Dåpsalternativer

hva du skal gi et barn til dåp

Fra dåpstidspunktet blir en person en ortodoks kristen og blir født til åndelig liv, som forberedelse til livet i himmelriket. Dette er et veldig viktig skritt i hver persons liv, så jeg vil gjøre det minneverdig, selv om det er et lite barn. Etter å ha gitt ham en form for gave, nyttig fra åndelighetens synspunkt, for å vitne om gleden hans og hans engasjement i en så viktig begivenhet. Så, hva kan du gi for dåp? Vi vil dvele nærmere på alternativene for slike gaver nå..

Noen finesser av hendelsen

Åndelig fødsel, som fysisk fødsel, skjer bare en gang i livet, og du må gjøre det så minneverdig som mulig. Foreldre, faddere og slektninger forbereder seg på et slikt ansvarlig arrangement på forhånd..

Gaver velges avhengig av alderen på personen som blir døpt. En baby, et barn og en tenåring er en ting, men en voksen som ikke lenger trenger faddere er en helt annen. En gave er vanligvis veldig minneverdig, beholdt i mange år og uttrykker nettopp giverens åndelige kjærlighet og omsorg, så våpen eller penger som gave er upassende her..

hva skal jeg gi en gutt til dåp

Gaver fra faddere

Nyopprettede faddere blir ofte forstyrret av spørsmålet om hva de skal gi et barn til dåp. I gamle dager, da dødeligheten for både barn og voksne var høy, prøvde de å døpe nyfødte like etter fødselen, slik at de i tilfelle død skulle få en skytsengel, eller hvis foreldrene deres døde, barnet ville ikke forbli helt alene, da erstattet fadderne foreldreløse foreldre.

I vår tid er faddere enten slektninger eller mennesker nær familien i ånd, gode venner, som har bevist seg fra en positiv side. Det er de som må hjelpe foreldrene med å oppdra barnet sitt i kristen renhet og åndelige idealer..

De blir barnets åndelige foreldre, så de vil være spesielt etterspurt når det gjelder å introdusere barnet for kirkeliv og kirkelige tradisjoner. Det er tradisjonelle gaver til dem som de kan gi sin fadderbarn.

Ortodoks kors. Det spiller ingen rolle hva det blir, sølv, gull eller ganske vanlig. Hvis den er kjøpt i kirken, er den allerede innviet. Hvis det er kjøpt i en smykkebutikk, er det bedre å innvie det før dåpens sakrament. Det er bedre for små barn å kjøpe en spesiell snor til ham, kjedet er en god ting, men babyen kan uforvarende bryte den. Hvis det likevel er ervervet, er det bedre å fjerne det, og når barnet er i en mer bevisst alder, så heng et kors på det.

hva kan gis for dåp

Kryzhma eller dåpsett. Dette er hvite tekstiler eller hvite plagg, som en person tar på seg etter å ha blitt døpt. Barneskjorter er vanligvis snøret med vakre broderier. De må beholdes hele livet, som en helligdom, i tilfelle sykdom, kan du dekke deg selv med dem, det antas at dette vil hjelpe utvinning.

Smarte klær. Hvis gudmoren til barnet ditt er en håndarbeidskvinne, vil et kostyme som er strikket eller sydd av henne til fadderbarnet eller datteren bli en unik gave som også vil bli beholdt hele livet. Tross alt vil den inneholde all kjærlighet og varme fra gudmoren.

Symbolsk dekorasjon. For en jente er dette vanligvis noe fra smykker – øredobber, en ring, et armbånd. Dette kan allerede bli et familiearv og bli arvet. Feddatteren, når hun blir stor, vil ha dem på englens dag, til bryllupet, etc. For en gutt kan en slik utsmykning være en klokke eller en kjede, som også kan bæres i åndelig viktige øyeblikk i livet..

hva du skal gi for en jentedåp

Andre gavealternativer

Hvis du vil vite hva du skal gi en gutt til dåp, kan du finne forskjellige alternativer for gaver i denne artikkelen. Besteforeldre, i likhet med andre slektninger, så vel som familievenner, er mer frie til å velge gaver til de nylig døpte. Leker eller møbler – alt avhenger av din kreativitet og økonomiske evner.

Åndelige gaver.

Fra bestemor og bestefar blir det en donert barnebibel i gaveutgave og en vakker innbinding. Snart kan babyen leses, og de første historiene i livet hans kan være bibelske historier.

Og selv i antikken var det en from tradisjon – å bestille et målt ikon for helgenen, som barnet ble oppkalt etter. Målt – fordi det ble laget for å måle barnets vekst på dåpstidspunktet. Denne helligdommen vil også følge en person gjennom hele livet. I tillegg til helgenen kan den også ha et bilde av Frelseren for en gutt eller Guds mor for en jente, skytsengelen kan også avbildes på et slikt ikon. Det må også bli innviet i templet og presentert for presten velsignelse..

Dåpsalternativer

Gaver til en gutt.

Her sett med sengetøy, vil et varmt teppe være passende, det er flott hvis det er bundet med omsorgsfulle hender. Det kan være en rekke lamper, dette vil symbolisere lysets seier over mørket. Figurer av engler, som kan være lamper, nattlys, etc..

Dåpsalternativer

For jente.

Et interessant spørsmål blir også vurdert hva man skal gi en jente til dåp. En elegant kjole, smykker, til og med små, vakre nattkjoler, lysestaker og engler – dette er så mange gaver som vil glede en ung kristen.

Dåpsalternativer

Rituelle objekter.

Det kan være en liten dekorert eske, hvor en hårlås som blir klippet om et år vil bli beholdt, den første melketannen som har falt ut, boksenes lokk kan dekoreres med en minnegravering.

Sølvskjeer gis vanligvis for de første tennene, heldigvis er det nå ikke noe problem å finne en slik nominell skje. Det er godt å holde sølvskjeer i et krus med vann, så får vannet helbredende egenskaper, det kan gis til barnet lenge før de første tennene. Med den samme skjeen kan du fortsette å mate barnet. Du kan også betrakte et helt sølvsett som gave – en skje og en kopp og fat.

De kan gis av faddere så vel som andre slektninger eller venner..

Dåpsalternativer

Andre populære gaver

Dåp av et barn er en god grunn for mange slektninger og venner til å forsørge en ung familie og gi et barn en masse nødvendige ting, dette er lekestoler og pedagogiske tepper og bordstoler, pedagogiske spill, bilseter, gynging stoler eller solsenger, oppblåsbare bassenger.

Eldre barn vil sette pris på konstruktører, interessante bøker eller leksikon, fotorammer og fotoalbum, hvor du kan plassere bilder fra dåpsseremonien.

Dåpstradisjoner

Nå vet du hva du skal gi for dåp. Gaver presenteres bare etter seremonien, og ikke før den, med unntak av gaver fra faddere – et kors på en snor og et dåpssett med klær, fordi begge vil være nødvendige allerede ved dåpen. Likevel er det bedre å først rådføre seg med foreldrene om valget, ellers kan det være som i et bryllup – tre strykejern, to vannkoker og så videre..

Foreldre kan takke faddere og gjester for feiringen med både en festlig bankett og ganske enkelt gjensidige små gaver – håndklær, små ikoner med navn, postkort med skytsengler med fromme ønsker, noe fra åndelig litteratur.