Mitä tehdä, jos lattialämmitys ei kuumene – etsi vikoja ja poista viat

Lattialämmityslaitteeseen tutustuminen

Jotta tiedät todennäköisistä syistä, joiden vuoksi kotisi lämmitys toimii ajoittain tai ei toimi ollenkaan, sinun on tiedettävä lämmitysjärjestelmän toimintaperiaate ja pääosien ja rakenneosien toiminta. Jos vesilattiasi ei lämmitä hyvin eikä täytä määritettyjä parametreja, pääasialliset syyt ovat pinnalla. Kyse on vesilattian asennuksen aikana tehdyistä teknisistä puutteista. Yleensä nämä ovat asennustekniikan rikkomuksia, valittiin väärät kulutustarvikkeet ja lisälaitteet..

Laitteiden asennuksen erityispiirre on siinä, kuinka vesipiiri on oikein asennettu ja kuinka putkisto on liitetty oikein lämmitysjärjestelmään. Oikeiden hydraulisten laskelmien puuttuminen, sekoitusyksikön väärä asetus johtavat siihen, että lämmityslattia alkaa virrata putkistoon ajoittain tai sen lämpötila on huomattavasti alhaisempi kuin vaaditaan.

Mitä tehdä, jos lattialämmitys ei kuumene - etsi vikoja ja poista viat

Koko rakennetta arvioitaessa voit keskittyä seuraaviin lämmitysjärjestelmän rakenneosiin. Lattialämmitys ei useimmiten lämpene seuraavista syistä:

 • termostaatti ja lämpötila -anturi ovat epäkunnossa;
 • tasapainotusventtiili on epäkunnossa;
 • kiertovesipumppu lakkasi toimimasta;
 • termostaatin sulake on rikki;
 • keräimen tuloputkien käyttölaitteet ovat epäkunnossa;
 • vesipiirin eheyttä on rikottu;
 • ohitusongelma.

Jokainen näistä elementeistä voi epäonnistua, jolloin lattialämmitys ei toimi..

Huomautus: servo, lämpötilan säätöanturit rikkoutuvat, termostaatin vikaantumisriski on suuri. Tilanne on samanlainen tasapainotusventtiilin kanssa. Epäonnistunut venttiili ei pysty tuottamaan normaalia jäähdytetyn veden sekoitusta kuumaan jäähdytysnesteeseen. Näin ollen vesipiirin veden lämpötila on riittämätön lämmitykseen.

On mahdollista luetella pitkään lämmitysjärjestelmän yksittäisten osien todennäköisiä rikkoutumisia. Jokaisessa yksittäistapauksessa sinun on etsittävä välitön syy, miksi lämmin lattia ei käynnisty tai toimii ajoittain.

Harkitse erikseen yleisimpiä lattialämmityksen hajoamistyyppejä.

Kuinka lattialämmitys toimii – perusperiaate

Tieto järjestelmän toimintaperiaatteista ja suunnittelusta auttaa havaitsemaan vian nopeasti ja poistamaan sen. Lattiarakenteeseen rakennettu lämmitysjärjestelmä lämmittää pinnan tasaisesti. Tällaisen järjestelmän suosio varmistetaan sillä, että lämpö jakautuu lattian kehälle ja lämmittää tasaisesti koko huoneen..

Vesilattian liittäminen

Yleisimpiä ovat kahdenlaisia ​​lattialämmityksiä – vesi ja sähkö. Sähköjärjestelmän toimintaperiaate on, että lattiaan tai suoraan viimeistelyn alle asennetaan sähkökaapeli, jonka lämmityksen vuoksi lattia lämmitetään. Järjestelmää ohjataan termostaatilla. Kun se ylikuumenee, se sammuu automaattisesti.

Sähkökäyttöisen lattialämmityksen kytkentäkaavio

Sähkökäyttöisen lattialämmityksen kytkentäkaavio

Vesilämmitteisen lattian lämmönsiirtimenä ovat putket, jotka myös asennetaan tasoitukseen tai kiinnitetään “kuivalla” tavalla käyttämällä tasoitteita tai kiinnikkeitä vahvistusverkkoon, eristykseen tai erityisiin mattoihin, joissa on koukkuja. Vedellä täytetyt putket on liitetty ohjausjärjestelmään, joka säätää lattian lämpötilaa.

Yksi artikkeleistamme auttaa sinua laskemaan lämpimän veden lattian. Sieltä löydät erityisen laskimen, laskentaesimerkkejä ja ohjeita.

Vesipohjan asettamisen periaate

Vesipohjan asettamisen periaate

Näiden kahden tyypin käyttökustannukset ovat erilaisia ​​- vesilattia on taloudellisempi, mutta jos asennus ei ole mahdollista, asennetaan sähköinen. Asennuksen osalta – sähköjohdot ovat halvempia, ne on helpompi asentaa, ne eivät aiheuta ääniä käytön aikana eivätkä tarvitse lisälaitteita – vesilattia varten sinun on asennettava vesipumppu.

Miksi on mahdotonta asentaa vesilämpöeristetty lattia asuntoon?

Miksi asuntoon on mahdotonta asentaa vesilämpöeristetty lattia?

Kuinka tehdä lämmin lattia oikein? Tämä prosessi riippuu suurelta osin siitä, minkä tyyppinen järjestelmä valittiin asennettavaksi. Editointi ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää, mutta se on melko hankalaa. Lue lisää lämpimän lattian asentamisesta erityisestä artikkelista..

Lämpimien lattioiden luokittelu toimintaperiaatteen mukaan

Asiantuntijat jakavat nykyään lattialämmityksen kolmeen päätyyppiin: vesi, sähkö ja infrapuna. Nimi on jo vahvistanut niiden toimintaperiaatteen, mutta on parempi selittää se hieman yksityiskohtaisemmin: Vesilattiat on järjestetty alkeellisella tavalla – useimmiten erikoisputket asennetaan betonilattian tasoitukseen, jonka läpi kuuma vesi kiertää.

Joskus nämä letkut asetetaan yksinkertaisesti lattian alle. Voit liittää tällaiset lämpimät lattiat sekä keskuslämmitykseen että kaasukattilaan..

Lisäksi viimeinen vaihtoehto on etusijalla – asunnonomistajien ei siis tarvitse olla riippuvaisia ​​vuodenaikojen liitännöistä ja lämmityksen katkaisuista, ja myös tässä tapauksessa on helpompi hallita huoneen lämpötilaa..

Sähkökäyttöisen lattialämmityksen toimintaperiaate on hieman samanlainen-lattian alle on asennettu verkko, jossa on erityinen sähköinen yksijohtiminen tai kaksijohtiminen kaapeli, jossa on kaksi eristyskerrosta. On syytä heti kumota vakiintunut myytti, jonka mukaan tällaiset lattiat eivät sovellu kylpyhuoneisiin, joissa on korkea kosteus. Kaksinkertainen eristys ja punottu suoja suojaavat kaapelia luotettavasti kosteudelta.

Infrapuna -lämmin lattia on kalvo, jolla on tietty rakenne kahdessa kerroksessa, joiden välissä on hiilen lämmityselementti. Nämä kalvonauhat on yhdistetty toisiinsa kuparikiskoilla, joissa on hopeapinnoite. Tällaista kalvoa pidetään periaatteessa yhtenä suosituimmista vaihtoehdoista lattialämmityksen asentamiseen, koska se on paljon turvallisempi ja yksinkertaisempi kuin vastaavat – vuotoja ei ole, ja asennus vie paljon vähemmän aikaa..

Infrapuna -lattialämmitys on varustettu lämpötila -antureilla sekä lattialle että ilman lämpötilalle. Erikseen ei kuitenkaan ole mitään syytä purkaa jokaisen lattialämmitystyypin etuja ja haittoja – paljon riippuu talon omistajan mieltymyksistä ja lompakon ominaisuuksista.

Lattialämmitystyypit

Profiilimarkkinoilla on 3 tyyppisiä rakenteita:

 • vettä. Järjestelmä perustuu metalli-polymeeriputkiin, jotka on suljettu betonilattiaan. Vettä käytetään lämmönsiirtimenä, se syötetään lämmitettäessä keskuslämmityksestä tai saatetaan haluttuun lämpötilaan kattilassa. Putkilinjat on järjestetty kierre- tai yhdensuuntaisesti;
 • sähköinen. Lämmityselementit ovat kaapeleita, huoneen mikroilmaston parametrejä säädetään termostaatin avulla. Kaapelit voidaan asentaa tasoitteen alle, sen päälle (eli viimeistelyn alle) tai suoraan viimeistelymateriaalin alle. Ensimmäinen tekniikka on yleinen, kun järjestetään keittiöt, kylpyhuoneet, parvekkeet;
 • infrapuna. Ne perustuvat tankoihin tai erityiseen kalvopäällysteeseen, ne toimivat verkkovirrasta ja on varustettu termostaatilla. Ensimmäisessä tapauksessa työelementit ovat grafiitti-hopea-sauvoja, jotka on suljettu suojaavaan kuparivaippaan. Kalvomalli on helpompi asentaa; lämpöä tuotetaan myös hiilellä, joka on suljettu polymeerikalvoon. Tämä ratkaisu ei pelkää mekaanisia iskuja..

Viimeinen vaihtoehto on nykyaikaistettu, monipuolinen tehdastuote, joka on sovitettu mihin tahansa lattiaan.

Lattialämmitys ei toimi: syyt ja menetelmät niiden ratkaisemiseksi

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, jos järjestelmä ei toimi, on kytkin. Se auttaa sinua ymmärtämään, miksi lämmin lattia ei toimi. Ehkä sähköä ei yksinkertaisesti ole katkaisijan laukaisun vuoksi. Näin tapahtuu, että linja on vaurioitunut ja tämä johtaa sen äkilliseen toimintaan. Nykyaikaiset lattialämmitysjärjestelmät (useimmat mallit) on varustettu erityisillä näytöillä, jotka osoittavat symboleilla, että ne ovat päällä. On myös hyvä tarkistaa jännite liittimistä. Laadukas, avaimet käteen -periaatteella toimiva lattia ei kuitenkaan saa vahingossa rikkoutua tai onnettomuuksia..

Usein, vaikka järjestelmässä on jännite ja kytkin toimii normaalisti, on huomattava, että lämmin lattia ei toimi. Tällöin koko piste voi olla lattialämmitysjärjestelmän elementeissä, säätimessä tai jopa anturissa. Sinun on tiedettävä, mitkä näistä kohteista ovat missä. Loppujen lopuksi ostettaessa et ollut kiinnostunut vain siitä, mikä lämmin lattia on parempi, vaan myös siitä, mitä jokainen laite tekee. Järjestelmä tarkistetaan seuraavasti. Virrankestävyys mitataan. Arvon on vastattava lämmityselementiksi valitun kaapelin vastusta.

Kaapelin jännitteen mittaaminen on helppoa. Voit noudattaa tätä menettelyä lämmityskalvolle. Jännite jaetaan tuloksena olevalla vastuksella. Tuloksena oleva arvo on lattialämmitysjärjestelmän virta. Jos kerrot sen 220 voltilla, saat lattialämmitysjärjestelmään tarvittavan tehon. Nämä arvot esitetään myös järjestelmäpassissa. Niitä on verrattava. Jos saatu luku eroaa ylöspäin, ehkä kyseessä on oikosulku tai yksinkertaisesti eristekerroksen vaurioituminen. Tämä voi ilmetä myös lämpimien lattioiden epätasaisessa toiminnassa..

Koska lattialämmitys maksaa paljon, ei ole suositeltavaa korjata ongelmia itse. Lisää vahinkoa voidaan tehdä. On parempi soittaa Savard -yhtiön asiantuntijoillemme, jotka määrittävät nopeasti syyn ja poistavat vian. Alhaisilla teholuokilla toimintahäiriön syy voi olla kallioilla. Luonnollisesti niitä ei voida korjata yksin..

Muuten, jotkut häikäilemättömät tämän järjestelmän myyjät eivät vain kerro tarkasti, kuinka paljon lämmin lattia maksaa, mutta eivät myöskään anna sille passia, joten tietoja ei voida verrata. Tällaisissa tapauksissa sinun on otettava keskiarvo.

Jos saadut tiedot osoittavat, että jännitettä ei ole lainkaan, voimme päätellä, että oikosulku on olemassa. Korjauksen monimutkaisuus johtuu siitä, että betonilattian toimintahäiriötä on mahdotonta tunnistaa. Loppujen lopuksi sinun on hankittava kaapeli ja vaihdettava se. Sinun on poistettava tasoite kokonaan ja asennettava se uudelleen. Kalvopohja mahdollistaa tällöin korjaustöiden suorittamisen nopeasti ja helposti..

Usein syy ei ole lattiassa, vaan anturissa. Kun olet tutkinut lattian, mene siihen. Anturi on lähinnä vastus, eli sillä on vastus. Vastus- ja lämpötilaindikaattoreiden perusteella on helppo laskea, kuinka oikein järjestelmän lämpötila -anturi toimii..

Jos säädin on vaurioitunut, saat sen selville näytön viesteistä. Muuten, säätimen vaurioituminen on helpoimmin korvattava tapahtuma, koska tämä järjestelmän osa ei ole lattiassa tai betonilattian alla. Vedä se vain ulos putkesta ja vaihda se. Kaikkein epämiellyttävintä voi tapahtua, että pieni osa seinästä, johon se on kiinnitetty, vaurioituu. Muuten, tämän elementin hinta on aivan riittävä..

Säädin tarkistetaan yleismittarilla. Sinun on myös asetettava järjestelmän maksimilämpötila. Liittimien tulee osoittaa jännite. Jos vaihdat minimilämpötilaan, liittimien jännitteen pitäisi katoa.

Ei ole suositeltavaa suorittaa mitään korjaustöitä, jos lämmin lattia lakkaa yhtäkkiä toimimasta itse. On parempi soittaa yrityksemme asiantuntijoille, jotka suorittavat kaiken työn nopeasti ja tehokkaasti puolestasi..

