Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Kuinka usein ilmansuodattimet tulisi vaihtaa tuuletusta varten??

Suodattimien käyttöikä on yksilöllinen, yleensä se riippuu kohteen sijainnista, vuodenajasta ja monista muista tekijöistä..

Suositeltu lopullinen vastus:

 • karkeille suodattimille on 260 Pa,
 • hienosuodattimille 460 Pa,
 • absoluuttisille suodattimille – 610 Pa.

Oikein ja järkevin lähestymistapa suodattimen vaihtoon on kuitenkin suunniteltu suodattimen vaihto, mikä eliminoi sen mahdollisuuden, että pöly joutuu suodatinmateriaalin läpi..

Sovellus

Useimmissa seuraavien valmistajien nykyaikaisissa ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmissä:

VTS

Veza

Susi

Remak

Arktinen / Arktos

NED

Korf / Korf

Lissant

Systemair

Swegon

RFK Ilmasto

Ostberg

Rosenberg

Sattuma

Lessar

CIAT Roialin huippu VKT / VKT

Yleinen ilmasto

Venterm

York

Suodattimien puhdistus (regenerointi)

Nykyään on mahdollista suorittaa suodattimien osittainen kuivaregenerointi, mutta vain karkeat suodattimet (enintään 2-3 kertaa). Mutta samalla on muistettava, että mikä tahansa menetelmä pölyhiukkasten poistamiseksi suodatinmateriaalista vahingoittaa kuidun rakennetta, minkä vuoksi sen suodatusominaisuudet heikkenevät ja suodattimen käyttöikä lyhenee noin kolme kertaa..

Hienojen ja absoluuttisten suodattimien regenerointi EI ole sallittua, koska tämä vahingoittaa väistämättä suodatinmateriaalia.

Pölyn kerääntyminen lämmönvaihtimiin vähentää lämmönvaihtoaluetta, mikä johtaa energiankulutuksen voimakkaaseen kasvuun, lämmönvaihtoprosessin tehokkuuden huomattavaan laskuun ja edelleen itse lämmönvaihtimen vikaantumiseen. Lisäksi jos ilmansuodattimia käytetään väärin, pöly laskeutuu ilmakanaviin ja tuuletusyksiköihin, pölyhiukkaset lentävät ulos kattohajottajista, mikä johtaa ilmakanavien puhdistamiseen, eikä tämä ole missään tapauksessa halpaa.

Mitä eroa on ilmanpuhdistimella ja puhdistimella?

Pesualtaan päätarkoitus on kosteuttaa huoneen ilmaa. Puhdistustoiminto on toissijainen, se sisältää vain suurten pölyhiukkasten, siitepölyn, hiusten ja villan sekä joidenkin allergeenien talteenoton ilmasta.

Kodin puhdistusaine asuntoon puhdistaa syvästi ilman pölystä, muista pienistä hiukkasista sekä bakteereista, viruksista ja kemikaaleista. Monet näiden laitteiden mallit käsittävät myös erinomaisesti ei -toivottuja hajuja..

Kuinka ilmanpuhdistimet toimivat

Ilmanpuhdistin koostuu suodatinjärjestelmästä ja tuulettimesta. Sähkömoottori saa terät pyörimään. Ilma huoneesta vedetään koteloon ja johdetaan suodattimen läpi. Ulkopuolelta hän tulee ulos jo puhdistettuna. On olemassa puhdistimia, joilla on ionisaatiotoiminto – negatiivisesti varautuneet ionit vaikuttavat myönteisesti ihmisten terveyteen ja poistavat viruksia.

Kehittyneempiä laitteita ovat ilmastokompleksit. Nämä ovat ilmanpuhdistimia, joilla on kostutustoiminto. Rakenteessa on vesisäiliö, josta vesi haihtuu ja pääsee ilmaan. Siten kostutin ja desinfiointiaine luovat mukavan mikroilman..

Toinen ilmanpuhdistin on tuloilma. Jos tavalliset mallit antavat huoneen ilman kulkea itsensä läpi, tämä ottaa ilmaa kadulta ja puhdistaa sen. Tämä varmistaa ilmanvaihdon vain ilman saastunutta ilmaa huoneeseen..

Mitkä ovat ilmanpuhdistimien suodattimet?

 • verkko – kerää karkean pölyn, eläinten karvan. Sopii pitkäaikaiseen käyttöön. Puhdistamiseen riittää huuhtele se vedellä;
 • sähköstaattinen – sisältää negatiivisesti varautuneet levyt, joille kerätään pienimmät positiivisesti varautuneet hiukkaset. Helppo hoitaa, koska se pestään vedellä;
 • hiili – imee hajuja ja haitallisia kaasuja. Yleensä vaihdetaan kuuden kuukauden kuluttua.;
 • HEPA -suodatin – pidättää jopa 99% pölystä, poistaa allergeenit ja siitepölyn. Pitäisi vaihtaa kerran vuodessa;
 • fotokatalyyttinen – poistaa haitalliset aineet ultraviolettisäteilyn kautta. Tämä on tehokkain menetelmä, joka ei ainoastaan ​​poista saastumista, vaan myös tappaa viruksia ja bakteereja..

Ilmanpuhdistimien edut ja haitat

Hyvä ilmanpuhdistin on erittäin hyödyllinen ihmiselle: se puhdistaa ja parantaa ympäröivää ilmaa, minimoi pölyn määrän, suojaa allergeeneilta, parantaa unen laatua ja yleensä elämänlaatua. Tällaisten laitteiden käytössä on kuitenkin joitain vivahteita. Joten, ei ole suositeltavaa käyttää ionisaatiovaihtoehtoa, jos joku on kotona enemmän vilustunut tai flunssainen. Varautuneet ionit voivat nopeuttaa tauteja aiheuttavien bakteerien ja virusten leviämistä sisätiloissa ja tartuttaa muita perheenjäseniä.

Auttaako ilmanpuhdistin pölystä?

Yksi puhdistimien päätehtävistä on pölyn poistaminen ilmasta. Nykyaikaiset mallit ovat tehokkaita paitsi näkyviä hiukkasia vastaan: villaa, hiuksia ja villiä, ihon palasia jne. Ne sieppaavat myös pienimmät yhdisteet, mukaan lukien orgaaniset ja kemialliset alkuperät (virukset, bakteerit, kemikaalit).

Asunnon ilmanpuhdistimien valinta

Ilmanpuhdistimen teho määrittää sen suorituskyvyn ja kuinka nopeasti se suorittaa tehtävänsä. Valitse laitteet sen huoneen alueen mukaan, jossa sitä käytetään. Esimerkiksi asunnon ilmanpuhdistimet on rajoitettu malleihin, jotka on suunniteltu enintään 20-30 neliömetrin alueelle. m. Suuret pinta -alat ovat tyypillisiä teollisuuslaitteille. Kiinnitä sitten huomiota toimintatilojen olemassaoloon: perus, ionisaatiolla, ultraviolettilampulla. Päätä, tarvitsetko lisäosia, kuten kauko-ohjaimen ja ajastimen. Kun valitset tulevaa sijoituspaikkaa, arvioi laitteen suunnittelu ja kokonaismitat. Yleensä kotitalouksien ilmanpuhdistimet ovat kompakteja eivätkä vie paljon tilaa..

Sinun ei tarvitse mennä kauppaan ostamaan. Voit valita lattialla tai seinään asennettavat ilmanpuhdistimet verkkosivustolla. Se voi olla kotitalous-, lasten- tai teollisuuslaite. Tutustu malliluokituksiin ja ominaisuuksiin, jotta voit tehdä hyvän ostoksen.

Huonealue

Riippumatta siitä, kuinka tehokas kodinkone voi olla, se voi palvella korkealaatuisesti vain yhtä huonetta talossa, koska kapeat ovet, väliseinät, huonekalut ja monet muut tekijät häiritsevät täydellistä ilmankiertoa huoneiden välillä. Tästä syystä ei ole järkevää ostaa tehokkaita puhdistusaineita siinä toivossa, että ne voivat hoitaa koko asunnon tai suuren toimiston hygienian. On järkevämpää navigoida, kun valitset huoneen alueen, jossa laite sijaitsee useimmiten, tai ostaa laitteita jokaiselle huoneelle erikseen.

Melutaso

Vain tuulettimilla varustetut puhdistusaineet aiheuttavat melua käytön aikana. Kotitalousmallien äänenvoimakkuus ei yleensä ylitä 50 dB, mikä on verrattavissa normaaliin päiväsaikaan tai hiljaiseen keskusteluun. On mahdollista, että yöllä käynnistetty laite aiheuttaa epämukavuutta, mutta päivällä se ei todennäköisesti häiritse ketään..

Monet valmistajat tarjoavat laitteissaan erityisesti yötilan: tuuletin ei käytännössä anna ääniä miniminopeudella, mikä tarkoittaa, että se ei häiritse unta. Kaikilla luokituksemme malleilla on tämä asetus oletuksena..

Suodattimen tukkeutumisen ilmaisin

Tällä vaihtoehdolla laite itse ilmoittaa käyttäjälle, että on kiinnitettävä huomiota suodattimien kuntoon: puhdista tai vaihda ne käytettyjen komponenttien tyypistä riippuen..

Suodatintyypit

Suodattimen tyyppi määräytyy vaadittujen sisäilman parametrien ja ilmanvaihtojärjestelmän tyypin mukaan. Suodattimet luokitellaan niiden kapasiteetin mukaan:

 • erittäin hieno ilmanpuhdistus;
 • erityisesti hieno puhdistus;
 • hieno puhdistus;
 • kova puhdistus.

