Den bærbare datamaskinen varmer opp. Vi fikser det med egne hender

Den bærbare datamaskinen varmer opp. Årsaker og hvordan du kan eliminere dem selv.

Den bærbare datamaskinen varmer opp. Årsaker og hvordan du kan eliminere dem med egne hender.

Overoppheting av en bærbar datamaskin, som alt annet utstyr, kan føre til sammenbrudd. Det er veldig viktig å stille riktig diagnose, da dette er nøkkelen til “behandling”. Siden den bærbare datamaskinen drives av elektrisitet, er generering av varme en naturlig prosess. For å fjerne varme fra noen elementer som genererer varme (prosessor, skjermkort), er kjølere, radiatorer, gitter, etc. installert..

Overoppheting av bærbare datamaskiner.

– en sterk økning i temperaturen på den bærbare datamaskinen på visse steder.

– systemavmatning, som noen ganger blir til frysing. Dette symptomet kan ikke nødvendigvis skyldes overoppheting, men det er ofte tilstede..

– automatisk avstengning av bærbar datamaskin uten spesiell grunn.

– konstant vifte.

Årsaker til overoppheting av bærbare datamaskiner.

Feil bruk. Dette er en veldig vanlig grunn, siden en bærbar datamaskin er en mobil og bærbar ting, og mange tror at du kan gjøre hva du vil med den. Så det viser seg at det er bedre å sitte på sengen med en bærbar datamaskin enn ved bordet. Bare det faktum er ikke tatt i betraktning at for normal avkjøling må radiatorhullene alltid være åpne, og når de er lukket, blir ikke den bærbare datamaskinen avkjølt ordentlig..

  • Hvordan eliminere: Hvis du fortsatt virkelig vil sitte med den bærbare datamaskinen på fanget, er det best å lage et slags horisontalt stativ eller kjøpe det i en butikk. Det er alternativer med ekstra kjøling

Tørker ut av termisk pasta. For bedre varmeoverføring fra prosessoren, som genererer mye varme under drift, påføres et lag termisk pasta mellom kjøleribben og prosessoren (en spesiell forbindelse som overfører varme godt). Over tid mister denne pastaen sine egenskaper, tørker opp, og i stedet for bedre ledende varme, tvert imot, forhindrer dette. Dette skjer med nesten alle datamaskiner og bærbare datamaskiner som er i langvarig bruk..

  • Slik eliminerer du: den viktigste eliminasjonsordningen er den samme – erstatning av termisk pasta på en bærbar datamaskin. Dette er den eneste måten å eliminere denne årsaken. For å gjøre dette på hver bærbar datamaskin på en annen måte, siden tilgang til prosessoren og kjøligere er forskjellig overalt. For eksempel utførte jeg en slik operasjon med en bærbar HP pavilion dv5 – for å komme til prosessoren måtte jeg demontere alt, inkludert å koble fra tastaturet. Og i andre modeller er det nok å skru ut noen bolter, og alt er gjort.

skade på elementer i kjølesystemet. Denne grunnen er ganske naturlig, siden ved slik skade ikke oppstår varmespredning i sin helhet, noe som betyr at overoppheting oppstår. Skadet kan være både en kjøler og en radiator, kjøleribberør …

  • Slik løser du dette problemet: ofte kan dette problemet bare løses ved å erstatte det. Det er veldig vanskelig å gjenopprette kjøleren, og radiatoren og rørene kan forsegles, men du vil ikke fylle væsken inne. Så det beste alternativet ville være å bytte ut.

skade på brettelementer. Denne grunnen er ikke vanlig, men den har et sted å være. Noen ganger mislykkes enkelte elementer i det bærbare hovedkortet, da varmer saken ikke i nærheten av prosessoren, men på stedet for sammenbrudd.

  • Hvordan eliminere: bytte av en del, hvis mulig, men i noen tilfeller vil det være nødvendig å bytte hovedkort eller en del av det.

tilstopping av ventilasjonskanaler. Årsaken er veldig vanlig og åpenbar. Støv, fremmedlegemer som kommer inn i ventilasjonskanalene hindrer luftinntrengning og systemkjøling

  • Slik fikser du: Rutinemessig rengjøring, i noen tilfeller selv uten å demontere den bærbare datamaskinen.

 Gjør-det-selv termisk lim-erstatning for bærbar datamaskin.

For å erstatte termisk lim på en bærbar datamaskin, må du få selve pastaen, tålmodighet og en spesiell skrutrekker.

La oss komme i gang: Først av alt, koble fra batteriet, og åpne dekselet med en skrutrekker.

Det første trinnet er å koble fra batteriet og åpne dekselet med en skrutrekker.

– ved å koble strømkabelen fra kjøleren, skru ut boltene som fester varmeavlederne.

ved å koble strømkabelen fra kjøleren, skru ut boltene som fester varmeavlederne

koble fra kjølesystemet

– fjern kjølesystemet og fjern det gamle termiske fettet.

fjern kjølesystemet og fjern det gamle termiske fettet.

fjern kjølesystemet og fjern det gamle termiske fettet.

– demonter og rengjør kjøleren.

kjøligere laptop

rengjøring av bærbare kjølere

– påfør en ny termisk pasta i et tynt lag.

påfør en ny termisk pasta i et tynt lag

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot det faktum at pastaen – leder strøm, og å få den på andre elementer på brettet er UMULIGT, dette vil føre til kortslutning og skade kortet.

Se også videoen om hvordan du erstatter termisk pasta på en bærbar HP -maskin

Vi anbefaler at du også ser på delen med tips for datamaskiner