Sähkölaitteiden toimintahäiriöt

Viimeinen tärkeä seikka, joka on otettava huomioon, jos lämpimän lattian toimintahäiriö ilmenee, on sähkölaitteiden vika. Tämä sisältää kaikki sähköllä toimivat laitteet ja yksiköt. Tämän ryhmän pääelementti on kiertovesipumppu, termostaatti, joka on sekoituslaitteen laitteessa. Laitteet voivat vioittua, koska sähköverkossa ei ole jännitettä.

Määritä huollettava pumppu vai et, voit käyttää käyttöominaisuutta, jonka käynnissä oleva yksikkö antaa. Voit tunnistaa termostaatin ongelmat seuraavasti:

 • laitteen asianmukaisella käytöllä varren pyörimismomentti on selvästi näkyvissä. Vian sattuessa tätä prosessia ei tapahdu;
 • termostaattia ei tarvitse korjata. On parempi ostaa uusi laite, joka varmistaa koko lämmitysjärjestelmän luotettavan toiminnan tulevaisuudessa..

Mahdolliset ongelmat ja niiden ilmeneminen

Vesipohjaisen lattialämmitysjärjestelmän toimintahäiriö ilmenee huoneen mukavuuden jyrkässä laskussa.

Se tuntuu fyysisesti:

 1. Useimmiten lämmitystä ei tapahdu, huone kylmenee.
 2. Harvemmin käyttäjien on käsiteltävä liiallista kuumuutta, kun se kuumenee sietämättömästi, ja vesilämmitteisen lattian lämmitysaika lyhenee merkittävästi. Jos tällaista toimintahäiriötä ei poisteta ajoissa, lattiapäällyste, tasoite ja putket voivat huonontua..

Herää kysymys, miksi vesilämmitteinen lattia ei lämmitä hyvin tai sitä ei ole lainkaan?

Usein tällaisia ​​ongelmia voi ilmetä heti järjestelmän asennuksen jälkeen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Siksi on tärkeää tietää lämpimän vesilattian käyttöönottoa koskevat vaatimukset ja pystyä säätämään järjestelmää oikein..

Jotta et huolestuisi, ihmettelevät kuinka kauan lämminvesilattia lämpenee, kannattaa noudattaa kaikkia asennustekniikan vaatimuksia “lämmintä piirakkaa” rakennettaessa. Yksi mahdollisista syistä järjestelmän huonon lämmönsiirron laatuun on huonolaatuinen lämmöneristys..

Säännöllinen energian ja lämpötilan kirjaaminen voi olla korvaamatonta ongelman tunnistamisessa. Tarkastamalla heidän kanssaan, on paljon helpompi tunnistaa vika ajoissa..

Sähköinen lattialämmitys ei lämmitä – syyt ja niiden poistaminen

Sähköinen lattialämmitys saa energiaa verkkovirrasta. Ne lakkaavat toimimasta, kun lämmityselementit vioittuvat – termostaatti tai lämpötila -anturi, minkä seurauksena lattialämmitys lakkaa lämmittämästä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan tärkeimpiä ongelmia, vaikka saattaa olla muitakin vikoja, joita ei ole kuvattu tässä oppaassa..

Kerromme sinulle, mitä tehdä, jos sähköinen lattialämmitys ei toimi, kuinka tehdä korjauksia ja ottaa laite käyttöön ensimmäistä kertaa..

Jänniteongelmat

Jos ei ole sähköistä lattialämmitystä, sinun on ensin tarkistettava virran saatavuus. Tätä varten sinun on tarkasteltava termostaattia, siellä on erityinen ilmaisin ja jos se on päällä, se tarkoittaa, että virta virtaa. Jos se ei syty, suoritetaan silmämääräinen tarkastus käytettävissä olevista koskettimista ja sitten jännite määritetään yleismittarilla.

Valokuva - jännitteen tarkistaminen säätimen osoittimella

Jos tulossa on jännitettä, sinun on varmistettava, että sähköenergia saavuttaa kaapelin tai kalvon. Sitten asetukset tarkistetaan (vähimmäislämmitys on ehkä asetettu virheellisesti) ja koskettimien luotettavuus (liitäntäjohdot liittimiin) – jos kosketin on huono, lattia lakkaa lämmittämästä.

Kuva - jännitteen tarkistaminen yleismittarilla

Sen jälkeen lähtöjännite määritetään – johtimien ja termostaatin risteyksessä. Jos se ei vastaa verkon indikaattoreita, säädin on vaihdettava..

Riittämätön lämmitys voi viitata alhaiseen jännitteeseen, joten jännitteen vakaaja on asennettava.

Virheet asennustöiden aikana

Jos lattialämmitys on heikko, laite käynnistyy usein, ei saavuta astetta tai lakkaa toimimasta kokonaan – syy on väärä asennus. Sitten sinun on diagnosoitava kaikki elementit.

Jos lattia ei lämpene yli 30 astetta:

 1. Teho on määritetty väärin;
 2. Korkea lämpöhäviö – huono eristys;
 3. Lämmityselementit sijoitettu väärin tai portaat valittu;
 4. Paksu tasoite;
 5. Lämpöanturi sijaitsee lähellä pintaa.

Valokuva - Anturin asennus

Jos tällaisia ​​virheitä tehdään, sinun on purettava lattia ja siirrettävä kaikki uudelleen..

Lattia ei ehkä toimi tehokkaasti, jos anturi on lähellä kaapelia. Jos se asetetaan aallotukseen, sitä on helppo työntää pidemmälle tai päinvastoin, vedä se 5 cm ulos – tämä voi ratkaista ongelman.

Lämmin sähkölattia ei toimi oikein, jos asennussääntöjä ei noudateta asennuksen aikana – lämmitin on sijoitettu raskaiden esineiden alle.

Toinen asia, joka johtaa laitteen toimintahäiriöön, ei ole siisti asennus (johtojen katkeaminen). Sitten sinun on purettava rakenne, etsittävä puuskaosa ja poistettava ongelma -alue..

Termostaatti ei toimi

Jos lattialämmitys ei käynnisty, syy voi olla termostaatissa – rele on rikki tai elektroniikkapiiri on tullut käyttökelvottomaksi. Voit selvittää laitteen vian kytkemällä lattialämmityksen suoraan verkkoon. Jos se lämpenee, ongelma on säätimessä..

Sinun on aloitettava korjaukset irrottamalla laite istuimelta niin, että liittimet ovat näkyvissä.

Kuva - Purkamme laitteen

Sitten sinun on tarkistettava yleismittarilla tai voltimittarilla – syötetäänkö 220 W termostaattiin.

Kuva - Termostaatin jännitteen tarkistaminen

Jos tarvittava jännite on käytettävissä, sinun on varmistettava, että koskettimet ovat luotettavia ja että kaapeli on kytketty oikein. Heikon kosketuksen vuoksi johdot voivat pudota ja lattiaohjelma näyttää virheen “Sensor break”.

Kuva - Yhteystietojen tarkistaminen

Kuva - Anturin rikkoutuminen

Jos kaikki on normaalia, vastus mitataan – yleismittarin ja termostaatin koskettimet on kytketty. Saatujen tietojen on oltava lähellä passitietoja. Jos ne ovat yhtä suuria kuin 0, säädin on viallinen, ja se on lähetettävä korjattavaksi tai vaihdettava uuteen..

Voit myös tarkistaa toimiiko laite seuraavasti. Hehkulamppu on kytkettävä liittimiin, joihin lattialämmitysjohdot on kytketty. Käytä sitten jännitettä samalla kun ruuvaat jatkuvasti lämpötilakytkintä irti. Jos laite on käyttökelpoinen, kun huoneen lämpötila on saavutettu, lamppu syttyy.

Kuva - Termostaatin tarkistus

Laitteen vaihtaminen omilla käsillä on helppoa. Mutta ensin sinun on katkaistava virta. Avaa sitten etupaneeli, vaihda vanha termostaatti uuteen ja kytke kaikki johdot siihen.

Termostaateissa ei ole oikosulkusuojaa. Niiden toiminta sähkölattiassa on osoitettu automaattikytkimelle ja vikavirtasuojakytkimelle.

Järjestelmän ominaisuudet

Lattialämmitystä on kahta päätyyppiä. Nämä ovat vesi- ja sähköjärjestelmiä. Oikealla asennuksella ja käytöllä ne ovat erittäin luotettavia. Molempien putkien käyttöikä voi olla 50 vuotta.

Lattialämmityksen korjaus voidaan vaatia aikaisemmin, jos jonkin järjestelmän elementin eheys loukkaantuu. On myös pidettävä mielessä, että kun ostetaan riittämättömiä rakenneosia, rikkoutumisriski kasvaa merkittävästi. Tämä koskee sekä putkia tai johtoja että säätölaitetta (termostaattia).

Jos kyseessä on mekaaninen vaurio, verkon ylijännite, erilaisia ​​toimintahäiriöitä. Niiden poistaminen voi viedä paljon aikaa ja vaivaa. Tämän välttämiseksi sinun on tutkittava huolellisesti tällaisten laitteiden valmistajan ohjeet. Kaikkia sen kohtia on noudatettava tarkasti..

Lämpötila -anturi ei toimi

Toinen yleinen syy, miksi lattialämmitys ei kuumene termostaatin ollessa toiminnassa, on lämpötila -anturin ongelma. Jos se epäonnistuu, lattia ei sammu, mikä lisää energiakustannuksia.

Lämpötila -anturia tarkastettaessa on tarpeen mitata sen vastus ja verrata tuloksia passitietoihin. Pienet poikkeamat ovat sallittuja, jos havaitaan merkittäviä eroja, laite on vaihdettava.

Valokuva - Mitataan anturin vastus

Jos olet asentanut anturin oikein – aallotukseen, sen vaihtaminen ei ole vaikeaa. Lattiaa ja tasoitetta ei tarvitse purkaa, sinun tarvitsee vain avata seinä hieman. Lämpöanturi vedetään pois aallotuksesta ja korvataan uudella.

Valokuva - Anturin vaihtaminen

Lämmityselementin vaurioituminen

Jos suoritettujen tarkastusten jälkeen huomasit, että termostaatti ja lämpötila -anturi toimivat oikein ja kaikki kosketusliitännät ovat hyvälaatuisia, sinun on etsittävä ongelma kaapelista.

Kaapelissa saattaa olla katkos asennuksen aikana. Oikosulun olemassaolo voidaan tarkistaa yleismittarilla, mutta katkoksen sijainnin määrittämiseen tarvitaan kehittyneempiä laitteita..

Ensinnäkin kaapeli irrotetaan termostaatista ja testeri mittaa kahden ytimen välisen vastuksen. Sen pitäisi vastata tehdasasetuksia – 11 – 700 ohmia. Hyväksyttävä ero 5%: n sisällä.

Valokuva - Mittaamme kaapelin resistanssin

Jos arvo on 0, oikosulku on olemassa. Tämä tapahtuu, kun järjestelmä ylikuumenee tai jos kaapelin poikkileikkaus on laskettu väärin. Jos laitteesta tulee ääretön, lanka katkeaa tai se on palanut. Sitten sinun on tarkistettava liitännät.

Jos ilmaisimet ovat satoja ohmeja, sinun on kytkettävä 2500 V: n painemittari ja lisättävä jännitetasoa punoksen ja kaapelin ytimien väliin. Arvo on 0 – kaapeli on rikki tai kosketin katoaa holkista, vaurion paikka on määritettävä.

Vian tarkan sijainnin tunnistamiseksi tarvitset:

 • muuntaja;
 • signaaligeneraattori;
 • sähkömagneettinen anturi;
 • lämpökuvaaja.

Menettely on seuraava:

 • poltamme sen paikan läpi, jossa eristys on heikko – toimitamme siihen korotetun jännitteen (10 kV) 350 V: n suonissa olevan jännitteen läsnä ollessa, mikä johtaa hitsauskaaren syttymiseen;

Kuva - Muuntaja eristyksen polttamiseen

 • samaan aikaan generaattori lähettää signaaleja kaapelille;
 • löydämme vian sähköanturilla;

Valokuva - Määritä elektrodin rikkoutumispaikka

 • Tutkimme huolellisesti koko alueen lämpökameralla. Palamispaikassa lämpötila nousee.

Valokuva - Selvennämme tuulen paikkaa lämpökameralla

Lämmitysmattoja käytettäessä haku on paljon helpompaa, koska ne ovat lähempänä pintaa.

Jos ytimien välinen oikosulku havaitaan yleismittarilla tarkistamisen jälkeen (katso tarkistusohjeet), polttaminen ei ole tarpeen. Voit kytkeä generaattorin välittömästi ja etsiä vaurion pisteen.

Vaurion paikan tunnistamisen jälkeen voit siirtyä suoraan lattialämmityskaapelin korjaamiseen. Vaiheittaiset ohjeet ovat seuraavat:

 1. Havaittujen paikkojen lattiapäällyste puretaan.

Kuva - Pura viimeistely

 1. Tasoite tai liima on hakattu pois.

Valokuva - Voimme tasoituksen

 1. Usein syy on se, että kosketin katoaa kytkennässä. Se lämmitetään rakennuksen hiustenkuivaajalla – tämä helpottaa sen leikkaamista..
 1. Kytkin katkeaa murtumiskohdassa.

Kuva - Katkaise kytkin

 1. Suonet irrotetaan taitekohdissa.

Kuva - suonien suojaaminen

 1. Kosketinholkki on asennettu; ensin kaapeli on asetettava holkkiin. Risteys on käärittävä sähköteipillä.

Kuva - holkin asennus

 1. Hiha siirretään liitetylle alueelle ja juotetaan hiustenkuivaajalla tiiviyden vuoksi.

Kuva - Laitamme kytkimen ja juotteen

Yksinkertaisella kaapelikatkolla prosessi on sama. Vain kytkintä ei saa leikata.

Infrapunakalvon epäonnistuminen

Infrapunakalvo kuuluu sähkölattioihin, eikä se välttämättä toimi edellä mainituista syistä: ei virtalähdettä, väärä asennus, rikkoutunut termostaatti tai lämpöanturi.