Suodattimen tehokkuus riippuu sen puhdistusluokasta. Mitä suurempia pölyhiukkasia, sitä alempi luokka. Ne on asennettu pystysuoraan tai vaakasuoraan. Suodatettu ilma ei saa sisältää aggressiivisia höyryjä ja kaasuja. Vaihdettavat suodatinelementit ovat vastuussa laadukkaasta suodatuksesta. Ne voivat olla kasetteja tai taskuja. Suodatin on synteettikuitukerros, joka on asennettu irrotettavaan kehykseen. Suodatin on puhdistettava säännöllisesti pölynimurilla tai miedolla saippualiuoksella. Tämä toimenpide suoritetaan riittävän kerran 1,5-2 kuukauden välein. Suodattimen käyttöikä jopa 5 vuotta.

Nykyiset puhdistustyypit

Tyyppien jakamista pidetään mielivaltaisena, vaikka se kattaa kaikenlaiset suodatinominaisuudet. Tämä on tarpeen, jotta kuluttajat, valmistajat, myyjät voivat paremmin navigoida suunnittelun ominaisuuksissa, erilaisissa materiaaleissa..

Suodatuslaitteet on jaettu tyyppeihin ottaen huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • suunnittelultaan;
 • tarkoitus, tehokkuus;
 • kuinka se toimii.

Kaikki ilmansuodattimien suunnitteluominaisuudet ovat standardoituja, joten useita tyyppejä on korostettu. Sama voi koskea eri tehokkuuden tuotteita..

Puhdistusaineiden luokittelun avulla on helppo valita haluttujen mallien mallit. Esimerkiksi eri tilojen ilmanvaihtoon käytettävät taskusuodattimet ovat karkeita ja erittäin tehokkaita..

Suodatustuotteiden tyypit suunnittelutyypin mukaan:

 • Tasku;
 • kasetti;
 • paneeli;
 • suodatinholkit.

Taskusuodattimille on ominaista alhainen kestävyys, kestävyys, turvallisuus ja suuri pölynkestävyys. Ne erottuvat suunnittelun, käytön, hävittämisen yksinkertaisuudesta ja niillä on myös korkea paloturvallisuus.

Taskusuodattimet ovat rakenteeltaan yksinkertaisia, luotettavia ja turvallisia, joten ne ovat yksi kysytyimmistä tyypeistä

Niitä voidaan käyttää eri aloilla (tuotanto, sairaalat, asuintilat). Valmistusmateriaalina käytetään vahvoja synteettikuituja. Ovat ommeltuja, hitsattuja taskuisia rakenteita, jotka kiinnittyvät jäykkään runkoon.

Kasettisuodattimia käytetään eri aloilla (tuotannossa, cateringissa, lääkkeissä, jokapäiväisessä elämässä), ne erottuvat vahvuudestaan ​​ja kestävyydestään. Edut sisältävät alhaisen alkukestävyyden, merkittävän pölypitoisuuden.

Jäykkä rakenne antaa sinun selviytyä kaikesta stressistä. Suodatinmateriaali on valmistettu moderneista polyesterikuiduista.

Kasettisuodatin

Kasettisuodattimien rakenne on jäykkä, joten ne kestävät merkittäviä kuormituksia

Paneelisuodattimet ovat tuotteita, joiden suodatinmateriaaleina voidaan käyttää erilaisia ​​raaka -aineita, kuten metalliverkkoa, polyuretaanivaahtoa, mutta useimmiten käytetään moderneja polyesterikuituja.

Tällaiset laitteet voivat olla osa erilaisia ​​järjestelmiä ilman puhdistamiseksi työssä ja kotona. Niitä erottaa käytännöllisyys, korkea suorituskyky ja vaikuttava kyky pitää pölyä.

Suodatinpussit ovat tehokkaimpia suodattimia, joten niitä käytetään pääasiassa tuotannossa, mukaan lukien kemiantehtaat, tupakkatehtaat, lämpövoimalaitokset. Tällaisia ​​tuotteita voidaan käyttää myös erilaisten kaasujen talteenottoon, esimerkiksi alumiinin valmistuksessa..

Hihat ovat tuotannon yleisimpiä suodatinelementtejä, ja niiden käyttöä pidetään perinteisesti taloudellisesti kannattavimpana. Ja kaikki siksi, että nämä suodattimet pystyvät puhdistamaan korkealaatuisesti erilaisista kaasuista ja pölystä. Ne voidaan muuttaa keskeyttämättä teknologista prosessia..

Paneelisuodatin

Paneelisuodattimet. Ne on helppo erottaa, koska tällaisten tuotteiden runko on aina varustettu kantavilla elementeillä verkon muodossa.

Lisäksi hihat ovat kestäviä, vähän alttiita käyttöolosuhteille – ne voivat toimia vaikuttavassa 280 ° C: ssa ja suuressa pakkasessa.

Suodatusmateriaalina käytetään tässä tapauksessa moderneja polyesterikuituja, jotka on usein peitetty lisäkerroksilla, esimerkiksi kalvoilla ilmankäsittelyn laadun parantamiseksi..

Suosittujen suodattimien luokittelu

Korkealaatuiseen puhdistukseen käytetään erityyppisiä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien ilmansuodattimia. Jotta potentiaaliset kuluttajat ymmärtäisivät helposti kykynsä, tällaiset tuotteet on jaettu niiden tehokkuuden ja tarkoituksen mukaan. Eri ryhmiin jako on valtion standardoitu.

Puhdistinryhmät tehokkuuden ja tarkoituksen mukaan

Kotimaiset GOST-standardit (R EN R EN 1822-1-2010 ja uudempi R EN 779-2014) säätelevät suodatuslaitteiden laajuutta. Jos ostaja valitsee ulkomaalaisen tuotteen, hän ei tunne eroa luokituksessa, koska samat standardit hyväksytään maailmassa..

Suodattimet ovat siis:

 • yleiskäyttö – tämä tyyppi on eniten kysytty;
 • erityistarkoitus – niitä käytetään tapauksissa, joissa ilman puhtaudelle asetetaan tiukempia vaatimuksia missä tahansa tuotannossa, laboratoriossa, jokapäiväisessä elämässä.

Luettelotyypit puolestaan ​​on jaettu eri luokkiin, jotka osoittavat tarkasti niiden kyvyt. Luokitus osoittaa, kuinka paljon saastumista säilytetään.

Tuotteiden vaatimustenmukaisuuden tarkistamiseksi käytetään laitteita, jotka laskevat vieraiden hiukkasten massapitoisuuden ennen puhdistusta ja sen jälkeen..

Yleiskäyttöiset suodattimet kuuluvat seuraaviin luokkiin:

 • G -luokka – suorita karkea puhdistus, käytetään vain tarkempien osien, itse ilmanvaihtolaitteiden suojaamiseen;
 • M -luokka – viittaa keskipitkän puhdistuksen suodattimiin, niitä voidaan käyttää sekä järjestelmässä että sen ulkopuolella;
 • F -luokka – täällä on rekisteröity tuotteita, jotka voivat puhdistaa hyvin.

Luetellut laitteet voivat toimia kaikissa ilmanvaihtojärjestelmissä. Ne pitävät vain pölyä, mikä osoittautuu joissakin tapauksissa riittäväksi..

Jos tehokkaampaa suodatusta tarvitaan, näitä tuotteita käytetään osana järjestelmää. Tämä tehdään niin, että edulliset yleiskäyttöiset suodattimet suojaavat kalliita tehokkaita puhdistusaineita suurten hiomahiukkasten, roskien vaikutuksilta..

Ilmanvaihtojärjestelmien erikoiskäyttöiset ilmansuodattimet on jaettu seuraaviin luokkiin:

 • E- ja H -luokat – tämä sisältää kaikki tehokkaat laitteet;
 • U-luokka-tuotteet ovat erittäin tehokkaita.

Nämä suodatinmallit kykenevät ratkaisemaan useita erityistehtäviä, esimerkiksi hajujen ja rasvojen sieppaamiseen. Ne ovat tehokkaimpia, mutta niiden hinta on huomattavasti korkeampi kuin yleiskäyttöisten mallien. Siksi niitä käytetään tilanteissa, joissa tekninen prosessi vaatii tätä missä tahansa tuotannossa, laboratoriossa..

Ja niitä käytetään myös aktiivisesti kotitalousolosuhteissa, esimerkiksi ne auttavat heikentynyttä immuniteettia tai allergioita kärsiviä ihmisiä välttämään monia vaikeuksia..

Suodattimen luokitus

Suodattimien luokittelutaulukko puhdistusluokan mukaan (+)

Tarkimman luokittelun ja kirjainten nimien lisäksi käytetään myös muita numeroita, esimerkiksi G1, H9, U17. Mitä suurempi kirjaimen takana oleva arvo, sitä tehokkaampi tuote..

Digitaalisia luokkia on yhteensä 17, ne kaikki on lueteltu GOST -profiilissa. Esimerkiksi karkeimpien standardoitujen suodattimien G1 tulisi pitää 50–65% synteettistä pölyä ja G4: n vähintään 90% samoja hiukkasia..

Tarkimpien tuotteiden, kuten U17, on kerättävä 99,999995% epäpuhtauksista. Voit tutustua yleisiin tietoihin puhdistustehokkuuden indikaattoreista, koska useimmissa tapauksissa tekniset asiakirjat, passit sisältävät aakkosnumeerisia luokkia.

Suodattimien tyypit toimintaperiaatteen mukaisesti

Koska ilmansaasteita on erilaisia, on loogista käyttää erityyppisiä ilmanpuhdistimia sen puhdistamiseen. Itse asiassa he tekevät tämän yhdistämällä tuotteet eri toimintaperiaatteella suodatinjärjestelmään, mikä mahdollistaa likahiukkasten onnistuneemman sieppaamisen.

