Hvordan lage en hagesti selv

DIY hagevei ved hjelp av et skjema

Det er vanskelig å forestille seg en sommerhytte uten en vakkert tilrettelagt hagesti. Med sin hjelp kan du dele stedet inn i soner, gjerde av blomsterbed eller senger, ordne et spisested i frisk luft, bygge en plattform for en bil. Tross alt, i dårlig vær er det praktisk å løpe langs stien uten å sette seg fast i det mykne bakken og ikke etterlate stygge fotavtrykk. Vi tilbyr deg å finne ut hvordan du lager en hagesti med egne hender ved hjelp av et skjema.

Trinn for trinn instruksjoner: hagesti

Du kan uavhengig ordne en hagesti ved å bruke ferdige skjemaer, til tegningen som løsningen helles. Denne metoden er for tiden den mest budsjettmessige og vanlige blant eiere som foretrekker å utstyre plassen med egne hender. Fordelen med ferdige former er at de er laget av slitesterk plast, har et stort utvalg av mønstre, praktiske størrelser for arbeid (60x60x6 eller 40x40x4 cm), tilgjengelighet i detaljhandelsnettverket.

Du kan uavhengig ordne en hagesti ved å bruke ferdige skjemaer, til tegningen som løsningen helles. Denne metoden er for tiden den mest budsjettmessige og vanlige blant eierne, før

Så, den første etappen forbereder et sted for et fremtidig spor. På stedet for den tiltenkte plasseringen gjøres markeringer, som markerer grensene med pinner med et strukket tau. Først av alt må du vurdere jordens tetthet. Hvis jorden er tett, vil det være nok å helle sand og et tynt lag fint grus på omtrent fem cm og komprimere alt godt.

Hvis jorda er løs, må du ta følgende tiltak: grave en grøft langs flisens bredde, legge til fortauskanten og fordype den med 8-12 cm. Deretter komprimeres jorden i den gravde grøften, sand helles og

Hvis jorden er løs, må du utføre følgende tiltak: grave en grøft langs bredden på flisene, legge til fortauskanten og fordype seg med 8-12 cm. Deretter komprimeres jorden i den gravde grøften, sand og knust stein helles med et lag på 5 til 9 cm, alt komprimeres igjen … Under utførelsen av disse arbeidene er det nødvendig å sikre at jorda ikke legger seg, ellers vil alt arbeidet gå til spill. Dette ekstra sengetøyet er gjort under bilområdet..

Det neste trinnet er å plassere formen på overflaten. En haug med sand og grus fuktes for komprimering. Esl

Det neste trinnet er å plassere formen på overflaten. En haug med sand og grus fuktes for komprimering. Hvis det er en bilplass, legges glassfiber eller forsterket maske på sanden. Formen smøres med et spesielt smøremiddel som gjør det lettere å fjerne. Dette fettet kan byttes ut med såpevann eller maskinolje. Formen behandles med et spesielt smøremiddel en gang, med maskinolje etter 2-3 fyllinger, og med såpevann før hver ny fylling. Fukt sanden igjen og legg formen forsiktig på den, trykk litt på den.

løsning eller maskinolje. Formen behandles med et spesielt smøremiddel en gang, med maskinolje etter 2-3 fyllinger, og med såpevann før hver ny fylling. Fukt sanden og batteriet igjen.

Sementmørtelen forsterkes ofte med knust stein, mykner, fiberforsterket ved å bruke følgende proporsjoner: sement 1x sand 3x knust stein 4 deler; sement 1x sand 4x mykner i henhold til instruksjonene. Bruk av pukk eller mykner reduserer sementforbruket. Det bør bemerkes at bruk av en mykner øker mørtelens motstand mot fuktighet og temperatur, forbedrer utseendet på flisene..

Se videoen: Making a garden path

Når du forbereder løsningen, blandes tørre komponenter, tilsett vann til konsistensen av rømme. Det er viktig å ikke overfylle vannet som dette vil føre til sprekker. Du kan dekorere flisen ved å legge til farge i løsningen. Fargestoffet kan løses helt opp i løsningen, du kan bare røre det litt – du får flekker, eller du kan spre det over den uherdede overflaten av flisen.

Sementmørtelen spres jevnt inn i formen for å unngå hull, og toppen er nøye planert. Fjern formen når løsningen griper litt, etter omtrent en halv time, og hold den diagonalt. For å gjøre skjemaet lettere å fjerne, kan du trykke lett på det. Deretter gjentas trinnene.

Sementmørtelen spres jevnt inn i formen for å unngå hull, og toppen er nøye planert. De fjerner formen når løsningen griper litt, etter omtrent en halv time, og holder den diagonalt

Du kan gå på den ferdige banen etter en uke, sette bilen – etter 20 dager. På slutten av arbeidet er leddene fylt med sand eller jord mellom flisene på stien. Alt komprimeres godt.

Les også: Hvordan lage en hagesti fra et tømmerhus

Les også: Hvordan lage en hagesti fra et tømmerhus Hagesti med egne henderFoto av en hagesti i form

En hagesti med egne hender ved hjelp av et skjema er ganske enkelt, så du kan prøve å utstyre den selv med minimale kostnader. Fordelen med et slikt spor er at kostnaden er lavere enn for den ferdige flisen, mens du uavhengig kan justere bredden og lengden. Eksperimenter, så blir sommerhuset ditt ikke bare vakkert, men også praktisk for hagearbeid og rekreasjon.