Kalvolla on kuitenkin omat ominaisuutensa – se on kytketty verkkoon johdoilla, jotka on liitetty kupariväylään puristimilla. Jos kosketus on huono, metalli hapettuu, mikä aiheuttaa avoimen piirin.

Valokuva - Yhteystietojen laadun tarkistaminen

Siksi, jos kaikki laitteet on tarkastettu ja lattia ei vieläkään kuumene, on tarpeen tutkia koskettimet. Ne on kiristettävä tai pidike on vaihdettava (jos se on rikki).

Voiman puute

Ensimmäinen askel on varmistaa, että lämmitysjärjestelmä saa virtaa. Kalvo tai lämmityskaapeli on pääsääntöisesti kytketty jännitteelliseen termostaattiin. Jos lämpötilansäätimen näytön merkkivalot palavat, virta on päällä, jos ilmaisimet puuttuvat tai eivät pala, sinun on manuaalisesti tarkistettava, miksi lämmin lattia ei kuumene. Sinun on otettava yleismittari ja tarkistettava, onko tulojännitteissä jännite. Kuvasimme yksityiskohtaisesti yleismittarin käytön vastaavassa artikkelissa..

Testaaja

Muuten, matala jännite verkossa on myös syy siihen, miksi lämmin lattia ei lämpene haluttuun lämpötilaan. Jos liittimiin tulee 200 volttia eikä 220, lämmitysteho laskee 20%. Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on asennettava jännitteen vakaaja taloon..

Video näyttää toisen tavan tarkistaa säädin:

Termostaatin tarkistus

Jos tulossa on jännitettä, sinun on varmistettava, että se syötetään normaalisti itse lämmityskaapeliin tai infrapunakalvoon. Varmista tämä, ettei kukaan koskenut asetuksiin vahingossa, koska on mahdollista, että lämpötila asetetaan yksinkertaisesti minimiin, minkä seurauksena lämmitys ei kytkeydy päälle. Tarkista myös, että johdot on liitetty kunnolla liittimiin. Huono kosketus on myös syy siihen, miksi sähköinen lattialämmitys ei kuumene tai kuumenee heikosti..

Onko liitännät ja asetukset kunnossa? Mittaa jännite termostaatin ulostulosta (liittimet, joihin itse lämmitysjärjestelmä on kytketty). Kun se on käytössä, sen on vastattava verkon parametreja. Jos näin ei ole, termostaatti on vaihdettava..

Voit tarkistaa termostaatin toimintahäiriön kytkemällä lämpimän lattian suoraan verkkoon. Jos lattia alkaa lämmetä, se on säädin.

Sähköasentaja

Kattilasta tai keskusputkesta tulevan jäähdytysnesteen ohjaus suoritetaan keräimen avulla. Tämä laite koostuu kiertopumpusta, sekoitusventtiilistä, termostaateista, termostaatista ja muista lisävarusteista. Vastaus kysymykseen, miksi lämminvesilattia ei kuumene, voi liittyä yhden keskeisen elementin hajoamiseen..

Esimerkiksi kiertovesipumppu voi epäonnistua. Tämä voidaan helposti tunnistaa tutun melun puuttumisesta. Jos lattialämmityksen termostaatti ei toimi, syy voi olla jännitteen puute. Kunto tarkistetaan ruuvitaltalla tai yleismittarilla..

Sinun on myös varmistettava, että lämpötila -anturit toimivat oikein. Jos et ole varma, pystytkö itsenäisesti poistamaan syyt, miksi lämmin lattia lopetti lämmityksen, koska olet huonosti perehtynyt sähkölaitteisiin, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Lukutaidottomat manipulaatiot ovat vaarallisia paitsi tekniikalle myös esiintyjän terveydelle..

Kuinka löytää katkennut johto

Avoimen koskettimen etsiminen on aloitettava tarkastamalla termostaatin liittimet. Lämpötila -anturista tulevien koskettimien ja lämmitysmaton johtojen yhteys voi olla löysä.

Tarkistuksen seuraava vaihe on tarkastella virtakaapelin ja sähköisen lämmityselementin liitoskohta.

Sinun on kiinnitettävä huomiota yhteyden tiheyteen, loppuunpalamiseen.

Seuraavaksi testaaja tarkistaa virtakaapelin jännitteen. Jos virta ei virtaa, he etsivät katkoa johdotuksessa. Lämmityslankaa testattaessa se on tarpeen ytimissä sekä kunkin ytimen ja eristyksen välinen vastus

Asiantuntijat käyttävät tätä varten megohmimittaria. Jos tällaista laitetta ei ole, kotitalouksien yleismittari tekee..

Lämmityslaskimien vastus tarkistetaan passitietojen perusteella. Poikkeamat eivät saa ylittää 15%

Lämmityslankaa testattaessa tarvitaan ytimiä sekä kunkin ytimen ja eristyksen välinen vastus. Asiantuntijat käyttävät tätä varten megohmimittaria. Jos tällaista laitetta ei ole, kotitalouksien yleismittari tekee..

Lämmityslaskimien vastus tarkistetaan passitietojen perusteella. Poikkeamat eivät saa ylittää 15%.

Jos vastusarvot ovat paljon erilaisia ​​kuin nimellisarvot, silloin on avoin.

Mitä tehdä, jos lattialämmitys ei kuumene - etsi vikoja ja poista viat

Löydät katon lämmityskaapelissa tasoituksen alla jollakin seuraavista tavoista:

 • Heijastinmittarin avulla. Tämä on erittäin tarkka laite vikojen etsimiseen mistä tahansa metallikaapelilinjasta. Se lähettää pulssin langan läpi, joka vahinkopaikkaan saavuttuaan heijastuu ja palaa laitteeseen. Impulssin luonteen perusteella voit selvittää, mikä johtimessa on vialla: avoin piiri tai oikosulku. Lisäksi heijastin näyttää etäisyyden vaurioituneeseen paikkaan virheellä 0,01 – 0,2%.
 • Kaapelin polttaminen suurjännitelaitteella, esimerkiksi Devitector II (saatavana Devi-palvelukeskuksista). Rikkoutumispisteessä tapahtuu voimakas kuumennus, kaapelin ydin on liitetty suojaan (eristys). Lisäksi tätä paikkaa etsitään sähkömagneettisen anturin tai lämpökameran avulla..

Molemmat menetelmät vaativat erikoislaitteita, joten et voi tehdä kutsumatta ohjattua toimintoa..

Kytkimen irrotus

Lämmitysmaton liittimien ongelma on se, että vierekkäisten kytkentäholkkien välissä on huono eristys, jolloin kaapeli vetää itsensä ulos mekaanisen rasituksen alaisena. Siksi on erittäin tärkeää, ettei kaapeli käänny jyrkästi kytkennän jälkeen..

Taulukko 1. Kaapelin korjaus (kylmät päät)

Rikkoutuneen tai vaurioituneen kaapelin alue vapautuu koristeellisesta pinnoitteesta ja tasoituksesta.
Päätyjen johtimet on kuorittava ja liitettävä sopivan halkaisijan holkeilla.
Hihat on puristettu erityisillä pihdeillä. Eristimen hihat vähentävät hihan pituutta, jota ei tarvitse ommella sivulle.
Suojapunos on kytketty eristyslangalla. Kun liität kylmän pään lämmityskaapeliin ja yhdistät punoksen langalla, jossa ei ole eristystä, saatat vähentää lasin ja lämmityssydämen välistä eristysvastusta ja myöhemmin rikkoutua.
Jotta holkki ei vaikuta lämmön kutistumiseen, ei lävistä sitä, eristyslanka kääritään sähköteipillä.
Laita liima lämpökutistukseen.
Kuumenna se rakennuksen hiustenkuivaajalla.
Liimaa vapautuu lämmitysprosessin aikana. Tämän seurauksena kytkin muuttuu ilmatiiviiksi eikä pelkää edes upotusta veteen. Prosessin päättymisestä ilmoittaa liima, joka ulkonee kytkimen reunoja pitkin, minkä jälkeen on tarpeen antaa kytkimen jäähtyä kokonaan, jotta liima ei irrota..

Laitteet on valittu väärin

Lattialämmityksen riittämätön toiminta voi johtua väärin valitusta mallista. Ennen ostamista sinun on määritettävä lattialämmitysjärjestelmän tehtävät – se on lisä- tai päälämmitys.

Taloudellinen malli, joka kykenee lämmittämään lattian jopa 30 asteeseen, sopii lisälämmitykseksi. Jos tämä on ainoa lämmitysjärjestelmä, tehon pitäisi olla suurempi, mikä voi lämmittää pinnan jopa 40 asteeseen.

Kun valitset laitetta, ota huomioon lämpöhäviö ja lämmittimien välinen etäisyys.

Asennusvirheet

Voit varmistaa virheellisen asennuksen, kun olet diagnosoinut kaikki järjestelmän osat ja havainnut niiden toimintahäiriön..

Jos lattian lämpötila ei nouse yli 30 ° C, syy on selvitettävä:

 • virheet tehon määrittämisessä, jonka seurauksena on heikko lämmitys;
 • huoneen riittämätön eristys, joka määrittää suuren lämpöhäviön;
 • lämmityselementtien väärä asennus;
 • väärä kaapeliväli, vierekkäisten elementtien väliset välit;
 • kaatamalla liian korkea kerros kerrosta;
 • liian lähellä lämpötila -anturia lattiapintaan.

Jos lämpötila-anturin asentaminen vaadittuun korkeuteen ei johda positiiviseen vaikutukseen, sähkölattiaa ei korjata, koko järjestelmä on purettava ja asennettava uudelleen..

Kaavio lämpötila -anturin asentamiseksi

Kaavio lämpötila -anturin asentamiseksi

Yleisimmät asennusvirheet ovat seuraavat:

 1. Valmistajien vaatimusten vastaisesti lämmityskaapeli sijoitetaan massiivisten huonekalujen tai putkistojen alle kylpyhuoneessa..
 2. Kaapelin asennusprosessissa käytetään materiaaleja, joilla on alhainen lämmönjohtavuus: kun asennetaan tasoitetta – kipsimajakat, rakennusjätteet kipsilevyn, hiilihapotetun betonin ja muiden materiaalien muodossa.
 3. Kaapelin vaurioituminen ja rikkoutuminen asennuksen jälkeen – kun kävelet kovettumattomalla tasoituksella, siirrät työkaluja, materiaaleja, laitteita. Ennen kaatamista sinun on tarkastettava kaapeli uudelleen huolellisesti ja varmistettava, että “lämmin lattia” toimii.
 4. Usein kaapelin vaurioitumisen syy on hiomakoneen tai metallisen lastan käyttäminen saumojen avaamiseen kaakelilattian asennuksen aikana ylimääräisen tarttuneen liiman poistamiseksi. Kaapeli on erittäin helppo vahingoittaa, koska se asetetaan usein suoraan liimakerrokseen ja on lähellä pintaa.

Jotta vältytään vaurioilta “lämpimän lattian” asennuksen aikana, sinun on laadittava suunnitelma kaapelin sijainnista ja käytettävä sitä tulevaisuudessa korjaustöitä suoritettaessa ja lämmitysjärjestelmää käytettäessä.

Esimerkki kylmäaineen sijoittelusta kylpyhuoneessa

Esimerkki kylmäaineen sijoittelusta kylpyhuoneessa

Oikosulkusuojaus

Termostaatteihin ei yleensä asenneta sulakkeita, älä etsi niitä sisältä. Itse asiassa sulakkeen toiminta sähköisissä lattialämmitysjärjestelmissä on suoritettava katkaisijalla + vikavirtasuojalla tai kojelaudassa olevalla diff.. lattialämmityskaapelin liittäminen diffautomatin kautta

Joissakin säätimien malleissa (esimerkiksi RTC 70) on sisäänrakennettu kytkin. He voivat sammuttaa lattialämmityksen manuaalisesti ilman kytkentätaulua. termostaatti RTC70 lattialämmitystä varten

Monet ihmiset ajattelevat virheellisesti, että kaikki virta kulkee lämmityskaapeliin. Tämä ei ole totta. Tämä kytkin vastaa vain virran syöttämisestä kortille, joten sen alhainen käyttövirta – 6A. sisäänrakennettu 6A-kytkin RTC70-termostaatissa

Polta kaapeli ja signaaligeneraattori

Jos haluat löytää vian tarkan sijainnin, sinulla on oltava erikoislaitteet, jotka ovat:

 • polttaa muuntaja muuntaja polttamiseen ja lattialämmityskaapelin vaurion paikan löytämiseen
 • signaaligeneraattori
 • elektroninen magneettisignaalin vastaanotin signaaligeneraattori ja vastaanotin vaurioituneen lattialämmityskaapelin paikantamiseen
 • lämpökuvaaja lämpökamera lattialämmitykseen

Kotona kenelläkään ei ole tällaisia ​​laitteita, joten sinun on kutsuttava asiantuntija. Miten tällaisten vikojen etsiminen suoritetaan, löytyy yksityiskohtaisesta videosta todellisesta kohteesta:

Tilaus on:

 • heikon eristyksen paikka palaa

Tätä varten hajoamispisteeseen syötetään korotettua jännitettä (jopa 10 kV!). Kun johtimien samanaikainen jännite on jopa 350 V, hitsauskaari syttyy. lämmitysmaton kaapeli palaa

Tämä valokaari hitsasi hiiliradan johtimien risteykseen, jonka virta on enintään 3A, ja muodostaa suljetun silmukan.