Ja tämä menettely tekee puhdistamisesta taloudellisempaa. Syynä on ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu – vahvimmat ja halvimmat laitteet, jotka on asennettu etukäteen, kärsivät eniten.

Suodattimien tyypit toimintaperiaatteen mukaisesti:

 • mekaaninen;
 • öljy;
 • hiili;
 • sieninen;
 • HEPA.

Mekaaniset suodattimet – suunniteltu puhdistamaan tuloilma riittävän suurista hiukkasista, kuten pölystä, karvasta, hyönteisistä jne. Näitä tuotteita käytetään 5-10 mikronin kokoisen lian suodattamiseen..

Ilmoitettujen kokojen hiukkasten erityispiirre on, että niitä on vähän, mutta juuri ne nopeuttavat merkittävästi itse ilmanvaihtolaitteiston kulumista..

Ja myös tehokkaammat ja kalliimmat tarkkuuspuhdistustuotteet muuttuvat nopeasti käyttökelvottomiksi, mikä johtaa häiriöihin teknologisissa prosesseissa, huonontaa toimiston ja kodin mikroilmastoa..

Lueteltujen tuhoavien prosessien estämiseksi mekaaniset suodattimet asennetaan lähes kaikkiin ilmastointi-, ilmanvaihtojärjestelmiin ja esisuodattimen pölyyn ja muihin hiukkasiin. Tyypillisesti tällaiset tuotteet on valmistettu kuituisista synteettisistä materiaaleista, joilla on verkkorakenne..

Mekaaniset suodattimet

Mekaanisia suodattimia löytyy lähes jokaisesta ilmanvaihtojärjestelmästä. Ne ottavat ensimmäisen iskun pölyn ja muiden suurten hiukkasten muodossa, jotka täyttävät poistoilman.

Lujuuden lisäämiseksi käytetään usein erilaisia ​​nykyaikaisia ​​liimoja. Monissa tapauksissa käytetty tuote voidaan hävittää, mutta on malleja, jotka voidaan puhdistaa pesemällä tai puhaltamalla ilmaa paineen alla. Tämä tekee niistä uudelleenkäytettäviä, mikä on hyödyllistä ja käytännöllistä..

Nämä toimenpiteet voidaan suorittaa missä tahansa tuotantolaitoksessa ja jopa kotona. Haittana on, että mekaaninen suodatin ei pysty puhdistamaan ilmaa yksin..

Öljynpuhdistusaineet, joiden päärakenneosa on suodatinelementti. Useimmiten se on yhdistetty ja koostuu kestävistä synteettisistä kuiduista, metalliverkosta. Tärkein piirre on kuitenkin mineraaliöljyjen käyttö puhdistustehon lisäämiseksi, mikä saavutetaan tarttumalla siihen likaan..

Öljytuotteita käytetään alttiina suodattimina suurten hiukkasten sieppaamiseen, mikä rajoittaa niiden toimivuutta.

Hiilimallit toimivat adsorptiolla – fyysisellä ilmiöllä, jossa yhden aineen huokoset absorboivat toisen. Tällaiset tuotteet poistavat tehokkaasti kaasut ja hajut.

Ilmanvaihtoon käytettävää hiilisuodatinta voidaan käyttää vain yhdessä sen eteen asennetun lisäsuodattimen kanssa hienojakoisille pöly- ja rasvahiukkasille. Syynä on se, että suuret hiukkaset tukkivat hiilen huokoset ja tekevät adsorptioprosessin tehottomaksi..

Tämän tyypin etuna on riittävä puhdistusaste kohtuullisin kustannuksin. Sitä käytetään usein jokapäiväisessä elämässä – se on yleinen hiilisuodatin liesituulettimille. Hän löysi sovelluksen lääketieteessä, lääkkeissä ja pienillä teollisuudenaloilla. Tällaisten tuotteiden haittana on tarve vaihtaa säännöllisesti..

Aktiivihiilisuodatin

Hiilisuodatin ei eroa paljoa muista tyypeistä, koska suodatinmateriaali on pakattu polyesterikuitupusseihin

Sienisuodattimet – poista hienot pölyt ja muut kiinteät elementit ilmasta. Nimi tulee suodatinmateriaaleista (sienimäinen kumi, polyuretaanivaahto), jotka tehokkuuden lisäämiseksi käyvät läpi erikoiskäsittelyn huokosalueen lisäämiseksi.

Ne ovat uudelleenkäytettäviä, koska ne voidaan pestä. Niitä käytetään jokapäiväisessä elämässä, tuotannossa, lääketieteessä. Haittapuolena on, että nämä loukut soveltuvat vain pölyn poistamiseen ilmasta, vaikka ne tekevät sen tehokkaasti..

HEPA -suodattimet on suunniteltu erittäin tehokkaaseen hienopölyhiukkasten sieppaamiseen. Ne ovat usein pääkomponentti, vaikka niitä on aina käytettävä esiasennettujen suodattimien kanssa, jotka puhdistavat ilman suurista lian osista..

Tällaisten tuotteiden pinta on päällystetty kemiallisilla liuoksilla erityyppisten bakteerien estämiseksi..

Niitä käytetään kaikkialla, missä ilmanlaadulle asetetaan korkeampia vaatimuksia. Koska ne poistavat onnistuneesti allergeenit (itiöt, siitepöly, villa, talon pöly jne.), Niitä käytetään usein jokapäiväisessä elämässä. Tee puhdistusaineita erikoispaperista tai synteettisistä kuiduista.

HEPA -suodatin

Tulos ilmanpuhdistuksesta HEPA -suodattimilla on lähellä ideaalia, mutta muista, että niitä voidaan käyttää vain esisuodattimen kanssa

HEPA -suodattimet asennetaan usein kotitalouksien ilmanpuhdistimiin..

Jos tarvitset maksimaalista puhdistustehoa, sinun kannattaa valita ULPA -suodattimet, joilla on sama toimintaperiaate kuin HEPA: lla, mutta jotka pystyvät sieppaamaan hieman suuremman määrän pölyä. Kaikki korkean suorituskyvyn tuotteet ovat melko kalliita ja niukkarakenteisia..

Innovaatioita ilmanvaihtojärjestelmissä

Edellä mainittujen puhdistamojen lisäksi käytetään yhä enemmän uusia korkean teknologian menetelmiä. Esimerkiksi fotokatalyyttisiä suodattimia on viime aikoina käytetty tuuletusjärjestelmissä, mutta niille on nopeasti tullut kysyntää..

Syynä kasvavaan suosioon on kyky taistella yhtä tehokkaasti erilaisia ​​viruksia, bakteereja ja myrkkyjä vastaan, jotka hajoavat turvallisiksi tuotteiksi, esimerkiksi vedeksi. Puhdistus suoritetaan ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta fotokatalyyttikammiossa.

Sähköstaattiset suodattimet ovat jo lakanneet olemasta harvinaisuus, ja ne pystyvät ilman ionisaation ja sähkövoimien vaikutuksen avulla poistamaan pienimmätkin saastehiukkaset jätemassaista..

Siivouskurssit

Suodatuselementtejä varten on laitteita mekaaniseen, hienoon, korkeaan ja erittäin korkeaan puhdistukseen. Jokainen luokka on merkitty tietyllä kirjaimella normien mukaisesti. Mekaaninen puhdistusluokka (merkintä G1 – G4) on suunniteltu poistamaan suuret hiukkaset: nukka, noki, siitepöly ja eläinten karvat. Tällaiset suodattimet asennetaan järjestelmiin, joissa ilmankonsentraatiovaatimukset ovat alhaiset, sekä esipuhdistukseen ennen pienempien hiukkasten suodatuslaitteita..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Hieno puhdistusluokka (merkintä F5 – F9) on suunniteltu pitämään kiinni pieniä hiukkasia ja siitepölyä, mikrobi -itiöitä. Ne asennetaan ilmanvaihtojärjestelmiin, teollisuuden työpajoihin lääkkeiden ja tuotteiden valmistamiseksi, ne asennetaan myös yhdessä muiden suodatinelementtien kanssa. Suodattimet, joilla on korkea puhdistustehokkuusluokka (merkintä H1-H14) on suunniteltu poistamaan pienimmät hiukkaset tai virukset. Ne asennetaan huoneisiin, joissa on tiukempia vaatimuksia myrkyllisten komponenttien esiintymiselle huoneessa, samoin kuin lääkkeiden valmistuspajoihin ja hoitolaitoksiin..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Erittäin korkean hyötysuhteen laitteiden luokka (merkintä U15-U17) on suunniteltu erityisesti pienien elementtien sieppaamiseen. Asennettu huoneisiin, joissa on tiukat standardit haitallisten kaasujen pitoisuudelle.

Suodattimia on kolme luokkaa:

1. Karkea puhdistus – poista hiukkaset 10 mikronin koosta.

Niitä käytetään erittäin pölyisissä tiloissa sekä tapauksissa, joissa ilman puhtaudelle ei ole asetettu korkeampia vaatimuksia. Suodatinmateriaalina käytetään metalliverkkoa tai synteettistä kangasta..

5+

2. Hieno puhdistus – poista hiukkaset, joiden koko on 1 mikronia.

Niitä käytetään paikoissa, joissa ilman puhtauden on oltava korkea, esimerkiksi kouluissa, sairaaloissa, museoissa. Voidaan käyttää yhdessä karkeasuodattimen kanssa. Tehokkuus – 60-95%.

Ilmanvaihdon hienojen suodattimien valmistukseen käytetään hiiltä tai lasikuitua, jolla on erityinen kyllästys..

