Regler for beskjæring av roser om våren for bedre blomstring

Vårbeskjæring av roser

Hva er vårbeskjæring for roser til? For det første, etter vinter, er beskjæring av roser obligatorisk, siden busken vokser sterkt i forrige sesong og noen grener går i feil retning. For å korrigere slike feil er våren den mest praktiske tiden for dannelse av roser..

For det andre, ved beskjæring, kan du danne ikke bare en busk, men størrelsen på en blomst. For eksempel, etterlater du bare lange stengler på planten og fjerner alle små kvister, får du store enkeltblomster under blomstring. Hvis du vil danne en busk i form av en stor bukett med et stort antall små blomster, bør du la så mange skudd som mulig..

For det tredje er dette foryngelsen av blomsten. Ved å fjerne alle de gamle grenene om våren, provoseres veksten av nye, unge skudd.

Verksted om Kuttet ROSER I VÅREN (busker, park, klatreroser)Verksted om SKJÆRROSER I VÅREN (busker, park, klatreroser)

Når og hvordan du skal trimme

Du bør begynne å beskjære rosenbusken til knoppene har blomstret, men trusselen om frost har allerede gått.

Det første trinnet er inspeksjon av busken. Visuelt er det lett å avgjøre hvilke skudd som må fjernes. Videre blir grenene som går inne i bushen fjernet. Denne prosedyren forbedrer ventilasjonen av anlegget..

Neste trinn er fjerning av noen av grenene som har dødd ut i løpet av vinteren. Snittet skal være på kanten av det levende treet. Det samme bør gjøres med deformerte og skadede grener. Hvis rosen har vokst på stedet i lang tid og grenene er sterke, sterke, er det nødvendig å fjerne alle tynne, svake skudd. En ung og skjør busk skal ikke kuttes for mye: alle skuddene er igjen, men forkortes med en knopp. Denne prosedyren vil gjøre planten sterkere og øke veksten..

Ved beskjæring er det viktig å huske at røttene må ha makt til å “mate” hele bakken. Bare hvis denne tilstanden opprettholdes, vil blomsten aktivt utvikle seg og glede seg over en overflod av knopper.

Hvordan beskjære roser på riktig måte for å dyrke store blomster

Hvordan beskjære roser riktig

For elskere av store enkeltblomster, bør beskjæring av busken skje i henhold til ordningen: på hver gren etter beskjæring bør 3-4 knopper forbli. De vil gi kraftige skudd med store blomster..

Beskjære en rose for å danne en blomstrende busk

Hvis det er et ønske om at rosen skal være en stor blomstrende bukett, bør minst 6 knopper være igjen på grenen. I dette tilfellet vil busken være strødd med små blomster i store mengder, men på små pedikler..

Beskjæring av hybrid te rose og floribunda

For at busken skal være frodig, er formativ beskjæring nødvendig. Bestem deg først for hva slags rose du vil se, og begynn deretter å behandle skuddene. Først og fremst bør sanitær beskjæring gjøres ved å fjerne skuddene som vokser inne i busken, ødelagte og deformerte grener. Avhengig av den valgte formen er det nødvendige antallet knopper igjen på skuddene: fra 3 til 6 stykker. Hvis blomstringen har redusert betydelig, må rosene kuttes grundigere – dette vil sikre aktiv vekst av skudd og rikelig blomstring..

Hvordan beskjære miniatyrroser

Beskjæring av miniatyrroser skjer etter samme prinsipp som hybridte. For det første trenger anlegget sanitær beskjæring, og først etter det – formativt.

Grunnleggende regler for beskjæring av små roser: det er ikke mer enn 2-3 knopper igjen på skuddet og lengden på en slik gren bør ikke overstige 10 cm.

I løpet av sommeren fjernes nødvendigvis blekne roser som er påvirket av sykdommer, insekter, gulnede blader og tørre grener. Dette vil gjøre planten sunnere: beskytte den mot sykdommer, skadedyr og forbedre utseendet..

Etter beskjæring må skudd, blader og blomster fjernes fra stedet for å forhindre infeksjon av hele planten fra syke deler.

Regler for beskjæring av klatreroser

Unge busker med klatreroser, opptil 4 år gamle, trenger ikke beskjæring. På det meste kan du forkorte grenene helt i enden “rent symbolsk”. Hvis planten er eldre, må de største (eldste) skuddene fjernes helt i roten, uten å engang etterlate en hamp. Dette bør gjøres umiddelbart etter at blomstring stopper. Behandlingen av de gjenværende unge skuddene utføres ikke, siden knopper vil utvikle seg i enden neste år.

Nyttige tips for beskjæring av roser

Nyttige tips for beskjæring av roser

 1. Mangel på rett beskjæring kan føre til sen blomstring.
 2. Du bør heller ikke skynde deg å beskjære skudd. Selv en liten frost i mai kan føre til tap av noen av stenglene..
 3. Sen prosedyre hemmer videre utvikling av planten.
 4. Etter beskjæring under busken må gjødsel påføres..
 5. Alle de resulterende delene (mer enn 1 cm i diameter) er behandlet med hagelakk (du kan kjøpe den i butikken eller tilberede den selv av kolofonium, bivoks og innvendig fett i et forhold på 4: 2: 1).
 6. Det neste trinnet er å sprøyte busken med en 1% løsning av Bordeaux -væske eller kobbersulfat.
 7. Beskjæring av roser utføres med en skarp kniv, som behandles med et desinfeksjonsmiddel før arbeidet påbegynnes (tidvis fuktes det i en lett løsning av kaliumpermanganat, 70% alkoholoppløsning).
 8. Kuttet skal gå på skrå i en høyde på omtrent 5-8 mm fra nyren.
 9. Ved beskjæring må du sørge for at den ytre nyren er ekstern. I dette tilfellet vil skuddet vokse utover..
 10. Skivefargen skal være grønn eller hvit.
 11. Beskjæring bør gjøres i solrikt, tørt vær..

Hvis du følger de enkle beskjæringsreglene, kan du få en frodig blomstring av roser tidlig på våren..