 • generaattori lähettää signaalin kaapelille syötetään signaali generaattorista lämmityskaapeliin ja löydetään vikapaikka
 • sähkömagneettinen anturi, joka toimii vastaanottimena, on likimääräinen oikosulku. Kaikki tämä avaamatta laattoja tai muita lattioita. löytää lämpökaapelin ja maton välinen oikosulku
 • Lämpökamera skannaa koko alueen tarkemmin ja määrittää visuaalisesti oikosulun tarkan sijainnin. Palamispaikassa lämpötila on liian korkea. vaurioituneen lattiakaapelin havaitseminen lämpökameralla

Lämmitysmatot on helpompi löytää, koska ne sijaitsevat lähellä pintaa. Mutta kaapelin kanssa se on paljon vaikeampaa, varsinkin paksun solmion alla. Se heikentää signaalia suuresti, ja oikosulun etsiminen voi kestää paljon kauemmin.. kaatotaso lattialämmityksen asettamista varten

Jos olet vielä vaiheessa, jossa tarkistat yleismittarilla, osoitit kahden ytimen sulkemisen toisilleen, sinun ei tarvitse polttaa mitään täällä. Kytke niihin välittömästi generaattori ja etsi piste.

Lämmityskaapelin ydin rikki

Toinen yleinen tilanne on johtokatko. Tämä on yksi epämiellyttävimmistä onnettomuuksista. Kaapelin läpi polttaminen on mahdotonta, oikosulkua ei ole, ja jopa lämpökamera on hyödytön täällä. lämmityskaapelin tai maton sydämen rikkoutuminen miten löytää

Useimmiten tällaiset vauriot tapahtuvat liittimissä – alku-, liitäntä- tai päätykappaleissa. erilaiset liittimet lattialämmityskaapeleissa

Lämmityssuonet siellä ovat hyvin ohuita, ja usein tässä paikassa jostain syystä he pystyvät kääntymään radalle. lattialämmitysliitin purettu

Ilmeisellä katkoksella sekä yleismittari että megohmimittari näyttävät ytimien välisen resistanssin lähellä ääretöntä. Mutta jos epävakaa kosketin on vielä jäljellä, testaaja voi näyttää melko hyviä tietoja, esimerkiksi 200-300 ohmia.

Mutta kun se kytketään päälle 220 V: n jännitteellä, täydellistä lämmitystä ei tapahdu ja käyttövirta on enintään useita milliampeereja vaaditun usean ampeerin kuormituksen sijaan. lattialämmityskaapelin kuorman tarkistaminen

Tämän seurauksena kaapeli lämpenee tuskin, eikä normaalista lämmityksestä voi luonnollisesti puhua.

Usein jopa polttaminen on hyödytöntä täällä. Jäljellä on vain purkaa epäilyttävimmät paikat, pääasiassa ne laatat, joiden alle kytkimet asennetaan. etsi vaurioitunut lattialämmityskaapeli mistä aloittaa

Kaapeli ei ole täysin suojattu liittimissä. Ja syöttämällä jännitettä ytimeen voit yrittää havaita signaalin, jossa vaihe puuttuu, ts. vain kallion paikalla. Mutta paljon riippuu esiintymisen syvyydestä ja vahingon erityispiirteistä..

Muut syyt

Jos tarkistit ja kaikki toimii, mutta syytä ei voitu pysäyttää. Tämä tarkoittaa, että lämmin lattia on alun perin asennettu väärin. Asennuksen aikana on seuraavia virheitä, jotka voivat johtaa siihen, että sähköinen lattialämmitys ei kuumene:

 1. Jos huone on eristetty huonosti, lämpöhäviö voi olla liian suuri. Siksi lämmin lattia ei ehkä kuumene paljon, mikä aiheuttaa paljon ongelmia..
 2. Näin tapahtuu, että suunnittelun aikana teho laskettiin väärin. Jos näin on, lämmintä lattiaa ei koskaan lämmitetä normaalisti..
 3. Lattialämmityslattian kaatamisessa voi olla virhe. Jos etäisyys on liian suuri, lattia ei kuumene.

Jos sinulla on tällaisia ​​syitä, sinun on tehtävä kaikki uudelleen. Ei ole muuta tapaa korjata ongelmia asennuksen aikana..

Video – Kuinka asentaa ja liittää sähköinen lattialämmitys

Video – Kuinka vaihtaa lämpöanturi tulevaisuudessa

Itsepalveluvianetsintä

Joten jos kieltäydyit asiantuntijan palveluista ja päätit selvittää sen itse, sinun on suoritettava useita toimintoja riippuen järjestelmän toimimattomuuden tunnistetuista syistä.

Yleisimmät virheet, joita tehdään lämpimän lattian asennuksessa

Kaapelin mekaaniset vauriot

Jos sähköinen lattialämmitys ei toimi, sinun on varmistettava, ettei kaapelissa ole vaurioita. Tätä varten sinun on irrotettava termostaatti verkosta ja sitten kaapeli. Seuraavaksi sinun on mitattava lämmityssuonien välinen vastus. Tuloksen on vastattava passissa ilmoitettua tulosta. Mittaa myös “eristysvastus”, jonka on oltava vähintään 1 Mohm. Tällaista tarkistusta varten tarvitset megohmimittarin. Voit kuitenkin käyttää myös yleismittaria, mutta sinun on muistettava Ohmin laki. Ja käytä kaavaa R = U / I.

Jos tulokset eroavat standardista yli 5%, on tarpeen etsiä ja poistaa kaapelin mekaaniset vauriot ja virheet sen asennuksessa. Huomaa, että tämä ongelma ja tapa ratkaista se koskevat kaapelilattialämmitystä. Infrapunalattialla ei pitäisi olla näitä ongelmia..

sähköinen lattialämmitys

Kalvopohjan johtojen vauriot määritetään etsimällä rikkoutumispaikka. Kun lattiapäällyste on poistettu, kaapeli on katkaistava (jos vaurion paikkaa ei ollut mahdollista määrittää visuaalisesti). Soita sitten jokaiselle sivustolle. Kun hajoamispaikka määritetään, se (ja luodut leikkaukset) on yhdistettävä liittimiin tai juotos- ja kutisteputkiin.

Pienjännite ja ongelmaratkaisu

Kun olet varmistanut kaapelin eheyden, komponenttien oikean asennuksen ja termostaatin toimivuuden, sinun on tarkistettava, onko lattialle riittävä jännite. Ilmeinen “oire” tällaisesta ongelmasta: lattia toimii, mutta lämpeneminen on selvästi heikompaa ja pidempää kuin standardin pitäisi olla. Toinen merkki on, että lämmitys toimii paremmin tiettyinä aikoina. Esimerkiksi illalla lattialämmitys ei lämmitä, mutta päivällä se yleensä suorittaa tehtävänsä..

Kuinka valita asuntoon lämmin lattia eikä katua sitä?

Jos epäillään jännitteen epävakautta, on parempi ajatella tätä jopa lämpimän lattian asentamisen vaiheessa valitsemalla kaapeli, joka tarjoaa tietyn tehonsyötön. Kun lattia on jo asetettu, mutta se ei lämpene virtalähteen ongelmien vuoksi, voit harkita tehostetun muuntajan ostamista. Se asennetaan koko taloon tai asuntoon. Tätä ratkaisua käytetään usein maalaistaloissa. Totta, nämä laitteet ovat melko kalliita ja niiden hinta voi ylittää koko lämmitetyn lattian kustannukset..

Toinen vaihtoehto on ostaa vakaaja, joka on kytketty suoraan tietyn kuluttajan eteen. Voit esimerkiksi ostaa Optivolt H-S2000: n, joka toimii 170-260 V: n tulojännitteellä ja 5%: n vakautustarkkuudella. Halvempi – Energia Voltron 1500 (tulojännite 105-265 V, lähtö – 209-231 V, teho 1500 VA). Sinun on käytettävä 4000-5000 ruplaa tällaisen laitteen ostamiseen, ja tämä osto on varsin perusteltu.

Voltron 1500

Kuinka kiinnittää lattialämmityskaapeli

Johtojen vika on yksi tärkeimmistä syistä koko järjestelmän toimintahäiriöihin. Tämän seurauksena sähköinen lattialämmitys ei lämmitä. Rikkoutumisen pääasiallinen syy voi olla piilossa johtimien odottamattomien mekaanisten vaurioiden taakse. Useimmiten tämä tapahtuu tasoituksen aikana tai laatoitustöiden aikana. Tämä on täynnä huoneen tai tietyn vyöhykkeen koko lämmityksen epäonnistumista..

Kuinka kiinnittää lattialämmityskaapeli

Diagnostiikka auttaa selviytymään ongelmasta. Voit tarkistaa vauriot seuraavasti: irrota se lämpötila -anturista ja mittaa sitten sähkövastus. Täällä sinun täytyy kävellä kaikkien suonien välisten osien läpi, jotta et menetä mahdollista toimintahäiriötä. Sinun on tarkistettava arvo laitteen passitiedoilla. Virhe on sallittu 5%: n sisällä. Yleisimmät tapaukset ovat:

 1. Yleismittari näyttää nollaresistanssin. Tämä tarkoittaa, että järjestelmässä on tapahtunut oikosulku. Useimmiten epämiellyttävä tilanne ilmenee ylikuumenemisen tai väärin lasketun langan poikkileikkauksen jälkeen.
 2. Mittari näytti ääretöntä. Tämä tekee selväksi, että kaapeli on rikkoutunut tai palanut rakenteessa. Kannattaa tarkistaa järjestelmän liitoselementit.

Järjestelmän liitoselementtien tarkistaminen

Lämmitetyn lattiakaapelin itse tekemä korjaus sisältää paitsi diagnostiikan myös vikapaikan tunnistamisen ja viallisen yksikön poistamisen. Kun laite näyttää oikean arvon, sinun tulee mennä toisen lämmityselementin – termostaatin – diagnostiikkaan.

Järjestelmä ei ehkä toimi täydellä kapasiteetilla yhdestä yksinkertaisesta syystä: ulkomaiset kehittäjät olettavat, että lattialämmitys saa virtansa 230 V: n verkosta, kun todellisuudessa maanmiehet yhdistävät kaapelin 220 V: een..

Video

Jos juuri asennettu lämmin lattia ei toimi tai ei lämmitä hyvin, on tarpeen käsitellä rikkoutumisen syitä ja korjata ne itse tai asiantuntijoiden avulla. Silloin kylmällä säällä talo on lämmin ja kodikas..

Lämmityskaapelin resistanssin tarkistaminen

Lämmityskaapelin liittäminen on mahdollista, kun lattialämmitys on asennettu ja tasoite ja laattojen liima ovat täysin kuivia. Olisi mukavaa, jos voisimme tarkistaa kaapelin toiminnan kaikissa lattian asennuksen vaiheissa. Tämä voidaan tehdä mittaamalla johtimien vastus..

Mittaukset voidaan suorittaa erityisellä yleismittarilla. On erittäin helppo oppia käyttämään laitetta. Tätä varten sinun on asetettava laite tilaan, joka mittaa vastusta..

Eristysresistanssin tarkistaminen:

 • Jokaisen lämmitysjohtimen ja eristyksen välinen vastus on mitattava.
 • Yleismittari on kytkettävä 2000 kOhm -tilaan.
 • Arvo, joka saadaan. Pitäisi pyrkiä 1. Jos näin on, voit olla varma, että kaapelin eristys ja vaippa eivät ole vaurioituneet.

Jos haluat tarkistaa, toimiiko yleismittari oikein, sinun on oikosuljettava anturit, jolloin laitteen pitäisi näyttää nolla. Joissakin mittauksissa on parempi käyttää megometriä.

Kytkimet ovat vakava asia

Kytkin on tärkeä osa sähköpiiriä. Se sijaitsee nupin takana, jota käännät, kun säädät lämpöä. Se voi epäonnistua – esimerkiksi kun tapahtuu oikosulku. Piirin yhteys katkeaa, vaadittua signaalia ei syötetä lämmittimeen, minkä seurauksena sähköuunin uuni tai yksi liesi ei toimi. Tässä tapauksessa muut polttimet voivat toimia

Kuinka testata kytkin?

Uunin ja uunin kytkimet tarkistetaan samalla tavalla.

 1. Irrota pistoke.
 2. Käännä nuppi “off” -asentoon. tai “0” – eri malleissa on erilaiset merkinnät.
 3. Käännä nuppia hitaasti myötäpäivään minimilämpötilaan – kytkimen pitäisi napsahtaa.
 4. Käännä nuppia vastapäivään – kytkimen pitäisi napsahtaa uudelleen.

Jos napsautusta ei tule

Eikö kytkin napsauttanut? Ongelma on olemassa, mutta ei välttämättä vakava. Jatka testaamista:

 1. Aseta nuppi “pois” -asentoon.
 2. Työnnä pistoke pistorasiaan.
 3. Käännä nuppia myötäpäivään, kunnes se napsahtaa.
 4. Jätä kynä rauhaan hetkeksi.
 5. Muutaman sekunnin kuluttua kytkin sammuu.
 6. Jos näin ei tapahdu, se on vaihdettava..

Vaihda kytkin:

 1. Poista kaikki kynät – on parasta kuvata tai piirtää missä asennossa ne olivat.
 2. Irrota takapaneeli – tätä varten sinun on tietysti irrotettava kiinnikkeet.
 3. Kierrä asennuslevy irti.
 4. Irrota viallisen kytkimen ruuvit.
 5. Muista johtojen sijainti tai parempi – piirrä johdotus tai ota valokuva.
 6. Irrota johtojen korvakkeet.
 7. Kytke johdot uuteen kytkimeen ja jatka päinvastaisessa järjestyksessä..

Mitä tehdä, jos sähköinen lämmin lattia murtautuu?

Näin tapahtuu, että kun asennat kalvorakennetta, kaadat betonia tai asennat laattoja, voit murtaa lämpimän lattian johdot. Tietysti on mahdotonta huomata tätä heti, mutta häiriö ilmenee, kun järjestelmä käynnistetään. Sitten on havaittavissa, että kalvon lämmin lattia ei kuumene.

Ensimmäinen askel on määrittää tarkasti, missä vika tapahtui. Jos oli mahdollista määrittää, että lämmityskaapeli oli rikki, kannattaa löytää vikapaikka. Linoleumin tai laminaattilattian poistaminen ei ole ongelma. Laattojen purkaminen on paljon vaikeampaa. Pintamaalin avaamisen jälkeen rikkoutumista ei yleensä näy. Seuraavaksi sinun on katkaistava kaapeli. Tämä luo soittoalueen. Kun olet määrittänyt vian, sinun on kytkettävä kaikki leikkaukset ja rikkoutumat liittimiin.

