Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvis du har en personlig tomt, vil du sannsynligvis utstyre den vakkert og på en original måte. Likevel er de fleste dekorative elementer i hagen dyre. Dessuten kan de ikke kalles holdbare. De menneskene som har en godt utviklet indre fantasi, kan godt lage interessant håndverk for hagen sin fra vanlig sement. Dette materialet skiller seg fra andre i sin store motstand mot forskjellige typer naturlige påvirkninger (hagl, frost, lys sol, vann), men også i tilgjengeligheten..

Nyansene ved å jobbe med sementmørtel

Etter å ha lest denne publikasjonen, lærer du hvordan du lager DIY sementhåndverk for hagen. Nedenfor vil vi tilby deg bare de beste ideene. For å kunne dekorere bakgården din på en original måte, kan du bruke potter, blomsterpotter, alle slags figurer av eventyrfigurer, og du kan også lage forskjellige gjenstander fra planteverdenen av sement med egne hender. Dette materialet tilhører ikke kategorien lunefullt, men mange mennesker har enten litt eller mye erfaring med det. Til tross for denne omstendigheten er det en rekke hovedregler som bør overholdes når du arbeider med sement, for at håndverket skal være holdbart og av høy kvalitet..

Når det gjelder produksjonsteknologien i seg selv, er den som følger:

Først må du forberede hovedelementene for arbeidet: byggesand, sement, flislim og vann (for best plastisitet og minst risiko for mikrosprekk). For en del av sementen må du ta to deler sand og en del lim. Sist, men ikke minst, er det nødvendig å tilsette to hundre oppløsninger til vannet i små porsjoner til konsistensen av tykk rømme. Det vil være mye mer praktisk å jobbe med denne blandingen: den tømmes ikke, men den forblir veldig plastisk.

Alle produkter laget av sement vil kreve lang tørketid. Denne prosessen kan ta omtrent syv dager. For å forhindre at overflaten sprer seg, må det ferdige produktet dekkes med PVC -film. Og for å gi produktet en korrekt og vakker form, må du plassere basen på et lite sandstråle, eller dype den litt inn i den. Etter at produktet er helt herdet, skal overflaten belegges med en primer. Og først etter slutten av denne prosedyren kan du begynne å påføre maling og lakk..

Hvis håndverket ditt har uregelmessigheter og grovhet, bør du ferdigstille produktet med en fil og sandpapir før du grunning det.

I tillegg til sementmørtel brukes betong. Dette materialet kjennetegnes ved tilstedeværelsen av store fraksjoner (pukk eller småstein), og også med høy styrke. Håndverk laget av betong til en hagetomt kan være i form av store monolitiske steinblokker. I tillegg er betong veldig praktisk å bruke for å lage en base for alle slags komposisjoner (en sokkel for en skulptur eller en plattform for en fontene).

Det er et annet materiale som er veldig likt i bruken. Dette er gips. Ja, det er verdt å merke seg at den ikke har samme styrke som sement, men den er dekorativ og mer plast. Med den kan du lage hule former. For hagearbeid brukes former, arkitektoniske og akryltyper. Når du arbeider med gips, må du ta hensyn til den meget raske størkningen. Ofte anbefales dette materialet å tilsettes i sementmørtelen for fremstilling av skulpturer..

Interessante ideer for nybegynnere

De mest interessante sementhåndverkene vil bli presentert på bildet. Og du vil virkelig bli overbevist om dette. Hvis du ikke har riktig erfaring med dekorativ sement, kan du begynne å lage noe enkelt. De aller første produktene i hagen din kan være fargerike kuler, interessante blomsterpotter eller søte sopp..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

For å lage en sopp må du finne en gammel gummikule. Det er fra dens diameter størrelsen på den fremtidige sopphetten vil avhenge. I tillegg til ballen trenger du også en plastflaske. Den vil fungere som grunnlag for soppstammen. Størrelsen må nødvendigvis være proporsjonal med størrelsen på hetten. I tillegg til flasken og ballen trenger du også en metallstang for å feste hetten til soppstammen. Ballen må kuttes i to halvdeler. En av dem må installeres på en bøtte med sand og presses jevnt. Deretter er det nødvendig å helle sementmørtel i den resulterende formen og jevne den. I en plastflaske må du kutte av nakken og bunnen og sette den inn i den utfylte formen i midten, senke den grovt ned med en, to cm. Videre må du koble hetten på lokket ved å bruke en lang metallstang fremtidig sopp til stammen og fyll hulrommet inne i flasken med en løsning. I to eller tre dager må det ferdige produktet fryse. Deretter må du fjerne et stykke av ballen og en plastsylinder.