3. Erittäin hieno puhdistus – jopa 0,1 mikronin hiukkaset kerätään talteen.

Säilytä erittäin hieno pöly 97-99%. Suunniteltu huoneisiin, joilla on erityisiä steriiliysvaatimuksia, esimerkiksi leikkaussaliin, tieteellisiin laboratorioihin, monimutkaisiin tiedeintensiivisiin teollisuudenaloihin.

3+

Sitä käytetään lisäpuhdistusvaiheena esisuodattimen jälkeen. Valmistettu submicron -kuitupaperista ja liimatusta kuidusta. Suosituimpia ovat taitetut ja paneelivaihtoehdot..

Materiaalien valmistus

Ilmanpuhdistuksen tehokkuus riippuu suoraan suodattimen materiaalista. Riittävän suurten hiukkasten säilyttämiseksi käytetään metalliverkosta, kuitu- ja huokoisista raaka -aineista valmistettuja laitteita sekä kankaasta valmistettuja suodatinelementtejä..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiiliRullina valmistettu bakterisidinen suodatinliina tuhoaa haitalliset komponentit ilmassa ultraviolettisäteillä. Kuituraaka -aineet on suunniteltu puhdistamaan kemiallisista reagensseista tuotantoalueilla, huonekaluliikkeissä ja koneiden valmistuksessa. Lasikuituja pinnoittavien erikoisratkaisujen ansiosta saavutetaan korkea hiukkasloukun taso. Tällaiset formulaatiot kykenevät torjumaan epäpuhtauksia ja tuhoamaan patogeenisiä mikrobeja..

Hiilisuodatusmateriaalit puhdistavat ilman haitallisista höyryistä ja kaasuympäristöistä. Suodatinliina, jossa on suuri määrä huokosia, pitää tehokkaimmin haihtuvat komponentit. Samaan aikaan näitä laitteita ei suositella asennettavaksi huoneisiin, joissa on korkea kosteustaso. Ne ovat myös puolustuskyvyttömiä typpidioksidia ja formaldehydiä vastaan. Valssattujen kankaiden vaihtotiheys riippuu sisäilman puhtausvaatimuksista. Tehokkuuden lisäämiseksi sinun on puhdistettava ajoittain tuulettimen suodattimet öljystä, nokista ja nokista. Tämä toimenpide suoritetaan kerran kuudessa kuukaudessa ja vielä useammin erittäin saastuneilla alueilla..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Vesilaitteet on tarkoitettu asennettaviksi ruoanvalmistusalueille. Suodatin jäähdyttää ilmamassan 40 asteeseen ja puhdistaa sen öljyyhdisteistä, vasta sen jälkeen puhdistettu ilma johdetaan huoneeseen. Useimmiten tällaisten laitteiden asennus suoritetaan kanavien ilmanvaihtojärjestelmissä. Vesipohjaiset laitteet sieppaavat erityisen raskaita epäpuhtauksia.

Huoneen ilmanpuhdistusaste riippuu pehmustetun polyesterin huokoisuudesta. Synteettiset raaka -aineet, joiden avulla valmistetaan erityisiä mattoja, on tarkoitettu huoneisiin, joissa on korkea kosteus tai korkea lämpötila. Pehmustepolyesteristä tehdyt suodattimet maalien ja lakkojen valmistusta varten ovat erityisen tehokkaita. Ne näyttävät ristikoilta, joiden takana on mattoja hihojen muodossa..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Perusvaatimukset tuotteelle

Suodatinelementtien on varmistettava, että järjestelmä on täysin tiivis, mutta ne on vaihdettava säännöllisesti. Tämän perusteella tuotteelle asetetaan joitain vaatimuksia.

 • Asennuksen helppous, mahdollisuus korjata ja järjestelmien tiiviys paneelilohkoisissa huoneistoissa. Vuotojen ja murtumien riskit on poistettava kokonaan..
 • Suodatinelementin on oltava riittävän kestävä mekaanisia rasituksia vastaan, joita järjestelmään voi kehittyä. Minkä tahansa suodattimen tärkeä ominaisuus on sen ensimmäinen ja viimeinen aerodynaaminen vastus. Siksi tällaisten laitteiden tuotannossa asetetaan tiukat standardit, koska jos suodatin epäonnistuu, koko ilmanvaihtojärjestelmä epäonnistuu;
 • Valmistusmateriaalin on kestettävä normaalit ilmakehän olosuhteet ja riittävän suuret aerodynaamiset voimat.
 • Kiinteitä hiukkasia siepattaessa suodattimien ei tulisi päästää pölyä ja nokia läpi, mikä vaikuttaa negatiivisesti teknologisiin prosesseihin. Siksi suodatinelementtien valmistuksessa käytetään kuitukankaita, jotka voivat tarjota korkean luotettavuuden saastuttavien aineiden vangitsemisessa..

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Suunnitteluominaisuudet ja toimintaperiaate

Pakokaasujärjestelmien suodattimien toimintaperiaate on seuraava: ilmamassan raskaat komponentit kulkevat ilmanvaihtokanavien läpi suodatinlaitteen läpi, jonne jää pölyhiukkasia ja muita epäpuhtauksia. Huokoinen pinta takaa näiden komponenttien nopean imeytymisen. Anturien toiminta riippuu suunnitteluominaisuuksista:

 • huokoiset laitteet (perustuvat huokoisiin raaka -aineisiin, joiden läpi ilmamassat kulkevat);
 • absorboivat laitteet (perustuvat absorboiviin raaka -aineisiin);
 • kangaslaitteet (suodattimet on varustettu erikoismateriaaleilla, jotka pystyvät pitämään kiinni suuria kiinteitä hiukkasia).

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Irtosuodattimien pohjana on hiili, keramiikka, metallilastu ja kumilastut.

Suodatinmateriaalien valmistusmenetelmät

Tänään voit ostaa suodatinmateriaalin ilmanpuhdistukseen, joka on valmistettu kahdella tavalla:

 • kudottu;
 • kuitukangas.

Ensimmäinen menetelmä käsittää perinteisen kudontatekniikan, kun kudontapuomilla kudotaan luonnollisia tai keinotekoisia lankoja erilaisten kankaiden saamiseksi. Toinen menetelmä on jaettu kahteen menetelmään:

 • mekaaninen – kierteiden liittäminen suoritetaan käyttämällä kitkavoimaa ja kuitujen luonnollista epätasaisuutta, liimojen tai kyllästysten käyttö on suljettu pois;
 • fysikaalis -kemiallinen – rainan saaminen sitovilla liimoilla tai sulamalla lähtöaine ja hitsaamalla sitten langat.

Viime aikoina fysikaalis -kemiallinen menetelmä suodatinmateriaalien hankkimiseksi ilmanpuhdistusta varten on yleistynyt, koska on mahdollista luoda monikerroksinen kangasrakenne, kun yhtä tyyppistä kangasta voidaan käyttää karkeaseen, keskikokoiseen ja hienoon puhdistukseen..

Miksi ilmansuodattimet ovat tärkeitä

Jos henkilö on asentanut ilmanvaihtojärjestelmän kotiinsa, toimistoonsa tai tuotantolaitokseensa, hän odottaa saavansa raikasta, puhdasta ilmaa, mikä on mahdotonta ilman tehokasta suodatusjärjestelmää. Siksi ilman ilmamassojen korkealaatuisen puhdistuksen puuttuessa kalliiden laitteiden asennuksen merkitys menetetään..

Vaikka omistaja ei näe tämän menettelyn tarvetta, se on silti tehtävä järjestelmän itse mekaanisten osien suojaamiseksi..

Kolmansien osapuolten hiukkaset, mukaan lukien pienet haarajätteet, hyönteiset, hiekanjyvät ja tuulen aiheuttama pöly, voivat johtaa ennenaikaiseen kulumiseen ja kalliiden laitteiden vaurioitumiseen, ja korjaukset ovat kalliimpia kuin korkealaatuisten suodattimien paketti.

Lisäksi ylläpito tulee paljon kalliimmaksi. Sinun on esimerkiksi määritettävä järjestelmä uudelleen säännöllisesti. Ja koska vain asiantuntijat voivat suorittaa tämän toimenpiteen, jokainen tällainen säätö on kallista..

Synteettikuitu suodatin

Polyesterisuodattimet ovat nykyään suosituimpia. Ja myös valokuvasta näet, että suodatinmateriaali on aallotettua – tämä lisää puhdistustehokkuutta

Ja tämä ei ole koko luettelo lisätöistä, jotka on tehtävä ilman tehokasta suodatusjärjestelmää..

Ilmansuodattimet pyöreille kanaville

Jokainen moderni tuuletin tai ilmanvaihtojärjestelmä on varustettu erikoissuodattimilla.

Ilmanvaihtosuodattimet on suunniteltu puhdistamaan ilma pölystä, pienistä roskista, hyönteisistä, kierrätetystä ja ulkoilmasta ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmissä.

Lisäksi huoneeseen syötettävä ilma ei saa sisältää aggressiivisia höyryjä ja kaasuja..

Suodattimia on erilaisia ​​ja eri luokkia. Näin ollen mitä korkeampi suodattimen luokka on, sitä hienompia hiukkasia se pidättää.

Samaan aikaan asiantuntijat erottavat tällaiset ilmanvaihtojärjestelmien suodattimet pyöreiden kanavien (FSL, FL, FLC, FV, FLF) suodattimiksi ja suorakulmaisten kanavien suodattimiksi (FSR, FLP, FLPK)

Myymälästämme voit ostaa laadukkaita ilmansuodattimia edulliseen hintaan.

