Søt ert

Søte erter eller duftende rang. Planter og vokser

Denne planten kan glede alle. Tross alt kan du glede deg over ikke bare fargevariatet, men også inhalere hyggelige toner av en subtil aroma. Søte erter dyrkes best utendørs. Han krever ikke spesiell omsorg for seg selv, som liljer, roser eller gladioli. Til erter er god vanning og solskinn nok, men ellers er det ikke veldig krevende. Med sin skjønnhet og fantastiske lukt kan den glede seg, fra juni til den første frosten. Det er bare en fordel med å dyrke belgfrukter – de er i stand til å berike landet med nitrogen. Generelt er dyrking av søte erter en enkel og ikke vanskelig oppgave..

Forbereder landingen. En slik plante tilhører ettårige, noe som betyr at den kan dyrkes både med frø og med ferdige frøplanter. Det er bedre å ikke så frø til frøplanter. Det er veldig langt, vanskelig og kjedelig. Unge planter viser seg å være veldig skjøre, og det er veldig vanskelig å plante dem nøyaktig..

Du trenger bare å så frø i bakken, det er alt. Å vokse på denne måten gjør det mulig å få frodige og sterke blomster. Men først må du forberede bønnene for planting i bakken. For å gjøre dette må de legges i bløt i varmt vann i 1,5 time, og deretter legges i en fuktig klut. Dette lar deg sjekke kvaliteten på frøene. De som klekkes er egnet for videre vekst, og resten må kastes, mest sannsynlig forverres de under lagring.

suge i varmt vann i 1,5 time og legg det deretter i en fuktig klut

Bare når du er i bløt, er det nødvendig å ta hensyn til et viktig punkt. Bare varianter som har brunbrun og gråbrun farge kan plasseres i varmt vann, og ertefrø i andre farger kan forverres av slik bløtlegging..

Lander i bakken. Når er den beste tiden å plante erter? Med tanke på det øyeblikket perioden fra såing til blomstringstid tar 2-3 måneder, bør frøene derfor sendes til bakken fra midten av våren (april-mai). Hvis det i løpet av denne perioden er en liten nedgang i temperaturen om natten, si -5 ° C, vil dette ikke skade blomsten på noen måte. En lignende test, tvert imot, vil dempe den og styrke.

Over tid tar en voksen plante form av en frodig busk, så når du planter, er det bedre å plassere frøene 20-30 cm fra hverandre. Unge søte erter spirer sammen og raskt. Med utseendet på 2-3 blader, må delen øverst klemmes av. Så planten, i vekstprosessen, får en frodig krone og vil glede seg over edel blomstring..

En ung plante har ennå ikke den styrken og motstanden, så først må den knyttes nøye til et gjerdetett eller annen støtte. Også for en stund vil det være nødvendig å rette erter, og så vil han kunne klamre seg til antennene sine selv og lage en hekk.

Hvordan plante riktig i bakken, vann og gjødsle

Sted og jord. En ert er bare egnet for et solfylt sted hvor det ikke er vind og trekk. Vinden bryter kanskje ikke denne skjøre og delikate planten, men den er i stand til å bøye seg. Et sted i skyggen vil ikke la planten åpne seg i all sin prakt, blomstringen vil falme og bli kortvarig. Søte erter har ingen spesielle klager på jorda. Lett, moderat fruktbar jord er ganske egnet.

Vanning og gjødsling. Som enhver blomstrende plante er erter gode for vanlig mineralgjødsling, organisk gjødsel krever en spesiell tilnærming. Mer presist kan fersk gjødsel brenne plantens rotsystem fullstendig. Søte erter elsker fuktig jord, så det er bedre å ikke la det tørke, ellers vil planten falle og kaste blomstrende knopper.

Det er på tide å blomstre. Dette er et fantastisk syn, som om møll i forskjellige farger er spredt rundt, så søte erter begynner å blomstre. Utseendet er vakkert både på blomsterbedet og på balkongen, i hengende vaser eller på fortauskanten. Et flott alternativ for å pynte gjerdet, mens du lager en lysegrønn skjerm. Planten blomstrer lenge og mister ikke attraktiviteten. Erter av sin egen type forblir i blomst lengst og beholder en delikat, behagelig aroma. Når den er kuttet, kan den også stå lenge..

Planten blomstrer lenge og mister ikke attraktiviteten.

Voksende funksjoner. For at blomstringstiden skal vare så lenge som mulig, må du forhindre at frøene modnes. Når blomstene tørker, må de kuttes forsiktig. Men for å få plantemateriale for fremtiden trenger du selvfølgelig frø. For disse formålene kan du legge igjen noen få busker og forberede dem for å samle frø. I dette tilfellet er det opptil 10 store knopper igjen på hele busken, andre fjernes. Så er det fra disse blomstene du trenger for å få frø. De har utmerket spiring – 8 år. Det er best å lagre frø i bunnen av kjøleskapet. Plassene for såing av erter må endres, du kan gå tilbake til den forrige først etter 4 år.

Det er interessant! Avlet søte erter av Henry Eckford, en skotsk oppdretter fra 1800 -tallet. Han tok en årlig som blomstrer vakkert og en slags duftende blomst, og så fikk han en plante som heter søt ert – vakker og velduftende. For sin oppdagelse ble Henry tildelt den høyeste kongelige prisen. Anlegget han opprettet, oppnådde da en enestående popularitet, som fremdeles er på sitt beste i dag. Det er opptil tre tusen varianter av en slik blomst i verden..

Med ankomsten av søte erter i hagen kommer det sikkert gode forandringer. Alt rundt vil blomstre og komme til liv, bli fylt med lyse farger og fantastiske aromaer.