Cashew tre

Hvordan vokse et cashew -tre riktig

Mange innbyggere på planeten har sannsynligvis smakt de utrolig deilige cashewnøttene. Men få mennesker forestiller seg hvordan de blir født og hvordan treet de vokser på faktisk ser ut. Det vitenskapelige navnet på planten er Cashew (Anacardium, indisk mutter). Dette treet er opprinnelig fra Brasil. Cashewnøtter er veldig glad i lys og jord som inneholder en høy andel næringsstoffer med god drenering. Maksimal høyde som cashewnøtter når er tretti meter. Denne planten kan trygt tilskrives hundreåringer, den kan nå en alder av hundre år. Plante cashewfrø.

Som allerede nevnt, under forholdene i det naturlige miljøet for dette treet, kan det nå en høyde på 30 meter. Under andre forhold, 13-15 meter. Cashew er en eviggrønn med en kort stamme og ganske lave grener. Indisk valnøtt er den stolte eieren av en tett, spredende krone med en diameter på 11-13 meter.

Cashewblader på utsiden kan virke kunstige, plastiske. De er ovale eller eggformede, veldig tette, læraktige. Lengden deres når tjue-to centimeter, 15 centimeter bred.

Cashewblader på utsiden kan virke kunstige, plastiske

Cashew blomsterstander kan neppe kalles vakker. Blomstene er bleke, grønnrosa i fargen, små, bestående av 5 tynne kronblad med skarpe spisser, samlet i en slags panikk. Blomstringen av indisk valnøtt kan kalles lang (flere uker), årsaken er at blomstene ikke blomstrer på en gang, men igjen. Avhengig av klimatiske forhold kan cashewnøer blomstre opptil tre ganger i året, dette treet veksler mellom perioder med hvile, vegetasjon og vekst..

Cashewnøtter

Det er verdt å dvele mer detaljert ved beskrivelsen av den indiske nøttefrukten. Utad ser frukten ut som en gul eller rød bulgarsk pepper. Størrelsen på frukten er ganske stor, stilken er oval eller pæreformet, seks til tolv centimeter lang. Under stilken er det en fibrøs masse – gul, veldig saftig med en sur smak, noe som knuter munnen litt. Denne fruktdannelsen kalles en pseudofrukt eller et cashew-eple. Land som dyrker indisk valnøtt høster omtrent tjuefem tusen tonn slike pseudofrukter per år. De er gode til mat, de lager gode alkoholholdige drikker, deilige syltetøy, syltetøy, juice og kompott. Men den samme berømte cashewnøtten ligger på enden på enden av stilken eller pseudofrukten.

Mutteren ser ut som et komma eller en liten boksehanske. Frukten er skjult under den doble beskyttelsen av skjellene, ytre grønn og glatt, indre grov. Det er under disse skjellene selve mutteren befinner seg, gjennomsnittsvekten er halvannet gram.

cashewnøtt er plassert på enden på enden av stilken eller pseudofrukt

Som nevnt ovenfor kommer den indiske valnøtten fra Brasil. Der har de dyrket dette frukttreet siden uminnelige tider. Nå dyrkes cashewnøtter i rundt trettito land i verden med et tropisk klima..

Cashew Care

Cashewnøtter er upretensiøse i omsorgen. Det viktigste er varm og næringsrik godt drenert jord. Elsker sol og lys, men kan vokse i delvis skygge. Den overlever godt i tørke og høye temperaturer, men liker ikke kulde og frost.

Cashewnøtten er populær i mange land, hovedsakelig for fruktene. Det særegne ved cashewnøtter er at de selges utelukkende uten skall. Fordi det er giftig på grunn av innholdet av fenolharpiks mellom det ytre skallet og kjernen, noe som forårsaker brannskader ved kontakt med menneskelig hud. Det er derfor, før nøttene selges, fjernes skjellene fra dem og behandling av høy kvalitet utføres for fullstendig forsvinning av den giftige oljen..

Cashew Care

Frukt fra treet høstes etter at de er fullt modne. Prosessen er helt enkel: moden frukt plukkes fra treet, mutteren skilles fra pseudofrukten, tørkes i solen, stekes deretter på metallplater, hvoretter skallet fjernes forsiktig.

Påføring av cashewnøtter

Cashew er en veldig sunn ting, den inneholder mineraler. Den spises både rå og stekt, og brukes aktivt i matlagingen. Indiske nøtter er et utmerket tillegg til første og andre kurs, forretter og salater, og de er også lagt til bakevarer. Også et flott smør fås fra det, på ingen måte dårligere enn peanøttsmør. Stekte nøtter har en søtlig behagelig smak. Når du steker, tilsettes salt for å bevare aromaen.

