Følte splinter

Følte yaskolka - plante og ta vare på en blomst. Voksende kyllinger i det åpne feltet. Beskrivelse, typer, bilder

Cerastium – dette er det vitenskapelige navnet på Yaskolki, det representerer familien av nelliker. En spesiell sjarm til denne krypende planten er gitt ved utseendet på en fløyel “hette” strikket av små sølvhvite blomster. Shpolkaen har oppreist stigende stengler med en kant; den vokser aktivt og danner tuer. På slutten av blomstringen danner planten en avlang frøbærende frukt med små brune frø..

Populære typer

Planten har omtrent to hundre arter, som inkluderer både en- og stauder.

I naturen finnes den på det afrikanske og australske kontinentet, i Amerika og Eurasia. Planten har omtrent to hundre arter, som inkluderer både en- og stauder. I Russland har bare et lite antall av dem funnet distribusjon:

  • Åkerstein. Upretensiøs, stilkene når en høyde på 45 cm, bladene kan være avlange eller spydformede. Blomsterstandene spenner fra enkelt til gruppe.
  • Alpint. Hvite blomster blomstrer i mai. Bunndekke, stengler ca 10 cm høye.
  • Storblomstret. Stolt av større blomster enn andre arter – opptil 3 cm.
  • Bibirstein. Stengler tett pubescent, opptil 20 cm høy, motstandsdyktig mot lave temperaturer, tidlig blomstring. Vokser aktivt og kan til og med fortrenge andre planter fra blomsterbedet.
  • Terry stamme. En av de vakreste artene, hjemlandet er Italia. Danner kompakte pute -gardiner som stiger 30 cm over bakken.

Regler for dyrking av filt

Regler for dyrking av filt

Denne typen er også veldig populær. Den har forgrenede stilker av grågrønn farge, som vokser og danner en høy (opptil 30 cm) pute. Blomstene er hvite, opptil 1 cm i diameter, vises i mai. Blomstringsperioden varer omtrent 35 dager.

Filtkylling er en ikke-lunefull plante. Men for bedre dekorativitet bør du kjenne noen av funksjonene ved planting og omsorg..

Velge et landingssted

Den filtede typen kylling er fotofil, tørkebestandig og vinterhard. Dette må tas i betraktning når du bestemmer landingsstedet. Det beste vil være en tomt på en høyde, hvor de maksimale solstrålene i løpet av dagen. I halvskygge områder vil planten også føle seg normal..

Viktig. Du kan ikke velge et mørkt sted for kyllingen, spesielt der det er mye fuktighet. Der vil hun bare ikke overleve.

Enhver jord er egnet for planten: steinete, sandete, fattige. Hovedbetingelsen skal være god drenering slik at jorden ikke blir vannet. Hvis jorden er for tett, bør det tilsettes sand slik at vannet ikke stagnerer..

Så frø

Såmateriale påføres jorden enten i slutten av oktober eller i april. Du kan også bruke plantemetoden. For dette blir frøene sådd i begynnelsen av mars. Beholdere med fremtidige planter bør plasseres på det lyseste stedet, optimalt på sørvinduet.

Unge skudd spirer etter 10 dager. Når tre virkelige blader vises på dem, dykker kyllingen i separate kopper med 2-3 stilker. Hvis såingen var i friluftsbarnehager, bør plantene tynnes ut slik at hullene mellom dem er minst 5 cm.

Fra lokalene blir ungene overført til åpen mark i midten av mai, og i slutten av juni fra barnehager. Det hender at chickweed blomstrer det første året, men vanligvis dukker blomster bare opp neste.

I prosessen med å vokse, blir plantene vannet ganske moderat, for å unngå overflødig fuktighet.

Omsorg for filtfilt

Omsorg for filtfilt

Vanning

Det er praktisk talt ikke nødvendig å vanne filtullen – et tett teppe beholder fuktighet og bladene nedenfra begynner å råtne. Naturlig fuktighet er nok for en plante for god utvikling..

Viktig. Vanning av kyllingen er bare nødvendig hvis været er for tørt og varmt, og bare noen få ganger per sesong.