Mitä tehdä, jos sähköinen lämmin lattia murtautuu

Vaihtoehto olisi käyttää juotos- ja kutisteputkia. Kun kaikki häiriöpaikat on peitetty sähköteipillä, kannattaa sulkea hätäpaikka.

Kosteuden pääsy järjestelmään on kriittistä. Jos järjestelmä asennetaan suihkuun, on käytettävä kosteussuojaa.

Kaikki sähköisen lattialämmityksen toimintahäiriöt voidaan korjata itse. On vain tärkeää määrittää, missä vika tapahtui..

Sähkölattian rikkoutumisen diagnostiikka

Lattialämmityksen toimintahäiriö voi johtaa laitteen täydelliseen vikaantumiseen tai sen toiminnan tehokkuuden heikkenemiseen..

Ensimmäisessä tapauksessa voit aloittaa diagnostiikan heti; toisessa tapauksessa sinun on ensin arvioitava objektiivisesti järjestelmän toiminta..

Tosiasia on, että asuntojen omistajat usein yliarvioivat sähkölattialämmityksen kyvyn lämmittää huonetta. Tämän seurauksena heistä tuntuu, että järjestelmä ei toimi tarpeeksi tehokkaasti..

Jos ei lämpene ollenkaan

Jos sähköinen lattialämmitys ei lämpene lainkaan, sinun on suoritettava diagnoosi seuraavassa järjestyksessä:

 1. Tarkista jännite. Lattia lakkaa kokonaan lämpenemästä vasta, kun se on kokonaan poissa. Jos ruokaa on, siirry vaiheeseen 2;
 2. Testaa anturi mittaamalla sen vastus. Jos se on viallinen, se on vaihdettava. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 3;
 3. Tarkista lämpötilansäätimen toiminta. Sen vaihtaminen on helpoin ja halvin tapa korjata lattiat. Jos olet kunnossa, siirry vaiheeseen 4
 4. Tarkista piirien vastus samalla yleismittarilla. Jos se ei vastaa passissa ilmoitettuja arvoja, sinun on etsittävä oikosulkuja tai kaapelikatkoja.

  yleismittari

Jos anturi ja lämpötilansäädin ovat hyvässä kunnossa ja jännite on olemassa, mutta lattia ei vieläkään kuumene, se on korjattava. Jotta koko pinnoite ei purkautuisi, tarvitaan erityinen vianmääritystyökalu. Tämä pätee erityisesti, jos matto tai kaapeli on upotettu tasoitteeseen, jonka laite on työläs ja kallis..

Kuinka tarkistaa termostaatin lämmin lattia

Jos sinulla on yleismittari käsillä, tarkista, onko lattialämmityksen termostaatille syötetty jännitettä. Voit myös tarkistaa jännitteen tavallisella osoitinruuvimeisselillä, mutta on kuitenkin parempi käyttää yleismittaria, koska voi olla vaihetta, mutta nollaa ei ole.

Jos sähköinen lattialämmitys ei lämmitä

Joissakin termostaateissa on erittäin tärkeää huomioida liitännän napaisuus: L on vaihe ja N on nolla. On myös tarpeen tarkistaa kaikki muut liittimet, joihin johdot menevät, ja niiden on oltava käärittyinä.

Jos termostaatin virtalähde on sopiva, mutta liittimissä ei ole ongelmia, lattialämmityksen lämpötila -anturi on saattanut epäonnistua. Varmista siis ennen termostaatin kantamista korjattavaksi tai uuden ostamista, että lämpötila -anturi toimii..

Jos sähköinen lattialämmitys ei lämmitä

Sekä itse termostaatin että lämpötila -anturin tarkistamiseksi ilman lattialämmityksen purkamista riittää, että liität niihin tavallisen hehkulampun. Tätä varten kytke lampun koskettimet lämmitettyjen lattioiden kaapeliliitäntöihin ja kytke sitten termostaatti päälle. Jos termostaatin lämpötilan muuttamisen jälkeen kuuluu napsahdus ja lamppu syttyy, termostaatti toimii.

Kuinka tarkistaa lattialämmityksen lämpötila -anturi

Jotta voit tarkistaa lattialämmityksen lämpötila -anturin suorituskyvyn, tarvitset rakennuksen hiustenkuivaajan ja tiedät myös tarkasti, missä anturi sijaitsee. Ota sammuttamatta lamppua rakennuksen hiustenkuivaaja ja lämmitä se lämmin lattian osa, jossa lämpötila -anturi sijaitsee.

Kuinka tarkistaa lattialämmityksen lämpötila -anturi

Kun lattian lämpötila nousee, anturin on annettava komento termostaatille, ja hän sammuttaa lampun.

Kuinka tarkistaa termostaatin lämmin lattia

Jos näin tapahtui, lattialämmityksen lämmityselementit ovat todennäköisesti vaurioituneet. Usein tämä tapahtuu juuri kolmansien osapuolten puuttumisen tai vanhentumisajan vuoksi. Usein lämpimän sähkölattian viiden vuoden käytön jälkeen lämpötila -anturin johto putoaa tai syntyy muita yhtä vakavia ongelmia.

Vianmääritysmenetelmät – Kuinka tarkistaa oikein

Järjestelmän kunnon voi tarkistaa kahdella tavalla:

 1. Ensimmäinen. Se koostuu kaapelin ja sen osien silmämääräisestä tarkastamisesta vaurioiden varalta. Mutta sen avulla voit havaita vain näkyviä vikoja, kuten palanut laite, rakennuksen virtalähteen puute, katkennut kaapeli ja muut. Mutta tämä menetelmä ei ole kovin informatiivinen, eikä sitä aina ole mahdollista käyttää tunnistamaan lämmityksen puutteen syy..
 2. Toinen. Tämän menetelmän avulla voidaan löytää erittely yleismittarilla. Sen avulla voit selvittää verkon jännitteen. Ennen kuin lämmin lattia tarkistetaan yleismittarilla, lämpötilansäädin poistetaan seinältä ja mitataan jännite, joka tulisi olla 220 V. Jos tämä parametri on normaali, vian syy on jossakin järjestelmän osista..

Ensinnäkin silmämääräinen tarkastus suoritetaan sen varmistamiseksi, että lattia saa virtaa. Seuraavaksi he etsivät sulanutta tai palanutta osaa. Jos mitään ei löydy, käytä yleismittaria.

miten lattialämmitysanturi tarkistetaan

Sinun on mitattava kaapelin vastus ja jaettava se 220: lla saadaksesi jännitearvon sähköverkossa. Tämä arvo kuvastaa järjestelmän läpi kulkevan virran määrää. Lisäksi tämä luku kerrotaan jännitteellä virrankulutuksen määrittämiseksi. On välttämätöntä, että se vastaa lämmitysjärjestelmän tehoa, joka näkyy passissa.

Kun saatu parametri on suurempi, se tarkoittaa, että kaapelin eristys on vaurioitunut. Jos arvo on pienempi kuin passissa ilmoitettu, sinun on luettava ohjeet lämpimän lattian tarkistamiseksi tauon ajaksi. Koska laitteistolle ei ole dokumentaatiota, katsotaan, että teho on tavanomaisesti 150 W / m2.

Jos yleismittarin lattialämmityksen vastus on nolla, järjestelmä on oikosulussa. Tässä tapauksessa laitteiden korjaus tulee kalliiksi, ja tällaisia ​​vaurioita on vaikea löytää kaapelikentästä. Jos lämmitys tehdään infrapunalattialla, sinun on nostettava lattiapäällyste, löydettävä vaurioitunut alue ja vaihdettava se.

Anturin vastuksen tarkistaminen yleismittarilla

Jos lattia on hyvässä kunnossa, mutta ei toimi, vian syy on muualla. On olemassa menetelmä lattialämmitysanturin tarkistamiseksi yleismittarilla, koska laite on vastus, mikä tarkoittaa, että sillä on oma vastus..

lattialämmitysanturin vastus

Totta, yleismittarin lukemat riippuvat suurelta osin lattian lämpötilasta. 5 asteen lämpötilassa se näyttää 22 kOhm ja 40 ° C: ssa vain 6 kOhm. Yleensä lattialämmitysanturin vastuksen tulee vastata tehdasparametria. Kun anturi poikkeaa ilmoitetusta arvosta yli 5 kΩ tai yhtä suuri kuin nolla, anturi on rikki ja se on vaihdettava..

Kuinka diagnosoida termostaatti

Tämä laite on myös diagnosoitu yleismittarilla. Ennen lattialämmityksen termostaatin tarkistamista on varmistettava, että se on toimintahäiriön syy, rakenteen lämmityselementti on sammutettava. Tämän jälkeen lämmitysasteen säädin asetetaan maksimiin.

kuinka soittaa lämmin lattia

Sitten päätteet ilman johtoja tarkistetaan yleismittarilla. Sääntöjen mukaan releen pitäisi toimia ja laite näyttää jännitetason. Jos säädin on asetettu lämmitystason minimimittariin, rele sammuu, minkä jälkeen jännite katoaa.

Menetelmä lattiajärjestelmän tarkastamiseksi

Ennen kuin lämmin lattia tarkistetaan testerillä vikojen varalta, on valmisteltava jonkin verran, mikä tarkoittaa, että on varmistettava, että talossa on sähkövirta ja että termostaatille on syöttö. Yleensä riittää, kun tarkastellaan tämän laitteen merkkivaloa..

Jos käytössä on sähkövirta, tarkista lämpötila -asetus. Joskus tapahtuu, että säädin on vähimmäisarvossa – tästä syystä näyttää siltä, ​​että järjestelmä ei toimi. Tällaisten väärinkäsitysten estämiseksi sinun on tutkittava laite huolellisesti..

lattialämmityksen termostaatin toimintahäiriöt

Jos voitiin varmistaa, että sähköä syötetään, lämpötilataso on asetettu oikein, mutta lattia pysyy kylmänä, sinun on siirryttävä vakavampiin diagnoosimenetelmiin.

Jos sinulla on tietoa sähköstä ja kuinka diagnosoida lämmin lattia yleismittarilla, voit tehdä tarkastuksen itse, mikä vaatii myös ruuvimeisselin. Yleismittari voidaan korvata jänniteilmaisimella, mutta se ei ole täysin informatiivinen, jos tarvitset tarkan diagnoosin.

Joissakin tapauksissa ostetut laitteet on tarkistettava. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sähköjohtoa, jota ei ole peitetty tasoitteella, ei kytketä päälle ilmassa. Ennen kaatamista se voidaan tarkistaa, mutta sen annetaan syöttää virtaa vain 5 minuutin ajan ja enintään, ja johto on kelattava.

Lämpötilansäätimen toimivuuden tarkistaminen

Esimerkkinä harkitsemme termostaatin toiminnan diagnosointia tavanomaisella hehkulampulla..

Jaksotus:

 1. Säädin on kytkettävä verkkovirtaan. Vaihejohto on kytketty liittimeen L ja nollajohto kytketty liittimeen N. Sinun on myös kytkettävä lämpötila -anturi ja yleinen lamppu, joka on ruuvattu pistorasiaan – siitä tulee kuormanilmaisin.
 2. Vaihtokytkin käynnistää verkkoon yhdistetyn laitteen.
 3. Vipu, joka vastaa lämpötilan lisäämisestä, on asetettu maksimiin.
 4. Jos termostaatti on hyvässä kunnossa, lamppu syttyy.
 5. Tämä menetelmä auttaa myös ratkaisemaan ongelman, jolla tarkistetaan lattialämmitysanturi, joka tallentaa lämmityslämpötilan. Tätä varten ota se käteen ja termostaatti on asetettu keskiarvoon..
 6. Säädin on asetettu takaisin suurille arvoille. Valo syttyy nyt. Kun anturin lämpötila saavuttaa sitä pitävän kehon lämpötilan, se sammuu.
 7. Järjestelmä on nyt jätetty yksin. Kun lämpötila -anturi on jäähtynyt ja antaa signaalin termostaatille, valo syttyy uudelleen jonkin ajan kuluttua.

kuinka tarkistaa lämpimän lattian termostaatti

Vastusmittaus

Ennen tasoitteen kaatamiseen liittyvien töiden aloittamista asiantuntijat suosittelevat järjestelmän luomisen yhteydessä sellaisen toimenpiteen suorittamista, että mitataan lämpimän lattian vastus yleismittarilla tai pikemminkin lämmityskaapelilla:

 1. Viimeistele lattialämmityksen asennus ja valmistaudu jatkotöihin.
 2. Vastusarvo löytyy passista tai kaapeliin kiinnitetystä tarrasta. Tässä tapauksessa se on 150,9 ohmia. Sitä voidaan muuttaa 5-10% kasvun tai vähenemisen suuntaan.
 3. Yleismittari kytketään päälle mittaustilassa.
 4. Laitteen anturit on sijoitettu johtoihin, jotka ulottuvat lämmitysjärjestelmästä.
 5. Lämpimän lattian vastuksen mittaamisen jälkeen osoittautui, että ilmaisin näkyy yleismittarissa. Sen tulee olla sama kuin kaapelipassissa ilmoitettu arvo.

Kuinka soittaa lämmin sähkölattia

Ennen kuin lämmin lattia soitetaan yleismittarilla, se asennetaan ohmimittarin asteikon vieressä olevaan äänimerkkiin. Kun anturit koskettavat toisiaan, kuuluu ääni, joka osoittaa, että piiri on suljettu. Jos kosketat samalla lämpimän lattian ytimiä antureilla, summerin pitäisi ilmestyä.

kuinka soittaa lämmin lattia yleismittarilla

Kun se puuttuu tai se keskeytetään, tämä osoittaa suonen repeämän. Kun olet onnistunut selvittämään, kuinka soittaa lämmin lattia, sinun on suoritettava samanlainen menettely lämpöanturilla. Jos anturin resistanssi ei ole tai se on ristiriidassa passitietojen kanssa, on selvää, että se on viallinen.

