Turboahdetun kaasukattilan valitseminen: erot turbokattiloiden ja ilmakehän välillä, laite ja toimintaperiaate, yleiskatsaus parhaista malleista

Mitä ovat turboahdetut kaasukattilat

Turboahdettu kaasukattila on lämmönsyötöstä vastaava yksikkö, joka on lisäksi varustettu pakotetulla ilmanvaihtojärjestelmällä. Tämän ominaisuuden vuoksi se ei vaadi täysimittaisen savukaivon järjestämistä, koska kommunikointi ulkoisen ympäristön kanssa tapahtuu koaksiaalisen savupiipun kautta.

Koaksiaalinen savupiippu on yksiosainen rakenne (yleensä toimitetaan kattilan mukana), joka koostuu eri halkaisijaltaan olevista putkista sisäkkäin. Happi otetaan ulomman kanavan (iso putki) kautta ja palamistuotteet poistetaan keskiosan (pienempi putki) kautta.

Koska huoneen laadukas ilmanvaihto ei ole tärkeä turbokattiloille, ne voidaan asentaa sekä omakotitaloihin että kaupunkiasuntoihin..

Tärkein ja ehkä ainoa merkittävä haitta on, että turbiinin ja monimutkaisemman automaation vuoksi ne ovat erittäin haihtuvia..

Laite ja toimintaperiaate

Turbiini seinään ripustetussa kaasukattilassa

Turbo -kattilan perusrakenne ei ole paljon erilainen kuin edeltäjänsä, mutta apulaitteiden läsnäolo tekee joitain muutoksia sen rakenteeseen.

Palamisen ylläpitämiseksi tarvittava ilma tulee kadulta suoraan suljettuun polttokammioon. Koska se on eristetty asuintilasta ja se on kytketty suoraan vain koaksiaaliseen savupiippuun, tämä sulkee pois kaikki pakokaasujen vaikutukset sisäiseen mikroilmastoon..

Kaasukattilan suljettu polttokammio

Lattiaturbo -mallilaite.

Puhallin (turbiini) poistaa savun talon ulkopuolelta ilman pakopuhaltimia, mikä aiheuttaa ylipaineen (turboahdin).

Turbiinipuhaltimen pyörimisnopeutta säädetään automaattisesti, joten vaikka kaasun paine laskee päälinjassa, kaasu-ilma-seoksen koostumus pysyy optimaalisena. Kun teho muuttuu, nopeus valitaan heti, jolloin saadaan tarvittava määrä ilmaa ja oikea pito. Siten saavutetaan parhaat olosuhteet polttimen toiminnalle, mikä mahdollistaa polttoaineesta suurimman polttoainemäärän saamisen.

Kuinka turbiini toimii kattilassa

Ymmärtääksesi turboahdettujen lämmityslaitteiden toiminnan monimutkaisuuksia, sinun on ensin ymmärrettävä, kuinka kattilat, joissa on suljettu poltin, toimivat:

 1. Kaikki kattilat, joissa on suljettu poltin, on kytketty kaksiseinäiseen koaksiaaliseen savupiippuun, joka on järjestetty putken tapaan putkeen, tai kaksiputkiseen järjestelmään-yksi kanava, savunpoisto, toinen, ilmanotto kadulta.
 2. Palamistuotteet poistetaan sisäputken kautta, jonka ontelo on kytketty suoraan savupiippuun.
 3. Turboahdetun kaasukattilan erillisen savupiipun ulompi onkalo on liitetty ilmakanavaan, joka syöttää happea polttokammioon.

turboahdettu kattilalaite

Turboahdetuissa kattiloissa ilmamassojen kierrätys: ilmanotto ja palamistuotteiden poisto suoritetaan väkisin puhaltimella. Turbiinin pyörimisnopeus riippuu järjestelmän kaasunpaineesta.

Puhallin on kytketty kattilan automaatioon. Kun kaasun paine putkessa muuttuu, annetaan signaali terien pyörimisnopeuden pienentämiseksi. Jos turbojärjestelmän kohinaa on vähennettävä, asetetaan aluksi pienin nopeustila.

Turbiinin toiminnan ohjaamisen avulla voit automaattisesti säätää lämmitystilaa ja muuttaa sitä lämmitysjärjestelmän, kaasun syötön jne. Parametrien mukaan..

Lattiaturbo -kattilat

Turboahdetut lattialämmityskattilat erottuvat korkeasta suorituskyvystä ja luotettavuudesta. Kun valitset kiinteitä kattilalaitteita, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Päälämmönvaihtimen tyyppi – tuotannossa käytetään perinteisesti muotoilua tai ruostumatonta terästä tai valurautaa. Valurautaisen lämmönvaihtimen muotoilua pidetään kestävimpänä ja luotettavimpana. Valuraudan käyttöikä on 30-35 vuotta.

  Suurien kokoonpanokustannusten ja teknisen prosessin monimutkaisuuden vuoksi useimmat eurooppalaiset valmistajat ovat vähentäneet rautavalmisteen tuotantoa minimiin. Ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lämmönvaihtimella varustetut kattilat maksavat noin 1,5–2 kertaa halvempia kuin valurautaiset vastaavat kattilat, ja niillä on suuri kysyntä kotimaisten kuluttajien keskuudessa..

 • Lämmityspiirien lukumäärä-lattialla seisovat kaksipiiriset turboahdetut kaasukattilat, lämmitys- ja käyttövesihuolto. Joidenkin valmistajien laitteessa on sisäinen puskurisäiliö, joka on liitetty kierrätysjärjestelmään, jonka avulla voit saada kuumaa vettä heti vedenottohanaa avattaessa.

  Jos käyttövesijärjestelmää ei ole, valitse lattialla seisovat turboahdetut yksipiiriset kaasulämmityskattilat. Koska lämpöenergiaa ei käytetä veden lämmitykseen, yhden piirin kiinteät mallit soveltuvat suuren alueen lämmittämiseen.

lattiaturbo -kattila

Lattiamallin haittana on rakenteen suuret mitat, mikä on kriittistä, jos kattila asennetaan huoneeseen, jota rajoittaa käyttöalue. Luotettavuus erottuu eduista..

Kaikki osat, koska rakenteen massalle ei ole rajoituksia, on valmistettu korkealaatuisista ja kestävistä metalleista. Lattialämmityskattiloiden käyttöikä on keskimäärin viisi vuotta pidempi kuin seinään asennettavien vastaavien.

Seinään asennettavat turbo -kattilat

Seinälle asennettavat kaasuturbo -pakoputkilämmityskattilat ovat suositumpia kompaktiuden, helpon asennuksen ja kauniin ulkonäön vuoksi. Asennetuilla versioilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Yksinkertainen asennus – seinäasennus yksinkertaistaa koaksiaalihormin liittämistä. Asennus ammattitaitoisen työntekijän toimesta kestää 3-5 tuntia.
 • Monikäyttöisyys-seinään asennetuilla kaksipiirisillä kaasuturbokattiloilla on suurin mahdollinen kapasiteetti. Kuuman veden lämmitys suoritetaan juoksevalla tavalla ja tapahtuu lähes välittömästi työn erityispiirteiden vuoksi.

  Kaksipiiriset turboahdetut seinään asennettavat kaasukattilat, joissa on sisäänrakennettu varastosäiliö, on kytketty kierrätysjärjestelmään, joka tuottaa kuumaa vettä viipymättä heti vesijohdon avaamisen jälkeen.

 • Automaatio ja ohjaus-moderni seinälle asennettava kaksipiirinen turboahdettu kaasukattila, joka on kytketty säästä riippuvaiseen automaatioon ja jossa on sisäänrakennettu modulaatiopoltin, joka muuttaa suorituskykyä huoneen todellisen lämmöntarpeen mukaan.

asennettu turbiinityyppinen kattila

Kuluttajalle tarjotaan seinälle asennettavia yksipiirisiä turboahdettuja kaasukattilaa, mutta kuten tilastot osoittavat, niitä ostetaan erittäin harvoin ja ne asennetaan pääasiassa muiden kuin asuintilojen lämmitykseen..

Mitä eroa on turbokattiloilla ja ilmakehällä?

Päätettäessä, mitä kattilaa valita, ilmakehän tai turboahdetun, on otettava huomioon joitakin niiden toiminnan ja sisäisen rakenteen ominaisuuksia. Suunnitteluerot vaikuttavat valittujen lämmityslaitteiden toimintaan ja teknisiin ominaisuuksiin:

 • Ilmakehäkattila – kaasun polttaminen suoritetaan avoimessa polttokammiossa. Luonnollinen ilmankierto tapahtuu. Tästä syystä ilmakehän kattiloita kutsutaan joskus konvektiokattiloiksi. Liitäntä tehdään perinteiseen klassiseen savupiippuun. Ilmanotto, suoritetaan huoneesta, johon lämmönkehitin on asennettu.

  Ilmakehän malleille on ominaista suurempi polttoaineenkulutus ja korkeat asennusvaatimukset, jotka on määritelty SNiP: ssä ja hygieniastandardeissa. Suurin ero turboahdettujen ja ilmakehäkattiloiden asennuksessa on jälkimmäisten asentamiseen liittyvissä rajoituksissa. On kiellettyä asentaa monikerroksiseen rakennukseen, sulkea kotelo koristeellisella julkisivulla jne..

 • Turboahdettu kattila – suurin ero ilmakehän vastaaviin on polttokammion rakenne ja siihen liittyvä toimintaperiaate. Kattilan rakenteeseen on asennettu suljettu poltin, ja palamistuotteiden pakotettua imua ja poistoa käytetään paineen, tuulettimen tai turbiinin avulla. Käytön aikana kattilahuoneen huoneilma ei pala.

  Tekniset olosuhteet mahdollistavat asennuksen keittiöön, kylpyhuoneeseen (jos Gaznadzor sallii sen), mittarin viereen ja jopa piiloutua huonekaluihin tai erityiseen markkinarakoon. Turboahdettu kaasukattila on liitetty vaakasuoraan koaksiaaliseen savupiippuun, joka toimii samanaikaisesti savukaasujen poistojärjestelmänä ja ilmanottoaukkona.turbo- ja ilmakehäkattiloiden laitteen vertailu

Mahdollisuus kaasujen pakotettuun poistamiseen ja ilmamassojen ottamiseen polttimen käyttöä varten, tämä on tärkein ero ilmakehän ja turboahdetun kattilan välillä.

Tekniset tiedot

Lämmityskattilat asennustyypistä riippuen ovat seinälle asennettavia ja lattialla seisovia. Lattiamallissa valmistetaan tehokkaita (45-useita satoja kilowatteja) yksiköitä, joiden suuri paino (yli 150 kg) ei salli niiden kiinnittämistä seinälle.

Suhteellisen pieniä huoneita lämmittävien pienitehoisten laitteiden paino on enintään 30 kg ja ne voidaan helposti asentaa seinälle. Lattialla seisovat kaasulaitteet ovat kestävämpiä kuin seinälle asennettavat, mutta ne eivät sovellu pieniin tiloihin.

Muotojen määrä

Kattiloita, joiden tarkoitus on vain talon lämmitys, kutsutaan yksipiirisiksi. Kuluttajat vaativat kuitenkin usein, että yksikkö toimittaa lämmityksen ohella myös kuumaa vettä kotitalouksien tarpeisiin, eli sillä on käyttövesi (LKV). Tämän tyyppistä yksikköä kutsutaan kaksipiiriseksi.

Lämmönvaihtimen tyyppi

Turboahdetut kaksipiiriset kaasukattilat eroavat myös lämmönvaihtimen tyypistä. On yksiköitä, joissa on erilliset lämmönvaihtimet – jokaiselle piirille oma ja kaksoislämmönvaihdin, joita kutsutaan myös bitermiseksi. Jälkimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta muodostaa käytön aikana asteikon, joka on poistettava määräajoin..

Lämmönvaihtimen materiaali on tärkeää kattilan kestävyyden kannalta. Lattiakattiloissa käytetään paksuseinäistä terästä tai valurautaa, ja ne palvelevat 25-30 vuotta. Seinään asennetuissa lämmönvaihtimissa käytetään ruostumatonta terästä tai kuparia. Tällaisten kattiloiden resurssi on 7-10 vuotta..

Kaasukattilan lämmönvaihdin

Lämmönvaihdin on laite, jossa poltetun kaasun energia siirretään veteen. Lämmönvaihtimet on valmistettu useista materiaaleista. Valurautaiset lämmönvaihtimet ovat halpoja valmistaa, mutta ne eivät pidä lämpötilan muutoksista. Kuparilämmönvaihtimet ovat tehokkaimpia ja taloudellisimpia, mutta ne ovat kalliimpia. Teräksiset lämmönvaihtimet ovat monipuolisimpia, ja useimmat kaasukattilat valmistetaan teräksisistä lämmönvaihtimista. Haihtuva tai haihtumaton kaasukattila

Ennen kaasulämmityskattilan valitsemista on otettava huomioon sellainen parametri kuin haihtuvuus. Loppujen lopuksi on olemassa kattilomalleja, jotka on varustettu elektronisella ohjausjärjestelmällä tai paineistuksella. Siksi, jos alueellasi on usein sähkökatkoksia, ei ole suositeltavaa ostaa tällaista kattilaa, koska ilman jatkuvaa virtalähdettä se ei voi toimia.

Turboahdetut kaasukattilat miten valita, toimintaperiaate, edut ja haitat

Erilaisia ​​lisävaihtoehtoja kaasulämmityskattilaa valittaessa

Sääanturi. Siitä on hyötyä tapauksissa, joissa ihmiset eivät asu pysyvästi talossa, esimerkiksi maassa.

Lämpösensori. Siinä on ainakin jonkin verran järkeä, jos kattila asennetaan huoneeseen, jota se lämmittää. Muuten hyödytön.

Magneettinen kalkinpoistojärjestelmä. Hyödyllinen asia alueilla, joilla on erittäin kovaa vettä, joka on kyllästetty kalsiumilla.

Turboahdetut kaasukattilat miten valita, toimintaperiaate, edut ja haitat

Sinun ei pitäisi keskittyä täysin näihin vaihtoehtoihin, kun valitset kaasulämmityskattilaa, suosittelemme, että keskityt ensin sen tehoon ja tehokkuuteen..

Turboahdettujen kattiloiden asennusmenettely

Tällaisen laitteen asennus on yleensä yksinkertaista. Sitä varten ei tarvitse varata erillistä huonetta (kattilahuone) ja rakentaa kiinteää savupiippua.

Yleensä kaasukattilan asennus tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

Seinäkiinnitys. Suosituimmat ovat nyt seinälle asennettavat kaasulaitteet turvallisuuden vuoksi

on tarpeen varmistaa niiden luotettava kiinnitys

Tätä varten on tärkeää valita kiinnikkeet, jotka on suunniteltu pitämään haluttu paino ja jotka sopivat materiaalille, josta seinä on tehty;

Liitäntä lämmitysverkkoon. Kattilan tyypistä (yksipiiri tai kaksipiirinen) ja lämmitysjärjestelmän ominaisuuksista riippuen voidaan liittää eri määrä putkia;

Kaasuliitäntä

Tämä menettely, kuten jo todettiin, on suoritettava asiantuntijan kanssa, jolla on asianmukainen pääsy;

Liitäntä sähköverkkoon. Edellytyksenä on jännitteenvakaajan ja maadoituslaitteen käyttö;

Savupiipun asennus. Seinäkattilat on yleensä varustettu vaaditun pituisella koaksiaaliputkella. Seinään on leikattava reikä, jonka läpi kaksipiirinen savupiippu tuodaan kadulle;

Asennus ja ensimmäinen käynnistys. Turboahdetun kattilan oikea toiminta edellyttää kaasuautomaattiasetusta. Sen on oltava valmistajan sertifioiman asiantuntijan valmistama..

Yksipiirinen tai kaksipiirinen kaasukattila

Yksipiirinen kaasukattila on suunniteltu yksinomaan huoneen lämmitykseen. Jos kattilan on toimitettava talolle lämmin vesi, tarvitset kaksipiirisen lämmityskattilan. Tässä tapauksessa tarvittavan kattilan tehon laskeminen on hieman monimutkaisempaa – tilojen lämmittämiseen tarvittavaan tehoon on tarpeen lisätä tehoa veden lämmittämiseen. Kaksipiiristen kaasukattioiden ominaisuudet osoittavat yleensä, kuinka paljon vettä ja mihin lämpötilaan tämä kattila voi lämmittää

Huomaa, että ulos menevän veden lämpötila ei ole ilmoitettu, vaan kuinka monta astetta vesi lämpenee, ts. jos se sanoo “40 astetta” ja veden alkulämpötila on 10 astetta, lähtö on 50

Tiivistyminen

Mielenkiintoinen vaihtoehto kattiloille, jotka käyttävät kaiken kaasun palamisen aikana syntyvän lämmön. Kattila toimii siten, että siitä poistuva savu jäähdytetään ylimääräisessä vesisäiliössä, jolloin leijonaosa lämmöstä poistuu. Näin säästetään noin 10% energiasta, joka käytetään veden lämmittämiseen erillisessä säiliössä..

