Hvordan isolere en dacha med egne hender

Hvordan isolere en dacha med egne hender, råd til sommerboere

Med begynnelsen av kaldt vær, tenker mange sommerboere, som har bestemt seg for å beundre naturens skjønnhet utenfor byen, på alvor å isolere landstedet sitt med egne hender, noe som vil øke energibesparelsen av varme i stor grad den. Siden disse verkene ikke er billige nå, og materialene noen ganger har skyhøye priser, tilbyr vi deg informasjon som du kan bruke til å isolere sommerhuset med egne hender..

Ja, du kan isolere landstedet ditt grundigere, for eksempel utføre oppvarming, alle slags varme gulv osv. MEN … det er mer og mer realistisk å gjøre dette når huset bare bygges eller enda tidligere – ved utarbeidelse av et sommerhusprosjekt, der de vil være obligatoriske, er all nødvendig kommunikasjon lagt inn i ordren. Og hva med de sommerboerne som nylig har kjøpt et hus der varmeanlegget ikke er utstyrt i det hele tatt?

Hvordan isolere en dacha med egne hender

Ved å bruke våre råd kan du uavhengig raskt, effektivt og rimelig varme opp sommerhuset!

Så, varme et landsted: hvor du skal begynne?

Det første trinnet er å nøye undersøke hele huset ditt og undersøke alle stedene hvor varme kan forlate hjemmet ditt. Hvis dette problemet ikke oppdages i tide, og deretter ikke elimineres, vil i dette tilfellet ikke selv det dyreste varmesystemet av høy kvalitet kunne varme huset ditt tilstrekkelig og gjøre det så behagelig som mulig å bo i det.!

Vi vil ta vare på et sett med tiltak som vil hjelpe oss med å organisere energibesparelser i hjemmet ditt ordentlig.

Les også: Pussarbeid på polystyren

Isolering av huset utenfor med mineralull for sidespor

Isolering av huset utenfor med mineralull for sidespor

De mest populære materialene som brukes til husisolering er mineralull, ekspandert polystyren..

Ved å isolere hele huset ute med disse materialene, kan du oppnå en utmerket energibesparende effekt. Denne gleden er imidlertid ikke billig! Ingenting, gjør utendørsisolasjonen gradvis. Selv om denne prosedyren tar deg et og et halvt år, vil du definitivt være fornøyd med det endelige resultatet.!

Teknologi for kledning av et hus utenfor med ekspandert polystyren eller mineralull:

Teknologi for kledning av et hus utenfor med ekspandert polystyren eller mineralull:

 • Vi lager en solid ramme, den kalles også en kasse, ved hjelp av hvilken vi vil styrke isolasjonen rundt landstedet;
 • Behandle veggene i landstedet med ethvert antiseptisk middel designet for disse formålene;
 • Fest utvidede polystyrenplater til veggene i huset og fest dem der med “sopp”;
 • Det er på tide å beskytte isolasjonen med vindisolasjon eller dampsperre (teknologien for bruk av en eller annen isolator avhenger av det valgte isolasjonsmaterialet);
 • Sett opp en ramme for utvendig trim og sy opp alt med sidespor;
 • Puss den isolerte veggen grundig.

Fest utvidede polystyrenplater til veggene i huset og fest dem der med

Mange nybegynnere “byggherrer” tror at jo tykkere skum, desto bedre varmeisolasjon i huset! Dette er en misforståelse! Faktisk vil termisk isolasjon av høy kvalitet sikre streng overholdelse av den teknologiske prosessen med veggisolasjon, i samsvar med alle eksisterende regler.

Mange sommerboere krangler seg imellom om hvordan de best kan isolere dachaen: fra utsiden eller fra innsiden.?

La oss ikke gå i strid – tross alt har hvert synspunkt en rett til å eksistere! Vær oppmerksom på at innredningen av veggene med isolasjon definitivt vil ta litt nyttig plass i rommet, men den ytre vil ikke påvirke plassen i det hele tatt, men vil sikkert medføre noe store kontantkostnader!

Som alltid og overalt bestemmer du fra hvilken side du vil isolere landstedet ditt.

Isolering av et privat hus fra innsiden

Isolering av et privat hus fra innsiden

Den rimeligste og mest populære polstringsisolasjonen for interiøret i hjemmet ditt er mineralull. Ved å bruke hennes eksempel, vil vi i dag vurdere detaljerte instruksjoner for å isolere innsiden av huset med egne hender..

 • I utgangspunktet lager vi en ramme (metall fra profiler eller tre fra lameller). Når du lager rammen, bør bredden på rullen med mineralull tas i betraktning, ullen skal passe lett, men tett mellom lamellene eller profilene.
 • Sett inn mineralull mellom profilene;
 • Omslutt veggene med OSB -plater, senere kan de lett beises eller males i ønsket farge. Et enda mer populært etterbehandlingsmateriale er gips. Det er enkelt å feste, tapet, fliser, foring, maling og mange andre etterbehandlingsmaterialer passer jevnt på det..

Isolering av inngangsdøren i et privat hus

Isolering av inngangsdøren i et privat hus

Størstedelen av kald luft kommer inn i rommet gjennom døren når den åpnes og lukkes. Imidlertid skjer det ofte at dørene ikke fester seg godt til rørene, det oppstår flere sprekker der kald luft kommer inn i huset, og varmen forlater konstant.

