Voskovnik rød

Treet er rødt. Foto, beskrivelse og søknad

Red Voskovnik (Myrica rubra) er et dioecious frukttre fra Voskovnicev -familien, Voskovnitsa -slekten. Det kalles også kinesisk jordbær, yamberi, yamamomo og voksaktig bær for fruktens uvanlige farge. De røde bærene har en hvit, gjennomsiktig nyanse, som om de var dekket med voks, eller laget av voks. Treet er lyselskende, elsker rikelig vanning, men krever slett ikke kvaliteten på jorda. Foretrekker et varmt klima, men tåler frost ned til -5 ° С. Forplantet av frø, stiklinger.

Spredning

Rød voksrose vokser i Øst- og Sørøst -Asia. Innbyggerne i Kina og Japan har dyrket dette treet i mer enn hundre år, dyrket det og utviklet nye varianter. For de kinesiske regionene sør for Yangtze -elven er yamberi -avlingen en av de viktigste inntektskildene..

Hvor vokser rosetreet

Treet kan vokse i land med tropisk og subtropisk klima. Frukt har kort holdbarhet, så de er sjeldne utenfor dyrkingsområdene..

Beskrivelse

Et 10-20 m høyt tre med en glatt grå bark og en glatt, pen halvkuleformet krone. Langstrakte blader av lysegrønn, blågrønn eller myrgrønn farge har en jevn form med rette, ikke utskårne kanter. Bladets bredde øker jevnt fra bunn til ende. Blomstene er små, dioecious, plassert i enden av grenene.

Hvordan dyrke treurt i hagen

Modne frukter av den røde tannkjøttet er røde og rødfiolette bær med en visuell effekt av en voksaktig struktur. De er runde i form og vokser opp til 2-2,5 cm i diameter. Den delikate søte massen er dekket med et tett skall med en grov overflate, som ligner på en opphopning av mange små korn. Det er ett stort frø i midten av bæret..

Fruktsmaken er søt, lett syrlig, ved siden av en kombinasjon av smaker av jordbær, kirsebær og bjørnebær.

applikasjon

Bærene i den røde gumboilen spises ferske. De er tørket, hermetisert, juice, kompott og alkoholholdige drikker er laget. Fargestoffer, medisiner er laget av barken til en plante.

Fruktene er rike på nyttige mikro- og makroelementer. Inneholder jern, kalium, kalsium, magnesium, fosfor, mangan, sink, vitamin A, B, C, E, PP, tanniner. Deres antimikrobielle, antiinflammatoriske, toniske, antisklerotiske virkning er bevist..

Bærene i den røde gristen

Bær øker immuniteten, fjerner giftstoffer, forbedrer stoffskiftet og forhindrer utvikling av kreft. Det høye jerninnholdet bidrar til å øke nivået av hemoglobin, derfor anbefales det for anemi i den postoperative perioden. Frukt er foreskrevet for pasienter med muskeldystrofi..

På grunn av det høye innholdet av syrer påvirker rød tannkjøttsykdom tannemaljen negativt, det anbefales ikke for personer med akutte sykdommer i mage -tarmkanalen og diabetes mellitus.

Dekorasjonen til treet er ubestridelig. Det dyrkes i parker og skogsparker for å dekorere området..