i strukturen du opprettet. Deretter er det nødvendig å dekke dem med varmeisolerende materiale, for dette vil det samme skummet eller penoplexen tjene godt. Det er selvfølgelig bedre å velge en penoplex, det vil tjene mer pålitelig og er mer miljøvennlig. Hvis du ikke har kjøpt varmeisolerende materiale, kan du bruke varme klær, sengetepper og lignende. Ikke et dårlig alternativ, isolasjon av lokket til potetboksen.

Potetoppbevaringsboks med tilleggsvarmePotetoppbevaringsboks med ekstra oppvarming

Potetoppbevaringsboks med tilleggsvarme

God isolasjon av loggia vil allerede sikre god sikkerhet for den høstede avlingen, men hvis vinteren nærmer seg, og loggiaen ikke er isolert, bør du lage en oppvarmet boks der du vil lagre avlingen. For oppvarming er det best å bruke en hårføner, en glødelampe, strømmen bør ikke overstige seksti watt.

Skuff med tilleggsvarmeSkuffeskisse med tilleggsvarme

Hvis du bruker en hårføner når du isolerer, må du ta vare på lufttilførselen, rør er best egnet for dette. For å opprettholde den optimale lufttemperaturen i lagringsområdet kan du bruke en termostat, som automatisk slår på og av hårføner..

oppvarmet potetskuffIsolert boks for oppvarmede poteter

Materialer som kreves for denne typen isolasjon:

 1. Kryssfiner.
 2. Varmeisolasjonsmateriale, hvis minste tykkelse bør være fem centimeter.
 3. Stråle fem på fem centimeter.
 4. Plastrør med en diameter på fire til fem centimeter.
 5. Hårføner.
 6. Elektrisk kontaktrelé.

Den beste isolasjonen er penoplex, den absorberer fuktighet bedre..

DIY montering i flere trinn

 1. Opprettelse av en ramme fra et kjøpt tømmer 5×5 cm. Det er nødvendig å feste det med hjørner.
 2. Den laget rammen må være belagt med et slags materiale, kryssfiner, sponplater, OSB. Det er best å feste arkene til stengene med selvskruende skruer. Du må heller ikke lage små hull for lufttilførselen gjennom plastrørene..
 3. Deretter bør du fikse isolasjonen på veggene, det er best å gjøre dette med lim.
 4. Varmeisolasjon må plasseres på hele overflaten fra innsiden. Folie-kledd isonol kan tjene for ekstra isolasjon.
 5. Deretter må du sette inn rør med liten diameter i hullene som er laget, som også skal stikkes gjennom, slik at luften sprer seg jevnt gjennom strukturen og fikser hårføner.
 6. For å forhindre kortslutning må alt elektrisk sikres så mye som mulig..

DIY montering i flere trinn

Det enkleste alternativet for å lage isolasjon på stedet der poteter lagres i landet vil være å installere en glødelampe, som må plasseres inne i et tinnskall. Lampen bruker mye strøm, men genererer nok varme, selv for å holde maten varm i den kaldeste årstiden. Noen ganger kan denne varmen være for mye, og derfor kan lampen males svart..

Hvordan behandles esker for oppbevaring av poteter om vinteren

For desinfeksjon av esker og for at poteter skal lagres lenger, anbefales flere alternativer for behandling av esker:

 • selve trekassen kan behandles med en blekemiddel (400 g per bøtte vann).
 • behandling med kobbersulfat er også mulig
 • noe stoff "Snø" og "Snow Bio" bruk til dette formålet

Frukt kan behandles med AntiRot, et nytt stoff som, som produsenten hevder, er helt trygt for mennesker..

Fra folkemetodene for behandling av rotavlinger:

 • dryss poteter med kritt eller aske
 • legg poser med tørr malurt eller hyllebær i esken.
 • dryss knollene med tørre løkskall

Ulike metoder for å bevare høsten på balkongen

Ulike metoder for å bevare høsten på balkongen

 1. En eske med sagflis. Denne designen er laget på prinsippet om matryoshka -dukker, og det dannede frirommet er fylt med sagflis..
 2. Et gammelt kjøleskap er et godt sted å bevare høsten din. Mange gjør dette, det viktigste er å sortere grønnsaken bare av og til, ellers kan den forsvinne.

For å opprettholde den optimale temperaturen i skuffen, kan du sette et termometer der. Med den kan du alltid senke eller øke temperaturen..

Video – instruksjoner om hvordan du bygger en boks med egne hender