Bindweed

Bindweed: planting og omsorg i det åpne feltet, vokser fra frø

Bindweed (Convolvulus) er en vakkert blomstrende klatreplante fra familien Bindweed. Det er mer enn 250 arter av denne planten. Bindweed er egnet for å dekorere bygninger, forskjellige hagestrukturer, buer og mer. Denne artikkelen vil fortelle deg detaljert om reglene for planting av bindweed, dyrking og omsorg for den..

Beskrivelse av bindweed -planten

Bindveed kan enten være en årlig eller flerårig plante. Og også en urt eller busk. Stilkene kan være oppreist eller krypende. Rotsystemet kryper, røttene er trådlignende. Bladene kan være enkle, alternative, hele, petiolate, flikede, serrated, pilformede, cordate. Blomster samles oftest i blomsterstander, blomstrer ved soloppgang og lukker om kvelden. Blomsterkorler er klokkeformet eller traktformet. Frøene modnes i en eske.

Dekorative typer bindweed lar deg dekorere vertikale overflater og skape et originalt utseende av landskapsdesign.

Voksende bindweed fra frø

Voksende bindweed fra frø

Bindeveien reproduserer utelukkende med frø. For at planten skal vokse raskere og blomstre bedre, er det best å dyrke plantene, og ikke plante frø direkte i åpen mark. Det er nødvendig å plante bindweedfrø for frøplanter i mars. Før planting må frøene dynkes i vann i 24 timer. Planter deretter i separate potter. Som jord er det bedre å bruke en spesiell jord for å plante frøplanter av blomstrende planter. Frøene må dypes litt og drysses med jord på toppen. Det er ikke nødvendig å plante bindweed i vanlige beholdere, siden plantene til denne planten er veldig smertefulle for transplantasjon..

Grytene med plantede frø bør plasseres i et rom der temperaturen er mellom 18 og 20 grader. Regelmessig vanning er også nødvendig. Etter omtrent 2 uker vises de første skuddene. I tillegg til vanning trenger bindweed -frøplanter mineralgjødsel, som må påføres hver 2. uke..

Plante bindweed i åpen mark

Før planting er det viktig å ta ut plantene til frisk luft, start på 10 minutter og gradvis øke tiden. Det er nødvendig å plante frøplanter i slutten av mai. På dette tidspunktet vil antagelig ikke frosten komme tilbake, jorda varmet opp nok og godt vær ble etablert. Hvis våren er for kald, er det bedre å utsette plantingen til begynnelsen av juni. Plantestedet fordeles best i et godt opplyst område av hagen, så vil blomstringen vare mye lenger..

Bindweed kan vokse i absolutt hvilken som helst jord, men loamy og godt gjennomtrengelig jord anses å være mer behagelig for den. Før planting er det nødvendig å legge torv til jorden, grave opp jorda godt og jevne overflaten. Deretter graver du hull og transplanterer plantene forsiktig sammen med jordklumpen (hvis plantene ble plantet i torvpotter, trenger du ikke å fjerne dem fra dem – slike potter plantes med plantene). Avstanden mellom plantene skal være minst 25 cm. Etter planting er det viktig å vanne rikelig.

Bindweed omsorg

Bindweed omsorg

Bindveed trenger regelmessig og rikelig vanning. Mangel på fuktighet vil føre til at knoppene faller, og på grunn av overdreven fuktighet kan forskjellige soppsykdommer vises. I en for tørr sommer bør spesiell oppmerksomhet rettes mot vanning. Planten trenger luke bare de første ukene etter plantingen, siden den undertrykker alt ugress og ikke lar det vokse.

Det ble sagt ovenfor at bindweed er en klatreplante, derfor trenger den en støtte som den vil flette i perioden med aktiv vekst. Langs bygningen kan du strekke en tett tråd eller installere en ramme som planten vil krølle over. Når plantene vokser litt, må skuddene såres forsiktig på en støtte. Hvis bindweed vokser i feil retning, kan du utføre en liten beskjæring av overflødige skudd..

Det hender at planten vokser veldig sakte, i så fall er det nødvendig for å akselerere veksten å legge til aske eller spesielle preparater for blomstrende planter under røttene. For eksempel Agricola eller Nitrofoska. Det er alt, det er all omsorg for bindweed!