Verkkosivustomme luettelo sisältää ilmansuodattimet DVS FSL / FSR ja yrityksen AIRONE – FLP, FLPK

Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

Ilmanvaihtosuodattimien käyttö

Tulotyyppisille ilmanvaihtojärjestelmille on kehitetty useita suodatintyyppejä, joiden avulla ilmanilma puhdistetaan tehokkaasti epäpuhtauksista ennen huoneeseen saapumista..

Erilaisia ​​ilmanvaihtosuodattimia

Jokaiseen kaupunkiin muodostuu ainutlaatuinen ympäristö, ja puhtaasta hapesta voi vain haaveilla, koska se sisältää:

 • väkevä hiilidioksidi;
 • rakennuspöly;
 • kasvien siitepöly;
 • kadun lika;
 • savusumu;
 • teolliset päästöt.

Ilmeisesti ilman ilmanvaihdon suodattimia et voi päästä eroon näistä ei -toivotuista “vieraista”. Asunnon, talon ja muiden tilojen puhtauden ylläpitäminen on elintärkeää, varsinkin jos perheenjäsenten keskuudessa on allergikoita. Tämä ongelma ratkaistaan ​​ilmanvaihtolaitteiden avulla, jotka on otettava huomioon suunnitteluvaiheessa..

Pakokaasujärjestelmien päätarkoitus on luoda ihmiselämään suotuisa mikroilmasto, tarjota raikasta ilmaa, poistaa saastunut ilma ja poistaa ylimääräinen kosteus..

Laadukkaita ja tehokkaita ilmanvaihtosuodattimia tarvitaan paitsi asuintiloissa myös tehtaissa, valmistuspajoissa, suurissa tehtaissa ja jopa maatiloilla. Ja jos riittää, että adsorbentti asennetaan hiilestä syöttökanavia varten, suuria teollisuuslaitoksia varten tarvitaan jo erikoisratkaisuja ja täyteaineita..

Erityisen akuutti on kysymys ilmansuodatuksesta tehtaissa, koska jos ilmanpuhdistusta ei käytetä siellä, sillä on erittäin haitallinen vaikutus ympäröivään ekologiaan. Siksi tällaisten rakenteiden suodatinelementit sijaitsevat sekä raitisilman tulossa että poistossa.

Suunnittelutyypit ja suodatintyypit

Ottaen huomioon vaaditun hapenpuhdistusasteen, on kehitetty seuraavanlaisia ​​suodatettuja laitteita:

Mekaaninen (anna vain alustava ilmankäsittely). Niitä esiintyy lähes kaikissa ilmastojärjestelmissä. Ne estävät lian tunkeutumisen sekä laitteen runkoon että huoneeseen. Kerää karkeaa pölyä, tetrapodien hienoja hiuksia.

Mekaaninen suodatin ilmanvaihtoa varten

Mekaaninen versio ilmanvaihtoon

 • Valssattu. Synteettiset ratkaisut, jotka perustuvat polyesteriin. Valmistettu erityisiin käyttöolosuhteisiin, toimitetaan rullina, minkä vuoksi ne saivat nimensä.

Rullasuodattimet

Roll -vaihtoehto

 • Kenno (kasetti) – tasku ja aallotetut rakenteet. Nykyään ne ovat yleisimpiä ja ne esitetään kaikissa ilmakanavissa, olivatpa ne teollisia tai asuinrakennuksia.

Solusuodattimet

Soluvaihtoehdot

 • Tasku – puhdistaa syvemmälle kuin karkea, poistaa jopa 95% pölystä. Laajalti jaettu paviljoneissa, joissa ruokaa valmistetaan, varastoissa ja hypermarketeissa.

Tasku suorakulmaiset suodattimet

Taskujen suorakulmaiset vaihtoehdot

 • Sähköstaattinen (sähköinen) – auttaa pääsemään eroon öljysumusta ja kiinteistä aerosoleista. Pienet hiukkaset jäävät kiinni sähköstaattisesta vaikutuksesta. Vaatii ennaltaehkäisyä, koska haitallisten aineiden suurella kertymisellä ne ovat käytännössä hyödyttömiä.

Sähköstaattinen suodatin

Sähköstaattiset vaihtoehdot

 • Itsepuhdistuva. Erikoistuotteet teollisuuskomplekseille. Korkea suorituskyky johtuu rakenteeseen kohdistuvasta pneumaattisesta toiminnasta, joka mahdollistaa lian poistamisen nopeasti.

Siirrettävän itsepuhdistuvan suodatinyksikön ulkonäkö

Siirrettävän itsepuhdistuvan suodatinyksikön ulkonäkö

 • Paneeli. Yksinkertaisimmat ratkaisut suunnittelun kannalta: metallirunko, jossa on verkko ja suodatinmateriaali ilmanvaihtoa varten.

Paneelisuodattimet

Paneelin vaihtoehdot

 • HEPA -suodattimet hienoon puhdistukseen. Yksi tehokkaimmista mikrohiukkasloukkuista (jopa 99%). Ne puhdistavat tiloja sieni -itiöistä, viruksista, allergeeneista, mukaan lukien kasvien siitepöly. Elementit on merkitty nimikkeillä Н10-Н14 ja U15-U17.

HEPA -suodatin

HEPA -vaihtoehto

 • Valokatalyyttinen. Sisäänrakennetun ultraviolettisäteilyn vuoksi vaaralliset myrkylliset koostumukset hajoavat ja sitten hapetetaan ja poistetaan myöhemmin. Nämä ovat erittäin tehokkaita bakterisidisiä suodattimia, jotka desinfioivat jopa virukset..

VentMachine -fotokatalyyttinen suodatin

Valokatalyyttinen VentMachine

 • Korkea lämpötila. Itse asiassa se on taskusuodatin, jonka rakenne voi olla varsin vaihteleva. Asennettu kuivausrumpuun, kylpyläkomplekseihin, uima -altaisiin ja saunoihin. Kestää ilman + 200- + 300 asteen lämpötiloja ilman ongelmia, mutta tehokkuus ei vähene millään tavalla.
 • Rasvanerot. 90%: ssa tapauksista tämä on kasetin tuuletussuodatin, joka on sinkitty metallikehys pidikkeellä. Asennetaan keittotason yläpuolelle erityisiin liesituulettimiin.

Ilmanvaihtokanavien rasvasuodattimet

Ilmanvaihtokanavien voiteluvaihtoehdot

Päämateriaalina käytetään kangasta, joka koostuu laajennetusta verkosta, ja jokaisen solun koko on 0,35 x 0,6 cm. Tällaisten kerrosten määrä riippuu käyttöolosuhteista ja vaihtelee välillä 5-7. Se puhdistetaan tavallisella astianpesukoneella. pesuainetta ja kuumaa vettä.

Sovellettavat materiaalit

Käytettyjen materiaalien perusteella on myös toinen tuotteiden luokitus. Ei ole mikään salaisuus, että puhdistuksen laatu riippuu suoraan adsorbentista..

 • Teräsverkko, kangastausta, kuitumateriaalit ja liuokset, joilla on selkeä huokoinen rakenne, poistavat täydellisesti suuret hiukkaset. Ammattilaiset suosittelevat verkon pinnan käsittelyä koneöljyllä, joka kerää tehokkaammin pölyn ja lian. Nämä mekanismit poistavat jopa 90% epäpuhtauksista ja pölypitoisuus on enintään 20-25 mg / m3.

Metalliverkosuodatin

Metalliverkko vaihtoehto

 • Vesi Erikoisratkaisut catering -laitoksille ja ravintoloille. Tällaiset laitteet asennetaan suoraan pöly- ja muiden ilmassa olevien epäpuhtauksien (grillit, juotimet) yläpuolelle. Epäpuhtaudet säilyvät ja ilmamassat jäähdytetään 40 asteeseen, minkä jälkeen se päästetään ympäröivään tilaan.

Vesisuodattimen toiminta

Toimintaperiaate

 • Hiili. Paras valinta haihtuvien orgaanisten yhdisteiden sieppaamiseen. Ne vastustavat tehokkaasti “raskaita” molekyylejä. Hapen puhtausaste määräytyy mikroskooppisten huokosten lukumäärän mukaan. Pienet rakeet kestävät erinomaisesti suuria ilmakuormia. Pääasiallinen käyttöalue – esikäsittely tuloilman tuuletuksessa.

Hiilisuodatin ilmanvaihtoon

Kivihiilivaihtoehto

 • Sintepon -matot. Kohteille, joissa kanavasuodattimen on kestettävä paitsi suuri pölykuormitus myös kosteus, ei ole parempaa ratkaisua kuin ilmoitetut matot (EU2 – EU6). Niitä käytetään laajalti autoteollisuudessa ajoneuvojen maalaus- ja lakkausvaiheessa.

Sintepon -matot ilmanvaihtosuodattimille

Sintepon -matot

 • Lasikuitumatot ovat perusta, johon käytännöllisesti katsoen jokainen bakteereja tappava suodatin perustuu. Tarjoaa puhdistusluokan EU2-4. Ominaisuuksien perusteella niitä voidaan käyttää autoteollisuudessa, huonekalujen valmistuksessa, maalausasennuksissa. Materiaalin pinta on käsitelty sakeuksilla, jotka tuhoavat viruksia, bakteereja ja jopa pölyä. Ei voida tehdä käsin teknisen prosessin suuren monimutkaisuuden vuoksi.

Suodattimet maalaus- ja kuivauskoppeihin

Kuinka valita ilmanpuhdistin

Itse ilmanvaihtojärjestelmän rakenne on testattava sen mahdollisen mekaanisen rasituksen kestävyydelle, jolle se altistuu käytön aikana. Tämä menettely on erittäin tärkeä.

