Alternativer for garasjegulv

Alternativer for garasjegulv

Gulvet i garasjen er konstant utsatt for mekanisk belastning, og kommer også i kontakt med kjemisk aggressive stoffer. Derfor må gulvbelegget være sterkt, pålitelig og holdbart. I denne artikkelen foreslår vi at du gjør deg kjent med ideer for gulvbelegg i en garasje, som vil hjelpe deg ikke bare å lage et gulv av høy kvalitet med egne hender, men også designe det på en designer måte..

Betongbelegg for garasjegulv

Et budsjettalternativ. Det er interessant at den forsterkede avrettingsmassen ikke bare kan fungere som grunnlag for påfølgende kledning, men også kan brukes som et uavhengig belegg. Den er laget av betong B20-25 med en tykkelse på 50 til 150 mm. Hvis overflaten til et slikt belegg ikke engang er nok, anbefales det å frese det og deretter male det en gang..

Betongbelegg for garasjegulvBetongbelegg for garasjegulv

Utførelse teknologi. For at gulvbelegget i garasjen skal være sterkt, er det nødvendig å ta hensyn til dimensjonene på overflaten som skal helles. Hvis gulvbelegget har et areal på mer enn 45-50 m2, må avrettingsmassen deles i flere deler med ekspansjonsfuger, som er fylt med elastiske forbindelser. Vann bør ikke samle seg i garasjen, derfor blir avrettingsmassen utført i en vinkel mot avløpsristene. En søm lages langs kantene på gulvet, som er fylt med ekspandert polystyren eller polyuretan.

Fargeløs impregnering av betongdekke

Betongfinish. For å øke de smussavvisende egenskapene til betonggulvet må det behandles med en fargeløs impregnering. Dette gjøres med en rulle eller pensel. Takket være dette belegget blir betongen ikke skitten så raskt..

Fargeløs impregnering av betongdekkeFargeløs impregnering av betongdekke

Tiden det tok å bearbeide gulvet. Det er mulig å dekke gulvet med impregnering bare én gang, i noen tilfeller kan det være nødvendig med ytterligere behandling. Etter påføring av blandingen er gulvbelegget klart til bruk innen få dager. For å behandle gulvet i garasjen må du altså bruke en dag på arbeidet, og deretter vente på at impregneringen tørker. Påføring av impregnering vil bli utført tidligst etter 3 år.

Maling av betonggulv

Hvordan male? Akryl- og epoksymaling brukes oftest til maling av betonggulv. Når du velger, vær oppmerksom på deres motstand mot mekanisk belastning og muligheten for bruk på betongoverflater.

Fargeløsning. Husk at maling av gulvet ikke bare har en beskyttende, men også en dekorativ funksjon. Et garasjegulv er et flott sted å eksperimentere. For betong er sortimentet av farger ganske standard, så du kan legemliggjøre kreative ideer ved å blande. Den ferdige overflaten kan være matt, blank eller halvmat.

Maling av betonggulv

Fargeteknologi. Hvis betonggulvet er gammelt, anbefales det å jevne det ut. For dette er basen grunnet med spesielle blandinger som øker vedheftet til avrettingsmassen og betongen. Deretter påføres et selvnivellerende lag. Før du begynner å male, ikke glem å støvsuge gulvet for å fjerne smuss, og tørk det deretter.

Tid brukt på å male gulvet. I garasjen må du male ikke bare gulvet, men også en del av veggen (opptil 20 cm). Det anbefales å påføre flere strøk maling med et intervall på 2 dager. Det malte gulvet må tørke innen 48 timer.

Tørr sementblandinger – flatt gulv i garasjen

Glatt overflate for gulvet. Spesielle tørre sementblandinger lar deg få det perfekte gulvbelegget. Etter å ha blandet en slik blanding med vann, oppnås en flytende selvnivellerende masse, som er i stand til å spre seg og danne en perfekt flat gulvflate opp til 80 mm tykk. Dessverre er denne fyllingsmetoden ikke egnet for å lage et gulv med en liten skråning..

Tørr sementblandinger - flatt gulv i garasjenTørr sementblandinger – flatt gulv i garasjen

Beleggsteknologi. Overflaten er foreløpig rengjort for smuss og grunnet. Etter det påføres selvnivellerende masser med en skrape. På markedet i dag kan du finne spesielle masser som brukes til det øverste laget av gulvet. Dette belegget krever ikke videre behandling..

Arbeidsvilkår. For å kvalitativt forberede basen og utføre avrettingsmassen, må du bruke omtrent 3-4 dager. Etter at det selvnivellerende gulvet er hellet, vil det være mulig å tråkke på det på en dag, men bare sette bilen i en slik garasje etter 2-3 dager.

Polymerbelegg for garasjegulv

Designløsning. Polymer gulvbelegg er laget på basis av akryl, epoksy, vinyl og andre harpikser. De har en bred palett av farger og kjennetegnes ved økt styrke, motstand mot aggressive kjemikalier. I tillegg kan polymergulvbelegget åpnes med sklisikker lakk eller maling. Du kan dekorere et slikt gulv med sand eller andre dekorative elementer..

Polymerbelegg for garasjegulvPolymerbelegg for garasjegulv

Søknadsteknologi. Det er forskjellige polymerbelegg: noen av dem sprer seg over gulvet som selvutjevnende sementblandinger, mens andre må legges med en murske eller pensel..

Arbeidsvilkår. Belegget utføres innen 3-6 dager. Etter 48 timer kan du tråkke på det oversvømte gulvet. Herdhastigheten til belegget avhenger av lufttemperaturen og herderens kvalitet..

Gulvfliser til garasjen din

Fint og komfortabelt gulv. Når du velger en flis, bør du vurdere de tekniske egenskapene. Belegget vil ha en antiskli-effekt hvis utgangsmaterialet har en bølgepapp. Du må ta hensyn til hardheten på Mohs -skalaen og fuktighetskapasiteten. For å gjøre gulvet enkelt å vedlikeholde, er det best å bruke betong- eller klinkerfliser som er slitesterke..

Gulvfliser til garasjen dinGulvfliser til garasjen din

Gulvbekledningsteknologi. Underlaget rengjøres og grunnes dagen før flisen legges. Siden gulvet vil bli utsatt for stress, er det nødvendig å bruke fleksibelt utendørs lim. Den påføres med en slikkepott (tennetrinnet er fra 0,2 til 1 cm). Sømmene gnides med spesielle masser.

Tidspunkt for gulv. Denne typen gulv er mer tidkrevende. Alt arbeid vil ta omtrent 8-10 dager. Gulvet kan utnyttes fullt ut etter 14 dager.

Garasjegulv alternativ. Video

Det er mange designalternativer for garasjegulv, så valget avhenger av bileierens økonomiske evner og preferanser. Det er ikke vanskelig å lage et vakkert og pålitelig garasjegulv med egne hender, det viktigste er å velge materialer og følge instruksjonene for installasjon og konstruksjon.