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Sopp av forskjellige størrelser i form av en liten lysning vil se veldig vakker ut på hagetomten. I tillegg bør det bemerkes at din egen fantasi kan be deg om å bruke andre beholdere (krukker, boller). Du trenger bare å lage en åpent ball som vil virke luftig og lett. Du kan bruke en ballong som base. Alle størrelser på dine fremtidige tall vil avhenge av hvor mye du blåser opp ballongen. Deretter må du sette et tau i den ferdige løsningen og pakke ballen. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å vikle basen veldig tett. Det er nødvendig å forlate små hull for påfølgende fjerning av brikkene i den sprengende ballen. Etter at produktet er helt tørt, kan du begynne å dekorere. Hvis du dekker ballongene med en liten mengde sement med tilsetning av gips, kan du få veldig interessante og originale hagelanter eller blomsterpotter..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Ved å bruke denne teknologien kan du også lage vakre vaser for tørre blomster. I dette tilfellet vil ikke bare den ytre, men også den indre siden bli dekorert. Hvis du heller løsningen i det lille hullet med gummikuler, kan du ende opp med monolitiske kuler i forskjellige størrelser. Spredt på en kaotisk måte og malt i en rekke farger, vil de se stilige og konsise ut. Hvis du bruker plastbeholdere til produksjon av produkter, kan du få potter til en feit kvinne, kaktus eller Crassula Ovat som et resultat..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Beholderen skal pakkes inn i PVC -folie, og en pose fylt med sand eller leire skal plasseres inne slik at beholderen kan holde formen. Deretter må den dekkes med sementmørtel. Etter at det er helt tørt, må alle hjelpematerialene fjernes. Og i bunnen, ved hjelp av en drill, må du lage spesielle dreneringshull. Deretter skal produktet belegges med en grunning og maling. Det er ganske enkelt å lage en blomsterpotte ved hjelp av en vase eller bøtte. En beholder skal settes inn i en annen, og løsningen må helles i mellomrommet mellom dem. Som et resultat vil du ha et vakkert produkt som du kan dekorere når du kommer inn. Du trenger bare å vise litt fantasi.

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

De sementhåndverkene som er i denne artikkelen er malt trinnvis. Instruksjonene våre hjelper deg med å lage vakre produkter for å dekorere sommerhuset. Blomster som er plantet i potter, i form av kryssede håndflater, vil se veldig originale ut.

For å lage dette mesterverket trenger du gummihansker. De skal fylles jevnt med mørtel. Og for stivhet må en metallstang settes inn i hver finger. For at produktet skal komme ut av høy kvalitet, må du prøve å forhindre dannelse av luftbobler. Etter at hanskene er helt fylt med løsningen, må de formes og festes. Etter et par dager skal gummien kuttes og fjernes. Hvis du trenger å sette to håndflater sammen, bruker du samme løsning for dette. Vel, til slutt må overflaten poleres med sandpapir, grunnes og males..

Komplekse former med ledningsramme

Våre sementhagehåndverk er i stand til å fange alles oppmerksomhet. Hvis du gjør alt riktig, vil hagen din bli fylt med nye farger. Det er mer interessant å dekorere sommerhuset med skulpturer fra mytiske karakterer og dyr. Disse mesterverkene vil innebære den foreløpige konstruksjonen av en veldig sterk ramme og påføring av sement i lag.

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Svært originale blomsterpotter kan lages ved hjelp av byggemiksbøtter. I begynnelsen bør beholderen av ønsket størrelse pakkes inn med gipsnett og dekkes med et tykt lag med sementmørtel. På den andre fasen av disse arbeidene, til løsningen er fullstendig størknet, er det nødvendig å utføre en dekorativ justering, og dermed etterligne en gammel stubbe med naturlige rynker på barken..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Det vil være ganske passende å plassere en monolitisk figur av en flodhest nær kunstige reservoarer. Men når det gjelder stedet for skulpturens plassering, må den bestemmes umiddelbart og godt justeres, siden figuren i fremtiden vil være stasjonær. Som ramme kan 2 langstrakte bokser være passende, som skal festes sammen med en ledning. Du kan tenke deg et annet alternativ: En veldig tykk sementmørtel må dekkes på toppen av en stor haug med ødelagt murstein eller knust stein. Når det gjelder selve formen, vil den ikke inneholde veldig komplekse elementer. Det er ganske enkelt å lage. Etter at sementen er helt herdet, må figuren behandles med en spesiell fikseringsimpregnering, eller med et tørt pigment for betong, forsiktig gni pulveret med en svamp.