Tällä tavalla varmistetaan, onko suodattimilla edellytykset tehokkaalle toiminnalle. Tämä on tehtävä ennen käytön aloittamista ja merkittävien rakenteellisten muutosten jälkeen..

Kaikkien käytettyjen suodattimien on täytettävä useita ehtoja. Joten nämä tuotteet eivät saa käytön aikana päästää kuituja, pölyä, joka voi vahingoittaa ihmisiä ja laitteita. Toisin sanoen minkä tahansa puhdistimen on oltava turvallinen..

Suodattimen testaus

Ilmansuodattimien suorituskyky on testattava

Tärkeä laatu on tiiviys, joka sulkee pois saastuneen ilman vuotamisen tuotteen rungon ja sen laskeutumiskehyksen välillä. Aerodynaamisen suorituskyvyn on täytettävä luokkansa standardit.

Jokaisen suodattimen on läpäistävä tehokkuustesti ja muiden ominaisuuksien noudattaminen, mikä on välttämättä ilmoitettu tuotepassissa tai erillisessä asiakirjassa.

Valmistajien ja asennusorganisaatioiden tulisi muodostaa integroitu suodatusjärjestelmä ja valita aluksi yksittäiset komponentit sen koostumuksesta, koska kolmas osapuoli ei voi ottaa huomioon kaikkia tärkeitä vivahteita, mikä johtaa alhaiseen tehokkuuteen.

Yleisimmät suodatinmateriaalit

Nykyään suosituimmat kuitutyypit ovat:

 • lasi – yksi kestävimmistä materiaaleista, joka kestää korkeita lämpötiloja (jopa 600 astetta), emäksisiä ja happamia ympäristöjä. Samaan aikaan se ei voi ylpeillä joustavalla rakenteella, se on altis fyysiselle kulumiselle;
 • kloorinen – kestää kuormitusta kosteassa ympäristössä. Kuiturakenne on inertti sienille, bakteereille ja homeitiöille. Jos lämpötila nousee yli 70 ° tason, puhdistusteho laskee. Samanlainen vaikutus havaitaan jatkuvalla altistumisella valonsäteiden materiaalin rakenteelle;
 • villa – luonnonkuidut, joilla on hilseilevä rakenne. Kestää kuormituksen tiivistymättömän hapon muodossa, mutta altistuessaan alkalille se menettää suodatusominaisuutensa. Lujuuden lisäämiseksi luonnonkuidut yhdistetään synteettisiin rakenteisiin. Materiaali kestää jopa 90 asteen lämpötiloja;
 • puuvilla – tavallisia luonnonkuituja, käytetään aktiivisesti ilmansuodattimissa. Materiaali säilyttää kykynsä puhdistaa jopa kevyessä happamassa ja emäksisessä ympäristössä jopa +90 asteen lämpötiloissa. Pääasiallinen käyttöalue on elintarviketeollisuus. Mutta materiaali ei enää kykene pitämään kemiallisia yhdisteitä ja vastaavia höyryjä;
 • asbesti – lämmönkestävät luonnonkuidut, jotka kestävät emäksistä ja hapanta ympäristöä. Samaan aikaan tämä materiaali ei voi ylpeillä korkeasta mekaanisesta suorituskyvystä;
 • polyesteri – kestää valoa, homeita ja mikro -organismeja. Ne voivat toimia happamassa ympäristössä. Kun ne altistuvat alkalille, suodatusominaisuudet tasoittuvat. Kuitujen ominaisuudet säilyvät jopa 150 ° C: n lämpötiloissa;
 • polyamidi – synteettiset rakenteet, jotka kestävät suurimmat kuormat. Suodatusteho heikkenee, kun lämpötila nousee yli 90 °. Alkalisessa ympäristössä materiaali puhdistaa normaalisti ilman.

Hiilisuodattimet

Hiilisuodattimet – sisältävät aktiivihiiltä ja niitä käytetään absorboimaan fyysisesti erilaisten höyryjen ja kaasujen molekyylejä. Suuren sisäisen huokosalueen ansiosta hiilisuodattimet sieppaavat haihtuvia haihtuvia ja haihtuvia kemiallisia yhdisteitä, joilla on suuri molekyylipaino. Tällaisten suodattimien suodatuskapasiteetti ja -resurssit riippuvat hiilen määrästä ja vastaavasti sen huokosten pinta -alasta. Aktiivihiiltä käytetään erikokoisten rakeiden muodossa aaltopahviin. Hiilisuodattimien tehokkuus heikkenee kuitenkin korkeassa ilmankosteudessa tai korkeissa typpidioksidin, rikkidioksidin tai formaldehydin pitoisuuksissa. Voit poistaa ne käyttämällä ns. kemisorbentit – silikaatti tai alumiinioksidi sekä kaliumpermanganaatti. Hiili- ja kemiallisia suodattimia käytetään vain yhdessä muiden suodattimien kanssa;

Kivihiilisuodattimet

Öljy- ja vaahtosuodattimet

Öljynsuodattimet ovat muoviverkkoja, metallirei’itettyjä levyjä, renkaita tai verkkoja, jotka on kostutettu mineraaliöljyllä ja joita käytetään esipuhdistukseen;

Sieni -suodattimet on valmistettu polyuretaanivaahdosta, kumista ja muista vastaavista materiaaleista, jotka on erityisesti käsitelty huokosten pinnan avaamiseksi ja lisäämiseksi, ja niitä käytetään hienon ilmanpuhdistuksen vaiheena. Tämän tyyppinen suodatin voidaan regeneroida (puhdistaa) huuhtelemalla nesteellä tai puhaltamalla paineilmalla;

Valokatalyyttiset suodattimet 

Fotokatalyyttiset suodattimet – käyttämällä ultraviolettisäteilyä hajottamaan ja hapettamaan erilaisia ​​epäpuhtauksia, toksiineja, viruksia, bakteereja ja hajuja.

  Valokatalyyttinen suodatin

  Karkeita suodattimia, kuten mekaanisia ja öljynsuodattimia, käytetään ensimmäisenä vaiheena ilman esipuhdistukseen ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmissä eri tarkoituksiin. Nämä suodattimet suojaavat paitsi ihmisiä pölyltä, myös yksiköiltä, ​​jotta vältetään niiden alustava kuluminen tai vaurioituminen. Hienoja suodattimia, kuten hiili- ja sienisuodattimia, käytetään toisena vaiheena hoitolaitosten, hotellien, asuin-, julkisten ja hallintorakennusten ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmissä, elintarvike-, lääke- ja elektroniikkateollisuudessa, lastenruoan valmistuksessa..

  Tehokkaita ja erittäin tehokkaita suodattimia, kuten HEPA- ja ULPA -suodattimia, sekä sähköstaattisia ja fotokatalyyttisiä suodattimia käytetään loppusiivousvaiheena puhtaissa tiloissa ja hallissa, leikkaussalissa, kemian-, elintarvike- ja tarkkuusteollisuudessa, ydinvoimalaitoksissa, joissa korkeimmat vaaditaan ilman puhtautta.

  Kuinka valita suodatin ilmanvaihtojärjestelmään

  Edellä kuvattujen tuotteiden suunnitteluominaisuuksien perusteella voidaan tehdä tiettyjä johtopäätöksiä. Ilmanvaihtojärjestelmien ilmansuodattimet ovat paras ratkaisu toimistoihin, suuriin huoneistoihin, omakotitaloihin, maalaismökeihin, tehtaisiin jne. Ne eivät ainoastaan ​​estä pienten likahiukkasten tunkeutumista, vaan myös varmistavat “viidennen valtameren” kiertämisen tietyssä tilassa. Saastunut ilma poistuu nopeasti ja raikas ilma tulee paikalleen kadulta.

  Eri tyyppisten suodattimien tekniset ominaisuudet

  Neuvoja! Tällaisten järjestelmien suorituskykyä voidaan parantaa käyttämällä puhallinta pakotetussa hapenotossa ja talteenotinta..

  Useimmissa tapauksissa normaalille ilmanvaihdolle riittää useiden karkeiden puhdistuselementtien asentaminen. Ne voidaan yhdistää hienoihin käsittelyratkaisuihin. Rasva- ja kasettituotteet ovat yleistyneet. Nykyaikaisemmat järjestelmät on varustettu porrastyyppisillä suodatinelementeillä, joilla on erilaiset puhdistustasot. Ne poistavat paitsi pölyn ja lian myös tupakansavun, epämiellyttävät hajut.

  On suositeltavaa antaa näiden suodattimien asennus ammattilaisille ja tarkistaa, kuinka tehokkaasti asennus on mahdollista erikoistuotteiden avulla. Älä unohda myös oikea -aikaista huoltoa ja vaihtoa.

  Erilaisia ​​ilmanvaihtosuodattimia

  Taulukossa esitetään eri tilojen tuoteluokat.

