Ficuksen muodostuminen

Ficuksen muodostuminen - miten karsia oikein

Ficus on todellinen löytö kukkaviljelijöille, joilla on kehittynyt mielikuvitus. Tämä kukka on kuin muovailuvaha, josta voit muotoilla lähes minkä tahansa hahmon. Ficus -puun epätavallinen muoto lisää sävyä sisustukseen ja siitä tulee todellinen talon koriste. Mutta! Ainutlaatuisen kukan tekeminen tavallisesta ficuksesta ei ole niin helppoa kuin miltä se saattaa näyttää. Tätä varten sinulla on oltava luovaa lahjakkuutta, mielikuvitusta, tiettyjä tietoja ficuksen oikeasta viljelystä ja hoidosta sekä suurta kärsivällisyyttä..

Ficus -kruunun muodostuminen

Silmuista ilmestyy uusia ficus -versoja. Niiden toiminta jakautuu siten, että aktiivisemmin kasvavat silmut sijaitsevat kukan yläosassa ja edelleen laskevassa järjestyksessä. Tämä ominaisuus on otettava huomioon muodostettaessa tiettyä ficus -muotoa..

Jotta ficus -muodon muodostuminen onnistuisi, on tarpeen valita tottelevaisempi ilme. Esimerkiksi Benjaminin Ficus on paljon helpompi muodostaa kuin Rubbery Ficus. Ensimmäinen pensaat itsestään, ja toinen ulottuu ylös ja irtoaa alemmat lehdet

Paljon riippuu myös lehtien leikkaamisesta. Paras aika karsimiseen on kevät. Keväällä kukalla on tarpeeksi voimaa aloittaa aktiivinen, tasainen kasvu karsimisen jälkeen..

Nuorten kasvien runko on muodostettava, ne ovat joustavampia ja helpommin muotoiltavia. Versot on leikattava oikein. Paksuissa versoissa leikkauksen tulee olla vino. Ficusiin ilmestyy säännöllisesti ilmajuuria. Heitä on autettava ja ohjattava maaperään.

Ficus -muotojen lajikkeet

Ficus -muotojen lajikkeet

Oikein valittu ficus -lajike mahdollistaa siitä sellaisten muotojen muodostamisen kuin: pensas, kaari, bole, bonsai jne..

Kuinka tehdä ficus -pensas

Tällaisen ficus -muodon saamiseksi sinun on kiinnitettävä päävarret 15 senttimetriä. Tämän ansiosta loput versot alkavat aktiivisesti kehittyä ja sen seurauksena muodostuu pensas..

Kuinka tehdä ficus -varsi

Tällaisen muodon saamiseksi on otettava perustaksi nuori kasvi, johon on muodostunut vain keskimmäinen varsi. Leikkaa sitten sivuversoja varovasti, kunnes vain ficuksen yläosa on jäljellä. Sinun on jatkettava sivuleikkauksia, kunnes kukka kasvaa haluttuun korkeuteen, ja sinun on kiinnitettävä ficuksen yläosa. Myös varsi voidaan tehdä monimutkaisemmaksi – monitasoiseksi. Tätä varten sinun on jaettava Ficus useisiin osiin ja leikattava tarpeettomat versot niin, että saat vuorotellen lehtiä ja anna tilaa.

Kuinka punoa ficus

Voit punoa letin ficuksesta. Tätä varten nuoret versot on punottava vähitellen. Jotta Ficus ei hajoisi alkuvaiheessa, se on kiinnitettävä kierteillä, pehmeät villalangat sopivat tähän parhaiten. Voit punoa ficuksen runkoa, kunnes varsi on vielä pehmeä ja joustava. Kun Ficus kasvaa, tulee erittäin kaunis ja epätavallinen kukka..

Tärkeä! Vain saman korkeuden versoja voidaan punoa. Vahvien ja heikkojen yhdistelmä voi johtaa siihen, että pienet versot yksinkertaisesti kuolevat eivätkä salli kauniin punoksen muodostumista rungoista..

Punoksen lisäksi voit myös kääriä varret spiraaliin. Se näyttää yhtä vaikuttavalta. Kokeneemmille kukkakaupoille voit kokeilla monimutkaisempaa kudomista, esimerkiksi pensasaitojen kutomista, josta tulee todellinen taideteos..

Kuinka tehdä ficus bonsai

Kuinka tehdä ficus bonsai

Ficus bonsai on pieni kasvi pienessä astiassa. Tämän muodon saamiseksi on parasta valita kasveja, joilla on pienet lehdet. Ficus Benjamin, kultainen ficus, Natal ficus, pystysuora jne. Ovat sopivia. Riippuen siitä, minkä tyyppinen ficus valittiin muodostumiseen, kasvin lopullinen muoto riippuu. Hyvin epätavallisia ja alkuperäisiä muotoja saadaan paksuilla juurilla ja pienillä lehdillä, suurilla lehdillä ja pinnallisilla juurilla..

Hyödyllisiä vinkkejä

  • Kun karsit ficusta, älä missään tapauksessa jätä solmuja. Niiden kautta voi alkaa kehittyä sienitauteja, joista kasvin parantaminen ei ole niin helppoa..
  • Ennen kuin aloitat kasvien leikkaamisen, sinun on käsiteltävä työkalut alkoholiliuoksella tai kaliumpermanganaatilla.
  • Leikkauskohta on pyyhittävä kostealla liinalla, kunnes maito lakkaa erottumasta. Ripottele sitten haava aktiivihiilellä.
  • Ficuksen leikkaamisen jälkeen kaikki työkalut on pestävä perusteellisesti ja hierottava alkoholilla.
  • Jos on tarpeen nopeuttaa kukan kasvua, on olemassa erityisiä valmisteita, jotka nopeuttavat merkittävästi ficuksen kasvua.
  • Vältä ficus -mehun pääsyä iholle. Jos maito pääsee sisään, tämä alue on huuhdeltava perusteellisesti juoksevalla vedellä..

Jos valitset sopivan tyyppisen ficuksen ja noudatat kaikkia sen muodostamista koskevia sääntöjä, voit kasvattaa poikkeuksellisen kauniin kukan, jolla on ainutlaatuinen ja alkuperäinen muoto. Tällaisesta kukasta tulee varmasti houkutteleva osa mitä tahansa sisustusta..

Muodostuneet ficuksen kruunut. Leikkaaminen ja puristaminen (video)

Muotoillut kruunut Ficus Benjamin Kinki. Leikkaaminen ja puristaminen. Ficus benjamina perverssiMuotoillut kruunut Ficus Benjamin Kinki. Leikkaaminen ja puristaminen. Ficus benjamina perverssi