On myös syytä huomata, että savua jäähdyttävä vesisäiliö toimii pienenä kattilana. Kaksipiirisen järjestelmän avulla voit tuoda säiliössä lämmitetyn veden sekoittimiin.

Lauhdutuskattilat ovat avointa ja suljettua tyyppiä, ne voidaan varustaa lisäelektroniikalla, joka säätää polttokammion, järjestelmän (putkien) lämpötilaa ja voi pienentää tai lisätä tehoa pitäen asetetun lämpötilan.

Mitkä ovat kattilan valintaperusteet?

Ensimmäinen asia, jota kuluttajat ohjaavat lämmityskattilaa valittaessa, on piirien määrä. Kaksipiirinen seinälle asennettu turboahdettu kaasukattila on väestön keskuudessa suuri kysyntä..

Sen hinta on paljon korkeampi kuin perinteisen kattilan. Mutta sen avulla voit säästää rahaa toisen laitteen ostamiseen kuumavesijärjestelmän järjestämiseksi..

Yksipiirisillä yksiköillä on etuja:

 • alempi hinta;
 • yksinkertaistettu asennus;
 • kevyt;
 • tarvittaessa helposti korjattavissa;
 • luotettava ja kestävä.

Useimmiten yksipiiriset yksiköt asennetaan muiden kuin asuintilojen lämmitykseen..

Turboahdetut kaasukattilat miten valita, toimintaperiaate, edut ja haitat

Kaasukattila on valittava sen tehoominaisuuksien mukaan siten, että se oikeuttaa toimintansa luotettavuuden ja tehokkuuden kannalta. Kun kattokorkeus on enintään kolme metriä, 1 kW lämpöenergiaa vastaa 10 neliömetriä. metriä lämmitettyä aluetta.

Kattilan valinnassa on myös sellainen kriteeri kuin sen koko ja muoto. Joissakin tapauksissa on parempi asentaa lattialämmityskattila, jossa on turbiini. Sen mitat ovat kuitenkin suurimmat kuin seinälle asennettu malli, ja sen käyttöikä on pidempi. Sen rakenne käyttää lujia materiaaleja pääkomponenttien valmistuksessa..

Jokaisella kuluttajalla on omat vaatimukset turboahdetulle kaasukattilalle. Kaikki vaihtoehdot-kahden ja yhden piirin, seinälle ja lattialle asennettavat-löytävät ostajansa. Tietenkin, jos tarvitaan lämmintä vettä, kaksipiirinen kattila ratkaisee ongelman optimaalisesti..

Vinkkejä kaksipiirisen turboahdetun kattilan valitsemiseen

Ennen kuin ostat kaksipiirisen turboahdetun kaasukattilan, sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin tärkeisiin valintakriteereihin, mukaan lukien:

 • Kaksoispiirisen turboahdetun kaasukattilan rakenne: lattia- tai seinälle asennettava. Lattialämmityskattilat ovat suuria yksiköitä, joilla on suuri teho, yleensä tehokkaita. Niiden pääkohde on suuret rakennukset tai teollisuuslaitokset. Ne vaativat suuren vapaan alueen (yleensä erillisen huoneen) ja ovat polttokelpoisia. Seinämallit ovat ihanteellisia asuntoihin ja omakotitaloihin. Ne ovat kompakteja, riittävän tehokkaita ja tarjoavat helposti käyttöveden ja lämmityksen;
 • Kaasun kaksipiirisen turboahdetun kattilan teho. Tämä kriteeri on otettava huomioon yhdessä tehokkuuden kanssa.Teho lasketaan ottaen huomioon lämmitysalue sekä huoneen vedenottopisteiden määrä;
 • Lämmönvaihtimen suunnittelu. Joissakin malleissa lämmönvaihtimia ei ole jaettu ensisijaiseksi ja toissijaiseksi (levy). Vastineeksi tällaisiin laitteisiin asennetaan biterminen lämmönvaihdin, joka yhdistää kaksi edellä mainittua elementtiä. Tämä mahdollistaa koko turboahdetun kaksipiirisen kaasukattilan koon pienentämisen;

Myyjä (toimittaja). Tärkeä kriteeri ostoksesi suojaamisessa. Loppujen lopuksi vain valitsemalla valmistajan virallisen edustajan tai sertifioidun myyntipisteen saat epäilemättä takuun ja saat alkuperäisen kaksipiirisen turboahdetun kattilan; Laitteen täydellinen sarja. Esimerkiksi ostaessasi kaasukäyttöistä kaksipiiristä turboahdettua kattilaa Ariston sinun pitäisi saada: valmistajan alkuperäinen pakkaus, takuukortti, tekninen passi, itse kattila ja kiinnikkeet.

Kriteerit kaksipiirisen kaasukattilan mallin valitsemiseksi

Ennen tietyn mallin valitsemista on arvioitava oikein ehdotettujen laitemallien edut ja haitat. Ja myös muotoilla selkeästi tärkeimmät valintaperusteet.

Navigoidakseen valtavan mallivalikoiman joukossa on hyödyllistä lukea arvosteluja eri muutosten työstä ja suorituskyvystä. Monet kuluttajat, jotka asentavat kattiloita ja käyttävät niitä edelleen, ovat joutuneet kohtaamaan joitain teknisiä ongelmia, joita jaetaan mielellään foorumeilla ja blogeissa..

On pidettävä mielessä, että lähes kaikkien kaasukahvaisten kattiloiden muutosten teho ei salli niiden käyttöä erittäin suurten alueiden lämmitykseen..

Ne asennetaan yleensä pieniin asuntoihin tai yksityisiin taloihin..

Mutta tällaiset kattilat voidaan koon vuoksi piilottaa huonekalujen taakse, sijoittaa erittäin käteviin paikkoihin käyttöä vaarantamatta huoneen yleistä suunnittelua..

Tuuletin

Kaksipiiriset kattilat on varustettu yksinopeuksisella tuulettimella, jossa on sisäänrakennettu savukaasun painekytkin. Pakkoilman syöttöjärjestelmä toimii seuraavasti:

 • tuuletin pumppaa happea;
 • syntyneet hajoamistuotteet poistetaan laitteesta.

Pakkojärjestelmä poistaa haitalliset kaasut koaksiaaliputken kautta, joten savupiippua ei tarvitse käyttää.

Kaasuventtiili

Tällä pienellä yksityiskohdalla on tärkeä rooli: polttoaineen ohjaus. Nykyaikaisiin turboahdettuihin kattiloihin on asennettu liekin modulointitoiminnolla varustetut venttiilit.

Kun valitset kotiisi lämmittimen, sinun on kiinnitettävä huomiota kaasuventtiilien toimivuuteen ja annettava etusija yksityiskohdille, joilla on mahdollisuus moduloida

Elektroninen yksikkö

Seinään asennettujen turbo-kattiloiden elektroninen levy sijaitsee laitteen alaosassa. Se on piilotettu kestävällä muovikotelolla, joka on kiinnitetty salvoilla.

Kiinnikkeessä ei ole ruuveja tai muita osia. Tämä mahdollistaa nopean pääsyn sähköiseen piirilevyyn..

Paisuntasäiliö

Kaksipiiriset turboahdetut kattilat on varustettu paisuntasäiliöllä. Tämä on ylimääräinen vesisäiliö, joka toimii reservisäiliönä ylimääräisen nesteen sattuessa. Kun paine nousee putkissa (veden määrän kasvun vuoksi), tuloventtiili aukeaa ja päästää veden virtaamaan itseensä.

Kun lämpötila laskee, neste virtaa ulos säiliöstä ja täyttää patterit. Paisuntasäiliön vakiotilavuus on 6-8 litraa.

Polttokammio ja pumppu

Kaasun kaksipiirisellä kattilalla on pieni teho – 35 kW. Laite on varustettu suljetulla polttokammiolla. Tuulettimen avulla ilma pääsee sisään koaksiaaliputken kautta, mikä tukee kaasun palamista.

Palamistuotteet poistuvat myös turbiinista. Vakiopolttokammio on valmistettu kupariseoksesta, kun taas valurautaa käytetään lattiarakenteissa. Vakiomalleissa käytetään kolmivaihteista pumppua. Siinä on sisäänrakennettu “tuuletusaukko” ja tyhjennysventtiili.

Vähintään vaadittu teho

Voit laskea turbokattiloiden tarvittavan tehon yksinkertaisella kaavalla: jossa 1 * kW energiaa menee 10 m2 lämmitetylle alueelle.

* keskimääräisen asuinrakennuksen lämpöhäviö, jonka katto on enintään 2,7 m Keski -Venäjältä.

Suosittelemme asettamaan marginaalin 15–20% tästä arvosta, jotta laitetta ei käytetä rajalla, joten sama kohde, Q≈14–15 kW.

Lisäksi, jos harkitsemme kaksipiiristä mallia, vähintään 15–20% on lisättävä käyttöveden käyttöön, yhteensä jo osoittautuu, että Q≈17-17 kW

On myös tärkeää, ettei sitä liioitella teholla, muuten kattila “kello” liian usein (käynnistyy ja sammuu), mikä vähentää sen resursseja

Tarvittavan kattilan tehon laskeminen tarkasti Yksilöllinen laskenta, kaava ja korjauskertoimet

Savupiippulaitteen ominaisuudet

Turboahdetun kaasukattilan koaksiaalisessa savuhormissa on kaksi kanavaa. “Putki putkessa” -laite mahdollistaa useiden prosessien samanaikaisen suorittamisen: kadulta tulevan palamisilman imemisen ja pakokaasun poistamisen ulkopuolelta. Samaan aikaan kattilan erikoismallin ansiosta palamisilma tulee savupiipun kautta suoraan palotilaan..

Tuottavuuden lisäämiseksi koaksiaalinen savupiippu on varustettu sähköisellä turbiinilla. Terien pyörimisnopeutta voidaan säätää. Tämä toiminto on erittäin tärkeä, jos pääputkessa on painehäviöitä, koska se tasoittaa kaasu-ilma-seoksen komponenttien suhdetta. Toisin sanoen se voidaan tehdä niin, että turbiinin pyöriminen vastaa kaasun painetta. Tämän suunnittelutoiminnon ansiosta kattilapolttin toimii koko lämmityskauden mahdollisimman lämmönsiirtona..

Turboahdetut kaasukattilat miten valita, toimintaperiaate, edut ja haitat

Turbo -kattilat on varustettu automaattisilla antureilla, jotka ohjaavat laitteen turvallista toimintaa. Onnettomuuden sattuessa he sammuttavat järjestelmän välittömästi ja katkaisevat kaasun syötön.

Kaksoispiirinen kaasukattila ei vaadi suuren savupiippurakenteen asentamista, joten sen asennus on huomattavasti yksinkertaisempaa. Erillistä kattilahuonetta ei tarvitse rakentaa, koska se ei ota happea polttohuoneesta. Tällainen kattila voidaan asentaa sekä asuin- että muihin rakennuksiin ja rakenteisiin..

Kaasukattilojen polttokammiot ja niiden ominaisuudet

Tämäntyyppisten kattiloiden polttokammioiden rakenteessa on merkittäviä eroja. Tämä määrittää sen, miten hiilimonoksidi poistetaan niistä..

Perinteiset savupiippukattilat

Näissä malleissa on “avoin” (joskus kutsutaan “ilmakehän”) polttokammio. Se on yhteydessä huoneilman ilmaan, jossa kaasukattila sijaitsee, ja kaasun polttamiseen tarvittava määrä ilmaa imeytyy luonnollisesti kattilan kaasupolttimen käytön aikana. Toisin sanoen ilmassa oleva happi kuluu vähitellen ja sen jatkuva täydennys on tarpeen. Tätä varten tarvitaan tulo- ja poistoilmanvaihto. Sen laitteen on ratkaistava tämä ongelma, muuten kaasukattilan normaali toiminta on sekä mahdotonta että vaarallista..

1) kaasu lakkaa kokonaan polttamasta, emmekä saa lämpöä, joka meidän pitäisi saada normaalin prosessin aikana;

2) muodostuu hiilimonoksidia (CO), joka tietyissä pitoisuuksissa on hengenvaarallinen (vain 1% hiilimonoksidin esiintyminen ilmassa hengitettynä voi johtaa elimistön myrkytykseen ja johtaa kuolemaan).

Siksi tällaisten kaasukattiloiden toimintaa pidetään vaarallisempana, ja jopa automaattisella suojauksella se vaatii prosessin säännöllistä seurantaa..

Mitä on otettava huomioon asennettaessa turbo -kattiloita

Kun asennat kattiloita, sinun on otettava huomioon joitakin kohtia, jotka voivat vaikuttaa sen suorituskykyyn. Ensinnäkin se on riippuvuus sähkön toimituksesta.

Tämä on kattiloiden heikko kohta. Tosiasia on, että ne eivät voi toimia jäähdytysnesteen inertiaalisen kierton kanssa. Jos sähköä ei ole, sähköpumput pysähtyvät ja kattila on tyhjäkäynnillä..

Toinen haittapuoli on turboahdetun kattilan osien ja korjausten korkeat kustannukset..

Turboahdetut kaasukattilat miten valita, toimintaperiaate, edut ja haitat

Nämä seikat eivät kuitenkaan ole niin merkittäviä verrattuna tällaisten laitteiden mukavuuteen ja tehokkuuteen..

Yksiköt valitaan talon koon, patterimallien ja lämmitysjärjestelmän sääntöjen mukaan. Asiantuntijat auttavat tekemään tarvittavat lämpötekniikkalaskelmat ja ehdottavat, mikä kattila on parempi..

Osaavalla lähestymistavalla kaasulämmityslaitteiden valintaan voit varmistaa sen taloudellisen ja kestävän toiminnan..

Ilmakehän kaasukattilan ja turboahtimen välinen ero

Kaasulaitteet, joiden perusteella itsenäiset lämmitysjärjestelmät rakennetaan, esitetään markkinoilla kahdessa vaihtoehdossa. Kuluttaja voi nyt ostaa joko turboahdetun tai ilmakehän (savupiipun) tyypin.

Ensimmäinen ryhmä on varustettu koaksiaalisella savupiipulla ja suljetulla polttokammiolla. Ilmanvaihtojärjestelmän vähimmäisvaatimusten vuoksi se voidaan asentaa kerrostaloihin. Ilmakehän käyttö edellyttää perinteistä savupiippua. Se on asennettu pieniin yksityisiin rakennuksiin..

Ilmakehän ja turboahdettu kaasukattila

Suurimmat erot ilmakehän ja turboahdetun kattilan välillä ovat kaasupolttimen suunnittelussa ja toimintaperiaatteessa

Ilmakehän kaasukattilan pääyksikössä, joka kuuluu avoimeen tyyppiin, ilma otetaan huoneesta. Palamisprosessi ja sen tuotteiden perinteinen julkaisu tapahtuu avoimesti, joten ilmakehän laitteiden asentamiseksi kattilahuone on varustettu erillään talon olohuoneesta.

Ilmakehän poltin on joukko pieniä suuttimia, joiden läpi kaasu virtaa paineen alaisena. Palamisen aikana oikea määrä ilmaa pääsee kammioon, mikä tehostaa liekkiä. Tämän seurauksena järjestelmän veden lämmityksen aikana ilmakehän kattila kuluttaa vähintään polttoainetta. Savu poistuu ruostumattomasta teräksestä valmistetun savupiipun kautta.

Avaa kaasupoltin

Avoin poltin polttaa happea kattilahuoneen ilmamassasta käytön aikana. Vaikka katsomme, että tämä on a priori muu kuin asuinrakennus, tarvitaan tehokas ilmanvaihtolaite. Loppujen lopuksi normaali palaminen vaatii jatkuvaa ilmansyöttöä.

Turboahdetussa kattilassa on suljettu polttokammio. Tuuletin ajaa happea kammioihin koaksiaaliputken kautta. Laitteiden asennus on mahdollista missä tahansa.

Seinälle asennetun turboahdetun kattilan erityispiirteenä on, että polttokammio on valmistettu kuparista, mikä rajoittaa tehon 35 kW: iin. Lattiakattilassa se on valmistettu valuraudasta, mikä voi lisätä tehoa merkittävästi.

Ero savupiippujen laitteessa

Ilmakehän tyyppiset kaasukattilat on kytkettävä tavalliseen savupiippuun, jossa on pystysuora kanava. Turboahdetut voidaan varustaa koaksiaalisella savupiipulla – se on helpompaa ja halvempaa asentaa

Katsaus turboahdettuihin kaasukattileihin

Pienten asuntojen ja toimistojen lämmitykseen turboahdettu kaasukattila on paras valinta. Se on turvallinen, helppokäyttöinen ja luotettava. Tarjoaa vakaasti kuluttajille tarvittavan määrän lämmitettyä vettä.

