Kuinka korjata seinän halkeama

Kuinka korjata halkeama seinään omin käsin

Kun aloitat korjaustyöt, purkamalla ja poistamalla vanhat tapetit seinistä, löydät halkeamia seinissä. Tämä ilmiö on usein ja melko epämiellyttävä. Halkeamia voi olla erimuotoisia ja -kokoisia, niin tapahtuu, että yhdestä pienestä halkeamasta seinään muodostuu koko raina pieniä vikoja. On myös halkeamia (reikiä). Tietenkin on mahdotonta liittää tällaisen seinän päälle tai päällystää se kipsilevyllä, ellei ongelma korjaudu välittömästi – halkeamia seinissä, seinä jatkaa muodonmuutosta ja romahtaa hitaasti. Kuinka käsitellä halkeamia oikein ja kuinka korjata ne omin käsin, käsitellään artikkelissa.

Mitä tehdä, jos seinillä on halkeamia kipsillä??

Ennen kuin aloitat seinän halkeamien korjaamisen, sinun on tiedettävä seinän tarkka viimeistely. Katsotaanpa tarkemmin kipsiä peittäviä seiniä. Kun aloitat halkeamien tiivistämisen, sinun on puhdistettava pinta.

Kipsi poistetaan työkalujen (taltta, vasara tai rei’itin) avulla. Sitten seinä puhdistetaan harjalla käyttämällä muodostunutta pölyä ja likaa, jotta roskat poistetaan lopullisesti, pese halkeaman alue kostealla pesuliinalla.

Mitä tehdä, jos kipsillä peitetyille seinille muodostuu halkeamia?Kuinka korjata halkeama seinään omin käsin

Kun seinä on puhdistunut, kannattaa aloittaa halkeaman poistaminen. Käytä tätä varten erityistä ratkaisua. Rakentajat suosittelevat kipsiseosten käyttöä, joita voi ostaa rautakaupasta. Kun olemme tutkineet huolellisesti ohjeet, yhdistämme kipsin veteen, sekoitamme sitä niin, ettei ole paakkuja, ja täytämme halkeaman liuoksella.

Liuos levitetään lastalla. Kuivumisen jälkeen kipsi pyrkii laajentumaan, joten on huolehdittava siitä, ettei halkeamissa ole liiallista liuosta. Liioittele kipsimäärän kanssa, ja halkeama syvenee, uusi seinämän muodonmuutos alkaa.

Halkeamien korjaamisen jälkeen on tarpeen antaa kipsi kuivua kokonaan, kestää 5-6 tuntia. Poista sen jälkeen kipsin jäänteet hiekkapaperin avulla. Ja nauti sileästä seinästä ilman halkeamia.

Muurauksen halkeamien korjaaminen

Monet tiilitaloissa asuvat ihmiset ajattelevat, että halkeamien ongelma ei ole heille merkityksellinen, mutta näin ei ole. Halkeamia voi muodostua myös tiiliseiniin, kun taas niiden poistaminen tapahtuu useissa vaiheissa. Vaikka kuinka typerältä se kuulostaakin, halkeama on ensin puhdistettava ja syvennettävä. Tämä tehdään, jotta tila täytetään hyvin liuoksella. Halkeamien tiivistysmateriaali on valittava ottaen huomioon, missä vika sijaitsee, talon sisältä tai ulkoa..

Muurauksen halkeamien korjaaminenMuurauksen halkeamien korjaaminen

Sisäiseen upotukseen kipsilaasti on täydellinen. Jos halkeama on muodostunut ulkopuolelle, on parempi käyttää polyuretaanivaahtoa, koska kipsi on epävakaa kosteudelle ja vaikutus on lyhytikäinen.

Jos käytetään kipsiseosta, suoritamme samat prosessit kuin edellä on kuvattu..

Polyuretaanivaahdon kanssa kaikki on yksinkertaista ja selkeää. Riittää, kun puhdistetaan halkeaman muodostunut alue, ravistetaan pulloa polyuretaanivaahdolla ja täytetään ontelo varovasti. Mutta ei kokonaan, kun otetaan huomioon, että vaahto laajenee kuivumisensa aikana..

Kuinka poistaa halkeama kipsilevyn seinistä?

Ensinnäkin puhdistamme halkeaman paikan lialta ja pölyltä. Sitten syvennä halkeamaa rakennusveitsellä. Pyyhi halkeaman pinta kostealla sienellä ja levitä aina pohjamaali. Tämä tehdään kipsilevyn tarttuvuuden (tarttuvuuden) lisäämiseksi viimeistelymateriaaleihin..

Kun kaikki valmistelut on suoritettu, halkeama tiivistetään kitillä, jäännökset hierotaan hiekkapaperilla.

Sitä voidaan myös vahvistaa lasikuidulla, mikä lisää huomattavasti tämän liitoksen lujuutta..

Halkeamien poistaminen betoniseinistä

Mitä tulee betoniseinien halkeamien tiivistämiseen, prosessi ei ole kovin erilainen kuin edellä kuvatut. Sisustukseen käytetään sementtilaastia. Seinä on myös esivalmisteltu ja puhdistettu, sitten kitti varovasti sementtiliuoksella, puhdistettu ja samalla poistettu kipsijäämät.

Betonin halkeamien kautta on ensin puhallettava pois polyuretaanivaahdolla, sitten sisäpuolelta tiivistettäväksi kipsiliuoksella ja ulkopuolelta kipsiin sementti-hiekkalaastilla. Siten kosteus, mikro -organismit eivät pääse halkeamaan.

Halkeamien poistaminen betoniseinistäHalkeamien poistaminen betoniseinistä

Rakentajat suosittelevat myös laattojen levittämiseen käytettävän rakennusliiman käyttöä..

Lopuksi haluaisin huomata, että jos pieniäkin halkeamia löytyy, ne on korjattava eikä niitä saa viivyttää tällä prosessilla. Halkeamat voivat johtaa seinän täydelliseen muodonmuutokseen.

Katso tämä hyödyllinen video: Murtuneen seinän vianmääritys

Erityistä huomiota on kiinnitettävä vaakasuoriin halkeamiin, tämä on ensimmäinen kello, joka osoittaa, että talo on alkanut upota. Rakennusneuvomme voivat auttaa sinua, jos päätät rakentaa itse.