Yhteenvetona

Siinä tapauksessa, että lattiatyön ongelmat ilmenevät heti lattiapäällysteen asennuksen tai tasoituksen jälkeen, kyse on useimmiten todella mekaanisista vaurioista. Kaapelilattian tapauksessa tarvitaan ammattimaisia ​​laitteita ongelman selvittämiseksi. Ongelman ratkaisemiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen.

Termostaatin ja lämpötila -anturin toimintahäiriöt voidaan määrittää itsenäisesti. Sekä itse diagnosoida jänniteongelma.

Vesipohjainen lattialämmitys ei lämmitä – syitä ja tapoja poistaa ne

Lämminvesivaraajan hyvän työn takuu on oikea asennus, korkealaatuiset ja pätevästi valitut komponentit teholtaan.

Kuten sähkölattiat, huono lämmöneristys vähentää merkittävästi lämmitystehokkuutta, ja virheen korjaamiseksi tarvitaan täydellinen uudelleensuunnittelu. Siksi vesilämmitteisen lattian valinta ja rakentaminen on otettava vakavasti..

Kerromme sinulle tärkeimmistä syistä, jotka johtavat lämmitysvesijärjestelmän toimintahäiriöön..

Vaurioitunut putki

Suurin ongelma, joka ilmenee hydraulisten lattioiden käytön aikana, on vuoto. Syynä on jyrkkä paineen lasku putkilinjan sisällä..

Tarkasta lattiapäällyste, onko vuotoja. Saatat löytää märkiä kohtia viimeistelykappaleen liittymisestä. Jos tällainen tarkastus ei tuottanut tulosta, on suoritettava lämpökameralla suoritettava tarkastus. Kun olet määrittänyt putkilinjan vaurion sijainnin, voit jatkaa korjaustöitä, mutta ennen sitä sinun on tyhjennettävä vesi järjestelmästä.

Valokuva - Määritä tuulen paikka

Korjaustöiden järjestys on seuraava:

 1. Purkamme viimeistelymateriaalin.

Kuva - Irrota pintamaali

 1. Poistamme tasoitteen, on parempi käyttää lävistintä tähän.

Kuva - Betonilattian poistaminen

 1. Leikkasimme putken sahalla vahingoittumispaikalla.

Valokuva - Trumpet Mode

 1. Puhdistamme putken saastumiselta.
 2. Kohdista putken reunat pyyhkäisyllä.

Valokuva - kohdista reunat

 1. Laitamme kytkimen putken molempiin päihin ja puristamme sen pihdeillä.

Kuva - Laitamme kytkimen päälle

Kun järjestelmä on testattu vuotojen varalta, voit kaataa tasoituksen ja levittää pintamaalin..

Ei tarjonnut eristystä

Tämä on yleisin syy siihen, miksi lattia ei ehkä toimi hyvin. Joko eristys oli asennettu huonosti tai ei ollenkaan.

Usein eristeenä käytetään tavallista polyeteenipohjaa. Tällaista alustaa ei kuitenkaan ole tarkoitettu lämpimien lattioiden lämmöneristykseen. On parempi korvata se paisutetulla polystyreenillä, jonka paksuus on 5-10 cm.

On olemassa tie ulos tästä tilanteesta, mutta joudut maksamaan järjestelmästä uudelleen. Voit tietysti yrittää asettaa korkeamman lämpötilan ja tehdä lämmitystekniikasta tehokkaamman. Mutta ole varovainen!

Lattialämmityksen suurin mahdollinen lämpötila on 70 ° C. Tätä lämmitystä suositellaan kuitenkin vain väliaikaisesti. Muuten putki epäonnistuu..

Lämmityspiirit ovat liian pitkiä

Pitkät ääriviivat voivat myös olla syy siihen, miksi lämmin lattia ei lämmitä hyvin. Optimaalisen pituuden tulisi olla 80-90 metriä. Kuitenkin järjestelmän tasapainotuksen suunnitteluarvojen läsnä ollessa pituus on sallittu ja enemmän. Kuten käytäntö osoittaa, jotkut putkimiehet onnistuvat tekemään lattiasta jopa 200-300 m yhdellä ääriviivalla.

Voit ratkaista tämän ongelman ostamalla suuremman kapasiteetin pumpun toivoen, että se pystyy käsittelemään niin pitkiä piirejä..

Lattialämmitysputki lävistetty

Tämä tapahtuu harvoin, mutta vaihtoehtoa ei pidä sulkea pois. Varmasti, kun järjestelmä ei kuumene paikassa, jossa porat lattiaa jokin aika sitten, syy on juuri putken rikkoutumisessa..

Yritä löytää rikkomus. Käytä lämpökameraa. Sinun on avattava lattia epäillyssä paikassa, leikattava reikä ja asetettava sen sijaan holkki, joka on sitten käärittävä polyeteeniin. Lattia betonoidaan jälleen.

Järjestelmään on kertynyt liikaa ilmaa

Tämä on yleensä ensimmäinen asia, jota sinun tulee ajatella, jos lämmin lattia ei lämmitä hyvin. Ilmanvaihdon poistamiseksi on tarpeen irrottaa ilmanvaihtoaukko (jos sellainen on) ja vapauttaa ilma.

Jos järjestelmässä ei ole tällaista elementtiä, ruuvaa se jakoputkeen ja vapauta ilma sieltä..

Sopimaton pumppu

Lattia voi myös jäädä kylmäksi heikon pumpun vuoksi, joka ei selviä sille osoitetuista toiminnoista. Laite ei voi työntyä ääriviivojen läpi, ja sinä jäädyt huoneessa. Vaihda vain pumppu tehokkaampaan malliin.

Huono asennus

Jos sinulla ei ole tarpeeksi kokemusta, mutta päätät silti ryhtyä lämpimän sähkölattian asennukseen, tee kaikkesi tällaisten ongelmien poistamiseksi tulevaisuudessa:

 1. Lämpötila -anturin väärä asennus. Jos se asennetaan hyvin lähelle lämmityselementtiä, laite ei ehkä toimi oikein ja toimii ennenaikaisesti. Tämän seurauksena lämmityselementti sammuu, kun lattia ei ole vielä tarpeeksi lämmin, ja jäätyt.
 2. Kun esimerkiksi lämmitysmatto on asennettu suureen laattalaastikerrokseen tai jopa tasoitukseen, vaikutus on vähäinen tai ei lainkaan. Loppujen lopuksi paksun pinnoitteen kuumentaminen vie kaiken tehon.

Viallinen termostaatti tai lämpötila -anturi

Anturi on lattialämmityksen heikoin järjestelmälinkki sähköstä. Tulee aika, jolloin sinun on diagnosoitava laite ja vaihdettava se. Termostaatti on tarkka elektroninen laite, joten sen rikkoutumista ei myöskään voida sulkea pois..

Jos jossakin näistä laitteista ilmenee toimintahäiriö, tarvitaan vain diagnostiikka ja vaihto, lattia pysyy ehjänä.

Heikko verkkojännite

Jännitehäviöt voivat myös olla syy siihen, miksi lämmin lattia ei kuumene.

Kun jännite laskee vain 10%, lämmityslaitteen teho pienenee 20%..

Yksi kerros useille huoneille

Kun asennat yhden järjestelmän kahteen huoneeseen, joissa on eri lämpötilajärjestelmät, lämmitys voi poiketa toisessa huoneessa. Tämä johtuu siitä, että lämpötila -anturi on vain yhdessä huoneessa. Ja termostaatti voi sammuttaa lämmityselementin, kun anturi saavuttaa vaaditun asteen huoneessa, kun taas toisessa huoneessa lattia ei ole vielä ehtinyt saavuttaa optimaalista lämpötilaa.

Jos tunnet ensimmäiset merkit siitä, että lämmin lattia on alkanut kuumentua huonommin, soita asiantuntijalle. He tunnistavat nopeasti ongelman syyn, korvaavat tai korjaavat tarvittavat elementit. Joten olet varma suoritettujen korjaustöiden laadusta ja saat lisäksi takuun.

Epätasainen lämmitys piirien eri pituuksien vuoksi

Jos lattia lämpenee huonosti tai epätasaisesti, jäähdytysnesteen syöttö putkiston läpi on epätasaista. Tämä johtuu ääriviivojen eri pituuksista. Pitkissä silmukoissa, samalla jäähdytysnesteen virtausnopeudella, jäähdytys tapahtuu nopeammin.

Tilanteen korjaamiseksi on tarpeen säätää kunkin haaran vesihuoltoa. Liitäntäkaaviosta riippuen tämä tehdään kammaventtiileillä tai kolmitieventtiilillä. Jotta saat selville tehtyjen muutosten tuloksen, sinun on odotettava, kunnes lattia lämpenee.

Kuva - Jäähdytysnesteen syötön säätäminen rotometreillä

Jos käytät automaattisia laitteita (lämpötila -anturi tai servomoottori), korjausprosessi yksinkertaistuu huomattavasti. Vedensyötön säätö käynnistyy automaattitilassa..

Vialliset sähkölaitteet

Jos vuotoa ei ole, vika on etsittävä verkosta toimivista laitteista – tämä on termostaatti, lämpötila -anturi ja sähköpumppu.

Tarkista ensin, että lämpötila -anturissa ja säätimen jokaisessa liittimessä on jännite, tämä tehdään yleismittarilla tai osoitinruuvimeisselillä. Jos anturi tai termostaatti on rikki, on parempi korvata ne uusilla..

Pumpun rikkoutumisesta ilmaisee äänet, kun se kytketään päälle. Työn keskeytykset liittyvät suolojen kertymiseen vedestä. Voit käynnistää moottorin kääntämällä juoksupyörää ruuvimeisselillä, mutta se on ensin irrotettava. Jos tällaiset toimenpiteet eivät auta, pumppu on vaihdettava..

Kuva - Vieritä pumpun siipipyörää

Ei lämpene kokonaan kattilasta

On vain kaksi syytä, miksi vesipohja ei lämmitä:

 1. Pieni kattilan teho. Asunnon yhden huoneen lämmittämiseksi sinun on alennettava muiden huoneiden lämpötilaa..
 2. Väärä pumppu – teho ei riitä jäähdytysnesteen ajamiseen kaikkien haarojen läpi. Ratkaisu on vaihtaa pumppu tehokkaampaan.

Vesilattian riittämätön lämmitys

Tässä tärkein syy epävakaaseen työhön on asennusprosessin aikana tehdyt puutteet. Heikko suorituskyky voi liittyä vesipumpun väärään käyttöön ja kattilan heikkoon tehoon.

Yleisiä tilanteita:

 • jos lämmitys on epätasaista tai riittämätöntä, varmista, että kattila toimii oikein. Sinun on varmistettava, että kytkentätaulun hanat ovat auki, vaihtokytkimet on käännettävä putkia pitkin;
 • kiertovesipumppu aktiivisessa tilassa aiheuttaa lievää ääntä ja värisee. Jos tarkastuksen aikana paljastuu, että virtalähteen kanssa kaikki on kunnossa ja lattia ei lämpene, pumpussa on ongelmia – se on korjattava tai vaihdettava;
 • ilman tunkeutuminen putkiin voi aiheuttaa järjestelmän toimintahäiriön. Vain asiantuntijat voivat päästä eroon tästä ongelmasta;
 • riittämätön kattila ei pysty palvelemaan lämpimän veden lattioita täydellisesti, kun valitset lämmityssäiliön, jätetään tehovara tai rajoitetaan lämmitystä käyttämättömissä huoneissa.

Jos tuntuu siltä, ​​että joillakin alueilla pinta lämpenee enemmän, se tarkoittaa, että höyrysulkukerros on asetettu väärin. Sinun on avattava rakenne ja tehtävä se uudelleen, muuten on suuri kosteuden ja homeen riski.

Paluuvirtausongelma

On olemassa useita syitä, miksi paluuvirtaus voi olla kylmä, mikä puolestaan ​​johtaa lattian hyötysuhteen heikkenemiseen:

 1. Pieni paine – jäähdytysnesteellä ei ole aikaa työntää kylmää vettä ulos. Tämän ongelman poistamiseksi on tarpeen asentaa pumppu. Se tarjoaa tarvittavan jäähdytysnesteen kierrätystason ja työntää sen piireihin. Sama ongelma voi ilmetä, jos pumppu on olemassa, mutta jos sen teho ei ole sopiva, laitteen tehon laskeminen on otettava vakavasti..
 2. Putkien läpäisevyyden vähentäminen – ne on puhdistettava. Tämä voidaan tehdä eri tavoilla: käyttämällä vettä sykkivää seosta ja biologisia tuotteita tai pneumohydroimpact.
 3. Pieni putkikoko – valittiin väärän poikkileikkauksen putket. Tilannetta voidaan muuttaa vain vaihtamalla putket halutun osan tuotteisiin..
 4. Väärä asennus – paluu- ja syöttöputket ovat sekaisin. Sen pitäisi olla uuden järjestelmän mukainen, liitä lattiaputket oikein kampaan.
 5. Järjestelmän ilmavuus – ilman läsnäolo järjestelmässä johtaa jäähdytysnesteen heikkoon läpäisevyyteen. Jos haluat poistaa ilman putkistosta, sinun on avattava tuuletusaukko.

Kuva - ilmaa ilmaa järjestelmästä

Huono eristys

Puutteellinen tai huonosti asennettu lämmöneristys on yleinen syy lämpimän lattian tehottomaan toimintaan. Usein substraattina käytetään tavallista polyeteenikalvoa, mutta se ei ole lämmöneristys. Vaahtomuovilevyjen, joiden paksuus on 5-10 cm, asennus on tarpeen.

Poistu – vaihtaa järjestelmää uudelleen. Mutta tämä on aikaa vievä prosessi ja aiheuttaa lisäkustannuksia. Voit asettaa lämpötilan korkeammaksi tai asentaa tehokkaamman tekniikan, mutta sinun on neuvoteltava asiantuntijoiden kanssa, koska tämä ei ole turvallista.

