Balsam fir Nana

Balsamgran Nana (nana). Beskrivelse, tips for planting og omsorg

Firens hjemland er Nord -Amerika, her finnes den i sumpene. Det har blitt dyrket som en dyrket plante siden 1850. Navnet på firen Abies – abh i oversettelse fra det indo -germanske språket betyr overflod. Grangrener er tett dekket med nåler og grener sterkt, dette er virkelig en overflod av velduftende grønne nåler.

Kjennetegn ved nana gran

  • Størrelse på et voksen tre: høyde opptil en meter i en alder av ti år, krondiameter opptil to meter.
  • Veksthastighet: vokser veldig sakte, akselerert vekst lettes av regelmessig befruktning, vanning og et solfylt sted for planting.
  • Behovet for vanning: elsker fuktighet, tåler ikke tørke, regelmessig vanning er nødvendig i fravær av regn. For å redusere fordampning av fuktighet blir jorda rundt treet mulket, drysset med sagflis.
  • Krav til jordens sammensetning: foretrekker sur eller nøytral leirjord, du kan bruke spesielle jordblandinger til bartrær.
  • Holdning til lys: skygge-tolerant, men vokser godt på solrike, åpne steder.
  • Frostbestandighet: tåler sterke frost godt. For å beskytte mot brudd på grener under snøvekten, er en spesiell ramme installert om vinteren.
  • Skadedyr: påvirket av gran-granhermer.
  • Planting: frøplanter plantes fra mars til november i en jord som er egnet for bartrær i sammensetning, og unngår sandholdig jord.
  • Pleie og beskyttelse: regelmessig vanning anbefales, forebyggende behandlinger mot hermes, mating om nødvendig for unge planter.
  • Bruk: brukes til å dekorere små hager, anleggstak, loggier, balkonger, alpine sklier. Tradisjonell dekorasjon til jul og nyttårsferie. etnisk vitenskap.

Verdifulle tips for planting og omsorg for gran

Dette lille treet, som ligner en busk, tiltrekker seg en fantastisk aroma av nåler, en uvanlig farge og en pen tett krone. Kronens form er rund eller konisk. Mørkegrønne nåler har to blåhvite striper på undersiden, midten og kanten av nålene er lysere-gulgrønne. Høyden på treet er fra femti centimeter til en meter, det vokser veldig sakte. Den når sin maksimale størrelse på førti år. Forventet levetid er tre hundre år. Dyrket av amatører i det åpne feltet, i containere, i vinterhager og på takene på bygninger.

Granfrukter er rødgule kjegler, fem til ti centimeter lange.

Omsorgsfunksjoner

Temperatur, belysning, jord. Treet er upretensiøst. Skygge-tolerant, frostbestandig, sterk vindbestandig. Elsker kjølige og fuktige steder. Jorden foretrekker løs, fruktbar med et surt eller nøytralt miljø. Misliker sandjord og høye lufttemperaturer og tørke.

Vanning. I fravær av regn krever det ekstra rikelig vanning. Du må vanne granen med fast vann to ganger i uken. Siden dverggranen ikke liker komprimert jord, blir jorden rundt treet jevnlig gravd ned på gulvet med en spadebajonett; for ytterligere fuktbevarelse blir den mulket med sagflis eller torv. Det er ikke nødvendig å grave i nærheten av stammen for ikke å skade rotsystemet.

Hvordan vokse og ta vare på nana gran

Granformasjon. Grenene på treet er ganske sterke, men med mye snø om vinteren kan de bryte. For å forhindre at dette skjer, er rekvisitter installert. Gran er veldig følsom for sterkt forurenset byluft, så det er bedre å ikke plante den i et industriområde. Granbeskjæring for krondannelse utføres ikke, siden dette ikke fører til forgrening. Treet dannes ved å fjerne de sentrale knoppene til sideskuddene om høsten. Om vinteren ligger unge planter i ly av sterk frost.

Skadedyr og sykdommer. Gran er resistent mot sykdom. Når planten er svekket på grunn av ugunstige værforhold eller sjelden vanning, kan den påvirkes av grangranhermer. Dette gjenspeiles i nålens gulning. På nålene til en syk plante kan du se små svarte insekter og hvite klumper, lik bomullsull. Sykdommen begynner oftest på våren. Hvis tegnene blir funnet, bør gran sprayes med systemiske insektmidler..

Å plante balsamgran

Granplanter, dyrket uavhengig av frø eller kjøpt fra barnehage, plantes i åpen mark fra tidlig vår til sen høst. Den beste jordblandingen for planting vil være en kombinasjon av tre deler leire, tre deler humus, en del torv og en del sand. Hvis landet der granen er plantet ikke er løst nok, plasseres drenering fra steinsprut på bunnen av plantegropen og sagflis tilsettes.

Å plante balsamgran

Du må gjødsle det plantede treet ikke tidligere enn to år senere med mineralgjødsel for bartrær, slik at det vokser bedre. Når du planter, kan du også legge til litt mineralgjødsel. Gran plantet i en beholder transplanteres i en stor beholder etter hvert som rotsystemet vokser. Selv om planten er skygge-tolerant, elsker den sollys og vokser godt på et åpent, opplyst sted..