  Mikä on puhdas huone

  Mekaaninen suodatin ilmanvaihtoa varten

  Rullasuodattimet

  Solusuodattimet

  Tasku suorakulmaiset suodattimet

  Sähköstaattinen suodatin

  Siirrettävän itsepuhdistuvan suodatinyksikön ulkonäkö

  Paneelisuodattimet

  HEPA -suodatin

  Ilmanvaihtokanavien rasvasuodattimet

  Metalliverkosuodatin

  Vesisuodattimen toiminta

  Hiilisuodatin ilmanvaihtoon

  Sintepon -matot ilmanvaihtosuodattimille

  Suodattimet maalaus- ja kuivauskoppeihin

  Eri tyyppisten suodattimien tekniset ominaisuudet

  Laitteet, joissa on suodattimet pölysuojaksi

  Nykyaikaisen teknologian avulla voidaan tehokkaasti huolehtia ihmisten terveydestä sekä ympäristön ja ilman laadusta. Sisäpölyn saastumisen ongelman poistamiseksi riittää, että ostat ja asennat ilmansuodattimet, suodattimilla varustetut laitteet. Se voi olla:

  • Laitteet, joissa on sähköstaattiset suodattimet. Niissä pöly houkuttelee sähkövaraus. Suodattimet voidaan pestä. Niitä ei tarvitse vaihtaa jatkuvasti uuteen, mikä on heidän tärkeä etunsa. Laitteet eivät kuitenkaan pysty täysin puhdistamaan ilmaa. Siksi niiden tehokkuus on alhainen huoneistoissa, joissa asuu allergioita tai astmaa sairastavia ihmisiä..
  • NEPA -suodattimilla varustettuja puhdistamoja pidetään tehokkaimpina verrattuna muihin puhdistamotyyppeihin. Pienetkin pölyhiukkaset eivät voi lentää suodattimen ohi ilmareitin jatkuvan esteen vuoksi. NEPA -suodattimet ovat helppokäyttöisiä ja helppohoitoisia. Riittää, kun puhdistat suodattimet kerran kuukaudessa, vaihda ne 6 tai 12 kuukauden välein..
  • Ionisaattorit. Pöly kerääntyy laitteen vaakasuoralle pinnalle. Laitteen käytön jälkeen se on puhdistettava pölynimurilla tai märällä liinalla. Ionisaattorin kätevyys on, että sitä ei tarvitse huoltaa säännöllisesti.
  • Puhdistusaineet-kostuttimet. Tällaisten laitteiden sisällä on puhdasta vettä tai haihtumissuodatinta, jonka avulla voit kerätä pölyä ja kyllästää ilman kosteudella. Tämän tyyppiset laitteet tulisi valita allergikoille. Tässä tapauksessa puhdistusteho saavuttaa 90%..

  Suodatinvaihtoehdot käytetyn materiaalin mukaan

  Ilmanpuhdistusaste riippuu suoraan käytetystä materiaalista.

  Metalliverkko, kuitu- ja huokoiset materiaalit sekä kangaspohja on suunniteltu vangitsemaan suuria hiukkasia..

  Suodatinvaihtoehdot käytetyn materiaalin mukaan

  • On syytä huomata bakterisidiset järjestelmät, jotka desinfioivat huoneeseen tulevan ilman ultraviolettisäteilylle altistumisen vuoksi..
  • Kuitumateriaalit ovat myös tapoja puhdistaa ilma teollisuudessa olevista kemikaaleista..
  • Hiilisuodattimet – laajalti käytössä, poistavat tehokkaasti höyryt ja kaasumaiset aineet.

  Mitä enemmän huokosia on hiilessä, sitä tehokkaammin se imee puolihöyrystyviä ja haihtuvia yhdisteitä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämäntyyppinen suodatin ei sovellu huoneisiin, joissa on korkea kosteus, eikä myöskään kestä typpidioksidia ja formaldehydiä. Ne imevät lian hyvin, mutta ne on vaihdettava usein.

  Suodatinmateriaalien vaihtotiheys riippuu ilman puhtaustasoa koskevista vaatimuksista sekä sen alkuperäisestä epäpuhtaudesta. Itse laite on myös puhdistettava määräajoin öljystä, pölystä ja nokista, mikä voi häiritä tehokasta ilmanpuhdistusta..

  Keskimäärin tällainen toimenpide sekä kankaalle että verkolle tarkoitetuille ilmansuodattimille on suoritettava puolen vuoden välein ja voimakkaasti saastuneissa tiloissa useammin.

  Poistoilman suodattimet, mitä eroja niillä on?

  Syöttö- ja poistojärjestelmiä suositellaan asennettaviksi maalaistaloihin, tilaviin huoneistoihin ja toimistotiloihin. Ne tarjoavat korkealaatuisen ilmanpuhdistuksen (lämmitys, jäähdytys, kostutus, suodatus), jatkuvan ilmankierron, lämmön talteenoton, saastuneen ilman korvaamisen puhtaalla kadulla.

  Järjestelmän asianmukainen toiminta edellyttää tulo- ja poistoilmanvaihtosuodattimien asentamista. Yleensä käytetään yhtä karkean puhdistuksen elementtiä, on myös mahdollista asentaa suodattimia hienopuhdistuksella.

  Poistoilman suodattimet, mitä eroja niillä on?

  Ilmanvaihtojärjestelmissä käytetään usein paitsi perinteisiä kasetti- ja taskusuodattimia myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja rasvasokerisuodattimia. Ne poistavat öljy- ja rasvahiukkaset lämmitetystä ilmasta ja suojaavat ilmakanavia ja tuulettimia saastumiselta..

  Lämpötilaeron vuoksi öljyt ja rasva kerätään erikoissuodattimien labyrinttiin. Ne erotetaan ilmasta ja laskeutuvat, minkä jälkeen ne alkavat valua erityiseen astiaan. Osa rasvasta jää seinille, joten laite on puhdistettava säännöllisesti pesuaineilla. Muuten rasva häiritsee tehokasta ilmanpuhdistusta..

  11+

  Huomionarvoista on myös kokoontaitettava labyrinttisuodatin. Kätevä siinä, että se voidaan purkaa osiin, jotka voidaan pestä erikseen, jopa astianpesukoneessa.

  Nykyaikaisissa ilmanvaihtojärjestelmissä porrassuodatusta käytetään eri muotoisten ja puhdistusasteisten elementtien kanssa. Joten karkeat ja hienot suodattimet ja lisäksi kivihiilisuodattimet voidaan asentaa. Kaksi ensimmäistä poistavat pölyn ja lian ja viimeiset hajut ja savun.

  Ilmansuodattimet tuloilmanvaihtoa ja keskusilmastointia varten.

  Puhdistusluokka G1 – G4 (paneeli, tasku, kasetti, laskostetut suodattimet)

  Hieno ilmanpuhdistus – toista vaihetta käytetään pääsääntöisesti tuotannossa, maalauskoppeissa, työpajoissa. Suojaa öljyisiltä höyryiltä, ​​teolliselta pölyltä, aerosoleilta, savulta, kondensaatiosumulta, hapoilta ja emäksiltä.

  Puhdistusluokka F5 – F9 (tasku, kasetti, kompaktit suodattimet)

  FVK -taskusuodattimet ilmanvaihtojärjestelmiin

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Valmistettu karkeasta G2-G3: sta tai hienosta suodattimesta F5-F9, ommeltu taskuina (laukkuina), asennettu sinkittyyn metallikehykseen.

  FVKas -kasettisuodattimet ilmanvaihtoa varten

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Suodatinmateriaali karkeaseen ja hienopuhdistukseen, aallotettu tai aaltomainen, joka on asetettu sinkittyyn metallikoteloon. Puhdistusluokat G3 – F7

  FVF -suodatin puhallinkonvektoriyksikköön

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Karkea suodatinmateriaali venytetty ja kiinnitetty teräslankakehykseen 4-5 mm.

  FVKom kompaktit suodattimet ilmanvaihtoon

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Mikrolasikuitusuodatinmateriaali metalli- tai muovikotelossa. Kosteutta kestävä. Puhdistusluokat F5 – F9

  FVA absoluuttiset suodattimet

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Mikrolasikuituinen suodatinmateriaali erittäin hienoa ilmanpuhdistusta varten, sijoitettu koteloon. Sitä käytetään viimeisenä vaiheena puhtaissa tiloissa Puhdistusluokat H10 – H14

  Suodatinliinojen “FT” tekniset ominaisuudet 

  Ei.

  p / s

  Indikaattoreiden nimi

  Arvo kankaan tyypin mukaan

  FT100

  FT150

  FT200

  FT250

  FT400

  FT400

  Lattia

  FT150

  FT200

  Kankaiden fysikaalis -mekaaniset indikaattorit

  Suodatinluokka GOST 51251-99 mukaan

  G2

  G3

  G3

  G4

  G4

  G3

  G4

  F5

  Vapaa paksuus, mm

  5 ± 0,5

  10 ± 1,0

  16 ± 1,6

  20 ± 2,0

  44 ± 4

  44 ± 4

  6 ± 0,6

  9 ± 1

  Pintatiheys, g / m2

  100 ± 5

  150 ± 7,5

  200 ± 10

  250 ± 12,5

  400 ± 20

  400 ± 20

  150

  190 ± 10

  Tasapaino painon mukaan,%, ei enempää

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  kymmenen

  Murtokuorma, nauhan pituudella / leveydellä 50x100mm, vähintään, N

  40/90

  60/110

  90/130

  90/130

  30/60

  27/65

  50/100

  85/179

  Murtovenymä, pituus / leveys, enintään%

  35/35

  35/35

  35/35

  35/35

  35/35

  45/40

  35/35

  25/28

  Lämpötila – kestävyys, pitkäaikainen, оС

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  100 ± 5

  Ilmanläpäisevyys, vähintään, dm3 / m2 sek (m3 / m2 h) 50 Pa: n vastuksella

  2500

  (9000)

  1400

  (5000)

  1400

  (5000)

  1000

  (3600)

  1400

  (5000)

  1400

  (5000)

  1300

  (4600)

  900

  (3200)

  Hygroskooppisuus, ei enempää,%

  1.5

  1.5

  1.5

  1.5

  1.5

  0,96

  1.5

  1,3

  Kankaiden suorituskykyindikaattorit

  Kvartsipölyn tehokkuus%, ei vähemmän

  80

  85

  85

  90

  90

  85

  90

  95

  Aerodynaaminen vastus ilmavirralle puhtaalla suodattimella nopeudella 0,63 m / s, enintään Pa

  1.5

  1.5

  1.5

  2

  2

  1

  2

  1

  Pölykapasiteetti, g / m2, vähintään

  1400

  1500

  1500

  1500

  2400

  2000

  1400

  1700

  Tulipalo- ja räjähdysvaara

  Syttyvä keskipitkän syttyvyys (GOST 12.1.044-89)

  Neoplastinen (GOST 25076-81)

  Suodatinliina ja sen ominaisuudet:

  suodatinmateriaali ilmanvaihtoa varten

  • Puhdistusluokka EN 779: G2 / G3 / G4 / F5 / F6 / F7 / F9
  • Puhdistusluokka Eurovent 4/5: EU2 / EU3 / EU4 / EU5 / EU6 / EU7 / EU9
  • Paloturvallisuusluokka DIN 53438: F1 / K1
  • Työympäristön lämpötila: ≤80 ° C
  • Työympäristön kosteus: ≤100

  Yleiskäyttöiset suodattimet

  GOST

  R FI

  779

  2014

  TO

  L

  A

  KANSSA

  KANSSA

  Rajallinen

  pudota

  paine,

  Pa

  Keskiverto

  pölynimuri.

  kyky

  Olen by

  synteettinen.

  pöly,%

  Keskiverto

  vaikutus.