Sen edut ilmakehään verrattuna:

 • jos teho on enintään 60 kW, asennuspaikalla ei ole väliä;
 • ilmaa ei oteta tiloista polttamista varten;
 • palamistuotteet poistetaan tuulettimen avulla kadulle savupiipun kautta;
 • korkea hyötysuhde mahdollistaa vähemmän polttoainetta.

Turbiinikattilat ovat täysin turvallisia ja voidaan asentaa mihin tahansa huoneeseen.

Turboahdetun tyyppisen kaasukattilan laite

Suljettu kaasukattila on paljon turvallisempi kuin avoin versio. Sen käytön aikana kaasumaisten polttoaineiden käsittelytuotteet eivät pääse tiloihin. Happi ei pala

Suunnittelu ja toiminnot

Suljetulla polttimella varustetun kattilan tärkeimmät rakenneosat:

 • kaasunpolttaja;
 • tuuletin;
 • LKV -lämmönvaihdin;
 • sisäänrakennettu paisuntasäiliö;
 • lämmönvaihdin;
 • kiertovesipumppu;
 • lämpötila -anturit;
 • kaasuventtiili;
 • turvajärjestelmät;
 • koaksiaalinen savupiippu;
 • elektroninen ohjausyksikkö.

Tällaisen kattilan asennus on suoritettava talon ulkoseinälle tai tuuletusaukon lähelle. Huolimatta siitä, että turboahdetun mallin kustannukset ovat korkeammat kuin ilmakehän, voit säästää kattilahuoneen laitteissa ja perinteisen savupiipun laitteessa.

Useimmat kaksipiiriset yksiköt lopettavat huoneen lämmityksen, kun lämmintä vettä syötetään. Toisin kuin enemmistö on sitä mieltä, jäähdytysnesteellä ei ole aikaa jäähtyä ja asunnon lämpötila pysyy.

Turboahdetut kattilat on varustettu “Summer” -tilalla. Tässä tapauksessa kuumaa vettä syötetään lämmitysjärjestelmästä riippumatta – tämä on vahva argumentti suljetun polttimen mallin ostamisen puolesta..

Turboahdettujen kattiloiden edut:

 • lämmityksen ilmanotto ei ole huoneesta, vaan kadulta:
 • suljettu polttokammio;
 • savupiippua ei tarvitse asentaa;
 • ei tarvitse rakentaa kattilahuonetta (asennus voidaan suorittaa missä tahansa huoneessa);
 • kompakti koko;
 • korkea hyötysuhde ja alhainen energiankulutus;
 • korkea tuottavuus (keskimäärin 10 litraa vettä lämmitetään minuutissa);
 • automatisoitu työ- ja elektroninen ohjausjärjestelmä;
 • korkea turvallisuus;
 • helppokäyttöisyys.

Haittoja ovat laitteiden ja osien korkeat kustannukset korjausta varten ja riippuvuus sähkönsyötöstä..

Suljetut polttimet

Yhden piirin kattilaa käytetään lämmitetyn veden syöttämiseen lämmityspattereihin. Kaksipiirisissä malleissa on toinen lämmityspiiri käyttöveden valmistamiseksi. Yli 20 kW: n kattilan avulla voit lämmittää huoneen ja lämmittää veden.

Kuitenkin lattialla seisova yksikkö, jolla on vähän virtaa, sitä ei pitäisi “ylikuormittaa”. On parempi lämmittää vettä kaasupylväällä. Standardien mukaan yhteen kattilahuoneeseen on sallittua asentaa kaksi erillistä kattilaa: seinälle asennettava ja lattialle asennettava kattila. Toinen niistä toimittaa saniteettivettä ja toinen lämmitysväliainetta.

Kaksipiiriset mallit on jaettu kattiloihin, joissa on biterminen lämmönvaihdin ja erillinen. Ensimmäistä käytetään lämmitykseen ja kuuman veden toimitukseen. Sen haittana on herkkyys huonolle vedelle. Skaalat kertyvät siihen nopeasti ja suorituskyky heikkenee.

On suositeltavaa käyttää kalkkijauhetta käytön aikana. Erillinen lämmönvaihdin suorittaa samat toiminnot kuin biterminen, mutta on vähemmän herkkä vedelle.

Ero lauhdutuskattilan ja tavanomaisen kattilan toiminnassa

Kondenssikattiloiden korkea hyötysuhde johtuu kohtuullisesta kondensaatin käytöstä, jonka lämpö siirretään lämmityspiiriin

Lauhdutuskattilat käyttävät tavanomaisen lämmöntuotannon lisäksi laitteiston käytön aikana vapautuvaa energiaa vesihöyryn tiivistymisen aikana. Itse asiassa nämä mallit keräävät kondensaattia lämmön antamiseksi lämmityslaitteille. Tällaiset kattilat voivat säästää jopa 17% kaasua ja niiden hyötysuhde saavuttaa 108%.

Sanotko, että minkään tyyppisten lämmityslaitteiden hyötysuhde ei voi ylittää 100%? Ehkä tämä vahvistetaan kondensaatiomalleilla. Ne käyttävät osittain polttoaineen yhden osan palamisen aikana vapautuvaa energiaa kahdesti..

Kondenssikattilan toimintaperiaate kahdella lämmönvaihtimella

Kondenssikattilassa on kaksi lämmönvaihdinta. Toinen lämmittää vettä tai jäähdytysnestettä, toinen kerää ja valmistaa kondensaatin myöhempää käyttöä varten

Katsaus ilmakehän kaasukattiloihin

Ilmakehän kaasukattiloiden pääominaisuudet:

 • teho – 20-60 kW;
 • suuret mitat ja paino;
 • tuottavuus – jopa 30 l / min;
 • keskimääräinen hyötysuhde on 79-92%;
 • elektroninen ohjauspaneeli.

Tämä malli on varustettu avoimella palotilalla. Happi otetaan huoneesta, jossa laitteet sijaitsevat, ja palamistuotteet poistetaan savupiipun kautta. Polttokammion vuoto johtaa siihen, että osa kaasuista pääsee ympäristöön ja voi aiheuttaa myrkytyksen.

Kattilarakenne avoimella polttimella

Avoimella polttimella varustetut kaasukattilalaitteet eivät ehdottomasti sovellu asennettavaksi asuintiloihin. Jopa virheettömästi toimivalla savupiippujärjestelmällä ei voida sulkea pois riskiä, ​​että toksiinit pääsevät ilmamassoon.

Siksi ilmakattiloita varten on varustettu erityinen huone, jossa on hyvä ilmanvaihto..

Asennuspaikan valinta:

 • rakenne on asennettu tekniseen rakennukseen;
 • tehokkaita ja mittamallisia malleja varten tarvitaan rakennus, jossa on perusta;
 • riittävän vedon varmistamiseksi tarvitaan savupiipun lähellä oleva sijainti, jossa on minimaalinen taivutus;
 • on tärkeää tarjota viestintää koaksiaalisen savupiipun ulostulolle.

Ilmakehän kattilan toiminta perustuu lämmönvaihtimen materiaalin kuumentamiseen kaasupolttimella, joka sitten siirtää vastaanotetun energian lämmönsiirtimelle tai käyttövalmiille vedelle..

Polttimen suunnittelu:

 • suutin;
 • pää;
 • ilmansäädin;
 • poistoputki.

Osittain kaasu tulee suoraan ja toinen osa ilmaa. Täyteen asti – ennen palokammioon menoa kaasu sekoittuu täysin ilmaan. IVY -maissa ei ole täysin sekoitettuja malleja.

Kaasupolttimen toimintakaavio

Kaasukattilan poltin ja sen toiminnan periaate. Ennen kuin ilma osuu suuttimiin, se sekoittuu kaasun kanssa. Sekoitus voi olla täydellinen tai osittainen

Polttimet ovat saatavana yksivaiheisina ja kaksivaiheisina. Säästöt kulutuksessa riippuvat suunnittelun monimutkaisuudesta. Jotkut mallit sallivat dieselpolttoaineen käytön. Mutta tällaisten kattiloiden hinta on paljon korkeampi..

Polttimet toimitetaan CO2- ja liekki -antureilla. Jos vedos on riittämätön, liekki voi sammua, mikä johtaa huoneen kaasukontaminaatioon. Samanlainen ongelma on havaittavissa itse tehtyjen rakenteiden kanssa, jotka muunnetaan kiinteän polttoaineen kattiloista..

Ilmakehän kaasukattiloiden edut:

 • vakaa toiminta jopa alhaisella kaasunpaineella (kohtalo seuraa, että tässä tapauksessa polttoaineen syöttöelementit rikkoutuvat nopeammin);
 • seoksen tehokkaan palamisen vuoksi ei tarvita lisäilman syöttöä;
 • hiljainen työ;
 • helppokäyttöisyys.

On myös merkittäviä haittoja. Tärkein on hiilimonoksidivuodon ja tulipalon mahdollisuus. Siksi kattilalaitteet, joissa on avoin kaasupoltin, vaativat erillisen huoneen (asentamisen mahdottomuus huoneistoihin).

Ilmakehän kaasukattiloiden tyypit

Lämmityslaitteet eroavat toisistaan:

 • mitat ja paino, jotka liittyvät suoraan mittoihin;
 • teho;
 • Tehokkuus.

Ilmakehäkattiloiden seinälle asennettujen mallien suurin teho on 36 kW. Tämä indikaattori johtuu suunnittelun ominaisuuksista.

Optimaalisen tehon valitsemiseksi sinun on otettava huomioon huoneen pinta -ala ja mahdolliset lämpöhäviöt (ikkunat, kylmät lattiat ja seinät). On suositeltavaa valita kattila, joka pystyy lämmittämään aluetta 25% todellista enemmän.

Lämpövuodon kaavio

Kattilan teho valitaan siten, että jokaista 100 neliömetriä kohden on vähintään 10 kW plus 25% tuloksesta

Tehon lisäksi kattilan valinnassa on kiinnitettävä huomiota tehokkuuteen. Tämä indikaattori näyttää kuinka paljon energiaa tarvitaan veden lämmittämiseen ja kuinka paljon palaa. Ilmakehäkattiloiden keskiarvot ovat 80-90%. Kalliimmat mallit tarjoavat maksimaalisen vaikutuksen – jopa 97%.

Lauhdutuskattiloissa hyötysuhde on 100%. Tosiasia on, että pakokaasu lämpenee 110 ° C: seen. Turboahdetuissa yksiköissä tämä luku on 55 ° C. Lauhdutuksessa – 30 ° С.

Kuinka valita kaasuturbo -kattila

Turboahdetut kattilat eivät ole enää harvinaisuus. Kotimaisille kuluttajille tarjotaan useita kymmeniä eri valmistajien malleja, jotka eroavat toiminnallisuudesta ja sisäisestä rakenteesta. Turboahdetun kaasukattilan valinta on seuraava:

 1. Valinta teknisten ominaisuuksien mukaan.
 2. Valmistaja.
 3. Kustannus.

Asiantuntijat suosittelevat lämmityslaitteiden valitsemista huoneen analyysin ja lämpötekniikan laskelmien jälkeen.

Tärkeimmät edut

Huomaamme heti, että turboahdetulla kaasukattilalla on tavanomaiseen ilmakehäkattilaan verrattuna useita positiivisia eroja. Tärkeimmät ovat:

 1. Ilmaa ei oteta huoneesta. Häkämyrkytys on mahdotonta.
 2. Asennus ei tarkoita täysimittaisen savupiipun asentamista. Mikä tahansa kattila pystyy toimimaan edellä kuvatun tavanomaisen koaksiaaliputken kanssa..
 3. Korkea hyötysuhde. Kattilan toiminnot on automatisoitu tarkkuuden ja tehokkuuden takaamiseksi.
 4. Laite on täysin turvallinen. Seinä- ja lattiavaihtoehdot voidaan asentaa mihin tahansa huoneeseen.

Nykyaikaiset turbo -kattilat ylittävät ilmakehän kattilat hinnalla, mutta tämän tosiasian kompensoi taloudellinen kaasunkulutus tulevaisuudessa ja helppokäyttöisyys..

Valinta tehon ja toimivuuden mukaan

Sopivien kattilalaitteiden valinta alkaa tehon ja toiminnallisuuden mukaisella valinnalla. Kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Suorituskyky – tarkat laskelmat, jotka suoritetaan lämmitettyjen tilojen lämmönhukan tarkastuksen jälkeen. On kaava keskimääräisen suorituskyvyn laskemiseksi, 1 kW = 10 m². Yllä olevan kaavan mukaiset laskelmat eivät sovellu kattiloille, joissa on erillinen lämmönvaihdin (kaksipiirinen), eikä tiloihin, joissa katon korkeus on yli 2,7 m.

  Kattilalaitteet, joissa on biterminen lämmönvaihdin, laskettu ottaen huomioon vaadittu tehoreservi (+ 15%) ja veden lämmitykseen tarvittava lisäkapasiteetti (+ 15%).

 • Lämmityspiirien määrä – jos tarvitaan kiireellistä lämmintä vettä, valitse kattila, jossa on kaksi lämmönvaihdinta. Muissa tapauksissa sopii lämmitysgeneraattori, jossa on yksi lämmityspiiri..

  Moderni 2-piirinen kaasuturbo-kattila lämmitykseen ja käyttöveden toimittamiseen toimii “Talvi / kesä” -tilassa. Lämmityskauden päätyttyä ensiöpiiri kytkeytyy pois päältä. Kattila toimii edelleen perinteisenä hetkellisen vedenlämmittimenä.

 • Lämmönvaihtimen materiaali – ensiöpiiri on valurautaa ja terästä. Toissijainen lämmönvaihdin kuparista tai alumiinista. Jokaisella materiaalilla on omat parametrit lämmönjohtavuudesta ja toiminnan kestosta. Piirien materiaali vaikuttaa kattilan hintaan.
 • Automaatio-kaksipiirinen turboahdettu kaasukattila sisältää perinteisen tai säästä riippuvan automaation. Nykyaikaiset mallit on varustettu asiakkaan pyynnöstä kauko -ohjaimella ja lisäksi kauko -ilmoitusmoduulilla. Mitä enemmän toimintoja automaatiolla on, sitä taloudellisemmin kattila kuluttaa kaasua.

kattilan valinta

Mikä yrityksen turbo -kattila on parempi

Turboahdettujen kaasukattiloiden luokituksia yrityksen mukaan johtaa saksalaisten valmistajien mallit. Ranskan ja Italian tehtaiden tuotteet ovat hieman huonompia kuin ne. Viime aikoina venäläiset yritykset ovat ryhtyneet tuottamaan melko kilpailukykyisiä kattiloita, jotka ovat erittäin suosittuja alhaisten kustannustensa vuoksi..

Turbo -kattiloiden valinnan luotettavuuden suhteen johtavat Buderus, Bosch Gas, Protherm, Vaillant. Toisella sijalla ovat Baxi, Neva Lux, Arderia. Hieman huonompi rakenteen laadun ja luotettavuuden suhteen korealaisten yritysten tuotteet: Navien, Daewoo, Kiturami, Hydrosta.

Paljonko turboahdettu kattila maksaa?

Hinnoittelupolitiikka riippuu pitkälti valitusta valmistajasta. Kaksipiirinen turboahdettu kaasukattila Buderus 12 kW maksaa 33-35 tuhatta ruplaa. Kotimainen analogi, voit ostaa alkaen 20-25 tuhatta ruplaa.

Korean laitteet, myydään yksinomaan “premium” -paketissa. Kattilasta, joka on varustettu säästä riippuvalla automaatiolla, sinun on maksettava saksalaisen kattilan hinta minimikokoonpanossa, 35-40 tuhatta ruplaa.

Turboahdettujen laitteiden mahdolliset toimintahäiriöt

Useimmat kaksipiiriset kaasukattilat johtuvat asennusvirheistä tai virheellisestä käytöstä. Monet valittavat kaasuyksikön vaimennuksesta. Tämä johtuu useimmiten seuraavista syistä:

 1. Huono syväys – johtuu savupiipun asennussääntöjen noudattamatta jättämisestä: sallittujen pysty- ja vaakasuorien osien ylittäminen tai kaltevuuden puute.
 2. Verkkojännitteen epävakaus aiheuttaa herkän automaation toimintahäiriön, joka antaa signaalin palamisen lopettamisesta.
 3. Vedon tai palamisanturin rikkoutuminen johtaa laitteen sammumiseen.

Turboahdetun kaasukattilan valitseminen: erot turbokattiloiden ja ilmakehän välillä, laite ja toimintaperiaate, yleiskatsaus parhaista malleista

Turboahdetun yksikön moitteettoman toiminnan kannalta hyvä työntövoima on erittäin tärkeä, koska sen puute voi johtaa paitsi polttimen vaimennukseen myös kääntöpaineeseen. Tämä johtaa hiilimonoksidin tunkeutumiseen huoneeseen, mikä on erittäin vaarallista. Voit parantaa himoasi seuraavilla tavoilla:

 • asenna ohjain, joka lisää vetoa 1,5 kertaa;
 • varusta savupiipun pää tuulilasilla.