Bindweed etter blomstring

Det er vanlig å dyrke bindweed som en årlig, så midt på høsten trenger du bare å fjerne planten sammen med røttene og grave opp jorda godt. Siden planten formerer seg godt ved selvsåing, vil bindeskudd dukke opp på samme sted neste vår.

Sykdommer og skadedyr

Det er ekstremt sjelden å skade sykdommer og angrep av skadelige insekter på bindweed. Noen ganger kan en plante bli syk med mugg, som må bekjempes så snart de første tegnene på sykdommen vises. En syk plante bør behandles forsiktig med en løsning av noe soppdrepende middel. Når det gjelder skadedyr, kan bindweed angripe bladlus. Du kan bli kvitt det ved å behandle planten med medisiner som Aktara, Actellik eller Antitlin.

Hvordan bli kvitt bindweed

Hvordan bli kvitt bindweed

Det er ikke bare dekorative arter av bindweed, men også ville arter. Det er en bindweed av denne typen som regnes som en ugress, som er veldig vanskelig å bli kvitt. Bindveien er flettet rundt planten og begynner å kvele den, og forhindrer dermed at den vokser og utvikler seg riktig. Derfor er det best å håndtere slike ugress når det fortsatt er ungt. Bindeveien må trekkes ut umiddelbart og prøve å fjerne hele roten fra jorda, da nye skudd vil begynne å vokse fra restene. Hvis ugresset likevel begynte å vokse aktivt i hagen, må du ty til spesielle preparater. For eksempel Lintour, Tornado eller Roundup.

For å endelig bli kvitt bindweed, er det nødvendig om våren å utføre en grundig graving og fjerne alle deler, og viktigst av plantens røtter. Dekk deretter området med et materiale som ikke lar lys og oksygen passere gjennom. Under slike forhold vil bindweed dø. Du kan også bli kvitt det ved hjelp av siderater. Hvit sennep, som undertrykker veksten av ugress, er utmerket for å bekjempe bindweed. Etter hver høsting er det nødvendig å forsiktig grave opp jorda og fjerne alle deler av ugresset. For at frøene ikke skal smuldre, og plantene ikke spire igjen, må de brennes utenfor hagen..

Typer og varianter av bindweed

Typer og varianter av bindweed

Nedenfor vil vi snakke om de mer populære typene hagebind..

Moorisk bindweed (Convolvulus sabatius, Convolvulus Mauritanicus) – flott for dyrking i en beholder eller hengende kurv. Stilkene kan bli opptil 50 cm. Bladene er ømme, grågrønne i fargen. Blomster av blek syrinfarge.

Bindweed (Convolvulus bicuspidatus, Convolvulus fischerianus) – vokser i sitt naturlige miljø på en fjellside, på en sand elvebredde eller i en fjellsteppe. Stengler ca 40 cm lange, liggende og noen ganger stigende. Bladene er pubescent og glatte, har en sagittal form. Enkelte blomster, rosa.

Tricolor bindweed (Convolvulus tricolor, Convolvulus minor) – urteaktig og tett forgrenet ettårig. Stilkene sprer seg langs bakken og stiger noen ganger. Bladene er lilje-lansettformede, spisse på slutten, glatte eller grove, har en kjedelig grønn farge. Blomstene er traktformede, har en interessant farge. Klarblå i kantene, hvit i midten og gul nærmere svelget. Det finnes også varianter av lilla blå, blå, hvit, rosa og lilla. Mer populære:

  • Krimzon Monarch – blomstene av denne sorten er ganske store og har en interessant bringebærfarge.
  • Royal Ensign – skuddene til denne sorten agurker vokser opp til 45 cm. Blomstene har en original farge, rik blå i kantene og blir gule nærmere halsen.
  • Blue Flash – denne varianten regnes som dverg, da den ikke vokser høyere enn 25 cm. Blomstene har en lyseblå nyanse.

Det er enda en bindweed, den har flere navn – stjerne bindweed, spansk flagg, kvamoklit flik eller morning glory Mina Lobata. Det er også en krøllete bindweed, men den tilhører ikke slekten deres..

Bindweed er en vakker hekk (video)

Perfekt levende gjerde med blomster &# 127803; Hele sommeren og halvparten av høsten (Ukraina) &# 127800; Bindweed &# 127800; &# 127803; Mange farger&# 127804;&# 127804;&# 127804;Perfekt levende gjerde med blomster �� Hele sommeren og halve høsten (Ukraina) �� Bindweed �� �� Mange blomster������