Blekende stilket selleri

Blekende stilket selleri

Petiole selleri er ikke lett å dyrke på stedet. Det krever mye innsats å dyrke frøplanter først, og deretter en skikkelig kraftig plante. Og resultatet er ikke alltid oppnådd, som opprinnelig var rettet mot..

Mange varianter av denne planten dyrkes på en grøftemåte, det vil si i dype grøfter. Etter hvert som planten utvikler seg, drysses stilkene med jord for å bleke og få en mer delikat smak. Hvis selleri vokser i en vanlig seng, kan stilkene også blekes. Du må utføre denne prosessen omtrent en måned før høsting..

Bleking av selleristengler består av å gjerde av eller isolere dem fra solstrålene på forskjellige måter..

Når og hvordan du skal bleke stilket selleri riktig

Den beste tiden å starte denne prosedyren er den første uken i september. Selleri på dette tidspunktet burde ha nådd mer enn 30 cm i høyden. Isolering fra sollys er nødvendig for at planten skal bli kvitt den bitre krydret smaken og gjøre fargene på stilkene lysere..

Først må du forsiktig samle alle greenene i en haug og knytte det lett med en liten strimmel stoff. Deretter, med tykt papir, papp eller annet passende materiale, vikler du hele planten i en sirkel slik at toppen av omslaget er under bladene, og bunnen av det trykkes godt fast mot bakken. Omslaget festes til planten med tape eller stoffstrimmel.

Selleri skal være i en slik pakke i omtrent 20-25 dager, hvoretter den må graves opp sammen med røttene..

Whitening metoder

Mange sommerboere ønsker ikke bleking av selleri velkommen ved å kaste det med jord, siden planten har en ubehagelig jordsmak. Du kan skjule plantestammer for sollys ved å bruke forskjellige emballasjeavfall eller byggematerialrester. For disse formålene vil vanlige aviser (i flere lag), innpakningspapir, middels tykk papp, esker med juice eller melk, samt penofol, trimming av bølgepapp og til og med plastflasker laget av mørk plast..

For eksempel kan du lage høye sylindere av plastflasker ved å kutte toppen og bunnen av dem. De blir liksom satt på en plante og presset tett til jorden. Hullene i plastsylinderen må fylles med fallende blader eller sagflis. På samme måte brukes stiklinger fra brede plast- eller bølgepapprør og pappemballasje fra matvarer..

Du kan også blokkere selleri fra sollys med halm, og bygge et tett sjokk rundt stammen..

Det anbefales å bare bruke materialet som ikke har fremmed lukt, da planten absorberer dem..

Ingen blekeselleri

Det er mange varianter av stilket selleri. De har alle sine fordeler og ulemper. For eksempel smaker vanlige varianter godt og har lang holdbarhet, men stammebleking er nødvendig. Det er selvblekende varianter som ikke trenger å fikle med lenge, men de er kortvarige i lagring. Planter av slike varianter forverres raskt, de må spises så snart som mulig, og de er også veldig redde for kaldt vær. Selvblekende varianter inkluderer: “Tango”, “Golden”, “Golden Feather”, “Celebrity”, “Latom”.

Bleking av stilket selleri (video)

Whitening av stilket selleri. Dyrking og omsorg for stilket selleriWhitening av stilket selleri. Dyrking og omsorg for stilket selleri