Hvordan dyrke agurker uten kjemikalier

Hvordan dyrke agurker uten kjemikalier

Voksende agurker i landet, mange mennesker ønsker ikke å bruke kjemi. Saken er at disse grønnsakene, mettet med forskjellige plantevernmidler og andre kjemikalier, alltid kan kjøpes i butikken..

Men er det mulig å dyrke agurker uten å bruke kjemi? Hvordan gjøre det riktig?

Økologiske bønder hevder at agurker dyrket med organisk gjødsel nesten alltid gir gode utbytter. Det er ganske enkelt å dyrke dem uten kjemi, du trenger bare å følge noen få enkle regler..

Forbereder frø for planting av frøplanter

Frø bør varmes opp 4 uker før de plantes. Dermed vil du bidra til en økning i antall hunnblomster og dermed eggstokkene. Alt du trenger å gjøre er å putte det nødvendige frøet i en liten tøypose og deretter plassere det på radiatoren i 2 eller 3 dager..

Forbereder frø for planting av frøplanter

Når det er omtrent 24 timer igjen før planting, må frøene dynkes. Men for dette bør du ikke bruke vann, men ferskpresset potetsaft. Det er veldig enkelt å gjøre det. For å gjøre dette må du først sette knollen i fryseren, og etter at den har fryst, må du male den på et rivejern og skille saften. Frøene skal oppbevares i den i omtrent 1 dag, og deretter må de tørkes..

Forbereder en agurkplaster

Hvis det er mulig, velg stedet der løk, kål, greener, nattskjerm, belgfrukter eller rotvekster ble plassert det siste året for å plante agurker. En slik plante vokser bare fantastisk i varme senger, og du bør ikke bli opprørt hvis du ikke forberedte dem om høsten..

20 dager før du planter frøplanter, må du forberede en seng. For å gjøre dette dryppes en grøft, hvis dybde skal være minst 70 cm. Deretter fylles den med friskt gress, som skal blandes med kraftpapir, sagflis, organisk avfall og aviser. Alt skal tråkkes godt ned, slik at det er omtrent 15 centimeter igjen til bakkenivå. Hell deretter kokende vann over innholdet i grøften og dryss et lag med fruktbar jord på toppen..

Forbereder en agurkplaster

Lag deretter hull, ikke glem sidene (nødvendig for å beholde fuktigheten). Dekk med folie.

Agurker plantes best på et permanent sted, siden de ikke tåler transplantasjon veldig godt. Imidlertid er det mulig å plante denne grønnsaken med frøplanter. I dette tilfellet vil de første fruktene vises mye tidligere, og plantingen trenger ikke å tynnes ut. For frøplanter bør hvert frø plantes i et eget glass, og dermed kan du unngå skader på røttene under transplantasjon..

I tilfelle det er bjørn eller føflekker på stedet, skal agurker plantes i to-liters plastflasker. For å gjøre dette, fjern nakken og lag mange små hull i bunnen. I dette tilfellet, når du planter frøplanter, bør det ikke fjernes fra beholderen..

Før du planter agurker, må du helle et glass treaske og en bøtte med gjødsel i hullet, som må råtne. 2 ti-dagers planter plantes i hullet.

Når du planter agurker i flasker, må de begraves slik at bare en fem centimeter kant titter ut av bakken.

Vanning, fôring og behandling av agurker uten kjemikalier

Etter at plantene er plantet, bør de sprayes med en løsning laget av sur melk eller kaliumpermanganat (0,3 gram tas for 10 liter vann).

Vanning, fôring og behandling av agurker uten kjemikalier

Hver 15. dag skal agurkene mates og behandles mot skadedyr for å forhindre:

  1. Fôring med en infusjon laget av 5 deler vann og 1 – friskt gress. For å behandle bladene trenger du en løsning av løkskaller, det er ganske enkelt. Et halvt kilo skall blandes med vann og får stå i 24 timer. Etter det må væsken kokes og avkjøles. Deretter tilsettes vann til løsningen 1:10.
  2. Lag en infusjon av celandine og behandle planten med den ved hjelp av en sprayflaske. For infusjon trenger du et halvt kilo greener av denne urten. Den helles med vann og oppbevares i 3 dager. Deretter filtreres og fortynnes med rent vann i et forhold på 1:15.
  3. Behandling med en løsning av sur melk eller askorbinsyre (en tablett bør oppløses i fem liter vann).
  4. Sur melkebehandling (siste).

Vanning og behandling bør gjøres på kvelden og best av alt etter solnedgang..

På grunn av det faktum at den sterkeste jordkomprimeringen oppstår på grunn av hyppig vanning, er det nødvendig å regelmessig helle et lite tykt lag med løse materialer i hullene som: torv, gress, humus eller sagflis. Dette bør gjøres flere ganger i løpet av sesongen..

Denne prosedyren har en positiv effekt på utviklingen av rotsystemet, og på grunn av dette øker antall frukter..

Hvis du merker mugg på bladene, må du behandle løvet med “Immunocytophyte” ved å oppløse 1 tablett i 10 liter vann. Du kan også bruke en infusjon av råttent høy, som ikke bare forbedrer agurkers beskyttende funksjoner betydelig, men også hjelper dem å vokse og bære frukt i svært lang tid, eller rettere sagt, frem til september.