Jos tilanne ei ole muuttunut parempaan suuntaan, koaksiaaliputki on irrotettava ja tehtävä uudelleen teknisten vaatimusten mukaisesti..

Turboahdetut kaksipiiriset kaasulämmityskattilat riippuvat sähkönsyötöstä, joten alueilla, joilla sähkökatkoksia esiintyy usein, on parempi olla käyttämättä niitä. Haihtuvan yksikön käyttöiän pidentämiseksi sinun on ostettava ja asennettava jännitteenvakain.

Kuinka valita kattila?

Kaasukattilaa valittaessa analysoidaan kolme pääparametria: kaikki tekniset ominaisuudet, luotettava ja todistettu valmistaja, hinta. On ehdottomasti analysoitava huone, johon laitteet asennetaan. Ensimmäinen askel on kiinnittää huomiota laitteiden tehoon ja toimivuuteen..

Pätevän valinnan kriteerit

Tärkeitä ominaisuuksia:

 1. Esitys. Laskenta suoritetaan huoneen pinta -alan ja mahdollisen lämpöhäviön analysoinnin jälkeen.
 2. Huollettavien piirien lukumäärä. Jos haluat lämmittää huonetta ja lämmintä vettä, valitse kaksipiirinen kattila, jossa on pari lämmönvaihdinta. Jos käyttövettä ei tarvita, yksipiirinen kattila riittää. Uusissa kaksipiirisissä lämmittimissä on talvi / kesä-tila.
 3. Materiaali, josta lämmönvaihdin on valmistettu. Ensiöpiirissä käytetään terästä tai valurautaa ja toisiopiirissä kuparia ja alumiinia. Käyttöikä, lämmönjohtavuus ja kustannukset riippuvat materiaalista..
 4. Automaatio. Se toimitetaan kaksipiirisellä turboahdetulla kattilalla. On olemassa kahta tyyppiä: vakio ja säästä riippuvainen. Uusissa malleissa on sisäänrakennettu kauko-ohjain. Malli voidaan lisäksi varustaa etäilmoituksella. Kaasun kulutus riippuu automaatiotoimintojen määrästä.

Saksalaiset yritykset tuottavat parhaita kaasukattilamalleja. Italialaiset ja ranskalaiset tuotteet ovat toiseksi suosituimpia. Venäjä alkoi myös toimittaa kilpailukykyisiä kattiloita edullisesti.

Luotettavimmat Baxin kattilat sekä Vaillant Turbo TEC, Viessmann, Vaillant Atmo TEC. Toisella ja kolmannella sijalla ovat Neva Luxin ja Arderian mallit. Alhaiset luotettavuus- ja rakennuslaadun indikaattorit korealaisissa Navien-, Hydrosta-, Daewoo- ja Kiturami -tuotteissa.

Asennusvaatimukset

Suurimmat vaatimukset asetetaan ilmakehäkattiloiden asennukselle. Asennuksen ja liittämisen suorittavat vain kaasuyhtiön edustajat, joiden kanssa tehdään sopimus laitteiden lisähuollosta ja teknisestä tarkastuksesta. Kaikkien liitossolmujen on oltava täydellisiä, erittäin tiukkoja.

Turboahdettu kaasuseinäkattila

Turboahdettu kattila voidaan asentaa itsenäisesti. On kuitenkin pidettävä mielessä, että pienikin rikkomus johtaa suorituskyvyn heikkenemiseen ja valmistaja kieltäytyy takuupalvelusta

Turboahdetut mallit eivät ole yhtä vaativia, mutta myös käsijohdotettua liitäntää ei suositella. Varsinkin jos kokemattoman urakoitsijan syyn vuoksi vettä pääsee putkistoon. On olemassa tärkeä ehto – savupiippukanavien virheetön poistaminen kadulle.

Turboahdetun lämmityskattilan asentamista koskevat vaatimukset

Ennen turboahdetun kattilan asentamista on laadittava suunnitteludokumentaatio. Asiakirjat laaditaan, vaikka vanhat ilmakehäkattilalaitteet on tarkoitus vaihtaa nykyaikaisiin turboahdettuihin kattilalaitteisiin.

Asennettaessa ne ohjaavat nykyistä SNiP: tä, haitallisten päästöjen ympäristöturvallisuusvaatimuksia ja terveysstandardeja. Ota huomioon piirilevyn säännöt.

Asennuksen perussäännöt ovat:

 • Vaatimukset kattilahuoneen tiloille.
 • Säännöt, jotka koskevat kattilan ja savukaasujärjestelmän liittämistä, turvallisen käytön ja säännöllisen huollon varmistamista. Jälkimmäisen osalta tarkastus- ja korjaustyöt tehdään vähintään kerran vuodessa ennen lämmityskauden alkua..

Voit asentaa turbo -kattilan itse. Mutta kaikki asennuksen aikana tehdyt rikkomukset vaikuttavat laitteen toimintaan ja johtavat valmistajan kieltäytymiseen takuupalvelun tarjoamisesta..

Turbo -kattilan asennusta koskevat huonevaatimukset

Tarkkaan ottaen sääntelyvaatimuksia turboahdetun kaasulämmityskattilan asennukselle ei ole vielä esitetty. Useimmissa tapauksissa kaasutyöntekijät käyttävät vanhentuneita SNiP -vaatimuksia kattilahuoneeseen ja lämmitysjärjestelmiin. Apua nykyisten standardien ymmärtämiseen tarjoavat SP 55.13330 (SNiP 31-02-2001), SP 89.13330 (SNiP II-35-76), SP 62.13330 (SNiP 42-01-2002) ja SP 41-104-2000.

Lyhyesti sanottuna vaatimukset ovat seuraavat:

 • Turboahdetut kaasukattilat saa asentaa kerrostaloihin edellyttäen, että rakennuksen tekniset parametrit (savupiippujen, keittiöalueen jne.) Mahdollistavat asennuksen.
 • Turboahdetun kattilan asennuskorkeus on laskettu 80-180 cm lattiatasosta. Kattoon on samalla jätettävä vähintään 80 cm: n rako.
 • Turboahdettu kaasukattila voidaan asentaa mihin tahansa muuhun kuin asuinrakennukseen. Terveysstandardit kieltävät kaikenlaisten kaasulaitteiden asentamisen olohuoneisiin, keittiöihin, olohuoneisiin (se on mahdollista keittiöissä) jne. Pakollinen, katsotaan sulkevan oviaukon läsnäolo, kattilahuoneen aitaaminen käytävällä tai tiloilla.
 • On välttämätöntä, että kahdenlaisia ​​tuuletusaukkoja poistuu huoneeseen, tulo- ja poistoilma.
 • Huoneen vaadittu tilavuus lasketaan lämmönkehittimen suorituskyvystä riippuen. SP 55.13330 mukaan 7,5 m²: n huone riittää kattiloille, joiden kapasiteetti on enintään 30 kW ja jotka on varustettu suljetulla polttimella. Tätä normia on hieman yksinkertaistettu verrattuna vanhaan rakennusmenettelyyn, jonka mukaan kattilahuoneen tilan on oltava vähintään 12 m².
 • Kaasukattilat, joiden kapasiteetti on yli 30 kW ja turboahdin, on asennettava erilliseen huoneeseen, jossa on väliseinät, joiden palon leviäminen on vähintään tunti – EI 60. Kattilahuoneessa on kadulle johtavat ovet.
 • Kaasutarkastuksen vaatimusten mukaan kaikkien lämmityslaitteiden kokonaislämpöteho ei ylittänyt 150 kW.

asennettu turbo kattila

Kaasuturbo -kattilan käyttöä koskevat vaatimukset voivat vaihdella alueen ja voimassa olevien määräysten tulkinnan mukaan. Siksi ennen tämän laitteen asentamista ja käytön aloittamista kannattaa saada selitys Gaznadzorin paikalliselta sivuliikkeeltä..

Savu- ja ilmanvaihtokanavia koskevat vaatimukset

Turboahdettujen kattiloiden savukaasujen poistojärjestelmät suoritetaan kahdella tavalla. Nykyaikaisissa malleissa on muotoilu, joka toimii tehokkaasti koaksiaalisten savupiippukanavien kanssa.

Useimmissa tapauksissa turboahdetun kaasukattilan savupiipun on oltava koaksiaalinen. Asennus- ja liitäntästandardit on määritelty käyttöohjeissa sekä määräyksissä:

 • Vaakasuora savupiippu – asennettaessa on noudatettava seuraavia etäisyyksiä: vaakasuuntainen osuus enintään 3 m, pystysuora, enintään 1 m, savupiipun vaakasuoran osan pituus voidaan äärimmäisissä tapauksissa nostaa 5 metriin. alle 3-5 m.

  Savupiipun taso maanpinnan yläpuolella lasketaan sen perusteella, että savukaasut vaikuttavat mahdollisimman vähän jalankulkijoihin.

 • Palamistuotteiden koaksiaalinen pystysuora poisto – yksittäisten ja kollektiivisten savunpoistojärjestelmien käyttö on sallittua. Savupiipun pituus lasketaan ottaen huomioon vaadittu korkeus katon pinnan yläpuolella. Vetoominaisuuksien parantamiseksi asennetaan ohjain.

turbo -kattilan oikean savunpoistojärjestelmän kaaviot

Erityisten vaatimusten lisäksi savupiippujen asentamiseen on olemassa yleisiä standardeja, jotka varmistavat savukaasujen poistojärjestelmän toimivuuden:

 • Ilmanottoletkua on suojattava kondensaatiolta asentamalla kondenssilukko. Savupiippu asennetaan hieman kulmaan kattilasta.
 • Turboahdetussa kaasukattilassa yksityisessä talossa tai huoneistossa tarvitaan tulo- ja poistoilmanvaihto. Huoneesta peräisin olevaa happea poltetaan edelleen suljetun polttimen käytön aikana, vaikkakin vähäisinä määrinä. Normaalia ilmankiertoa varten kattilahuone on varustettava tuuletusaukolla varustetulla ikkunalla.
 • Palamistuotteet ja ilmanotto poistetaan pakollisin keinoin. Kun virransyöttö katkaistaan, kaasuturbo -kattila toimii lyhyen ajan, kunnes automaatio antaa signaalin sammua. Tästä syystä ne tarjoavat kattilalaitteille keskeytymättömän virransyöttöjärjestelmän..

  Liitäntä sähköverkkoon suoritetaan UPS: n kautta, jonka tehovaraus riittää ylläpitämään itsenäistä toimintaa päivän aikana.

Savupiipun tyyppi valitaan lämmitettävän rakennuksen ominaisuuksien ja jo varustetun ilmanvaihtojärjestelmän ja savunpoiston mukaan.

Turboahdettujen kattiloiden arvostelut

Lämmönsaannin optimoinnilla käytettäessä kattilalaitosta kaasuturbiinilla on positiivisia ja kielteisiä puolia. Voit saada yleisen käsityksen ratkaisun eduista ja haitoista tutkimalla todellisia kuluttajien arvioita tästä lämmityslaitteiden mallista..

Niiden kuluttajien käyttökokemus, jotka ovat käyttäneet turboahdettuja kattiloita lämmitykseen jonkin aikaa, ottaa huomioon edut ja haitat sekä pidentää kattilalaitteiden käyttöikää.

Turbo -kattiloiden edut

Kuten arviot osoittavat, turbo -kattiloilla on seuraavat edut:

 • Asennusparametrit – asennustarpeet ovat alhaiset, joten voit asentaa kattilat keittiöön, kylpyhuoneeseen, sulkea kotelon huonekalujulkisivulla.
 • Käyttöparametrit – turboahdettu kattila vie ilmaa polttimelle kadulta, mikä vaikuttaa myönteisesti huoneen mikroilmastoon. Rakenne on varustettu modulaatiopolttimella, joka pystyy toimimaan alhaisella kaasunpaineella. Useimmat mallit voidaan helposti muuttaa päälinjasta nesteytetyksi “siniseksi” polttoaineeksi.
 • Säästä riippuva automaatio säätää jäähdytysnesteen lämmitystä sääolosuhteiden mukaan. Voit asettaa maksimilämpötilan tai alentaa sen minimiin estäen jäähdytysnesteen jäätymisen.

Turbo -kattiloiden haitat

Arvioiden perusteella on vain kaksi haittaa, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota:

 • Sähkönkulutus – kattilat ovat haihtuvia eivätkä voi toimia ilman sähköä. Automaatio on herkkä verkon jännitehäviöille ja hajoaa helposti.
 • Lauhteen ongelma – savukaasujen lämpötila ylittää harvoin 100-110 ° C. Näin ollen kaksikanavaisen koaksiaalisen savupiipun käytön talvella ominaisuus on suuri kondensaatin määrä, joka jäätyy ja estää kanavat. Ongelman voi ratkaista kahdella tavalla:
  1. Savupiipun eristys vaaditaan.
  2. Erityisen kondenssivesilukon asennus.

  Muuten turbo -kattilat ovat käytännössä vertaansa vailla etenkin niiden tehokkuuden ja suorituskyvyn suhteen. Alhaiset asennusvaatimukset mahdollistavat asennuksen monikerroksiseen rakennukseen, huoneeseen, jonka pinta-ala on rajoitettu.

  Asennussäännöt

  Turboahdetun kattilan asennus suoritetaan tiukasti projektidokumentaation mukaisesti. Kaasulaitteiden asennusta säätelevät SNiP, terveysstandardit, ympäristö- ja paloturvallisuus.

  Asennuksen tärkeimmät normit ovat vaatimukset kattilahuoneelle. On tärkeää noudattaa savupiipun liittämistä, turvallista käyttöä ja määräaikaishuoltoa koskevia sääntöjä. Tarkastukset ja korjaukset tehdään vuosittain ennen lämmityskauden alkua.

  Voit asentaa turboahdetun kattilan omin käsin. On kuitenkin ymmärrettävä, että jos rikkomuksia tehdään asennuksen aikana, tämä voi vaikuttaa työn tehokkuuteen..

  Turboahdetun kaasukattilan valitseminen: erot turbokattiloiden ja ilmakehän välillä, laite ja toimintaperiaate, yleiskatsaus parhaista malleista

  Tällä hetkellä ei ole olemassa erityisiä sääntöjä turboahdettujen laitteiden asentamisesta. Siksi asiantuntijat käyttävät vanhentuneita SNiP -normeja..

  Ymmärtääksesi turbo -kattilan asennusehdot, harkitse tärkeimpiä kriteerejä:

  1. Turboahdettuja kattiloita saa asentaa kerrostaloihin vain, jos rakennus on varustettu tarvittavilla parametreilla, kuten savunpoistokanavien läsnäolo, riittävästi tilaa jne.;
  2. Lisälaitteet on sijoitettu 0,8 – 1,8 metrin korkeudelle lattiasta. On tarpeen jättää 0,8 m etäisyys kattoon;
  3. Turbo-kattiloita saa käyttää vain muissa kuin asuintiloissa. Terveysmääräykset kieltävät tällaisten laitteiden sijoittamisen makuuhuoneisiin, olohuoneisiin jne .;
  4. On tärkeää, että on sisäänkäynti huoneeseen, johon kattila on asennettu;
  5. Huoneessa on oltava kaksi ilmanvaihtokanavaa: tulo- ja poistoilma;
  6. Huoneen tilavuuden on vastattava SNiP: n vaatimuksia ja se riippuu kattilan tehosta. Jos teho ei ylitä 30 kW, 7,5 neliömetriä pidetään riittävänä;
  7. Käytettäessä kattiloita, joissa on suljettu polttokammio ja joiden teho on yli 30 kW, on varattava heille erillinen huone ja peitettävä sen pinnat tulenkestävillä materiaaleilla, joiden luokitus on EI 60;
  8. Kattilahuoneessa on oltava ovi, josta pääsee kadulle;
  9. Kaasupalvelut säätelevät laitteiden kokonaistehoa, joka on enintään 150 kW.

  Joka tapauksessa kattilan asennusvaatimuksista on sovittava etukäteen kyseisen alueen kaasunvalvontaviranomaisen kanssa, koska ne voivat vaihdella alueittain..

  Savupiipun asennusta koskevat normit on annettu laitteiden teknisissä asiakirjoissa ja SNiP: issä..

