Å dyrke grønne løk i vann: enkle regler

Å dyrke grønne løk i vann. Hvordan dyrke løk på vinduskarmen

Så hyggelig å se grønne løk på middagsbordet om vinteren. Mange husker fra barndommen at det var små glassflasker med vann på vinduskarmen, der pæren slo rot og ble presentert med grønne fjær. Det viser seg at det ikke er nødvendig å ordne en hage på kjøkkenet ditt fra bokser med jord. Alle kan dyrke grønne løk på en mer praktisk måte – i vann. For å gjøre dette må du følge veldig enkle regler..

Forbereder løk for å tvinge i vann

Pærer for å tvinge fjær må velges uten skader og av omtrent samme størrelse. Det er mer praktisk å bruke små pærer, omtrent fem centimeter i diameter. Hver løk må kuttes av toppen og deretter legges i vann oppvarmet til femti grader (eller en løsning av kaliumpermanganat) i omtrent tjue minutter.

Etter å ha opprettholdt den tildelte tiden i væsken, senkes pærene i kjølt vann og frigjøres deretter fra skallet. Pærene tilberedt på denne måten kan plantes i alle små beholdere med vann for spiring av fjær.

Tilbehør for å tvinge grønne løk i vann

Nesten enhver rett som er tilgjengelig, er egnet for dyrking av grønne løk. Dette er en rekke krukker, glass, kopper, kuttede plastflasker og plastbeholdere. Alt du trenger å gjøre er å helle vann i en bolle og senke løken der. Det er sant at ikke hver klargjort beholder vil være praktisk. De fleste av dem fungerer ofte som et sted for pærerot..

Tilbehør for å tvinge grønne løk i vann

For å unngå dannelse av råte, kan du bruke materialer for hånden. Du må ta et rent stykke tøy (eller en ren, men ikke bærbar sokk), legg den midt på løken. Senk den deretter ned sammen med kluten i en beholder omtrent en tredjedel full av vann. Vannet vil bli absorbert i stoffet og stige opp til selve pæren. Grønnsaken er konstant i et fuktig miljø og vil snart slå rot og fjær.

For dyrking av løk kan du bruke forskjellige større plastbeholdere, som kan holde omtrent et dusin pærer samtidig. Du kan bruke tykt papp som omslag. Det er tatt for å passe rundt omkretsen av esken eller beholderen. For hver løk, kutt et rundt hull på papparket. Vann må helles i en slik mengde at pærene som er satt inn i hullene, bare kommer i kontakt med væsken litt..

Hvis det ikke er et redskap i huset som kan brukes til å dyrke løk, kan du klare deg med en vanlig middagsfat. Pærene på den skal stå, tett presset mot hverandre, og være i en minimumsmengde vann..

Det er også mer moderne metoder og enheter for spiring av løk. Slike enheter fungerer på grunnlag av prinsippet om hydroponikk, det vil si å dyrke planter uten jord. Grunnprinsippet er det samme – en beholder med vann og en bue satt inn i spesielle hull. Bare i denne enheten er en kompressor tilkoblet, som danner en vannsuspensjon. Under slike forhold vokser røttene og fjærene mye raskere, og det er ingen fare for forfall..

Den første høsten av grønne løk kan smakes i ti til femten dager. For å fremskynde prosessen med plantevekst litt mer, prøv å bruke mineralforband..

Topp dressing alternativer for å tvinge grønne løk i vann

Så snart små røtter har dukket opp og de første løkfjærene har skåret gjennom, kan du bruke toppdressing, som tilsettes direkte i vannet. Tidligere, i en separat beholder, må du forberede en løsning som vil fungere som gjødsel. En liter avgjort vann ved romtemperatur er lagt til grunn, som du kan legge til to teskjeer av en hvilken som helst mineral dressing (eller fem gram treaske).

Å dyrke grønne løk i vann: regler, tips og triks

Husk de grunnleggende reglene for dyrking av løk i vann:

  • Beholderen som er valgt for å plante løk, må forhåndsbehandles med en desinfeksjonsløsning (for eksempel kaliumpermanganat)
  • I spiringsperioden av rotsystemet er det bedre å sette beholderen med løk på et kjølig sted.
  • Husk å bytte vann to ganger om dagen før røttene dukker opp.
  • Bare den nedre delen av baugen skal være i kontakt med vann.
  • Noen ganger er det nyttig å skylle løkrøttene og beholderen under rennende vann.

Etter disse enkle anbefalingene kan du enkelt dyrke løk i vann..