Reproduksjon av Dracaena

Nå har hver husmor i leiligheten et anlegg som dracaena

Hvordan avle dracaena? – før eller siden oppstår et slikt spørsmål for enhver nybegynner gartner.

Nå har hver husmor i leiligheten en slik plante som dracaena. Og selvfølgelig tenkte alle minst en gang på å gi en liten prosess av slik skjønnhet til sin beste venn, eller ta ham med til landstedet for at en slik blomst skulle glede øynene til gjestene der også. Og så er ønsket ditt formalisert til en uavhengig tanke, men “hvordan du gjør det – hvordan avler du dracaena?” – før eller siden oppstår et slikt spørsmål for enhver nybegynner gartner.

Dessverre har det ikke blitt skrevet mye om reproduksjonen av dracaena, så jeg håper denne artikkelen vil forbli relevant i lang tid. Når som helst på året er egnet for planteformering, men det er best å gjøre dette, selvfølgelig, om våren eller sommeren. Det vil ikke være nødvendig å skape ytterligere forhold for dracaena og opprettholde en viss temperatur. Men hvis ønsket har kommet, er det ikke nødvendig å vente på den “riktige” tiden av året – det viktigste er å opprettholde temperaturen som er optimal for planten, og alt annet er ikke så viktig..

Dracaena. Reproduksjon. Tips og veiledning

Først bør du ta en kniv, som må forhåndsbehandles med alkohol og kutte planten i en høyde på 6-7 cm fra begynnelsen av plantestammen.

Når som helst på året er egnet for planteformering. Men det er best å gjøre dette, selvfølgelig, på våren eller sommeren..

Først bør du ta en kniv, som må forhåndsbehandles med alkohol og kutte planten i en høyde på 6-7 cm fra begynnelsen av plantestammen. Hvis det er færre stubber, kan planten bøye seg, så det er bedre å forlate mer, men ikke mindre. Her har du den trimmede toppen av planten i hånden. Ikke bli bekymret, du gjorde alt riktig. Deretter har du to måter å oppføre deg på: den første er å sette toppen i vannet, og deretter, etter at røttene dukker opp, transplantere den unge planten i bakken. Det er imidlertid en annen måte, å plante toppen i bakken med en gang. Vi vil dvele nærmere ved det..

Først og fremst er det nødvendig å sørge for at lengden på skjæringen er minst 5 cm, ellers vil planten ikke bli akseptert i bakken. Dette kan oppnås ved å fjerne noen nedre par blad. Deretter forbereder vi å plante toppen vår, men dette må gjøres klokt: landet må tas med et høyt innhold av torv. Du kan til og med dyppe enden av planten i rotpulver, som han vil takke deg for to ganger. Du trenger ikke å ta en stor krukke for planting, for første gang er en potte som ikke er mer enn 9 cm dyp nok.

Først og fremst er det nødvendig å sørge for at lengden på skjæringen er minst 5 cm, ellers vil planten ikke bli akseptert i bakken.

Du trenger ikke å ta en stor krukke for planting, for første gang er en potte som ikke er mer enn 9 cm dyp nok.

Lag et lite hull, legg spissen der og trykk lett med fingrene. For best effekt kan du sette dracaena under hetten eller i drivhuset, men hvis ingenting av dette er der, er det greit. Det viktigste er å gi planten en temperatur på 24-26 grader, ikke for å avkjøle den, og om vinteren, spesielt hvis planten ligger ved siden av et batteri, spray bladene og vanne det i tide. Vær oppmerksom på at vanning bare skal gjøres med varmt vann.!

Vi anbefaler at du plasserer potten med toppen på vinduskarmen, da planten trenger diffust lys. Ikke bli skremt hvis et par nedre blader blir gule og faller av – dette er normalt for dracaena.

dsc01195

Og la oss huske den stubben som var igjen etter å ha kuttet toppen, hvis du glemte den. Bare legg den under en treliters krukke og la den stå et varmt og lyst sted.!

Men ikke glem å behandle kuttet: du kan gjøre dette med en hageplass, eller du kan drysse det med trekull – tre eller aktivert – det er ikke så viktig. Etter det vil planten komme seg og gi nye skudd, noe vi trengte..

Synes du det er viktig å kutte toppen av planten? Det er mulig og ikke bare henne, fordi det er ganske enkelt å forplante dracaena med biter av stammen (8-9 cm lang). Dette vil produsere en enorm moderplante med mange skudd..

Hvis du gjorde alt riktig, vil du snart ha mange dracaena hjemme og glede gjestene. Det er også en fantastisk gave når du skal på besøk. Det viktigste ønsket!

Og husk, hver gartner startet fra bunnen av. Ikke vær redd, hvis noe ikke fungerer, prøv igjen! Og vi vil prøve å hjelpe deg med dette..