For å unngå slik varmelekkasje, foreslår vi at du isolerer inngangsdørene i huset ditt..

Her er noen materialer som har blitt brukt som isolasjon:

• Gummilim (limt på røret fra alle fire sider);

• Følte (også lagt og spikret langs kanten av døren).

Disse metodene blir vellykket brukt hvis dørene dine er laget av tre, men hva med sommerboerne som installerte metall?

For metalldører tilbyr vi å isolere selve dørbladet.

Hvordan kan du isolere en metalldør?

 • Skjær ut noen trebiter (2 – 3 stykker). Lengden på bjelkene skal være lik bredden på inngangsdøren din. Vi fester stengene til døren med gjennomgående bolter, og bolthodene skal være fra dørens ytre stønn;
 • Sett tett ark av polystyren tett mellom bjelkene, en kule;
 • Vi dekker isolasjonen med et OSB-ark av ønsket størrelse (skjær det nøyaktig til størrelsen på døren), fest arket med selvskruende skruer til trebjelkene.

Det er all isolasjon! Takket være din innsats vil ikke bare kald luft ikke kunne komme inn i hjemmet ditt, men varm luft vil ikke finne en eneste sprekk som den kan gli ut av. Huset vil opprettholde en stabil, behagelig temperatur.!

Vi isolerer vinduer for vinteren med egne hender

Vi isolerer vinduer for vinteren med egne hender

Vinduer, så vel som dører, kan bli ledninger med kald luft inn i rommet ditt. For å beskytte deg selv mot en slik “uautorisert” oppføring, bør du ta noen tiltak, nemlig:

 • Vi identifiserer vinduer med knust eller sprukket glass og bytter glass i dem for nye og hele;
 • Ved hjelp av “bestefars” kitt dekker vi forsiktig sprekker på stedene der glassene fester seg til treet. Forresten, nyetablerte tetningsmidler er også i stand til å takle denne oppgaven!;
 • Vi maler grundig over rammene og reduserer dermed sjansen for kald luftinntrengning ytterligere;
 • Vi ser etter trekk under vinduskarmer, tetningsmasse vil også hjelpe oss med å eliminere dem.

Men hvis hullene er for store, er det bedre å bruke polyuretanskum, eller bare pusse disse problemområdene forsiktig og deretter male dem..

I slike tilfeller brukte våre bestefedre også bomull, en brettet avis, skumgummi for isolasjon og forseglet det hele med spesialpapir ved hjelp av vanlig vaskesåpe.!

Moderne teknologier har gitt oss doble vinduer, som enkelt settes inn og gir stuen nødvendig varme- og lydisolasjon. Men denne gleden er ikke billig!

Gjør-det-selv gulvisolering i landet

Gjør-det-selv gulvisolering i landet

Varmt gulv er en garanti for helsen til hver husstand!

Det er mange forskjellige metoder for å isolere gulvet med egne hender. Dette er bruk av ekspandert leire, og legging av rør med varmt vann under gulvet, etc. en av de mest tilgjengelige og billigste – isolasjon med skumplater.

Vurder metoden for gulvisolering ved bruk av skum:

• På den allerede eksisterende gulvbelegget er en treramme fylt, tilsvarende dimensjonene til skumplatene;

• Sett skumplatene tett inn i den formede trerammen (skumplast kan også knuses og fylles opp, knuses og kuttes, men den beste måten, tross alt, er den første å legge skumplatene tett inn i sporene);

• Legg et gulvbord på toppen av isolasjonen, eller, i fravær av det, OSB -ark (de kan males, eller linoleum kan legges oppå dem, også med og uten isolasjon, ser vi på økonomien vår).

Å varme gulvet i et landsted har ikke gitt mye arbeid for deg.

Å varme gulvet i landstedet ga ikke lenger mye arbeid for deg, siden du allerede har gjennomgått en god opplæring på veggene i landstedet, inngangsdørene!

Vi studerte alle på skolen, og vi vet at varm luft nødvendigvis stiger, og kald luft tvert imot.

Isolasjon av taket på et landsted

Vi studerte alle på skolen, og vi vet at varm luft nødvendigvis stiger, og kald luft tvert imot. Det følger at isolasjonen av taket, eller til og med loftet på huset ditt, bør ta en svært viktig plass i isolasjonen av alle lokaler i et landsted.

Igjen brukes materialer som skum og mineralull (for loftrom) ofte som isolasjon. Tak- eller loftisoleringsteknologier er ikke spesielt forskjellige fra vegg- eller gulvisolasjon i en bygning. Et særtrekk er den ønskelige (men ikke obligatoriske) bruken av galvaniserte metallprofiler som en ramme, mellom hvilke skumplater skal legges, og på hvilke gipsvegg vil bli festet ved hjelp av selvskærende skruer.

Isolasjon av taket på et landsted

Når du bruker mineralull som isolasjon, må du bruke vernebriller og hansker..

Vi isolerer dachaen med egne hender, video

Du har allerede teoretisk sett kjent med alle stadier av oppvarming av hver del av huset, det gjenstår bare å konsolidere informasjonen som mottas med en videoleksjon og umiddelbart begynne å jobbe med egne hender. Derfor gjør vi oppmerksom på videoen vår, som enda mer vil avsløre konstruksjonens “hemmeligheter” og hjelpe deg med å utføre isolasjonsarbeid på din dacha uavhengig..