  Annetaan heille lyhyt yhteenveto:

  • savunpoistokanavan vaakasuora osa ei saa ylittää 3 m ja pystysuora osa – 1 m;
  • putken päästä lähimpään rakennukseen tulisi olla 3 m;
  • savupiipun korkeus maasta valitaan vähiten jalankulkijoille aiheutuvista syistä;
  • käytä ohjainta parantamaan pitoa;
  • ilmanottoaukko on suojattu kondensaatiolta asentamalla kondenssiveden kerääjä;
  • on välttämätöntä säilyttää pieni kulma savupiipun ja kattilan välillä;
  • yksityisessä talossa tulee olla tulo- ja poistoilmanvaihto;
  • kattilahuoneessa on oltava keskeytymätön virtalähde, koska sähkökatkon sattuessa automaatio ei pysty varmistamaan laitteiden toimivuutta. UPS -laitteet on valittava riittävällä kapasiteetilla, jotta kattila pysyy käynnissä 24 tuntia.

  Turboahdetun kaasukattilan valitseminen: erot turbokattiloiden ja ilmakehän välillä, laite ja toimintaperiaate, yleiskatsaus parhaista malleista

  Kuvaus ilmakehän kaasukattilasta ja toimintaperiaate

  Lämmitin on varustettu avoimella polttimella, joka imee ilmaa huoneesta. Palamistuotteiden päästövyöhyke ei ole erotettu suljetulla kammiolla, joten lämmitysjärjestelmä on asennettu erilliseen huoneeseen tehosta riippumatta.

  Lämmityskattila koostuu polttimesta, kaasulokerosta, lämmönvaihtimesta, ohjausyksiköstä, termostaatista, pumpusta, sytytys- ja liekinhallintaelektrodeista, painemittarista, savunpoistotuulettimesta ja putkesta. Polttoainesäiliön sisäänkäynnillä on karkeita ja hienojakoisia suodattimia.

  Avoin poltin koostuu joukosta pieniä suuttimia, joiden halkaisija säätää kaasuseoksen painetta. Prosessin voimakkuus riippuu syöttönopeudesta ja polttoaineeseen sekoitettavan ilman määrästä ennen polttokammioon menoa. Kotimarkkinoilla on pääasiassa malleja, joissa ruiskutus on epätäydellinen, joten osa reaktioon tarvittavasta hapesta imeytyy ympäröivästä tilasta..

  Polttolaitteiden lisäksi kammioon on asennettu hiilimonoksidia ja liekki -antureita. Ne lähettävät signaaleja elektroniseen ohjausyksikköön, joka sammuttaa laitteen hätätilanteessa..

  Kaasun palamisesta tuleva energia lämmittää lämmönvaihtimen, josta vesi tulee lämmitysjärjestelmään. Putkien tukkeutumisen välttämiseksi puhdistussuodattimet on asennettu kelan eteen..

  Laitteen käytön aikana kaasupolttoainetta syötetään paineen alaisena kammioon, jossa se palaa ympäröivän tilan hapen mukana. Se tulee jatkuvasti kattilahuoneen luonnollisesta tai pakotetusta ilmanvaihdosta. Vedon tarjoaa savupiippu, jonka korkeus riippuu laitteen etäisyydestä talon keskiosasta:

  • jos se on alle 1,5 m, putken tulee nousta yli 0,5 m harjanteen yläpuolelle;
  • 1,5 – 3 metrin etäisyydellä sallitaan sama kanavan korkeus ja katon yläosa;
  • yli 3 m: n etäisyydellä savupiippu voi olla jopa harjanteen alapuolella, mutta niiden välinen kulma on alle 10 °.

  Ilmanvaihdon varmistamiseksi kanavassa on oltava minimimäärä mutkia ja vaakasuoria osia.

  Kuvaus ilmakehän kaasukattiloista ja toimintaperiaate

  Turboahdettuissa kattiloissa, toisin kuin ilmakehässä, ei ole avointa poltinta. Ilma tulee huoneen ulkopuolelta kaksinkertaisen (koaksiaalisen) savupiipun kautta.

  Tärkeää: jos palotilan tyyppi on auki, kattilaa voidaan käyttää vain omakotitalon lämmitykseen, koska siihen on asennettu muut kuin asuintilat ja tavallinen savupiippu.

  Kaasukattilan laite, jossa on avoin polttokammio

  Ilmakehän seinään ripustettava kaasukattila

  Kuvauksen yksinkertaisuuden vuoksi kuvitellaan, että lämmönvaihdin sijaitsee kaasulieden mukavuuden yläpuolella ja kiukaan yläpuolelle on asennettu laatikko, joka on liitetty ilmanvaihtokanavaan. Samanlainen järjestelmä ilmansyötön ja palamistuotteiden poistamiseksi toteutetaan ilmakehässä. Kattilan savupiippuun muodostuu luonnollinen vedos, jonka vaikutuksesta palamistuotteet poistetaan ja ilma syötetään polttamaan.

  Luonnollinen luonnosperiaate

  Ilmakehän seinään ripustettava kaasukattila

  Savukaasujen poisto luonnollisella vedolla on perinteistä. Tämä menetelmä palamistuotteiden poistamiseksi on luontainen monenlaisille lämmityslaitteille, jotka käyttävät erilaisia ​​polttoaineita-koti-puulämmitteisistä suurista hiilikattiloista. Tämän savukaasujen poistomenetelmän ydin on, että lämmitetyn kaasun tiheys (esimerkiksi savupiipussa) on pienempi kuin kylmän ilman tiheys ulkona, ja siksi myös savupiipun kaasupylvään paine olla vähemmän. Paine -eron seurauksena muodostuu ilman tuloa huoneen ulkopuolelta, joka syrjäyttää kuumia savukaasuja ja osallistuu itse polttoaineen palamiseen. Tämä luo vedon savupiippuun. Lisäksi mitä korkeampi savupiippu ja siten kaasupylvään paine -ero savupiipussa ja sen ulkopuolella, sitä voimakkaampi syväys..

  Savukaasujen poiston haitat luonnollisen vedon vuoksi

  On selvää, että tällä menetelmällä palamistuotteiden poistamiseksi kaasukattilasta on haittoja. Erityisesti tarve rakentaa vaaditun korkeuden savupiippu. Myös savupiipun suunnittelu on tärkeää. Esimerkiksi yksinkertainen tiiliseinäpiippu ei sovellu kaasukattilan käyttämiseen, koska palamistuotteiden sisältämä höyry tiivistyy savupiippuun, imeytyy sen seiniin ja myötävaikuttaa sen tuhoutumiseen. Tämän ilmiön välttämiseksi sinun on asetettava ruostumattomasta teräksestä tai polymeerimateriaalista valmistettu insertti tiiliseinäpiippuun.

  Lisäksi on varmistettava jatkuva, esteetön raitisen ilman saanti palamista varten, mikä johtaa usein kodin mukavuutta heikentävien luonnosten muodostumiseen..

  Haittana on operatiivisen ja laadukkaan luistonestojärjestelmän monimutkaisuus. sekä vedon riippuvuus sääolosuhteista (ilman lämpötila, tuuli jne.) ja ulkoisista syistä (esimerkiksi liesituulettimen sytyttäminen / sammuttaminen, tuloilman rajoittaminen jne.). Kun olosuhteet muuttuvat, jotka vaikuttavat vedoon, voi esiintyä ilmiöitä, kuten liekin räjähdys polttimessa ja takaveto. Siksi, kun valitset ilmakehän polttimella varustetun kaasukattilan, on kiinnitettävä huomiota teknisten ratkaisujen saatavuuteen, jotka seuraavat ja neutraloivat näitä ei -toivottuja ilmiöitä (vetoanturin anturi, liekinhallinta jne.).

  Ero lattia- ja seinälle asennettavien kattiloiden välillä

  Laitteen sijaintityyppi määrää asennusominaisuudet, painon ja asennusmenettelyn. Seinä- ja lattiakattilat voivat olla sekä yksipiirisiä että kaksipiirisiä.

  Ripustettavat lämmittimet ovat kooltaan suhteellisen pieniä, joten ne vievät vähän tilaa ja on helppo asentaa telineisiin. Niiden keskimääräinen paino on 30-70 kg. Suspendoitujen kattiloiden etuja ovat kompakti, edullinen hinta, halpa asennus ja huolto..

  Ero lattia- ja seinälle asennettavien kattiloiden välillä

  Huolimatta siitä, että seinälle asennettavat mallit ovat keskimäärin vähemmän tuottavia kuin lattialla seisovat, ne riittävät yksityisen talon lämmittämiseen. Laitteen teho valitaan lämpötilaolosuhteiden ja huoneen alueen mukaan.

  Kokoonpanon haitat ovat lämmönvaihtimen lyhyempi käyttöikä ja riippuvuus sähköverkosta. Lisäksi pakkasnestettä ei voi käyttää jäähdytysnesteenä kattilassa..

  Lattialaitteissa lämmönvaihdin on usein valurautaa, ja seinään kiinnitetyissä laitteissa käytetään kuparia tai terästä, jotka ovat herkempiä korroosiolle. Kupariosat asennetaan vain kalliisiin kattilamalleihin.

  Lattialämmittimien asennus on työlästä ja monimutkaista. Jos ripustettu malli voidaan asentaa itsenäisesti, kiinteän mallin osalta on suositeltavaa antaa tämä tehtävä asiantuntijoille.

  Suurella lämmitetyn huoneen alueella kannattaa valita etusijalle tehokas lattiaasennus. Se voi toimia minkä tahansa jäähdytysnesteen kanssa ja on lähes aina haihtumaton..

  Eroja lämmitysyksiköiden toiminnassa

  Lämmitysjärjestelmän luomiseen on kahdenlaisia ​​laitteita:

  • Turboahdettu.
  • Ilmakehä (savupiippu).

  Turboahdetulle yksikölle on tunnusomaista koaksiaalinen savupiippu. Ilmanvaihdolle asetetaan vähimmäisvaatimukset, tällaiset laitteet asennetaan kerrostaloihin. Avoin laite vaatii perinteisen savupiipun, tämäntyyppinen laite sopii rakennuksiin, joissa on vähimmäismäärä kerroksia.

  Ilmakehäkattila on avoimen tyyppinen laite, työyksikköön syötetään happea ympäristöstä. Poltto ja jätteenkäsittely suoritetaan avoimesti; tämän tyyppisten laitteiden asentamiseksi on tarpeen varustaa täysimittainen kattilahuone. Savupiipun polttimen toimintaperiaate perustuu kaasun virtaukseen järjestelmään suuttimien kautta. Palaminen ylläpidetään ilmanseoksen sisäänotolla, joten on tärkeää varmistaa jatkuva hapensaanti ja asentaa tehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Veden lämmitys johtaa pieniin polttoainekustannuksiin.

  Mukana toimitettu seinälle asennettu laite on varustettu kuparipolttokammiolla ja sen teho on rajoitettu 35 kW: iin. Lattiapinnalle asennetuilla laitteilla on paljon tehoa, koska ne on varustettu valurautaisilla kammioilla. Tämä materiaali on kestävää, mutta lämpötilaeron vuoksi se voi halkeilla veden tulopisteessä ja lämmitysvyöhykkeellä. Korroosion voi estää asentamalla nelitieventtiilin. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut asennukset ovat kestäviä, kestäviä lämpöshokkeja, niille on ominaista lisääntynyt korroosionkestävyys, mutta ne ovat kalliita.

  Kuinka varmistaa lämmityslaitteen vakaa toiminta?

  Lämmitysyksikön normaali toiminta edellyttää polttoaineen käsittelyyn tarvittavaa vetovoimaa ja palamistuotteiden poistamista kokonaan. Erikoisasiakirjat sisältävät seuraavat vaatimukset:

  • Ilmansyöttö on varmistettava. Tarkka ilmavirta määräytyy laitteiston ominaisuuksien ja kaasun koostumuksen perusteella. Voit laskea kulutuksen 11-12 kuutiometrin suhteen perusteella. yhteensä 10 kW: n teholle ylimääräisen ilman kanssa, mikä on 20-40% lasketusta.
  • Savupiipun ja savukaasun poistoaukon poikkileikkauksen arvon on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin savukaasun poistoaukon halkaisija.

  Savupiipun tulee nousta katon yläpuolelle:

  • 50 cm tai enemmän tasakaton yläpuolella;
  • 50 cm tai enemmän harjanteen yläpuolella, jos etäisyys harjasta on enintään 150 cm.

  Parhaat ilmakehän kaasukattilat

  De Dietrich (Ranska), Baxi Slim ja Ferroli (Italia), Viessmann (Saksa), Lemax (Venäjä), Aton (Ukraina), Protherm ja Vaillant (Slovakia), Navien ja Kiturami (Etelä -Korea)). Borchin ja Aristonin malleilla on myös hyvät suorituskykyparametrit..

  Yksipiiriset laitteet

  Parhaat kattilomallit kodin lämmitykseen

  Nimi teho, kWt Tyyppi Paino, mitat Vaihtimen materiaali Tehokkuus ja edut Kustannukset, tuhat ruplaa.
  De Dietrich DTG X 23 N 23 lattia 95 kg

  Koko 85×45,2×70,7 cm

  valurauta 90%

  Sähköinen sytytys, matalan lämpötilan tila, näkölasi, hyvä eristys, vedon anturi

  Alkaen 66.7
  Vaillant AtmoTEC + VU 280 / 5-5 28 seinään 95 kg

  Koko 80x44x33,8 cm

  kupari- 91%

  Itsediagnostiikkajärjestelmä, tilanäyttö, mahdollisuus lämmittää osateholla

  Alkaen 51.7
  Ferroli Pegasus D 32 13-32 lattia Paino 136 kg

  Koko 85x50x61,5 cm

  valurauta 91,7%

  Liekinhallintajärjestelmä, alhainen kaasunkulutus, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jäätymissuoja, autodiagnostiikka

  Alkaen 60.6
  Baxi Slim 1.230 iN 22.1 lattia Paino 103 kg

  Koko 85x35x60 cm

  valurauta 90,2%

  Kaukosäädin, pumpun ylikuumenemisen, jäätymisen ja tarttumisen estäminen, tasainen sytytys, itsediagnoosi

  Alkaen 50.6
  ATON Atmo 25Е 25 lattia 94 kg

  Koko 95×38,4×61,5 cm

  teräs 90%

  Manuaalinen säätö, suojaus polttoainepaineen laskua, vedon puuttumista ja ylikuumenemista vastaan, kiertopumppua ei tarvita

  23.3 alkaen
  Bosch GAZ 2500 F 30 kolmekymmentä lattia Paino 137 kg

  Mitat 109,2×58,9×87,7 cm

  teräs 92%

  Epäherkkä jännitehäviöille ja alhaiselle polttoainepaineelle, monet toiminnot ja tilat, terminen desinfiointi, suuri lämmönvaihtimen tilavuus

  Alkaen 45
  Protherm Bear 30 KLOM 26 lattia 110 kg

  Koko 88x42x60 cm

  valurauta 92%

  Suoja kondensoitumista, ylikuumenemista, vedon puuttumista, liekinsäätöä, pakotettua vetojärjestelmää, sähköistä sytytystä vastaan

  Alkaen 46

  Yksipiiriset laitteet

  Bosch GAZ 2500 F 30

  603195429_w640_h640_kotel-tvyordotoplivnyj-napolnyj.jpg

  Tehokas ja luotettava kattila valmistajalta, jonka nimi on testattu ajan myötä

  Malli, joka ei jätä kotiasi ilman lämpöä, vaikka virta nousisi ja kaasuputken paine laskee kriittisesti. Lämmönvaihtimen suuren tilavuuden ansiosta voit pitää lämpöä pidempään, mikä pidentää merkittävästi polttimen käyttöikää vähentämällä sen käynnistystaajuutta.

  Bosch GAZ 2500 F 30 -kattilan tehokas ja taloudellinen toiminta varmistetaan polttimen modulaatioalueella 60-100%. Laitetta seurataan suuren LCD -näytön kautta.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 30 kW;
  • Huoneen pinta -ala – 300 m²;
  • Tehokkuus – 92%;
  • Asennusvaihtoehto – lattialla seisova;
  • Paino – 137 kg;
  • Mitat – 1092 × 589 × 877 mm.

  Kattilaa on erittäin helppo käyttää, peruskokoonpanossa on jo laaja valikoima toimintoja, joita voidaan laajentaa merkittävästi huonesäätimien lisäasennuksen jälkeen.

  Näin voit työskennellä paitsi säästä riippuvassa tilassa myös käyttää viikoittaista asetustilaa säätämällä huonelämpötilaa koko päivän automaattitilassa..

  Ihmisarvo

  • Moderni automaatio
  • Suuri lämmönvaihtimen tilavuus
  • Polttimen modulaatioalue
  • Vakaa toiminta kaasunpaineen laskiessa
  • Kestää jännitepiikkejä
  • Terminen desinfiointi
  • Kondensoitumisen estäminen

  haittoja

  • Raskas paino
  • Volatiliteetti

  Vaillant atmoTEC plus VU 280 / 5-5

  Laadukas kattila, joka toimii moitteettomasti alhaisella veden ja kaasun paineella

  Asiantuntija -arvio: 95/100

  Upea malli kohtuulliseen hintaan. Vähintään 2 cm: n sivurako mahdollistaa seinälle asennettavan yksipiirisen ilmakehän kaasukattilan helpon asennuksen mahdollisimman lähelle seinää, käyttö asuinalueella on mahdollista.