  Em varten

  hiukkasia kanssa

  koko

  0,4 μm,

  %

  Minimaalinen.

  vaikutus.*

  varten

  hiukkasia kanssa

  koko

  0,4 μm,

  %

  Karkea

  puhdistus

  G1

  250

  50 ≤ Am < 65
  G2 250 65 ≤ tark < 80
  G3 250 80 ≤ tark < 90
  G4 250 90 ≤ tark

  Keskiverto

  puhdistus

  M5 450 40 ≤ Em < 60
  M6 450 60 ≤ Em < 80

  Ohut

  puhdistus

  F7 450 80 ≤ Em < 90 35
  F8 450 90 ≤ Em < 95 55
  F9 450 95 ≤ Em 70
  * Vähimmäistehokkuus on alin hyötysuhde, poistosuodattimen hyötysuhde ja testin aikana pienin hyötysuhde.

  Tehokkaat EPA-, HEPA- ja ULPA -suodattimet

  GOST

  R FI

  1822

  -1-

  2010

  TO

  L

  A

  KANSSA

  KANSSA

  Integraalinen arvo, prosentteina Paikallinen arvo, prosentteina
  Tehokas. Ylitys Tehokas. Ylitys

  E

  P

  A

  E10 ≥85 ≤15 _c _c
  E11 ≥95 ≤5 _c _c
  E12 ≥99,5 ≤0,5 _c _c

  H

  E

  P

  A

  H13 ≥99,95 ≤0,05 ≥99,75 ≤0,25
  H14 ≥99.995 ≤0,005 ≥99.975 ≤0,025

  U

  L

  P

  A

  U15 ≥99,9995 ≤0.0005 ≥99,9975 ≤0,0025
  U16 ≥99.99995 ≤0,00005 ≥99.99975 ≤ 0,00025
  U17 ≥99.999995 ≤0,000005 ≥99,9999 ≤ 0,0001
  _c EPA -ryhmää (E10, E11 ja E12) ei voida eikä sitä saa luokitella vuototestille.

  Vakiokoot ja niiden lyhenteet

  Vakio

  koko, mm

  Vähennys
  287 3
  490 5
  592 6
  892 yhdeksän

  Esimerkkejä lyhenteiden purkamisesta:

  FVKas-I-36-48-G3-287-592;

  FVK-66-360-6-G4-592-592;

  FVP-II-69-25-G4-592-892;

  FVKom-W-56-292-F7-490-592.

  Parhaat ilmanpuhdistimet HEPA -suodattimella (poistaa jopa 99,9% hienoimmasta pölystä)

  1

  Boneco P340 – Paras ilmanpuhdistin asuntoon

  Boneco P340

  Arvosana: 5.0

  • huoltopinta -ala 20 neliömetriä
  • tuottavuus 300 m³ / tunti
  • ilman ionisaatio
  • esisuodatin, hiilisuodatin, HEPA-suodatin
  • nopeuden säätö

  Keskihinta: 15 990 hieroa

  Kompakti kotitalouksien ilmanpuhdistin, joka toimii ammattitasolla. Tuottavuus 230 kuutiometriä. m / h palvelee tehokkaasti jopa 20 neliömetrin tiloja. m. Kolmivaiheinen ilmanpuhdistus, jota on täydennetty ionisaatiovaihtoehdolla. Hybridisuodattimen (HEPA + hiili) ansiosta laite selviytyy täydellisesti pienimmistä pölyistä, hajuista ja haihtuvista yhdisteistä. Ohjauspaneeli sijaitsee kotelon yläosassa, se on painike. Suunnittelu tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa manuaalisesti laitteen toimintanopeutta (vain 3 asentoa), ja on myös automaattinen tila, joka mukautuu ilmansaasteiden tasoon. Ohjauspaneelin erityinen merkkivalo kertoo huoneen ilmanlaadusta..

  Ominaisuudet:

  • on ajastin 1, 2, 4 tai 8 tunnin sammuttamiseen;
  • on suodattimen tukkeutumisen ilmaisin;
  • tyylikäs muotoilu, valkoinen runko ja musta kehys.

  Dyson Pure Cool TP05

  Dyson Pure Cool TP05

  Arvosana: 4.9

  • hiilisuodatin, HEPA -suodatin
  • nopeuden säätö
  • ilmavirran ja kosteuden muutos
  • kaukosäädin

  Keskihinta: 38 990 hieroa

  Alkuperäinen laite, joka yhdistää siivoojan ja tuulettimen toiminnot. Puhdistimen teho on melko alhainen – noin 100 kuutiometriä. m / h, mutta ilmanpuhdistuksen laatu on erittäin korkea 3-vaiheisen suodatusjärjestelmän ansiosta. HEPA- ja hiilisuodattimet sieppaavat jopa 99,95% pölystä, allergeeneista ja haihtuvista yhdisteistä, ja erityinen hiilen kyllästäminen auttaa neutralisoimaan formaldehydiä. Puhaltimena Dysonin avulla voit säätää puhallussuuntaa ja -tehoa. Kotelossa ei ole ohjauspaneelia sellaisenaan (on vain virtapainike). Kaikki asetukset tehdään kaukosäätimestä tai Wi-Fi-yhteyden kautta älypuhelimen sovelluksen kautta. Sovelluksessa voit seurata ilmansaasteiden tasoa ja suodattimia. Laitteessa on automaattinen toimintatila ja useita manuaalisia asetuksia..

  Ominaisuudet:

  • minimalistinen mutta tyylikäs ja tehokas muotoilu;
  • ritilöiden ja terien puuttuessa laite on helppo hoitaa;
  • sammutusajastin on 15 minuutista 9 tuntiin.

  AIC CF8410

  AIC CF8410

  Arvosana: 4.8

  • huoltopinta -ala 35 neliömetriä
  • tuottavuus 180 m³ / tunti
  • ilman ionisaatio, antibakteerinen lamppu
  • esisuodatin, hiilisuodatin, HEPA-suodatin
  • nopeuden säätö

  Keskihinta: 11 100 ruplaa

  Toinen tehokas kodinkone. Tarjoaa jopa 180 kuutiometrin ilmanvaihdon. m / h ja on suunniteltu enintään 30 neliömetrin huoneeseen. m. Ilmanpuhdistusvaiheet – 4. Tässä mallissa on HEPA- ja hiilisuodattimien lisäksi myös fotokatalyyttinen elementti, joka vastaa patogeenisten bakteerien ja virusten tuhoamisesta. Suodattimien lisäksi voidaan liittää sisäänrakennettu ionisaattori ja UV-lamppu (toimivat vain yhdessä). Kosketusohjaus, painikkeet sijaitsevat kotelon etuosassa. Kytkentänopeuden tilat – 3. On suodattimenvaihdon ilmaisin.

  Ominaisuudet:

  • kohtuuhintaiset kulutustarvikkeet (vaihdettavat suodattimet);
  • sammutukseen on ajastin:
  • käyttäjien arvioiden mukaan 2 nopeudella se toimii melko äänekkäästi, kolmannella nopeudella se tuottaa paljon melua.

  Valintavinkkejä

  Ilmanvaihtojärjestelmän suodatinelementin oikean valinnan kannalta on tarpeen säätää asennuspaikasta sekä tietyn laitemallin tehokkuudesta. Sinun tulee myös huolehtia suodattimien käyttöolosuhteista ja niiden optimaalisesta määrästä. Suodattimen itse tekemistä ei suositella, on parasta pyytää apua asiantuntijoilta, jotka asentavat suodatinelementin ohjeiden ja turvaohjeiden mukaisesti..

  Tuuletussuodattimet: ilmajärjestelmät ja hiili

  Puhdistuksen tehostamiseksi on suositeltavaa käyttää monivaiheista suodatusta. Tässä tapauksessa asennetaan useita erilaisia ​​suodatinelementtejä. Erikoislaitteet auttavat varmistamaan asennuksen oikeellisuuden ja suodattimien toimivuuden. Laitteiden käyttöiän pidentämiseksi on noudatettava tiukasti valmistajan ohjeita; käytä puhdistuksen aikana vain erikoistyökaluja ja -laitteita. Suodatuslaitteiden korjauksen saavat suorittaa vain pätevät käsityöläiset..