Hvordan bygge et Adobe -hus med egne hender

Funksjoner ved byggingen av et Adobe -hus. Video

Saman er en type byggemateriale basert på leire og halm. Det er for dette at det er anerkjent som et økologisk materiale. Du kan bygge et hus fra Adobe med egne hender, fordi kostnaden for en slik struktur er minimal. Saman er et naturlig batteri som akkumulerer varme fra miljøet i løpet av dagen og gir det til det indre av huset om natten. Et frittstående hus kan bygges av alle, uten spesiell erfaring og uten å investere betydelige midler.

Adobe -hus: teknologi

Før du begynner å bygge et hus, må du forberede Adobe. Det er best å gjøre dette om våren, så om sommeren vil huset allerede tørke opp. Vi forbereder alle komponentene og tar dem i følgende forhold: 5 deler leire, 4 deler vann og 3 deler av hver – halm, trespon, grus, sand. Elt grundig. En form for tørking av adobe -blokker er laget av treblokker.

Forberedende fase – planlegging

Grunnlaget for fremtidig konstruksjon er en plan, ifølge hvilken alt arbeid vil bli utført i fremtiden, så dette trinnet bør tas på alvor.

For det første, når vi husker tegningstimene, lager vi en tegning av huset, som viser en skjematisk oversikt over utsiden, interiøret, og ikke glemmer viktige detaljer som vinduer, dører, innvendige skillevegger. For det andre fortsetter vi med å lage et estimat, der vi beskriver alle kommende utgifter, og prøver å ikke gå glipp av noe.

Grunnlaget for fremtidig konstruksjon er en plan, ifølge hvilken alt arbeid vil bli utført i fremtiden, så dette trinnet bør tas på alvor.

For det tredje velger vi et sted for å bygge et hus. Ideelt sett hvis det vil være plassert i nærheten av reservoaret. Prøv å velge et sted borte fra støyende og støvete veier.

Fasen med å helle grunnlaget for et Adobe -hus

Et Adobe hus bygges på en av to typer fundamenter: 1) stripe, 2) armert betong.

En bygning er laget på et armert betongfundament, der det vil være en kjeller eller kjeller. For å fylle en slik base av huset, graver de en grøft med de angitte parameterne, og fyller den med forsterkede plater..

En bygning er laget på et armert betongfundament, der det vil være en kjeller eller kjeller. For å fylle en slik base av huset, graver de en grøft med de angitte parameterne, og fyller den med forsterkede plater.

Hvis det ikke finnes et kjellergulv i huset, brukes et stripefundament og følgende trinn utføres:

– sørg for å gjøre byggeplassen jevn;

– forberede en grøft med en dybde på 10 cm større enn dybden av jordfrysing på dette stedet;

– fjern det fruktbare jordlaget med jorda fra den forberedte grøften;

– installere kommunikasjonsrør som går gjennom denne delen;

– forberede en sandpute laget av grov sand;

– nivå hele nettstedet;

– i sluttfasen helles en løsning fra betong, som vanntettingsmaterialer er plassert på.

Se videoen: Bygging av adobe -hus

Etappen av oppføring av vegger fra Adobe

Som nevnt ovenfor er prosessen med å bygge et Adobe -hus ganske enkel, det ville være materiale og lyst. Etter å ha hellet fundamentet, går vi videre til neste trinn – heve veggene. Veggene skal bygges fra Adobe. Han er på sin side av følgende typer:

– Lett. Det krever bare halm og leire for å lage det. Det er meninger om tilgjengeligheten av denne typen bygningsmaterialer, siden det er ganske billig. Men den har også et minus – en mindre mulighet for å akkumulere og slippe ut varme..

– Tung. Leire, halm og sand brukes til å lage det. Følgelig har denne typen adobe en høyere kostnad, men den har bedre fysiske egenskaper..

Som nevnt ovenfor er prosessen med å bygge et Adobe -hus ganske enkel, det ville være materiale og lyst. Etter å ha hellet fundamentet, går vi videre til neste trinn - heve veggene. Veggene skal bygges fra Adobe. Han er på sin side av følgende typer:Typer adobe -hus

Les også: Vannforsyningspumpestasjoner for et privat hus

Vi fant ut hvilke typer Adobe, la oss nå gå videre til teknologien for å heve veggene. Det er tre metoder for Adobe -konstruksjon:

– Den første metoden er utbredt, siden den ligner teglteknologi. Først dannes adobe -murstein. Vær forsiktig under produksjonen: blokkene må ha samme størrelse. Deretter legges blokkene på klassisk måte, basert på sementmørtel. Et viktig poeng: et kantet brett legges på vanntettingen, og deretter plasseres den første raden med adobe -blokker.

– Den andre metoden er vanskeligere enn den første, men den brukes også ganske ofte og krever opprettholdelse av jevnhet på veggen og hjørnene. Essensen i metoden er å drive blokken inn i forskalingen, som enten kan være betong eller armert betong. Så mursteinblokkene hamres inn i forskalingen, hvoretter den fjernes umiddelbart. Hullene som er igjen etter at forskalingen er fjernet, er fylt med isolerende materiale eller en støtteramme.