Loppujen lopuksi 70 astetta on jäähdytysnesteen lämmityksen enimmäisraja lämpimälle lattialle. Ja järjestelmä voi toimia tässä tilassa vain tilapäisesti, muuten se epäonnistuu nopeasti..

Virheellisesti sovitettu teho

Lämpöhäviö kotona lasketaan keskimäärin seuraavasti – 100 W per 1 m2. Mutta joskus nämä arvot ylittyvät ja tämä johtaa järjestelmän tehottomaan toimintaan..

Tässä tapauksessa lämpöhäviöt on laskettava uudelleen kaikissa huoneissa. Voit käyttää online -laskinta. Sen jälkeen on tarpeen analysoida lämpöhäviö huoneissa, joissa lattia ei kuumene. Pidä tämä mielessä säätämällä niiden oksien kerääjää, jotka eivät kuumene.

Anna uudelleenmäärityksen jälkeen 2-3 tuntia ja tarkista tulos. Jos tilanne ei ole parantunut, lämmitysjärjestelmä on päivitettävä..

Ääriviivojen koko on liian suuri

Liian suuret ääriviivat voivat myös aiheuttaa huonon lattialämmityksen, tai yksi, pisin muoto, ei ehkä toimi. Suositeltu putkilinjan pituus 80-90 metriä.

Pienet ylitykset ovat sallittuja. Mutta jos yhden piirin pituus on paljon pidempi kuin keskimääräinen standardi, pumppu ei voi kiertää nestettä tällaisessa putkistossa..

Pumppu voidaan korvata tehokkaammalla laitteella, mutta jos piirin koko ylittyy merkittävästi, jopa se ei ehkä selviä tällaisesta tehtävästä. Siksi, kun rakennat lattiaa, sinun on noudatettava muodon suositeltua pituutta.

Keräin ei toimi

Jos lattialämmitys ei kuumene, jakelukamman toiminnassa voi olla toinen ongelma. Keräimen epäonnistumiseen on kaksi pääasiallista syytä:

 1. Väärä pumppuvalinta, jos niitä on kaksi. Jakeluryhmän pumpun tehon on oltava pienempi kuin kattilan tai itse järjestelmän pumppu.
 2. Lokasäiliö on tukossa – se on irrotettava ja puhdistettava.

Kuva - Puhdistamme muta -astian

Olemme tarkastelleet tärkeimpiä ongelmia, joita voi syntyä lattialämmityksen käytön aikana. Useimmissa tapauksissa voit itse tunnistaa järjestelmän ongelmat ja korjata ne. Jos et ole varma kyvyistäsi, on parempi kutsua asiantuntijoita.

Järjestelmän tuuletus

Kaikkein alkeellisinta, miksi lämmin lattia ei ehkä lämpene tai ei toimi, on banaali tuuletus.

Kuinka korjata?

Myy asuntosi. Ilmaventtiili on irrotettava ja ilma poistettava. Jos järjestelmässä ei ole tuuletusaukkoa, ruuvaa se lattialämmityksen jakotukkiin ja “ilmaa” ilmaa sieltä.

Heikko pumppu

kiertopumppu

Ehkä lämmin lattia ei myöskään lämmitä väärin valitun pumpun vuoksi. Tällainen pumppu ei voi pätevästi “työntää” ääriviivoja, joten lämpimät lattiat eivät lämmitä sinua.

Kuinka korjata?

Vaihda pumppu tehokkaammaksi.

Syitä yksityisen tai kerrostalon paristojen paluuvirtaukseen liittyviin ongelmiin

On olemassa useita syitä, miksi paluulinja ei ole tarpeeksi lämmin tai täysin kylmä. Yleisiä ongelmia ovat:

 • riittämätön vedenpaine järjestelmässä;
 • pieni osa putkesta, jonka läpi jäähdytysneste kulkee;
 • väärä asennus;
 • järjestelmän ilmavuus tai likaantuminen.

Jos asunnossa on ilmennyt ongelma kylmän paluuvirtauksen kanssa, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota paineeseen. Tämä pätee erityisesti ylemmän kerroksen huoneisiin. Tosiasia on, että paluuvirran toimintaperiaate on ajaa neste nopeasti ja jatkuvasti järjestelmän läpi. Ja jos sen nopeus laskee, jäähdytysnesteellä ei ole aikaa työntää kylmää vettä ulos ja paristot eivät kuumene.

Mitä tehdä, jos lattialämmitys ei kuumene - etsi vikoja ja poista viat

Toinen syy paluun toimintahäiriöön on lämmityspiirin saastuminen. Monikerroksisten rakennusten järjestelmien suurta puhdistusta ei yleensä suoriteta usein. Ajan mittaan putkiseinille kertyvä sakka estää nesteen kulun.

Tärkein syy yksityisen talon lämmitysjärjestelmän toiminnan keskeytymiseen on väärä asennus. Useimmiten tämä tapahtuu, kun asennus suoritetaan ilman asiantuntijoiden osallistumista. Koska se on epäpätevä tässä asiassa, on melko helppo sekoittaa tulo- ja paluuputket tai valita väärän kokoiset putket..

Sekä asunnossa että omakotitalossa lämmitysjärjestelmän toimintahäiriö voi liittyä riittämättömään veden syöttöön tai ilmavuuteen. Samalla tavalla putkien saastuminen vaikuttaa paluun toimintaan..

Vianmääritysmenetelmät. Miksi puhdistus on tarpeen?

Ymmärtääksesi kuinka ratkaista ongelma tarkasti, sinun on ensin selvitettävä sen lähde. Jos akut jäähtyvät veden riittämättömän nopean kierton vuoksi, tässä tapauksessa auttaa erikoispumpun asentaminen. Se työntää vettä säännöllisesti tiettyyn paineeseen, jolloin järjestelmä ei pysähdy tai hidastuu..

Mitä tehdä, jos lattialämmitys ei kuumene - etsi vikoja ja poista viat

Jos syy on tukkeutuneet putket, ne on vain puhdistettava. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla:

 • käyttäen vettä sykkivää seosta;
 • biologisten tuotteiden avulla;
 • pneumohydraulisen iskun avulla.

Tärkeä! Tällainen puhdistus suoritetaan säännöllisesti uusien ongelmien syntymisen estämiseksi..

Ota yhteyttä ohjattuun toimintoon, jos laitteen toimintahäiriö johtuu virheellisestä asennuksesta. Pätevä asiantuntija varmasti selvittää ongelman ja korjaa kaikki ongelmat. Lisäksi hän antaa hyviä neuvoja ja suosituksia järjestelmän hoidosta ja käytöstä..

Lämminvesilattian korjaus: kuinka tunnistaa ja korjata ongelmat

Miksi veden lämmin lattia ei aiheuta lämpöä?

Lämmitystä lattialämmityksellä pidetään erittäin luotettavana ja tehokkaana vaihtoehtona tilan lämmitykseen. Uudet tekniikat ilmestyvät, vesi toimii lämmönsiirtimenä pitkään. Ja jopa tällaisille järjestelmille syntyy olosuhteita, kun lämmin lattia ei toimi, ja sitten on tarpeen korjata veden lämmin lattia.

Ongelman syyt

Tärkeimmät tekijät vedenlämmitysjärjestelmän rikkoutumiselle ovat virheellinen asennus tai väärin valitut materiaalit. Asennuksen erityispiirteenä on lattialämmityspiirien oikea yhdistäminen päälämmitysjärjestelmään. Riittää tehdä pieni virhe laskettaessa hydraulista painetta tai veden sekoitusyksikön asetuksia toimintaominaisuuksien huonontamiseksi..

Mutta kuinka korjata lämmin lattia tietämättä sen suunnittelua? Harkitse järjestelmän pääosia ja niiden toimintahäiriön oireita.

 1. Termostaatti lämpötila -anturilla. Säätelee lämmitysvälineen virtausta pääjärjestelmästä. Jos servomekanismi tai anturi rikkoutuu, veden kuumeneminen tai sen tilavuus voi olla kriittisen suuri.
 2. Tasapainotusventtiili. Kuumaa ja jäähdytettyä lämmönsiirtoainetta on sekoitettava, kunnes lämpötila on 55-60 ° C. Epäonnistuminen vaikuttaa myös veden lämmitysasteeseen..
 3. Kiertovesipumppu. Sen avulla lattialämmityksen putkiin muodostuu hydraulinen paine.
 4. Turvallinen termostaatti. Varalaite, joka estää veden pääsyn yli kriittisen lämpötilan.
 5. Keräimen tuloryhmän sähkökäytöt. Säädä virtausnopeutta järjestelmän eri piireissä.
 6. Putkistot Haarautunut linja, joka suorittaa lämpöenergian siirtämisen lämmitetystä vedestä lattian pintaan.
 7. Ohittaa.
 8. Etätermostaatit. Ne on kytketty tuloryhmän sähkökäyttöihin ja mahdollistavat lämmityslämpötilan etähallinnan.

Oikein suunniteltuna ja toteutettuna tällainen järjestelmä voi toimia sujuvasti jopa 40 vuoden ajan. Ulkoiset tekijät tai materiaalin piilotetut viat aiheuttavat kuitenkin hätätilanteita..

Kuinka korjata lämmin lattia, jos vuoto ilmenee

Yksi syy siihen, miksi lattialämmitys ei toimi, on putkilinjan vaurioituminen. Jos paine putkistossa on laskenut jyrkästi, tämä on yksi mahdollisen vuodon merkkeistä. Vaikka paineen poistaminen linjasta on täysin merkityksetöntä, seuraukset siitä voivat olla varsin vakavia..

Kyse ei ole vain lämmitysjärjestelmän tehokkuuden alentamisesta, vaan myös lattian tuhoutumisesta tulevaisuudessa. Lämminvesilattian korjaamiseksi sinun on ensin päätettävä vuodon paikasta. Jos pinnalla ei ole märkiä pisteitä, voidaan käyttää erikoislaitteita: lämpökamerat tai etäkosteusilmaisimet.

Laitteen jäähdytysnesteen vuodon alue näyttää kirkkaalta kirkkaalta kohdalta.

Joten, miten selviytyä tällaisesta yleisestä ongelmasta, kuten putkivaurioista, esimerkiksi vasaraporalla. Tällaisessa tilanteessa ensimmäinen askel on pysyä rauhallisena. Ensimmäinen impulssi on poistaa työkalu, mutta sitä ei missään tapauksessa saa tehdä, koska vesi “tulvii” talon ja toimii itse asiassa tulpana. Ensin sinun on suljettava veden virtaus.

Vapauta vaurioitunut alue huolellisesti, jotta vaurioitunut putkikappale on helpompi leikata jättäen mahdollisimman suuret päät molemmille puolille. Ei aina silloin tällöin voi olla käsillä saman putken kappaleita tai liittimiä järjestelmän suojaamiseksi lialta. Ne voidaan korvata peittämällä vapaat päät esimerkiksi muovipusseilla tai kumikäsineillä..

Ainoa luotettava liitäntämenetelmä on puristus. Korjauksia varten ostetaan pala putkea ja liittimiä. Purista kiinnitysosien reunat erityisellä puristusavaimella.

Kierreliittimiä ei voida käyttää upotukseen, koska ne eivät ole riittävän luotettavia ja vuotavat jonain päivänä.

Putken toinen pää on puhdistettava ja levitettävä ja asennettava siihen. Purista se kaksoisliikkeellä. Samoin toinen pää on puristettu..

Paineistamme liitintä korjattavan lattialämmitysputken toisessa päässä. Leikkaamme korjausputken haluttuun kokoon ja painamme uudelleen, mutta jo liitokset. Käynnistä vesi ja testaa vuotojen varalta vain korjattu alue. Sitten positiivisella tuloksella kaadetaan uusi tasoite.

Tämä tekniikka sopii putkille, jotka on valmistettu metalli-muovista tai ristisilloitetusta polyeteenistä; PVC-tuotteissa ne tekevät sen hieman eri tavalla. Vaikka ne erottuvat suuresta mekaanisesta lujuudesta, putkisto voi vaurioitua, jos porauspaikka on väärä. Korjauksiin käytetään erityistä juotinta ja korjausholkkia. Ensin kytkimen leikkaukset sovitetaan linjan mittojen mukaan, sitten ne asennetaan juotosraudalla.

Sähköongelmat

Virtalähteellä toimivien laitteiden joukossa on ensinnäkin huomioitava pyöreä pumppu ja termostaatti sekoitusyksikössä. Ensinnäkin sinun on varmistettava, että näihin elementteihin syötetään vähintään virtaa. Tämä on melko helppoa yksinkertaisimmalla osoitinruuvimeisselillä tai yleismittarilla..

Pyöröpumpun toimintaan liittyy aina pieni ääni, joten sen käyttökelpoisuus voidaan määrittää äänen perusteella. Voit määrittää termostaatin kunnon:

 • visuaalisesti, koska varren pyörimisen laitteen käytön aikana pitäisi olla näkyvissä;
 • yleismittarilla: tarkista, onko virtalähde, ja sitten mittaamalla liittimien vastus, tarkista ne laitteen passissa olevilla merkinnöillä.

Vesilattian toimintahäiriöiden syy voi olla: riittämätön lämmöneristys tai kattilan teho, ilman läsnäolo järjestelmässä ja monet muut syyt, ja jokainen niistä poistetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

Mahdollisten ongelmien poistaminen

Infrapunakalvo voidaan asentaa ja purkaa useita kertoja, mutta se ei voi toimia tärkeimpänä lämpöenergian lähteenä. Lattia on vaihdettava kokonaan, jos se on rakennettu tasoitteeseen, eikä sillä ole tarpeeksi tehoa asunnon lämmittämiseen tai lämmöneristystä ei ole ollenkaan. Ja missä tapauksissa on mahdollista korjata lämmin sähkölattia paikallisesti ja miten se tehdään? Harkitse “lämpimän lattian” vianetsintää termostaatin vaihtamisesta kaapelin korjaukseen.