  Vaillant atmoTEC plus VU 280 / 5-5 -mallissa on korkea turvallisuus, jonka suojaa liekin sammuminen, veden kiehuminen, vedon puute, painehäviö järjestelmässä. Kuparinen lämmönvaihdin lämmittää veden nopeasti, ja pronssiset hydraulielementit takaavat pitkän käyttöiän.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 28 kW;
  • Huoneen pinta -ala – 230 m²;
  • Tehokkuus – 91%;
  • Asennusvaihtoehto – seinälle asennettava;
  • Paino – 95 kg;
  • Mitat – 800 × 440 × 338 mm.

  Seinään asennettavan kattilan moderni ja tyylikäs muotoilu mahdollistaa sen, että se sopii mihin tahansa huoneeseen. Intuitiivinen ohjausliitäntä käyttötilan ja lämpötilan näytöllä helpottaa laitteen toiminnan ohjaamista.

  Ihmisarvo

  • Korkea turvallisuus
  • Hiljainen toiminta
  • Automaattinen itsediagnoosijärjestelmä
  • Integroitu väylä eBus
  • Käyttö osateholla mahdollista
  • Kätevä yhteys

  haittoja

  • Herkkyys jännitteen nousulle
  • Virheellinen toiminta hätäpysäytyksen aikana

  Ferroli Pegasus D 32

  Erinomainen kattila kehittyneellä lämpötilan säätötekniikalla

  Asiantuntija -arvio: 98/100

  Kattilaa ohjataan mikroprosessorilla, jossa on digitaalinen liitäntä. Taloudellinen polttoaineenkulutus ja korkea hyötysuhde taataan lämmönvaihtimella, joka on valmistettu pinotuista valurautaosista ja joissa on ihanteellinen jako.

  Ferroli Pegasus D 32: n toiminnan valvonnan ja hallinnan yksinkertaisuus johtuu käyttäjäystävällisestä käyttöliittymästä, kaikki tarvittavat tiedot näkyvät nestekidenäytössä. Kaskadiohjainta asennettaessa on mahdollista järjestää kaskadijärjestelmät.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 13-32 kW;
  • Huoneen pinta -ala – 250 m²;
  • Tehokkuus – 91,7%;
  • Asennusvaihtoehto – lattialla seisova;
  • Paino – 136 kg;
  • Mitat – 850 × 500 × 615 mm.

  Kompakti kattila, joka voidaan helposti rakentaa kapealle tai keittiöön. Savukanavien ja tulipesien geometria takaa lähes äänettömän toiminnan. Turvallisuuden hallinta varmistetaan sulkuventtiilillä, joka on varustettu kahdella termostaatilla.

  Ihmisarvo

  • Yksinkertainen käyttöliittymä
  • Palamisen ohjausjärjestelmä
  • Ruiskutuspoltin
  • Taloudellinen polttoaineen kulutus
  • Jäätymissuoja
  • Itsediagnoosi

  haittoja

  • Ei mekaanista ohjausjärjestelmää
  • Lämmönvaihtimen kondensaattisuojaa ei ole

  Kaksipiiriset laitteet

  Parhaat mallit lämmitykseen ja käyttöveden syöttöön

  Nimi teho, kWt Tyyppi Paino, mitat Lämmönvaihtimen materiaali Tehokkuus ja edut Kustannukset, tuhat ruplaa.
  Baxi Slim 2.230 i 24.5 lattia Paino 155 kg

  Koko 85x60x65 cm

  valurauta 90,2%

  Kattila – 50 l, tuottavuus + 35 ° С – 9 l minuutissa

  Itsediagnoosi, liekin ja vedon säätö, tehonsäätö, käyttöveden lämpötila – jopa + 65 ° С

  Alkaen 102
  Navien GST-40 KN 40 lattia 68 kg

  Koko 90,4×40,2×69,1 cm

  ruostumaton teräs 91,4%

  Tuottavuus + 40 ° С – 14,6 l / min.

  Kaukosäädin, kestävyys sähkökatkoille, erilliset lämmönvaihtimet, suojaus matalaa vedenpintaa vastaan, ylikuumeneminen, jäätyminen

  Alkaen 47,7
  Kiturami STSG-17 19.8 lattia 30 kg

  74,1×60,2×32,5 cm

  ruostumaton teräs 90%

  Käyttöveden tuottavuus – + 40 ° С – 7,1 l / min.

  Kaukosäädin, kompakti, viivästetty käynnistystoiminto, vuoto- ja jäätymissuoja, huonetermostaatti, turbosyklonipoltin

  Alkaen 38.1
  Vaillant atmoTEC Pro VUW 240 5-3 24 kWt seinään 35 kg

  Koko 80 x 33,8 x 44 cm

  kupari- 91,4%

  Tuottavuus +30 ° C – 11,5 l / min.

  Erilaisia ​​lämmönvaihtimia lämmitykseen ja käyttöveden syöttöön, monivaiheinen pumppu tukoksen estämisellä, sisäänrakennettu ohjelmistomoduuli, manuaalinen tehonsäätö

  Alkaen 43.6
  Ferroli PEGASUS D 30K 130 30.2 lattia 250 kg

  135x50x95 cm

  valurauta 93,7%

  Sisäänrakennettu kattila – 130 l

  Tuottavuus +30 ° C – 25 l / min.

  Ohjaus paneelista tai kaukosäätimestä

  On mahdollista käyttää erilaisia ​​polttoaineita (nesteytettyä, luonnollista), 2 pumppua, ruiskutuspoltin

  Alkaen 148.8
  Lemax Premium-20B kaksikymmentä lattia 83 kg

  Koko 96,1x47x55,6 cm

  kupari (kuuma vesi), teräs 90%

  Tuottavuus +30 ° C – 6 l / min.

  Haihtumattomuus, suoja sukupuuttoa ja ylikuumenemista vastaan, injektiopoltin, irrotettava paneeli helpottaa puhdistusta

  Lämmöneristävä ja korroosionestopinnoite

  Alkaen 27.5
  Aton Atmo 30 U kolmekymmentä lattia 125 kg

  102 x 43,5 x 60 cm

  teräs 90%

  Tuottavuus + 35 ° C – 6,6 l / min.

  Haihtumaton, liekeissä poltin, korroosionestopinnoite

  Alkaen 27.6

  Kaksipiiriset laitteet

  Vaillant atmoTEC pro VUW 240 / 5-3

  Kompakti ja edullinen seinäkattila erinomaisilla teknisillä parametreillä

  Asiantuntija -arvio: 95/100

  Seinään kiinnitettävä kaksipiirinen kattila houkuttelee konservatiivisella ulkonäöltään ja tuotemerkille ominaisilla pienillä mitoillaan. Tämän ansiosta se sopii täydellisesti huoneen sisustukseen. Malli on osoittautunut toimivaksi, sillä kaasun ja veden paine laskee kriittisesti.

  Yksikkö erottuu vankasta suorituskyvystä ja korkeasta suojaustasosta. Malli on sovitettu käytettäväksi tilojen asuinalueella. Kestävä kromi-nikkelipoltin liekkimodulaatiolla taloudelliseen polttoaineen kulutukseen.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 9-24 kW;
  • Tehokkuus – 91,4%;
  • Tuottavuus t -30 ° – 11,5 l / min;
  • Asennusvaihtoehto – seinälle asennettava;
  • Paino – 35 kg;
  • Mitat – 800 × 338 × 440 mm.

  Kattilassa on integroitu ohjelmisto, jonka avulla ohjataan parametrien asettamista ja suoritetaan niiden toteutusdiagnostiikka. Toimintahäiriön sattuessa asennetaan toimintahäiriöiden itsediagnostiikkajärjestelmä, jonka näytössä näkyy virhekoodi.

  Ihmisarvo

  • Erilliset lämmönvaihtimet
  • Tehon säätö
  • Monivaiheinen kiertovesipumppu
  • Kestää jännitepiikkejä
  • Elektroninen sytytys
  • Tukkeutumisen estävä pumppu
  • Sisäänrakennettu E-väylämoduuli

  haittoja

  • Herkkä jännitteen nousulle
  • Volatiliteetti
  • Ylikuumenemissuojan puute

  Lemax Premium-20B

  Moderni analogia kalliille maahantuoduille kattiloille, joilla on korkea suojaustaso

  Asiantuntija -arvio: 89/100

  Parannettu ja muokattu kaksipiirinen lattiakattilan malli, jossa on yksinkertainen mekaaninen ohjaus. Lämmönvaihtimen korkea suojaustaso takaa laitteiden pitkän aikavälin toiminnan. Kattila asennetaan muihin kuin asuintiloihin luonnonkiertoisissa lämmitysjärjestelmissä.

  Huolimatta minimitoiminnoista ja yksinkertaisesta mekaanisesta ohjauksesta, kattilalle on ominaista korkea suojausaste. Irrotettavat verhousosat helpottavat huoltoa.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 20 kW;
  • Tehokkuus – 90%;
  • Tuottavuus t -30 ° – 6 l / min;
  • Asennusvaihtoehto – lattialla seisova;
  • Paino – 83 kg;
  • Mitat – 961 × 470 × 556 mm.

  Lemax Premium-20B kattila on haihtumaton, ihanteellinen alueille, joilla on ongelmia sähköverkkojen kanssa. Irrotettava yläpaneeli helpottaa kattilan puhdistamista.

  Ihmisarvo

  • Injektio matala liekki poltin
  • Ylikuumenemis- ja vaimennussuoja
  • Lisääntynyt ilmavirta
  • Mekaaninen ohjaus
  • Energiariippumattomuus

  haittoja

  • Huonolaatuinen automaatio
  • Liekin sammuminen
  • Usein häiriöitä

  Kiturami STSG-17

  Kompakti ja helppokäyttöinen kattila erinomaisilla teknisillä parametreillä

  Asiantuntija -arvio: 97/100

  Lattialla seisova kaasukattila ei ole korroosiolle alttiina, koska se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tarjoaa riittävän määrän kuumaa vettä kotitalouskäyttöön, ja lämmönvaihdin, jossa on erityinen kelalaite, estää kiehumisen.

  Turbolisaattoreiden käyttö takaa polttoaineen täydellisen palamisen, mikä on syynä mallin korkeaan tehokkuuteen. Polttoaineen palaminen ja lämpötilan säätö takaavat korkean käyttöturvallisuuden.

  Ilman vedettä, paineen laskua tai lämmönvaihtimen ylikuumenemista kaasun syöttö katkeaa automaattisesti.

  Tekniset tiedot:

  • Teho – 19,8 kW;
  • Tehokkuus – 90%;
  • Tuottavuus t -40 ° – 7,1 l / min;
  • Asennusvaihtoehto – lattialla seisova;
  • Paino – 30 kg;
  • Mitat – 741 × 602 × 325 mm.

  Toimintatilojen ohjelmointi ja niiden toteutuksen ohjaus suoritetaan kaukosäätimellä, kaikki tarvittavat tiedot näytetään näytöllä. On olemassa itsediagnostiikkatoiminto, jossa on virhekoodin ulostulo.

  Ihmisarvo

  • Kaukosäädin
  • Energiansäästötoiminto
  • Kaasuvuotojärjestelmä
  • Itsediagnoositoiminto
  • Myöhästynyt lähtö
  • Jäätymissuoja
  • Huonetermostaatti
  • Turbo -syklonipoltin

  haittoja

  • Polttoainesuodatin on puhdistettava usein
  • Usein antaa virheen savupiipun tilasta

  Laitteet, joissa on sisäänrakennettu kattila

  Tällaisen kaasukattilan ja sisäänrakennetun kattilan lisäkapasiteetti on yli 60 litraa ja teho yli 28 kW..

  Ennen kuin valitset kaksipiirisen kaasukattilan kotiisi, sinun pitäisi tietää, että tämän tyyppisillä laitteilla on useita etuja muihin tyyppeihin verrattuna:

  • Sopii matalapainejärjestelmiin.
  • veden kovuus ei ole kriittinen tekijä.
  • Kyky käyttää vettä useissa hanoissa ja suihkussa samanaikaisesti ilman seurauksia.
  • Kattilan ja kattilan samanaikainen käyttö.

   Ilmakehän kaasukattila - erot ja edut, kuinka valita paras

  Kriteerit ilmakehän kaasukattilan valitsemiseksi seinälle: mihin ominaisuuksiin sinun tulee kiinnittää huomiota

  Ilmakehän kaasukattilat eroavat tehosta, koosta, painosta ja tehokkuudesta.

  Jäähdytysnesteen valinta

  Yleensä käytetään kahta vaihtoehtoa:

  • vettä. Asiantuntijat suosittelevat tislatun veden kaatamista, jos järjestelmän tilavuus sallii sen. Tällä menetelmällä vältetään kalkkikerrostumien muodostuminen, mutta se ei suojaa putkien jäätymiseltä talvella;
  • etyleeniglykoli (pakkasneste). Se on neste, joka ei jäädy, kun kierto pysähtyy. Sisältää joukon korroosionestolisäaineita, ei muodosta asteikkoa, ei tuhoavaa vaikutusta polymeereihin, kumiin, muoviin.

  Järjestelmissä, jotka on tyhjennettävä usein, vesi on paras ja taloudellisin valinta. Jäätymisenestoaineen käyttöä suositellaan lämmityspiireille, joiden toiminta tapahtuu vaikeissa olosuhteissa.

  Virta

  Edellisissä osissa ilmoitimme seinään asennettavien kattiloiden maksimitehon – 36 kW, mikä johtuu ripustettujen laitteiden suunnittelusta. Tehon kannalta optimaalisen kattilan valitsemiseksi sinun on arvioitava koko talon tai asunnon kvadratuuri ja otettava huomioon myös lämpöhäviöt (ikkunat, eristämättömät seinät, lattia). Kunkin kattilan kuvauksessa on neliö, jonka se lämmittää, mutta on ymmärrettävä, että kuvaus ei ota huomioon lämpöhäviöitä.

  Siksi, kun ostat kattilan, sinun on valittava sellainen, joka voi lämmittää aluetta 25% enemmän kuin sinulla on..

  Esimerkiksi talosi neliö on 120 m, mutta sinun on ostettava tällainen kattila, joka on suunniteltu 150 neliömetriä. m.

  Voit käyttää toista mittausjärjestelmää, jonka mukaan 10 neliömetriä. m vaatii 1 kW tehoa. Tämän laskelman jälkeen seinälle asennettava kattila, jonka maksimiteho on, voi lämmittää jopa 360 neliömetriä. m asuintilaa. Kuinka laskea seinälle asennetun kaasukattilan teho

  Jos sinulla on vaikeuksia kattilan tehon valinnassa, ota yhteyttä lämpölaskennan suorittaviin asiantuntijoihin tai kysy neuvoja laitteiden myyjiltä.

  Paino ja mitat

  Lähes kaikkien seinään asennettavien kattiloiden vakiomitat ovat 700 x 400 x 250 mm ja niiden paino vaihtelee 25-50 kg. Paino ja mitat riippuvat paitsi tehosta myös muista elementteistä, kuten kosketuspaneelista, lämpötila -antureista, ylimääräisestä kammiosta juoksevan veden lämmittämiseksi ja niin edelleen. Ei ole järkevää keskittyä ilmakehän kattilan valintaan painon ja mittojen suhteen, koska useimmilla kattiloilla on tehosta ja tehokkuudesta riippumatta vakiomitat.

  Kaasukattilan hyötysuhde

  Ensin sinun on selvitettävä, mikä on ilmakehän kattilan tehokkuus. Monet asiantuntevat ihmiset eivät kiinnitä huomiota näihin kirjeisiin, vaan katsovat vain voimaa. Tämä ei ole pohjimmiltaan totta, koska kattilan hyötysuhde osoittaa, kuinka paljon tuotetusta energiasta käytetään veden lämmittämiseen ja kuinka paljon se haihtuu. Eli tehokkuus on hyödyllistä energiaa, jota käytetään aiottuun tarkoitukseen..

  Ilmakehän kaasukattiloiden hyötysuhde vaihtelee välillä 80-90%, eli 10-20% energiasta “lämmittää” katua.

  Tehokkuus riippuu suoraan kattilan mallista ja sen hinnasta. Kalliimmat nykyaikaiset kattilat säätelevät kaasun syöttöä siten, että saadaan mahdollisimman suuri vaikutus..

