Pogonaterum – innendørs bambus

Pogonaterum - innendørs bambus. Hjemmehjelp. Dyrking av pogonaterum, transplantasjon og reproduksjon. Beskrivelse, foto

Pogonatherum paniceum er taksonomisk knyttet til feltgressene våre. Dette slektskapet blir understreket av at han tilhører Myatlikov- eller Zlakov -familien. Plantens generiske navn er avledet fra den greske pogo og ather, som betyr skjegg og blomst. Faktisk er plantens piggformede blomster omgitt, som et skjegg, med harde markiser.

Pogonaterum er kjent som innendørs siv eller miniatyrbambus, noe som er ganske berettiget. Ved utseendet (hul stamme, bladform og plassering på stammen), i tillegg til noen trekk ved vekst (hastighet), ligner planten på bambus.

I naturen finnes den i den østlige delen av Asia, Kina og Malaysia, og gir preferanse til våte steder.

Pogonaterum er mye brukt i innendørs blomsterbruk. Det er veldig populært når du skal dekorere interiør i japansk (kinesisk) stil..

Beskrivelse av anlegget

I naturen er dette en eviggrønn urt, utad ligner en lav frokostblanding med stilker buet i en bue.

I naturen er dette en eviggrønn urt, utad ligner en lav frokostblanding med stilker buet i en bue. Stengler urteaktige eller halmete, buskete, oppreist eller buet, i forskjellige høyder: minimum 10, maksimalt 60 cm. Bladene er langstrakte lansettformede, grønne og ømme. De dekker tett stilkene og gir inntrykk av en busk som ligner en miniatyr kratt. Det vil ikke være mulig å se blomster – planten blomstrer ikke under innendørs forhold, og i naturen skjer dette ikke ofte. Bare voksne blomstrer.

Omsorg for pogonaterum hjemme

Omsorg for pogonaterum hjemme

Belysning

Planten elsker opplyste steder, men du bør ikke misbruke den: bladene på pogonaterum er tilbøyelige til å falme.

Temperatur

Innendørs bambus er en plante som elsker varme. Den optimale temperaturen for pogonaterum er 30-35 grader. Foretrukket lufttemperatur om vinteren – ikke høyere enn 18 grader.

En gryte med et pogonaterum bør ikke plasseres ved siden av en varmekilde og under (over) strømmer av varm luft. Om sommeren plasseres planten ofte utendørs..

Luftfuktighet

Pogonaterum elsker luft med høy luftfuktighet.

Pogonaterum elsker luft med høy luftfuktighet. I tørr luft, så vel som med temperatursvingninger, mørkner bladets spisser, tørker ut. Mos og ekspandert leire kan brukes for å opprettholde optimal fuktighet..

Vanning

Planten må vannes ofte og rikelig: jorden bør alltid være litt fuktig, selv om vinteren. For vanning er det bedre å bruke varmt, avgjort vann..

Vanning skal være jevn, unntatt tørking og vanning. Planten vil “signalere” uregelmessigheten av vanning ved å tørke spissene på bladene. Det er veldig viktig å ta vare på god drenering.!

Jorden

Grunnlaget for underlaget er torvmark (leir eller leire). Humus og torv tilsettes i et forhold på 2: 1: 1.

Topp dressing og gjødsel

Toppdressing av Pogonaterum utføres hver 2. eller 3. uke med balansert flytende gjødsel.

Valg av gryte

Pogonaterum trenger et romslig

Pogonaterum trenger en romslig “bolig”: den vokser veldig raskt og fyller hele potten til det ytterste. Lav bred kapasitet vil være ideell for ham..

Overføre

Aktivt voksende planter transplanteres årlig, og beholderen endres til en større i diameter.

Beskjæring

For dannelsen av en spektakulær busk i form, er pogonaterum “trimmet”. Dette lar deg regulere veksten av planten og beholde formen..

Reproduksjon av pogonaterum

Reproduksjon av pogonaterum

Planten formerer seg vegetativt – ved å dele busken. Disse prosedyrene utføres på våren, etter at planten forlater “søvnstilstanden”.

Planten fjernet fra potten frigjøres forsiktig fra overflødig jord. Deretter blir busken skilt i deler, forsiktig, ved hjelp av en trepinne, og tar fra hverandre røttene.

Den viktigste betingelsen for deling er maksimal forsiktighet når røttene skilles for å bevare deres integritet. Hvis skader på røttene ikke kan unngås, vil det oppstå en brun flekk på bladene..

Voksende vanskeligheter

Voksende vanskeligheter

  • Med utilstrekkelig fuktighet og plutselige temperaturendringer kan bladets spisser tørke ut.
  • Hvis røttene er skadet, for eksempel under transplantasjon, kan det dannes brune flekker på bladene..
  • Blad kan brenne ut i direkte sollys (spesielt i varmt vær).
  • Ved feil og ujevn vanning tørker spissene på bladene og skuddene selv.

Sykdommer og skadedyr

Av skadedyrene er edderkoppmidd en spesiell fare for pogonaterum..