Cashewnøtter er virkelig unike: de brukes selv til medisinske formål (de behandler anemi, psoriasis, dystrofi, styrker immunsystemet). Med sin sammensetning er den indiske mutteren et lager av viktige næringsstoffer. Den inneholder proteiner, stivelse, karbohydrater, vitaminer, mineraler, fett, naturlig sukker, omega-3 fettsyrer. Hvis du spiser cashewnøtter i moderate mengder og daglig, vil kroppen bli beriket med alle nødvendige stoffer. Cashewnøtter inneholder mye kalorier: 630 kcal per 100 gram produkt.

Cashewnøtter er virkelig unike: de brukes selv til medisinske formål.

Ulempen med cashewnøtter er at det kan forårsake allergi. Derfor bør folk som er tilbøyelige til det, være spesielt forsiktige med å spise disse nøttene. Hovedsymptomer: kløe, kvalme, hevelse, oppkast.

I dag er det et stort utvalg cashewnøtter på salg: brente og ubrente nøtter, hele og delte. Hva bør du være oppmerksom på først og fremst? Selvfølgelig, produktets utseende og lukten. Naturligvis er det ikke nødvendig å kjøpe nøtter som har et ikke-salgbart utseende. De skal være fine, glatte, uten fremmed lukt. Det er flere nyanser: på denne måten lagres hele nøtter mye lenger enn hakkede (seks måneder i kjøleskapet, et år i fryseren). Hvis mutteren holdes varm i lang tid, blir den bitter og kan til og med spire..

Å dyrke cashewnøtter

Et rettferdig spørsmål oppstår, er det mulig å vokse en så nyttig nysgjerrighet hjemme? Svaret er definitivt ja. Men du må tinker: det er nødvendig å skape forhold for treet nær tropisk: varmt og fuktig. Som nevnt ovenfor formeres cashewnøtter av frø, som først må spire, og som de må plasseres i en beholder med vann i to dager. Et viktig poeng er at vannet med frø skal byttes to ganger om dagen, fordi giftig juice siver ut av dem og flekker vannet blått. Denne prosedyren utføres veldig forsiktig med hansker for å unngå å bli brent..

Plantegryter må være forberedt på forhånd. Jorda skal ikke være tung, tvert imot, næringsrik og løs. Ett frø plantes i en gryte. De første skuddene av cashewnøtter vil glede seg om to til tre uker. Potterne skal plasseres i et godt opplyst område under solen. Det er viktig å overvåke temperaturforholdene, kontrollere luftfuktigheten, spray og vanne planten regelmessig. Som toppdressing anbefales det å bruke hvilken som helst universal.

Å dyrke cashewnøtter

Veksten av cashewnøtter er ganske rask, så i de første årene etter planting er det verdt å utføre prosedyrer for beskjæring av treet. Med god omsorg kan cashewnøtter begynne å bære frukt allerede i andre eller tredje leveår. For best utbytte anbefales beskjæring om høsten, og etterlater bare stammen og skjelettgrenene..

Ved høsting fra et tre brukes alle deler av cashewnøtten til mat. Nøttene selv gjennomgår nødvendig behandling og sendes til forskjellige land for salg. Pseudofrukten brukes også i næringsmiddelindustrien. I motsetning til selve mutteren, forverres den imidlertid veldig raskt på grunn av innholdet i en stor mengde tannin, derfor kan den ikke transporteres. Og du kan smake denne nysgjerrigheten bare i land der cashewnøtter vokser direkte.

I tillegg til næringsverdi, bærer dette produktet andre: for eksempel brukes det i Afrika til tatovering, i Brasil som et afrodisiakum. Cashewnøtter er gode for behandling av forkjølelse og magesmerter. I tillegg brukes oljen som utvinnes fra skallet i kosmetisk og farmasøytisk industri. Dette produktet brukes også til fremstilling av lakk, tørking av olje, gummi. Indisk valnøtttre er holdbart og motstandsdyktig mot forfallsprosesser, derfor brukes det aktivt i skipsbygging og møbelproduksjon..

Cashewnøtter har blitt dyrket siden antikken av Tinoca -indianerne som bodde på territoriet til det moderne Brasil. De kalte cashewnøtter “gul frukt”, noe som fremgår av utseendet.

Generelt, hvis du setter deg et mål, er det fullt mulig å dyrke et fullverdig cashew-tre hjemme drivhusforhold. Det viktigste er å gi den riktig omsorg, atmosfære og omsorg..