  On syytä huomata, että turboahdettujen kattiloiden hyötysuhde on 90-97%ja lauhdutuskattiloiden yli 100%. Ainoa ero on, että ilmakehän kattilan “pakokaasun” keskilämpötila on 110 ° C, turboahdettu – 55 ° C ja kondensoiva – noin 30 ° C. Kaasukattioiden tehokkuus

  Ilmakehäkattiloiden edut ja haitat

  Ilmakehän kaasulämmityskattiloilla on paljon etuja:

  • laite pystyy toimimaan menestyksekkäästi myös matalapaineisella polttoaineen syöttöllä, mukaan lukien arvot jopa 15 mbar;
  • kattilalaitteet tarjoavat laajan valikoiman kuormia;
  • kaasuseoksen optimaaliseen palamiseen ei tarvita lisäilmasyöttöä;
  • Lämmitysyksikkö erottuu suunnittelun yksinkertaisuudesta, pitkästä käyttöiästä ja osien vaihtamisen alhaisista kustannuksista.

  Ilmakehäpolttimella varustetun kattilalaitoksen säästöpossussa yksiselitteisesti merkittävä plussa on äänetön toiminta.

  Laitteiden puutteista mainitaan seuraavat seikat:

  • ilmakehän kattilan käyttöä varten tarvitaan avoin ilmansyöttö, mikä vähentää laitteen käyttöturvallisuustasoa, koska on olemassa tulipalon tai hiilimonoksidin vapautumisen vaara;
  • alhaisella kaasunpaineella polttoaineen syöttöosien kulumisnopeus kasvaa;
  • tämän luokan lämmityslaitteet on asennettu kattilahuoneen erityistiloihin, mikä aiheuttaa vaikeuksia pientalojen ja asuntojen järjestämisessä.

  Rakenteiden suuri miinus on laadukkaan luistonestojärjestelmän monimutkaisuus ja riippuvuus ulkoisista tekijöistä, mukaan lukien ulkosää (tuulen suunnan muutos, ilman lämpötila) ja rajallinen tuloilma.

  Tietoja käyttöveden lämmityksestä

  Kuten yllä olevissa suosituksissa mainittiin, kaksipiiriset seinä- ja lattiakattilat, joissa on läpivirtauslämmönvaihtimet, ovat tehokkaita alhaisella vedenkulutuksella (1–2 kuluttajaa). Lisäksi veden lämmittämiseksi ne on irrotettu kokonaan lämmitysjärjestelmästä, koska tämä toiminto on säätimen ensisijainen tavoite..

  Mökissä, jossa on kaksi kylpyhuonetta, pesutupa ja keittiö, läpivirtauslämmönvaihtimella varustetut seinäkiinnikkeet eivät riitä. Tässä on 2 vaihtoehtoa:

  1. Katto- tai lattialämmitin sisäänrakennetulla varastosäiliöllä, jonka tilavuus on 45-100 l.
  2. Lattialla seisova yksipiirinen yksikkö, joka toimii yhdessä epäsuoran lämmityskattilan kanssa. Voidaan käyttää myös seinälle asennettavaa versiota, jossa on yksi lämmityspiiri..

  Turboahdetun kaasukattilan valitseminen: erot turbokattiloiden ja ilmakehän välillä, laite ja toimintaperiaate, yleiskatsaus parhaista malleista

  Jälkimmäinen vaihtoehto soveltuu kaiken veden kulutuksen varmistamiseen kuumavesihuoltoon. Vain tämä toive tulisi ennakoida kaasukattilan ostovaiheessa valitsemalla se 1,5-2-kertaisella tehovarauksella lämmön tarpeesta. Jos et ota huomioon käyttöveden lisätehoa, syntynyt lämpöenergia ei riitä asunnon lämmittämiseen..

  Kuinka valita asennuspaikka

  Ymmärtääksesi, mikä kattila on parempi ilmakehässä tai turboahdettu, käytettäväksi tietyssä lämmitysjärjestelmässä, sinun on ymmärrettävä joidenkin laitteiden suunnitteluominaisuudet ja toimintaperiaate.

  Ilmakehän kaasukattila voi tyypiltään olla seinälle tai lattialle asennettava sekä yksipiirinen, tarkoitettu vain työskentelyyn kodin lämmitysjärjestelmän kanssa tai kaksipiirinen (lisäkierukalla)-veden lämmittämiseen.

  Tällaiseen kattilaan asennetaan avoin polttokammio, eli ilma imetään suoraan sisään luonnollisella tavalla. Tämän ominaisuuden vuoksi ilmakehän asennukset sijaitsevat erityisissä tiloissa-kattilahuoneissa, jotka pääsääntöisesti eivät aiheuta erityisiä ongelmia yksityisen maalaistalon varustamisessa. Mutta jos kaasukattila on tarkoitus asentaa asuntoon, tästä tekijästä tulee paitsi haitta, myös este.

  Lisäksi palamistuotteiden poistamiseksi tarvitaan perinteinen savupiippu, josta pääsee rakennuksen katolle, mikä on jälleen varsin mahdollista omakotitalossa, mutta vaikeaa kerrostalossa. Poikkeuksia voivat olla vanhan rakennuksen asunnot, joissa on jo savupiiput, joita on kuitenkin nykyaikaistettava vuosien varrella, mutta tällaisten talojen osuus on pieni. Jos maalaistaloon on tarkoitus asentaa ilmakehäkattila, kattilahuonelaitteiden lisäksi on rakennuksen alkuvaiheessa suunniteltava ja järjestettävä savupiippu ottaen huomioon kaikki säännöt ja määräykset . Polttohuoneeseen on ehdottomasti asennettava tehokas ilmanvaihtojärjestelmä, joka tuottaa palamisprosessiin tarvittavan hapen..

  Erityiset asennusvaatimukset

  Yksi tärkeimmistä ilmakehäkattilan asennusta koskevista vaatimuksista katsotaan riittävän vetovoiman tarjoamiseksi kaasuseoksen täydelliseen palamiseen ja sen jälkeen palamistuotteiden poistamiseen huoneesta. Säännösten ja teknisten asiakirjojen mukaan laitteiden asennus suoritetaan seuraavien suositusten mukaisesti:

  • on tarpeen varmistaa asianmukaisen ilmamäärän virtaus kaasun polttamista varten sekä järjestää huoneen korkealaatuinen ilmanvaihto;
  • savupiippujärjestelmien poikkileikkauksen on vastattava kattilalaitoksen savuhormin halkaisijaa;
  • standardin mukaan savupiipun kiihdyttävän (pystysuoran) osan korkeuden ennen ensimmäistä käännöstä on vastattava 2 d.

  Lisäksi vaadittua savupiipun korkeutta on noudatettava. Käsikirjan mukaan putken korkeus katon yläpuolella on:

  • vähintään 0,5 m tasakaton yläpuolella;
  • vähintään 0,5 m harjanteen yläpuolella ja enintään 1,5 m etäisyydellä harjasta;
  • ei harjanteen alapuolella, jos putki sijaitsee 1,5 – 3 metrin etäisyydellä siitä.

  Jos savupiippu sijaitsee yli 3 metrin etäisyydellä harjanteesta, sen korkeuden on vastattava linjaa, joka on vedetty harjanteesta alaspäin 10 ° kulmassa horisonttiin nähden.

  Kattilan valitsemisen tärkeimmät kriteerit

  Kun valitset ilmakehän kaasupolttimella varustetun kattilan, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin pääominaisuuksiin:

  • Teho;
  • Ääriviivojen määrä;
  • Asennusmenetelmä – lattialle tai seinälle;
  • Materiaali, josta lämmönvaihdin on valmistettu;
  • Automaatio ja turvallisuus

  Katsotaanpa tarkemmin kutakin kriteeriä ja tarkastellaan kaikkia tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin liittyviä kohtia lukuun ottamatta niitä, joista on jo keskusteltu edellä..

  Lämmityslaitteen teho

  Lämmityksen laatu ja miellyttävän lämpötilan luominen huoneeseen riippuvat suuresti kattilan tehosta..

  Kattilan tehoa laskettaessa on otettava huomioon:

  • Huoneen alue;
  • Huoneen tilavuus;
  • Seinien, ikkunoiden ja ovien lämmönjohtavuuskerroin.

  Jotta et sukeltaisi syvälle numeroihin ja laskelmiin, voit valita toisen, yksinkertaisemman polun. On yleisesti hyväksyttyä, että 10 neliömetrin asunnon lämmitykseen 1 kW kattilatehoa riittää vakiokattoihin, joiden korkeus on 2,5 m ja huoneen eristys. Siten riittää jakamaan huoneen pinta -ala 10: llä, jolloin saadaan teoreettisesti vaadittu kattilan teho..

  Tuloksena olevaa lukua on korotettava 20%, jotta kattila toimii normaalisti huippukuormitusten aikana. Riittävän lämpimän veden saamiseksi, mikä on erityisen tärkeää hetkellisille kaksipiirisille kattiloille, tehoa on lisättävä 25%.

  Lämmönvaihtimen materiaali

  Tärkeimmät materiaalit, joista ilmakehäkattilan lämmönvaihdin on valmistettu, ovat valurauta, teräs, ruostumaton teräs ja kupari. Valurautaisella lämmönvaihtimella ei ole lähes mitään tehonrajoituksia. Se erottuu luotettavuudestaan ​​ja kestävyydestään erinomaisten korroosionesto-ominaisuuksiensa ansiosta..

  Mutta myös tässä on joitain erityispiirteitä – valurauta voi halkeilla veden erotuspaikan ja lämmitysvyöhykkeen lämpötilaeron vuoksi. Suunnitteluratkaisut estävät matalan lämpötilan korroosiota asentamalla nelitieventtiilin.

  Valurautalämmönvaihtimet asennetaan lattialämmityskattiloihin. Tuotteet ovat suuria ja painavia.

  Valurautainen lämmönvaihdin

  Valurautaisella lämmönvaihtimella ei ole rajoituksia kattilan teholle, se on luotettavin ja kestävin

  Kotimaiset kattilavalmistajat käyttävät teräslämmönvaihtimia alhaisten kustannustensa vuoksi. Tällaiset lämmönvaihtimet eivät vaadi asennusta, ne kestävät hyvin lämpökuormituksia, mutta samalla ne ovat huomattavasti huonompia kuin valurautaiset lämmönvaihtimet alhaisen korroosionkestävyytensä vuoksi..

  Hyvä vaihtoehto teräkselle on ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämmönvaihdin. Siinä yhdistyvät kaikki teräksen ja valuraudan positiiviset ominaisuudet – se on kestävä, suojattu lämpöshokilta ja sillä on korkea korroosionkestävyys. Samaan aikaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla lämmönvaihtimilla varustetut kattilat eroavat korkeammista kustannuksista..

  Kupari on muovia ja johtaa hyvin lämpöä. Siitä valmistetuissa lämmönvaihtimissa on monia eviä ja niille on ominaista pieni tilavuus, minkä vuoksi on mahdollista saavuttaa kattilan koon ja painon pieneneminen..

  Kuparilämmönvaihtimia käytetään seinäkattilassa, ne lämmittävät nopeasti, mikä vähentää polttoaineen kulutusta. Kompaktuuden ja pienen vesimäärän vuoksi kiertovesipumppu tarvitaan kiehumisen välttämiseksi.

  Automaatio ja turvallisuus

  Automaatio takaa kattilan turvallisuuden, taloudellisen polttoaineen kulutuksen ja parantaa mukavuutta laitteen käytön aikana. Kaasukattilan automatisoinnin kustannukset määräytyvät ohjelmien ja toimintojen lukumäärän ja monimutkaisuuden mukaan..

  Joitakin niistä pidetään perusasioina ja niiden pitäisi olla kaikissa kaasukattilassa. He vastaavat kaasuvuotojen estämisestä erilaisista epätyypillisistä tilanteista – liekinvaimennus, kaasunpainehäviö.

  Automaatiota on kahta tyyppiä – haihtuva ja haihtumaton. Ensimmäistä pidetään luotettavimpana, mutta se vaatii sähköliitännän ja katkeamattoman virtalähteen. Toista pidetään mekaanisena, se on yksinkertaisempi ja itsenäinen.

  Haihtumaton automaatiojärjestelmä

  Sille on ominaista itsenäisyys, korkea ylläpidettävyys ja alhainen hinta. Termostaatin lämpötila -alue valitaan manuaalisesti termostaatilla, jonka rakenteessa on tanko, joka pidentää tai lyhentää lämpötilan mukaan. Tämän seurauksena kaasun syöttöventtiili avautuu ja sulkeutuu.

  Haihtuva automaatio

  Haihtumatonta automaatiota on helppo käyttää, ja se varmistaa perusturvajärjestelmien toiminnan

  Automaation peruspaketti sisältää veto- ja liekki -anturit. Kun työntövoima pienenee tai poltin hajoaa, kaasun syöttö suljetaan. Vaikka haihtumatonta automaatiota pidetään yksinkertaisena ja luotettavana, se ei mahdollista kattilan käyttöä optimaalisissa tiloissa, mikä lyhentää laitteiden käyttöikää..

  Haihtuva laiteversio

  Käyttöparametrit tai toimintatavat syötetään näytölle tai kaukosäätimestä, minkä jälkeen ohjaus- ja säätöjärjestelmät käynnistetään.

  Haihtuva automaatio

  Haihtuva automaatio pidentää laitteiden käyttöikää ja avaa mahdollisuuksia monenlaisiin mukavuudenhallintatoimintoihin

  Sen toimintaperiaate perustuu magneettiventtiilien toimintaan, joita ohjaa mikroprosessoriyksikkö..

  Nykyaikaisen automaation päätoiminnot:

  • Lämpötilan ylläpitäminen tietyn ajan;
  • Lämpötilan säätö säästä riippuen;
  • Elektroninen liekin modulointi;
  • Lämmönvaihtimen suoja ylikuumenemiselta;
  • Järjestelmän jäätymissuoja;
  • Kiertopumpun tukkeutumisen esto;
  • Itsediagnoosi.

  Järjestelmän haittana on sen haihtuvuus; ilman sähköä laitteet ovat tukossa. Täyden toiminnan varmistamiseksi automaatio on kytkettävä katkeamattomaan virtalähteeseen.

  Kuinka laskea kaasukattilan lämpötehon optimaalinen arvo?

  Miksi ottaa kattila tehokkaammaksi kuin vaaditaan, jos tämä johtaa varmasti tarpeettomiin kustannuksiin paitsi ostohetkellä myös käytön aikana. Toisaalta, jos haluat antaa paljon rahaa ja jäätyä talvella, pese kasvosi kylmällä tai haalealla vedellä – tämä televisiosarjan kielellä on menetys!

  Yksinkertaisin tapa valita kultainen keskitie: 1 kW / 10 m² palvelualuetta. Tämä on kuitenkin hyvin likimääräinen, eikä siinä oteta huomioon joitakin tärkeimmistä parametreista. Esimerkiksi: tietyn alueen ilmasto -kerroin, seinien lämmöneristysaste, todennäköisen lämpöhäviön taso, huoneen tilavuus (eikä vain pinta -ala) jne..

  Tämä tarkoittaa, että tarvitaan tarkempi laskelma. On olemassa kaksi tapaa: käyttää julkisesti saatavilla olevia kaavoja, joissa otetaan huomioon edellä mainitut kriteerit (on mahdollista muistaa kouluvuodet), tai toimia järkevämmin ja käyttää erityistä laskinta, jotka ovat kymmenen senttiä verkossa.

  Tehon laskentakaava

  Henkilön, jolla ei ole erityiskoulutusta, on vaikea ja kykenemätön suorittamaan täysimittainen laskelma lämmitysjärjestelmän tehosta. On kuitenkin olemassa yksinkertainen tapa määrittää teho.

  Kokeellisesti on päätelty, että 1 kW lämpöenergiaa tarvitaan 10 m2: n lämmittämiseen. Tämä tarkoittaa, että 24 kW: n kattila on suunniteltu lämmittämään 240 m2: n taloa ja 150 m2: n huone vaatii 15 kW: n tehon..

  Tämän suhteen avulla voit valita halutun kattilan nopeasti ja riittävän tarkasti. On otettava huomioon, että suuren tehovarannon tekeminen on mahdotonta – laite toimii epänormaalisti, mikä aiheuttaa polttimen jatkuvan käynnistymisen ja sammutuksen.

  Tämä tila luo olosuhteet tärkeiden yksiköiden ja kattilan osien nopealle vikaantumiselle..

  5

  Mikä valmistaja valita?

  VseInstrumenty.ru -verkkokaupassa on ulkomaisten valmistajien lämmityskattilat, esimerkiksi saksalainen Vaillant -tuotemerkki, italialainen Ariston, ruotsalainen Electrolux sekä kotimaiset, esimerkiksi NEVA.

  Kotitalouksien kattiloissa on yksinkertainen ohjauspaneeli, joten niiden käyttöönotto on helppoa. Mikroprosessoriohjaus varmistaa jäähdytysnesteen lämpötilan tarkan vastaavuuden valittujen parametrien kanssa.