– Den tredje metoden er enkel, men krever visse ferdigheter, tilleggsopplæring. Etter denne teknologien opprettes et monolitisk murverk av adobe -blokker. Fordelen er at rette vinkler ikke er viktige, og dette gir byggherren en fantasi når han planlegger et hus. Ett lite tips – ikke glatt overflatene på veggene, da dette vil lukke porene som tørker adobe -blokkene..

Installasjon av vinduer og dører i et Adobe -hus

For at Adobe -bygningen skal tørke helt, kreves det en ganske lang periode, hvoretter det oppstår 7% krymping av strukturen. Derfor anbefaler ikke erfarne eksperter å bygge vinduer og dører inn i en Adobe -bygning uten å vente på at den tørker helt. Ellers vil vinduer og dører sannsynligvis bli dekket med sprekker..

For at Adobe -bygningen skal tørke helt, kreves det en ganske lang periode, hvoretter det oppstår 7% krymping av strukturen. Derfor anbefaler ikke erfarne eksperter å bygge vinduer og dører inn i en Adobe -bygning uten å vente på at den tørker helt. Ellers er vinduer og dører mer sannsynlig dekket med sprekker.

For å bevare dør- eller vindusåpningen, settes det inn et bur, som bevarer den opprinnelige størrelsen på åpningen når Adobe -strukturen krymper.

Etappe med å legge gulv i huset

For å gå videre til siste fase av byggingen av et Adobe -hus, må du legge gulvene. Det beste alternativet er å legge en monolitisk massiv base som ikke trenger spesiell omsorg. Det flekker ikke og er vanskelig å skrape.

Prosessen med å legge gulvet består av følgende trinn:

Trinn 1: Som du husker, var fundamentet dekket med et vanntett materiale. Nå er et kantet brett plassert på det, som er verdsatt for sine utmerkede fysiske egenskaper..

Trinn 2: Fyll brettene med grus og ekspandert leire.

Trinn 3: Velge måten vi skal legge gulvet på: a) støpt, b) støttet.

Nyttig artikkel: DIY skumblokkhus

Oftest brukes metoden støpt gulv, og vi vil vurdere det. Mørtelen for støpt gulv er forberedt som for produksjon av adobe, men det tas mer sand og grus. For å sjekke løsningens styrke, helles en prøveprøve, et lite område. Den største vanskeligheten ved å blande leire er å finne den riktige proporsjonen, hvis overholdelse av dette vil unngå å sprekke gulvoverflaten..

For å sjekke løsningens styrke, helles en prøveprøve, et lite område. Den største vanskeligheten ved å blande leire er å finne den riktige proporsjonen, hvis overholdelse av dette vil unngå å sprekke gulvoverflaten.

La oss beskrive prosessen med å helle et støpt gulv:

– elt løsningen med en betongblander, som for fremstilling av adobe -blokker, men med mye halm. Den ferdige løsningen skal være tykk, som en paideig.

– Vi finner 2 brett, 5 cm tykke, og legger dem og går 65 cm tilbake fra veggen.

– Fyll mellomrommet mellom platene med mørtel, nivå det godt med en aluminiumskile.

– Vi fjerner brettene forsiktig og omorganiserer dem til et nytt sted.

– Gjenta de foregående trinnene til hele gulvflaten er helt fylt.

Det vil ta en uke før det produserte grunnlaget herdes. Det andre laget av gulvet helles på samme måte, med bare to endringer – vi tar brett med en tykkelse på 3 cm og bruker hakket halm til løsningen. For tredje gang, ta brett 2 cm tykke, for å få et glatt gulv, forbered en glatt mørtel.

Fasen med å velge tak for et Adobe -hus

I Adobe -bygninger brukes en klassisk eller mansardtaktak. I den klassiske versjonen er det en loftsbolig og et isolert gulv under taket. I en nyere versjon, loftstypen, utfører de isolasjon av både loftet og gulvet, samtidig som de oppnår en økning i boareal.

I Adobe -bygninger brukes en klassisk eller mansardtaktak. I den klassiske versjonen er det et loft loft og et isolert gulv under taket. I en nyere versjon er loftstypen, både loftet og gulvet isolert, samtidig som man oppnår en økning i boareal.

Den siste fasen av byggearbeidet

På siste trinn i arbeidet utføres og kobles kommunikasjon. Etterbehandling er også obligatorisk: intern, ekstern. Husets utvendige dekorasjon utføres med gips påført i flere lag. For innredning er veggene dekket med maling, limt med tapet eller fliser.

Interessant video: Hvordan bygge et hus fra Adobe med egne hender

Når du observerer konstruksjonsteknologi, kan du bygge et Adobe -hus uavhengig på kort tid. Vi håper at artikkelen vår vil hjelpe deg med å mestre alle hovedstadiene for å bygge bygninger fra Adobe..

Når du ser konstruksjonsteknologien, kan du bygge et Adobe -hus selv på kort tid. Vi håper at artikkelen vår vil hjelpe deg med å mestre alle hovedstadiene i byggingen av bygninger fra Adobe.Byggetrinn av et Adobe -hus