Kuinka vaihtaa termostaatti?

Jos sähkölattiat eivät toimi viallisen termostaatin vuoksi, tämän laitteen korjaaminen on turhaa. Sen hinta on alhainen, ja suurin osa vaihdoista tehdään takuun piirissä. Sinun on ensin katkaistava virta, jotta voit työskennellä turvallisesti. Sitten etupaneeli avataan, kiinnitetään salvoilla tai ruuveilla. Sen tilalle asetetaan uusi, käyttökelpoinen.

4

Jänniteongelmat: mitä tehdä??

Jos linja on vaurioitunut tai jännite on katkaistu, kytkin laukeaa automaattisesti, jolloin jännitettä ei ole ollenkaan. Ja lattiat eivät voi lämmetä ollenkaan. Jos jännite on heikko, tarvitaan stabilisaattori. Jännitteen laskiessa kaapelin lämmitysteho puolittuu. Siksi vakaajan osto ja asennus on perusteltu kulu..

Lämpötila -anturin väärä asennus tai vika

Jos lämpöanturi osoittautuu vialliseksi, se on vaihdettava uuteen. Anturit ovat halpoja, ja korjaukset ovat mahdollisia myös tasoituslattialla. Lämpötila -anturi on aina asennettu suojaavaan kupari- tai muoviprofiiliputkeen, joka sammuu. Mutta päästäksesi siihen, sinun on päästävä seinän sisään. Putken poistamisen jälkeen sinun tarvitsee vain asentaa uusi anturi siihen. Sitten se asennetaan uudelleen ja jäljet ​​seinän vaurioista piilotetaan..

Lämpöanturi aaltoputkessa

Jos lämpötila -anturi sijaitsee lämmityskaapelin lähellä, osa lattiapäällysteestä on poistettava ja tasoitus poistettava paikasta, johon se on asennettu. Täyttämällä syntynyt kuoppa sementtilaastilla, sinun on varmistettava, että anturi on oikeassa asennossa kaapeliin nähden.

Katkennut kaapeli tai oikosulku

Jos anturi, termostaatti ovat hyvässä kunnossa ja jännite on olemassa, on vain kaksi vaihtoehtoa. Tämä on oikosulku tai kaapeli rikki. Joka tapauksessa on tarpeen purkaa lattia ja avata tasoitus, jos sellainen on. Viallisen sivuston löytämiseksi tarvitset ammattimaisia ​​laitteita. Sen avulla voidaan hoitaa vain lämmin lattian paikallinen korjaus, mikä säästää taloudellisia ja aikakustannuksia. Siksi viallisen kaapelin tapauksessa on vain yksi ulospääsy: soita asiantuntijalle.

Sinun on huolehdittava tarpeesta korjata lämmin sähkölattia suunnitteluvaiheessa. Tehon oikea laskeminen ja tavallisten jänniteindikaattoreiden huomioon ottaminen auttavat välttämään ongelmia, jotka johtuvat lattian pinnan riittämättömästä lämmittämisestä. Ja lämpötila -anturin oikea asennus ja sähköjärjestelmän kunnon tarkistaminen ennen tasoituslaitetta eliminoi riskin, että lattiapäällyste puretaan etsimään vikoja, jos kaapeli ei kuumene lainkaan, kuten kävi ilmi.

Automaattinen lämpötilan säätö TP

Lämpölattian automaattinen säätö voidaan suorittaa termomekaanisesti tai elektronisesti käyttämällä sähkömekaanisia toimilaitteita, jotka ohjaavat sulkuventtiilien toimintaa.

Termomekaaninen ohjausjärjestelmä

Se perustuu termostaattiventtiilien tai -hanojen toimintaan, joissa on lämpöpäät, jotka reagoivat jäähdytysnesteen lämpötilan muutoksiin. Monet valmistajat tarjoavat tällä hetkellä erilaisia ​​tällaisten sulkuventtiilien malleja, esimerkiksi Oventrop. Kuitenkin riippumatta niissä käytetyn lämpökovettuvan aineen (nesteen tai kaasun) nimestä ja tyypistä, nämä ovat termomekaanisia itsesääteleviä mekanismeja, jotka on tarkoituksenmukaisinta asentaa yhden erikseen otetun piirin lämpötilan säätämiseksi..

Lämpöventtiilien toimintaperiaate on yksinkertainen, mikä tekee niistä erittäin luotettavia ja vikaantumattomia. Laitteen runkoon asennettu kupari-, messinki- tai pronssisydän, jota jäähdytysnesteen virtaus lämmittää, siirtää lämpötilan lämpökovettuvalle täyteaineelle. Laajeneva lämpökovettuva elementti puolestaan ​​työntää ydintä, joka venttiiliä liikuttamalla estää vähitellen lämmitetyn nesteen kiertoa.

Lattialämmityksen termostaattiventtiili voidaan asentaa jakeluputkeen lisäksi erilliseen “unibox” -tyyppiseen kokoonpanoon. Tällaiset kokoonpanot sisältävät myös automaattiset tuuletusaukot, jotka yhdessä termostaattien kanssa sijoitetaan kompakteihin laatikoihin (laatikoihin). “Uniboxin” käyttö mahdollistaa lämpötilan säätämisen erillisessä TP -haarassa, jota ei voida sitoa suurikokoisiin keräyskaappeihin, mikä on erityisen kätevää pienillä piireillä.

unibox lattialämmitystä varten

Lisäksi termomekaanisissa lattialämmityksen säätimissä voi olla kauko -ilmaherkät elementit. Niiden avulla voit määrittää ne ohjaamaan jäähdytysnesteen virtausta sen lämpötilan, mutta ilman lämpötilan mukaan. Niiden toimintaperiaate on sama, vain lämpökovettuva aine on paljon herkempi. On suositeltavaa asentaa ilmalämpöpumppu useiden piirien samanaikaiseen ohjaamiseen yhdessä huoneessa, jossa ainoa lattialämmitys on vesilattialämmitys.

Elektroninen ohjausjärjestelmä

Se sisältää elektroniset lämpömittarit, ohjaimen ja sähkökäytöt (toimilaitteet, servokäytöt). Sähköiset toimilaitemekanismit voidaan kiinnittää tavanomaisten säätöventtiilien (venttiilien) sekoituspäihin tai olla osa niiden suunnittelua. Jäähdytysnesteen virtausnopeuden muutos suoritetaan asetettujen kynnysarvojen mukaisesti. Automaattisen lattialämpötilan säätimen lämpötila -antureiden mittausväline voi olla sekä jäähdytysneste että huoneilma..

Tärkeä! Tällaiset ohjauslaitteet ovat melko kallis ilo, mutta samalla ne pystyvät tarjoamaan optimaaliset toimintatilat lattialämmitykselle ja maksimaalisen energiansäästön. Lisäksi elektroniset säätimet mahdollistavat TP: n ohjelmoinnin yhdistämällä sen toimintatavat eri ajanjaksoihin, mikä takaa käyttäjälle maksimaalisen lämpömukavuuden..

Kalvo lämmin lattia

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-0.5

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-0.5

 • Teho: 220W
 • Tarkoitus: lattialämmitys
 • Alkuperämaa: Etelä -Korea
 • Lämmitystapa: perus / mukava
 • Max. lämpötila (käyttö): 45 ° C
 • Leikkausaskel: 25 cm

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-0.8

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-0.8

 • Teho: 220W
 • Tarkoitus: lattialämmitys
 • Alkuperämaa: Etelä -Korea
 • Lämmitystapa: perus / mukava
 • Max. lämpötila (käyttö): 45 ° C
 • Leikkausväli: 25 cm

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-1.0

Kalvo lämpöeristetty lattia Teplotex-1.0

 • Teho: 220W
 • Tarkoitus: lattialämmitys
 • Alkuperämaa: Etelä -Korea
 • Lämmitystapa: perus / mukava
 • Max. lämpötila (käyttö): 45 ° C
 • Leikkausväli: 25 cm

Kalvo lattialämmitys Teplotex 1m²

Kalvo lattialämmitys Teplotex 1m²

 • Teho: 220W
 • Tarkoitus: lattialämmitys
 • Alkuperämaa: Etelä -Korea
 • Lämmitystapa: perus / mukava
 • Max. lämpötila (käyttö): 45 ° C
 • Leikkausaskel: 25 cm

Tietty osa lattialämmitysalueesta ei ole lämmitetty

Osa hiilikuidusta on vaurioitunut – yleensä mekaanisia vaurioita kalvon suojakerroksessa. Alue, joka ei kuumene, tarkastetaan silmämääräisesti.

Syöttöjohdon ja virransiirtoliuskan välinen epäluotettava kosketus missä tahansa lämmitetyn lattian osassa tai kalvopohjan virtaa kantavan nauhan mekaaniset vauriot. Tämä pätee, jos huoneeseen on sijoitettu useita kalvopohjan osia ja osa niistä toimii (lämpö) ja osa ei. On tarpeen tarkistaa kaikki syöttökaapelin ja lämmitetyn lattian liitännät ja tunnistaa vikapaikka. Tätä varten lattian osa avataan, jonka alle kalvo ei kuumene..

Yhteyksiä koskevat säännöt on kuvattu yksityiskohtaisesti vastaavassa osassa..

Lattian vaurio lämpimän lattian yläpuolella

Kalvon lattia -alueen paikallinen ylikuumeneminen. Kalvon lämpöeristetty lattia pelkää “lukittumista”. Jos paikallinen ylikuumeneminen tapahtui (lattialle jätettiin tilaa vievä esine, kuten patja tai tyyny), lämmönvaihto häiriintyi, lämpötila nousee tässä paikassa, mikä johtaa lattiapäällysteen vaurioitumiseen. Samaan aikaan lämmin lattia toimii oikein. Kalvon lattialämmitys on kielletty huonekalujen ja muiden esineiden alle, jotka pahentavat lämmön siirtymistä ympäröivään tilaan..

Kalvon lämpöeristetty lattia “surisee”

Joskus kalvoa lattialämmitystä asennettaessa esiintyy kalvon “surinaa” aiheuttava vaikutus, joka ilmenee matalan taajuuden äänivärähtelyinä ja jonka korva havaitsee säröilynä tai surinaa elokuva. Tämä vaikutus häviää, kun virta katkaistaan..

Syynä tämän halkeilun ilmaantumiseen ovat “Syöttöverkko – kalvopohja” -järjestelmän resonanssi -ilmiöt, jotka voivat syntyä syöttöverkon päätaajuuden (50 Hz) harmonisten vaikutuksesta kalvoon. Tosiasia on, että syöttöverkossa voi esiintyä erilaisia ​​poikkeamia: verkkojännitteen amplitudin nousu ja lasku, laitteiden käytön aikana esiintyvien korkeataajuisten häiriöiden esiintyminen jne. Kaikki nämä poikkeamat tietyissä olosuhteissa voivat jossain määrin johtaa sellaiseen ilmiöön kuin elokuvan “surina”.

Huomio! “Hum” tai “crackle” -vaikutus ei ole kalvon toimintahäiriö..

Vinkkejä Film Buzzin poistamiseen

 • Tarkista lämmöneristysmateriaali kalvon alla – sen on oltava johtamaton (perustuu lavsaniin). Vaihtoehtoisesti voit yrittää kääntää eristyksen ympäri heijastava puoli alaspäin..
 • Vaihda vaihe L ja nolla N säätimessä.
 • Tarkista kalvon asennus – kuparin johtavien nauhojen tulee olla pohjassa.
 • Kalvon ja termostaatin väliset virtajohdot eivät saa kulkea itse kalvon pintaa pitkin, vaan ne on kuljetettava huoneen kehää pitkin.
 • Huoneen on oltava kuiva. Kalvo voi joskus surinaa, jos huoneessa on kosteutta (esimerkiksi kylpyhuoneissa tai jos huoneen tasoite ei ole täysin kuiva jne.)
 • Joskus kalvo voi surinaa, jos se asetetaan lattialaattoja pitkin (on päävarusteita). Voit yrittää avata kalvon 90 astetta ja sijoittaa sen levyjen poikki. Lattiarakenteen vaikutus voidaan tarkistaa seuraavasti: nosta osa kalvosta lattian yläpuolelle 0,5-1 m korkeuteen ja kuuntele surinaa. Jos kalvo humisee edelleen, lattiarakenne ei vaikuta kalvoon..

Lattia on “lävistetty” sähköllä

Tärkein syy on syöttöjohdon ja virtalähteiden liitäntöjen huono eristys. Kaikkien tarvittavien liittimien ja liitosten tarkastus.

Syöttöjohdon eristyksen rikkominen – ongelma voi ilmetä lämpimän lattian pitkäaikaisen käytön aikana, jos liitäntäjohdot on asennettu väärin (varsinkin jos ne ovat päällekkäin).

Huone on hyvin kostea – esimerkiksi vesivuoto tai kosteus pääsi jotenkin pintamaalin alle lämpimällä lattialla. Tässä tapauksessa kalvopohjan ja syöttöjohdon väliset liitokset ovat “heikko” kohta, joka on tarkastettava ensin..

Lattia on liian kuuma

Anturin sijainti kalvon lattialämmityksen pinnalla

Termostaatti on asetettu toimimaan vain ilman lämpötila -anturin kanssa. Joissakin termostaateissa (erityisesti ohjelmoitavissa) on kaksi lämpötila -anturia (lattia + ilma), kun asennat, sinun on valittava anturin tyyppi niin, että ohjaus suoritetaan lattian lämpötila -anturilla. Ei ole suositeltavaa asettaa termostaatin lattialämpötilaa yli 27-28C.

Lattia -anturia ei ehkä ole asennettu oikein. Jos se on sen alueen ulkopuolella, jolle lämmin lattia on asetettu, se ei ehkä lue lämpötilaa oikein, koska infrapunakalvon vieressä oleva lattia ei kuumene. Siksi termostaatti, joka perustuu lämpötila -anturin lukemiin, ei sammuta lämmintä lattiaa..