Datura er djevelens urt

Datura er djevelens urt

Oversatt fra latin, betyr “datura” “dop”, noe som er ganske rettferdig, fordi planten inneholder alkaloider som forårsaker vrangforestillinger og hallusinasjoner. Selv indiske trollmenn, i hjemlandet til planten i Mexico, brukte sin narkotiske effekt for å utføre sine ritualer, og kalte det “Devil’s Grass”.

Men til tross for de farlige egenskapene, blir denne store og veldig originale blomsten av nattskjermfamilien mer og mer populær blant gartnere i dag. Dessuten er det ganske upretensiøst, og du kan dyrke det på din personlige tomt, rett i bakken.

Blomsterpleieregler:

  • I naturen er datura en årlig plante, men under innendørs forhold lever den lenger enn vanlig, tar bare mye plass. Hun trenger en romslig beholder med et volum på minst 10 liter.
  • Stedet for å plante daturaen skal være solfylt, men beskyttet mot sterk vind. Slik at planten roter godt, og de snøhvite bjelleblomstene pynter hagen din hele sommeren, fyller den med en delikat behagelig aroma, plant en dato i slutten av mai, og la avstanden mellom blomstene være minst en meter.
  • Både hage og innendørs datura blir vannet daglig i den varme årstiden. Hvis været er for tørt og varmt, kan du vanne det to ganger om dagen. Husk at planten elsker hardt vann, så den må vannes med kalkmørtel en gang i sesongen. Om vinteren, en blomst som vokser hjemme, reduseres mengden fuktighet.
  • Det er viktig å mate planten hver uke, med en kompleks mineralgjødsel, i forholdet: 20 gram per 10 liter. Innendørs blomst, trenger ikke å mate om vinteren.
  • Som regel blir et husplante kuttet. Gjør dette om høsten, etter at daturaen er helt falmet. En hageplante må regelmessig fjerne visne blomster.

Blomsterpleie regler

Reproduksjonsmetoder

Formering av stiklinger brukes til å bevare blomstersorten du liker. Dette gjøres på vanlig måte: i begynnelsen av høsten blir et ungt skudd avskåret fra planten, og det senkes ned i vannet; en stilk som har slått rot, er plantet i jorden; datoen som har vokst over vinteren, i slutten av mai, plantes på en personlig tomt. Innendørs plante, forplantet av stiklinger hele året.

Datura frø modnes på to måneder, på de aller første blomstene, og for å samle dem legges gasbindposer på fruktene. Frøformering utføres i begynnelsen av mars. Før planting helles frøene med varmt vann, og de som har sunket til bunnen av beholderen brukes. De plantes i løs jord, siden de ikke spirer veldig godt, og de plasseres på et varmt sted. Etter at frøene har spire, blir plantene overført til et kjølig, lyst rom. På slutten av våren plantes datura i hagen..

Jord for romdatura

Jorden for et husplante skal være løs og pustende. Vanligvis helles litt torv i bunnen av beholderen, deretter går en lett jordblanding fra jorden med humus, og treaske er på toppen. Jord med samme sammensetning kan brukes til å plante frø og stiklinger.