Overføre

Etter tre år må blomsten transplanteres for å forynge planten, siden den over tid mister sine dekorative kvaliteter. Stilkene strekker seg ut og busken blir slurvet.

For å opprettholde formen, er hetten trimmet. Ved beskjæring fjernes lange skudd, som slås ut av buskens generelle “hode”.

Viktig. For å opprettholde dekorativitet etter blomstring må stilkene kuttes.

Topp dressing og befruktning av kylling

En kylling kan klare seg fint uten gjødsel. Men hvis du fortsatt vil skjemme bort henne, kan du bruke en universell sammensetning til prydplanter. Ved å mate blomsten en gang i begynnelsen av sommeren, vil du gi kyllingen alt den trenger..

Vinter en blomst

Planten tåler frost godt. Hvis du har valgt plantingsstedet riktig, er det ikke nødvendig å dekke blomsten med noe. Noen av skuddene beholder til og med løvverket og gjenoppretter aktivt om våren. Det er verdt å dekke chickweed med grangrener eller tørt halm bare når det er fare for alvorlig frost, og det ikke er snødekke.

Råd. Hvis du har et ønske om å beundre fullverdige busker om våren, kan du dekke dem med fiberduk. De fjerner den etter at snøen smelter – buskene vil være helt levende. Om våren bør blomsterbedet der kyllingen vokser, rengjøres for planteavfall og alle tørre skudd skal fjernes..

Viktig. Hvis området med en blomst er oversvømmet av smeltevann, kan planten dø..

Reproduksjon av filtet filt

Yaskolka kan formeres ikke bare ved frø, stiklinger og deling av busken brukes også.

Yaskolka kan formeres ikke bare av frø, de bruker også stiklinger og deler busken.

  • Del busken. Prosedyren utføres på høsten eller tidlig på våren. Busken er delt med en spade, og hver del blir transplantert til et nytt sted. Buskene slår godt rot og begynner å vokse aktivt.
  • Stiklinger. Etter at busken har falmet, blir stilkene kuttet av den for reproduksjon. De plantes i bakken, hvor de raskt slår rot. Allerede om høsten produserer slike prøver nye skudd, og etter overvintring vokser de raskt.

Viktig. Dagen før kutting av stiklinger, må planten bli godt vannet for å mette stilkene med fuktighet..

Sykdommer og skadedyr

Hovedmetoden for å forhindre kyllingvekssykdommer er normal fuktighet i jorda. Det skal være praktisk talt tørt. Hvis det er for mye fuktighet, vil blomsten råtne. Egentlig er dette den eneste sykdommen som truer planten. Skadedyr av yaskolke er ikke redde.

Skorstein i landskapsdesign

Skorstein i landskapsdesign

Det beste stedet for jascolen er selvfølgelig et alpinsklie. I prosessen med å vokse vil gardinene på en fantastisk måte omringe steinene, og tomten vil ha et naturlig, perfekt utseende. I tillegg ser blomsten bra ut i nærheten av geyhera, bjeller, cineraria, steinhage, hvis den plasseres i et blomsterbed med lav kant.

Det er fornuftig å plante chickweed på løk, blomstrer sent på våren – tulipaner, muscari. Når de falmer, vil et frodig teppe dekke de tørre stilkene, og nå vil små snøhvite stjerner glede eierne med deres spredning.

Luftskyer på en grønn bakgrunn kan opprettes ved å plante en meisel på en plen. Det ser også flott ut på kanten av hagestiene. Den nøytrale hvite fargen på chrysalis gjør det mulig å velge planter i alle ønskede nyanser i henhold til fargepaletten..

Viktig. Tørkebestandige blomster som ikke trenger hyppig vanning, bør ligge ved siden av busken. Dette er fordi fuktig jord, som er nødvendig for andre planter, vil få ungen til å råtne..

Denne blomsten har blitt veldig populær blant mange gartnere. Og det er ingenting å bli overrasket over. Tross alt, trenger et minimum av omsorg, vil chickweed utsøkt dekorere ethvert hjørne i hagen..

Filt Yaskolka – Flower Care (video)

Bunndekkende anlegg. Yaskolka!Bunndekkende anlegg. Yaskolka!