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

De mest komplekse skulpturelle skulpturene er laget i flere stadier:

  1. Først må du lage en ramme av skum, wire eller beholdere.
  2. Deretter er arbeidsstykket dekket med et gipsnett.
  3. Deretter påføres blandingen i flere lag..
  4. Videre dannes små detaljer (klesfolder, ansiktstrekk, klar tekstur, etc.).
  5. På det siste trinnet blir det ferdige verket grunnet og malt..

Blomsterpotter i form av svaner vil være en veldig vakker og grasiøs dekorasjon av hagen din. Et gammelt plastbasseng vil tjene som rammen til den fremtidige svansens torso, og nakken vil være laget av sammenflettet tråd. Du må lage vingene, hodet og imitasjonen av fjærdrakt fra sementmørtel..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Kraftige monolitiske figurer vil være tunge. Av denne grunn er det en metode for å lage lette skulpturer i stor størrelse. Du kan også dekorere og revitalisere hagen din med steinblokker i forskjellige størrelser. For å lage dem må du ta en ledning og knytte den til en veldig tett klump av lett og unødvendig materiale (plastflasker, rester av polyuretanskum, polystyren). Basen hentet fra deg skal pakkes med gipsnett og dekkes med et tykt lag med sement. Jo flere fremspring og uregelmessigheter du får, jo mer naturlig og naturlig vil steinen se ut. Og du kan lage små hagefigurer av en blanding av sement med tilsetning av gips eller Portland -sement. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte produksjonsmetodene og også alle grunnlag: klesplagg, gamle unødvendige leker, husholdningsredskaper).

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Trinn-for-trinn produksjonsinstruksjoner: 3 workshops

Nedenfor vil vi presentere landstedet håndverk laget av sement, som du gjerne vil gjøre med egne hender. Bare forbered alt du trenger, og vær tålmodig. I dette tilfellet bør du lykkes. For å analysere alle eksisterende nyanser av denne kreativiteten mer detaljert, vil vi i denne delen prøve å vurdere den beste mesterklassen med en trinnvis forklaring på arbeidet som utføres..

Spektakulære blomsterpotter laget av stoff og sement.

For å lage blomsterpotter til hagen din av stoff og sement, kan du bruke enten Portland sement eller ren sementmørtel uten tilsetningsstoffer. I dette tilfellet bør blandingen med tilsetning av vann vise seg å være veldig flytende for deg. I tillegg trenger du en bøtte eller annen beholder for rammen, et stykke tøy og et stykke polyetylen..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Materialet må være veldig tett og absorbere væsker perfekt. I dette tilfellet er syntetikk rett og slett ikke egnet for disse verkene. Det er best å bruke bomull.

Først må du kutte et stykke stoffet du trenger. Hvis du trenger rette kanter, bør du runde dem..

Deretter må du fukte stoffet i sementmørtelen..

En PVC -film skal festes til den tilberedte beholderen..

Ovenfra er det nødvendig å legge ut og jevne ut saken gjennomvåt i sementmørtel.

Etter et par dager vil sementen helt stivne, og du kan fjerne skuffen uten problemer..

Det ferdige produktet må fuktes litt med vann og tørke helt i 5-6 dager.

Du kan til og med plante store planter i en ferdiglaget blomsterpotte..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Morsom katt til hagen.

Først må du forberede en ramme fra trelister og en kuttet plastflaske. Deretter vil vi koble dem sammen. Mørtelen skal være laget av sand og sement i forholdet 1 til 1. Du kan legge til gips under arbeidet. Ved å gradvis påføre mørtelen må du lage alle detaljene i skulpturen. Den ferdige figuren bør poleres med en fuktig hånd og la den tørke i 3-4 dager. Det siste er å male med vannbasert maling eller emalje.

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Stor bladdrikker for fugler og kjæledyr.

En veldig interessant og allsidig dekorasjon for innmarken din vil være et sementark. På en liten sandhaug må du legge en PVC -film, deretter et stort ark. (haugen vil hjelpe oss med å få en figur med en liten fordypning, men ikke flat). Hvis du finner små hull i arket, må de lukkes med små blader slik at sementløsningen ikke lekker. Deretter skal arket dekkes med et tykt lag med mørtel. Og sett inn et lite stykke plastrør i midten og fyll det deretter med sement. Dette vil tjene som et ben for bladet vårt. I 2-3 dager må arbeidsstykket dekkes med en film til det er helt tørt. Deretter må du fjerne arket, prime og male det ferdige produktet..

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Hvilke produkter kan lages av sement til en hagetomt

Oppsummering

Vi håper at nå vil du kunne lage vakre sementhåndverk for hagen. Dekorer loddene dine med noe vakkert og trekk oppmerksomhet til dem.