Gjødsel om våren for roser

Gjødsel for roser om våren og sommeren. Hva og når. Video

Roser er blomster som finnes i nesten alle sommerhytter. For at buskene skal bli preget av frodig grønt og glede med blomstringen gjennom sesongen, er det viktig å passe godt på blomstene og utføre rettidig befruktning vår og sommer. Roser blir matet med organiske og mineralblandinger, takket være at blomstene får næring i tide.

Hvordan gjødsle roser om våren

Den første fôringen av roser utføres tidlig på våren, når den første snøen nettopp har smeltet. Du kan gjøre dette i slutten av mars eller midten av april. Som gjødsel er en blanding av nitrat, superfosfat og kaliumsalt ideell. Alle disse ingrediensene blir tatt i nesten like store mengder, blandet og deretter tilsatt til jorden. To uker etter slik fôring anbefales det å bruke organisk mineralgjødsel, for eksempel gjødsel.

Som gjødsel er en blanding av nitrat, superfosfat og kaliumsalt ideell. Alle disse ingrediensene blir tatt i nesten like store mengder, blandet og deretter tilsatt til jorden.

Les også: Vårarbeid i landet i mars

Mange tror at jo flere næringsstoffer en rose får, jo mer frodig vil den vokse og blomstre. Dessverre er dette ikke slik. Overflødig befruktning kan skade rotsystemet, så den vakre blomsten din kan ganske enkelt dø. Kyllingavfall er en sterk nok gjødsel, så hvis du bare bruker den under busken, brenner rosen røttene, og bladene blir gule og faller av.

Interessant artikkel: Når skal jeg plante tulipaner for å blomstre 8. mars

Gjennom sesongen må rosen ikke mates mer enn 4-5 ganger, eller enda mindre. På våren bør du lage den viktigste toppdressingen med kompleks mineralgjødsel. Ta deg god tid, la lufttemperaturen sette seg på mer enn 15 grader. Den andre komplekse fôringen utføres på slutten av sommeren..

Nyttig video: Vårfôring av roser. Gjødsling av roser

Hvis du bestemmer deg for å blande organisk gjødsel med jorda og påføre under busken, kan mineralgjødsel gjøres mindre konsentrert og påføres på bladene. Om sommeren bør bladgjødsel påføres om kvelden, slik at løsningen tørker på bladene på rosen din så lenge som mulig.

Når skal man gjødsle roser om sommeren

Sommerfôring utføres i slutten av august eller begynnelsen av september. I løpet av denne perioden tok blomstring av busken slutt, så den mest optimale tiden for befruktning har kommet. I store områder kan du bruke gjødsel for roser ved hjelp av en kultivator, og for å dyrke en eller flere busker kan du ganske enkelt spre blandingen og blande den med jorda nær busken..

I store områder kan du bruke gjødsel for roser ved hjelp av en kultivator, og for å dyrke en eller flere busker kan du ganske enkelt spre blandingen og blande den med jorda nær busken.Populær gjødsel for roser

Noen gartnere befrukter roser tidlig på våren, deretter i midten av juli og midten av august. Mineralblandinger av nitrat, kaliumsalt og superfosfat brukes som toppdressing. Den siste fôringen i henhold til denne ordningen utføres i oktober, men nitrogengjødsling er ekskludert i den..

Nå vet du hvordan du skal gjødsle roser riktig med egne hender om våren og sommeren, så området ditt vil alltid ha en behagelig duft og blomsteraromaer.