  Ulkomaisten joukosta voidaan erottaa saksalaiset Vaillant -kaasukattilat – luotettavat ja kestävät. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämmönvaihdin ei syövytä, kuumenee nopeasti, kestää suuren lämpötilaeron tulo- ja poistuvassa vedessä. Tämän merkin lauhdutuskaasukattilat ovat myös taloudellisia. Ne käyttävät kondensaation tuottamaa lämpöä veden lämmittämiseen käyttövesipiirille.

  Suosituimmat ja edullisimmat mallit

  Ilmakehän kaasukattilasta Vaillant -tuotteille on ominaista hyvä hinnan ja laadun yhdistelmä. Kaksi suosituinta sarjaa – Vaillant Turbo TEC ja Vaillant Atmo TEC – ovat luotettavia ja suorituskykyisiä.

  Valmistaja Baxi tarjoaa edullisia tuotteita, jokaisella rivillä on näytteitä, joissa on avoin ja suljettu polttokammio. LUNA- ja ECOFOUR -sarjoissa on houkuttelevimmat hinnat..

  Buderus

  Turboahdettujen kaksipiiristen kaasulämmityskattiloiden luokituksia täydentää myös Buderus Logamax U072 -linja. Se sisältää malleja, joilla on eri kapasiteetti, joten ostaja voi valita sopivan yksikön. Niissä on hiljainen toiminta, alhainen kaasunkulutus ja helppokäyttöisyys..

  Baxi

  Luna- ja Nuvola -linjojen malleja pidetään Baxin kattiloiden laadultaan ja luotettavuudeltaan parhaina. Niiden lämmönvaihtimet on valmistettu kuparista, mikä pidentää käyttöikää. Näiden kaasukattiloiden mallit on mukautettu venäläisiin, mikä yksinkertaistaa niiden toimintaa. Nuvola-sarjan yksiköissä on sisäänrakennettu kattila, jonka ansiosta kattilassa on suuri käyttövesikapasiteetti.

  Ariston

  Aristonin kaksipiiriset turboahdetut kaasukattilat ovat edelleen kysyttyjä, vaikkakin vähemmän kuin ennen. Tämä valmistaja valmistaa monia tämän tyyppisiä laitteita. Niissä on tyylikäs muotoilu, käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen käyttöliittymä, ja niissä on myös monia hyödyllisiä toimintoja ja tiloja. Kuitenkin viime aikoina negatiiviset arviot tämän yrityksen tuotteista ovat lisääntyneet ja niiden kysyntä on vähentynyt..

  Ariston_Genus_Premium_Evo keittiössä

  Navien

  Kuluttajat pitävät Navien Deluxe -kaasukattioita yhtenä parhaista hinta-laatusuhteeltaan. Ne ovat melko luotettavia, hyvin automatisoituja ja mukautettuja kotimaisiin käyttöolosuhteisiin. Häiriöitä tapahtuu myös Navien -yksiköissä, mutta ne voidaan korjata melko nopeasti ja edullisesti.

  Susi

  Wolf on johtava saksalainen valmistaja, joka tarjoaa asiakkailleen parhaat kaasulämmityskattilat. Tämän merkin tuotteet on varustettu ohjausjärjestelmillä, joiden avulla voit valita optimaaliset toimintatavat. Kaasukattilat on testattu ja sertifioitu yhteisten eurooppalaisten direktiivien mukaisesti. Wolf CGB -kattiloiden kysyntä on vakaa. Ne toimivat luonnon- / nestekaasulla, ja niitä käytetään suurten maalaistalojen, useiden perheiden rakennusten tehokkaaseen lämmitykseen ja kuumavesihuoltoon.

  Kumpi kattila on parempi turboahdettu vai savupiippu

  Wolf CGB -lauhdutuskattilat on varustettu suljetulla polttokammiolla. Yksiköiden käytön aikana ilmaa syötetään huoneesta tai ilmakehästä

  BaltGaz Turbo E 14

  Tekniset tiedot:

  • teho: 14 kW;
  • Tehokkuus: 92,5%;
  • käyttövesikapasiteetti: 11,5 l / min Dt = 25 ° C: ssa;
  • polttoaineen kulutus maksimiteholla: 1,2 cu. m / h;
  • toiminnallisuus: 2-piirinen;
  • asennusmenetelmä: seinälle asennettava;
  • polttimen tyyppi: moduloitu;
  • lämmönvaihtimen materiaali: kupari;
  • valmistaja: Venäjä.

   BaltGaz Turbo E 14

  Laitteen koko sarja on valmis. Siellä on kiertovesipumppu, on mahdollista ohjelmoida 1 viikon jaksolla, vähentää polttoaineen kulutusta, jäätymissuoja, “lämmin lattia” -tila. Lisäksi voit tilata kauko -ohjaimen.

  Neva Lux 8224-1 Turbo

  Tekniset tiedot:

  • teho: 24 kW;
  • Tehokkuus: 92,5%;
  • polttoaineenkulutus käytettäessä nimellislämmönsiirtoa: 2,62 cu. m / h;
  • toiminnallisuus: 1-piiri;
  • moduloitu poltin;
  • lämmönvaihtimen materiaali: kupari;
  • asennusmenetelmä: seinälle asennettava;
  • valmistaja: Venäjä.

   Neva Lux 8224-1 Turbo

  Kattilan käyttöikä on pitkä polttokammion nestejäähdytyksen ansiosta. Valmistaja järjestää säännöllisesti skype -konferenssit nimeltä “Quality Day”. Käyttäjä voi verkossa esittää kysymyksiä laitteita valmistaneen tehtaan insinööreille.

  Baxi Eco-4S 24F

  Tekniset tiedot:

  • teho: 24 kW;
  • toiminnallisuus: 2-piirinen;
  • Tehokkuus: 92,9%;
  • energiankulutus nimellistilassa: 2,54 kuutiometriä m / h;
  • käyttövesikapasiteetti: 13,7 l / min;
  • ensisijainen lämmönvaihtimen materiaali: kupari;
  • valmistaja: Italia.

   Baxi Eco-4S 24F

  Kattila keskittyy Venäjän olosuhteisiin: se pysyy toiminnassa energiankuljetuslaitteen alhaisessa paineessa, elektroniikka kestää jännitehäviöitä.

  Vaillant TurboTEC Pro VUW 242 / 5-3

  Tekniset tiedot:

  • teho: 24 kW;
  • toiminnallisuus: 2-piirinen;
  • Tehokkuus: 91%;
  • kaasun kulutus käytön aikana nimellistilassa: 2,8 cu. m / h;
  • käyttövesikapasiteetti: 11,5 l / min;
  • ensisijainen lämmönvaihtimen materiaali: kupari;
  • polttimen tyyppi: moduloitu;
  • valmistaja: Saksa.

   Vaillant TurboTEC Pro VUW 242 / 5-3

  Hyvän suorituskyvyn ja korkean laadun lisäksi tämän mallin houkutteleva muotoilu on huomattava..

  Viessmann Vitopend 100-W A1HB001

  Tekniset tiedot:

  • teho: 24 kW;
  • toiminnallisuus: 1-piiri;
  • Tehokkuus: 91%;
  • kaasun kulutus nimellislämmönsiirtoa käytettäessä: 2,77 kuutiometriä m / h;
  • valmistaja: Saksa.

  Kuten kaikissa aiemmissa malleissa, on ohjelmointitoiminto.

  Viessmann Vitopend 100-W A1HB001

  Huomaa haittapuoli: kun pakkanen on alle -17 ° C, savupiippu jäätyy ja laite sammuu. Eristys vaaditaan.

  Buderus Logamax U072-24

  Tekniset tiedot:

  • teho: 24 kW;
  • Tehokkuus: 92%;
  • kaasun kulutus nimellislämmönsiirron kanssa työskenneltäessä: 2,8 cu. m / h;
  • ensisijainen lämmönvaihtimen materiaali: kupari;
  • polttimen tyyppi: moduloitu;
  • valmistaja: Saksa.

  Kattila on vakiintuneelta tuotemerkiltä ja se on suhteellisen halpa. Tämä johtuu Venäjän kokouksesta. Sopeutuminen kotimaan olosuhteisiin on myös merkittävässä asemassa..

  Buderus Logamax U072-24

  Navien GA 23KN

  Tekniset tiedot:

  • teho: 23 kW;
  • asennusmenetelmä: lattialla seisova;
  • toiminnallisuus: 2-piirinen;
  • Tehokkuus: 91,5%;
  • kaasun kulutus käytön aikana nimellislämmönsiirron kanssa: 2,24 cu. m / h;
  • käyttöveden tuottavuus: 13 l / min;
  • polttimen tyyppi: moduloitu;
  • ensisijainen lämmönvaihtimen materiaali: teräs;
  • valmistaja: Etelä -Korea

   Navien GA 23KN

  Laitteessa on kaukosäädin ja ulkoinen huonetermostaatti. Haitta – suhteellisen korkea melutaso.

  Parhaat seinälle asennettavat ilmakehän kaasukattilat

  Alan johtajia pidetään linjoina Italiasta, Koreasta, Tšekistä, ja maailmanlaajuisesti tunnetut tuotemerkit tarjoavat laajan valikoiman tuotteita.

  BaxiECO4s

  e723725a655d08b8be8877380f26dd5a.jpg

  Italialainen brändi tarjoaa valikoiman seinälle asennettavia ilmakehäkattilaa, jossa on edistyksellinen elektroninen täyttö. Lämmityslaitteet on valmistettu ympäristöturvallisuusvaatimusten mukaisesti. Baxi -yksiköt ovat ergonomisesti suunniteltuja, luotettavia, helppoja asentaa ja huoltaa..

  BaxiECO4s24

  Malli sisältyy myyntiluetteloon vuonna 2018. Laite on kaksipiirinen yksikkö, jossa on avoin polttokammio, teho 9,3-26,3 kW, lämmitetty alue jopa 240 m². Kustannukset vaihtelevat 33 500-36 000 ruplan välillä.

  BaxiECO5 Compact 1.24

  Viidennen sukupolven seinämalli esitetään turistiluokan luokassa. Yksipiirinen kattila, teho 9,3-26,3 kW, mitat 730x400x298, hinta 31 000 ruplaa.

  Dakon

  Tšekkiläisen valmistajan tuotteet on suunniteltu auttamaan ratkaisemaan asunnon lämmitykseen ja käyttöveden toimitukseen liittyviä ongelmia. DakonGLEco -valurautamallit, joissa on ilmakehän poistopoltin, ovat erityisen kiinnostavia kuluttajille. Laitteisto on varustettu Honeywell-elektroniikalla, luistonestolaitteella, lisävarusteita ovat huonetermostaatit, ulkoanturit, jäätymisenestolaitteet.

  NavienAce

  Korealainen brändi tarjoaa seinälle asennettavat ilmakehäkattilat, jotka eivät reagoi jännitepiikkeihin ja toimivat täydellisesti alueella 155-220 volttia. Laite pystyy toimimaan alhaisella kaasupolttoaineen (4-16 mbar) ja veden (0,1 bar) paineella. Kiinnitä huomiota myös vähimmäismittoihin ja laitteiden suhteelliseen saatavuuteen. Seinään asennettavat kaksipiiriset NavienAceATMO-kattilat on varustettu palamistuotteiden luonnollisella poistojärjestelmällä, sirulla, joka laukaistaan ​​verkkojännitteen muutoksilla, ja automaatiolla, joka käynnistää pumpun, kun lämpötila laskee 10 ° C: een.

  Paras lattialla seisova ilmakehä

  Tämä segmentti sisältää näytteitä kotimaisesta tuotannosta, italialaisista ja saksalaisista sarjoista.

  BaxiSlimEF1.22

  snimok_ekrana_2019-10-14_v_12.23.10.png

  Laitteen teho on 22 kW, laite on optimaalinen jopa 200 m2: n alueen lämmittämiseen, mitat 850x400x595, myydään hintaan 52000 ruplaa.

  BaxiSlimEF1.61

  Malli, jonka teho on 60,7 kW, lämmitetty alue jopa 580 m², mitat 850x400x870, hinta enintään 84000 ruplaa.

  TitanN30E

  Yksipiirinen haihtumaton laite, jonka teho on 24 kW, lämmitetty alue jopa 280 m², mitat 940x295x570, hinta vaihtelee 38 000-40 000 ruplan välillä.

  TitanZ30E

  TitanZ-sarjan kotimaiset lattiakaasulaitteet on suunniteltu palvelemaan itsenäisiä järjestelmiä, joiden jäähdytysnesteen paine on enintään 0,3 MPa. TitanZ30E-malli, jonka teho on 22 kW yksipiirinen, pystyy lämmittämään jopa 220 m2: n alueen, yksikön mitat ovat 940x295x570, tuotteet myydään hintaan 39500-41 900 ruplaa.

  RodaKrafterEvoRmod30

  Malli on yksipiirinen, kuuluu myyntijohtajien luetteloon vuonna 2018. Yksikön teho on 31,2 kW, lämmittimen potentiaali on suunniteltu jopa 300 m2: n alueen huoltamiseen, valurautainen poikkileikkaus lämmönvaihdin, mitat 910x450x475, maksaa 61 000 ruplaa.

  RodaKrafterEvoRmod60

  Laitteen uusi versio, jonka teho on 60,5 kW, yksipiirinen malli, jossa on poikkileikkausvalurautainen lämmönvaihdin, pystyy lämmittämään jopa 550 m²: n alueen. Mitat 910x450x700, tuotteen hinta alkaen 83 000 ruplaa.

  vertailu Taulukko

  Kun valitset kaasukattilaa asuntoon tai taloon, sinun on ensin edettävä sen teknisistä ominaisuuksista. Voit verrata niitä taulukon avulla..

  Malli Lämpöteho, WCD,% Paisuntasäiliön tilavuus, l Maakaasun kulutus, m3 / tunti Keskihinta, hiero.

  Navien DELUXE 13K 7-13 91,7 6 1.4 31 774
  Buderus Logamax U072-12K 5.4-12 92 kahdeksan 2.1 36995
  Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-18 С 5,4-18 93 2.1 35 065
  BAXI ECO-4s 24F 9.3-24 92,9 6 2.73 36339
  Lemax PRIME-V20 9–20 92,5 2.27 35 857
  Viessmann Vitopend 100-W A1JB010 24 91 2.77 39 227
  Vaillant turboFIT VUW 242 / 5-2 9.7-23.7 93,5 7 2.66 39828
  Ariston CARES X 24 FF NG 11-25.8 93,7 kahdeksan 2 38 025
  Protherm Cheetah 23 MTV 9-24,6 93.2 5 2.9 41 568
  BAXI LUNA-3 240 Fi 9,3-25 92,9 kahdeksan 2.84 67 526

  Hinnat: yhteenvetotaulukko

  Vertailu luokitus suosittuja turboahdettuja kaasukattilat:

  Yksikkömalli Tehokkuus,% teho, kWt LKV, l / min. Kulutus, m3 / h Hinta, hiero.
  BAXI ECO-4s 24F 92,9 24 13.7 2.54 34 500
  Vaillant turboTEC pro VUW 242 / 5-3 91 24 11.5 2.80 56000
  Viessmann Vitopend 100-WA1HB001 91 24 2.77 40000
  Buderus Logamax U072-24 92 24 2.80 29 500
  Navien GA 23KN 91,5 23 13 2.24 34 500

  likimääräinen hinta

  Venäläisen kaasuturbiinikattilan kustannukset alkavat 20-25 tuhatta ruplaa ja tuodut analogit 33: sta ja voivat nousta 55-60 tuhatta ruplaa.

  Hyödyllisiä vinkkejä turboahdettuja kattiloita valittaessa

  1. Tietoja tarvitaan lämmitettävien asuntojen koosta ja tilavuudesta;

   2. Tilojen lämpöhäviön määrän mittaus, joka riippuu pääasiassa tilojen lämmönjohtavuudesta;

   3. On tarpeen päättää, minkä tyyppinen kattila tulee olemaan: yhdellä tai kahdella piirillä (on veden lisälämmitys);

   4. On suositeltavaa ottaa huomioon käytön intensiteetti, käyttöveden käyttö;

   5. Viimeinen vaihe on sopivan kattilan tehon valinta, joka määritetään kilowatteina;

  Tämän tyyppisille kattiloille on myös suositeltavaa asentaa rakenteita, jotka voivat pitää jännitteen vakaassa tilassa (koska jännitehäviöt voivat vaikuttaa negatiivisesti turboahdettujen kattiloiden toimintaan).

  Asiantuntijan vinkit ja temput, kun valitset, mikä kattila on parempi valita

  Turboahdetut kattilat ovat taloudellisempia resurssien kulutuksen kannalta, joten Euroopassa niistä on pitkään tullut itsenäisen lämmityksen standardi. Korkeampaa hintaa kompensoi se, että savupiipun järjestelykustannuksia ei ole ja resurssit ovat taloudellisempia.

  Ilmakehäkattilat ovat erittäin luotettavia, vaikka valo sammutetaan, ne eivät lakkaa toimimasta. Sähkön riippumattomuus voi olla keskeinen kriteeri yksityiskodille.