Innendørs granateple

Innendørs granateple

Denne planten er enkel og ikke krevende å ta vare på, og føles bra i leilighetene våre. Hver blomsterhandler som elsker innendørs planter (dverg granateple) med glede vil ta vare på granateplet. Jeg tilbyr mine tips for omsorg for denne planten.

Hemmeligheter for innendørs granateplepleie

Siden denne planten ikke er lunefull, kan den om sommeren transplanteres midlertidig i en hage, en blomsterhage, som dekorasjon. Planten elsker skyggefulle områder, direkte sollys kan skade plantene. Brannskader kan vises på bladene. Bra sted for innendørs granateple vestsiden av hagen under trærne.

Planten elsker rikelig vanning og sprøyting, og selvfølgelig lett gjødsling (nitrogengjødsling), om våren. Dette skyldes det faktum at planten etter vinteren begynner å vokse, slik at løvet blir tykkere og lysere, rikelig blomstring, gjødsel kan hentes i blomsterbutikker for innendørs planter. Om sommeren trenger planten fosforgjødsel for at knoppens eggstokk skal dannes og planten kan begynne å blomstre.

Hvis innendørs granateple blomstrer sjelden og svakt, kan dette skyldes ugunstige forhold og feil omsorg. Det er nødvendig å umiddelbart endre pleieordningen og gi planten en optimal plassering, redusere vanning eller øke luftfuktigheten. I høstperioden er det nødvendig å mate planten med kalium for å forberede planten til vinteren. I mellomtiden mater jeg med en kompleks mineralgjødsel.

Hemmeligheter for innendørs granateplepleie

Hvis du ikke kan plante en plante i en hage eller forhage, må du skape forhold nær hagen for et innendørs granateple: frisk luft, varme fra solen, rikelig vanning og sprøyting – dette kan være en balkong eller loggia. Innendørs granateple, forbereder seg til vinteren, endrer utseende og kaster løvverk. Dette er normalt og skal ikke være redd..

For å overvintre planten, er det nødvendig å velge et kjølig sted, siden granateplet er veldig glad i frisk luft, en loggia eller balkong er egnet for dette, men trekk og lave temperaturer under null må unngås. Om vinteren, reduser antall vanninger til minimum en gang hver 10. dag etter. Mange gartnere anbefaler å vanne granateplet minst en gang i måneden. Dette tipset er bare egnet for modne planter, og unge granatepler bør vannes oftere..

Bushformasjon

For å danne en vakker busk, må du beskjære den ordentlig. Blomsterhandlere kutter av grenene som vokser inne i bushen, tørre og fetende skudd. Den beste tiden å beskjære busker er vår og høst..

Bushformasjon

Trenger jeg en transplantasjon?

For å få en vakker fullverdig innendørs granateplebuske, trenger du ikke å røre den på 3 år. Unge skudd kan plantes om hvert år om våren. I løpet av året blir jorda i potter fattigere på mineraler, for dette er det nødvendig å bytte ut jorda. Jorden er Tsjernozemisk, sløv. Ikke glem drenering, dets tilstedeværelse sparer planter fra rotrot.

Avlshemmeligheter for innendørs granateple

Du kan dyrke granatepler ved stiklinger og frø, men det er best å vokse fra frø, for dette må du følge en rekke regler. Først: friske frø, best hentet fra granateplefrukten. Dette er små korn, ikke frø. Bløtlegg frøene i en løsning av sentralstimulerende midler, så så frø i potter, dekk med folie. Så snart du merker de første skuddene, fjern plasten og legg potten på et varmt, solfylt sted. Vi planter unge spirer i separate potter.

Hvis du bestemmer deg for å forplante granateplen ved stiklinger, må stiklingene bare tas fra fruktgrenen. Ellers vil planten aktivt blomstre, men ikke knytte frukten..

Avlshemmeligheter for innendørs granateple

Men det er en annen hemmelighet for denne planten som få mennesker vet om. Granateplet har to typer blomster: hann og hunn. De kan lett gjettes. Hannblomster er “tynne” ved basen og faller raskt av etter blomstring. Hunnene ved basen er mer fortykket og begynner etter blomstring å runde. Vær oppmerksom på at fruktene vanligvis er bundet på de lengste grenene..

Innendørs granateple – planten brukes veldig ofte til bonsai. Granateple er lett å danne en busk og legender i enhver form. Hvis du ikke vil bruke den til bonsai, er beskjæring og klemming på et tidlig utviklingsstadium et must for å vokse den perfekte busken. Blomsterhandlere tror at planten blomstrer bare etter et år, men dette er ikke slik – med god omsorg blomstrer granateplet det første året.