Kärsimyskukka

Passionflower kasvi

Passiflora -kasvi on Passionflower -perheen jäsen. Tähän sukuun kuuluu noin 500 eri lajia. Passionkukka -viiniköynnökset, jotka ovat yksinkertaisia, muodostavat epätavallisia eksoottisia kukkia, mikä houkuttelee monia kukkaviljelijöitä..

Passionfloweria esiintyy pääasiassa Amerikan tropiikissa, mutta joitakin lajeja löytyy muualta maailmasta. Aluksi eurooppalaiset kutsuivat 1500 -luvulla heille tuodun hämmästyttävän kukan “granadillaksi” tai “pieneksi granaattiomenaksi”. Kasvin moderni nimi ilmestyi noin puoli vuosisataa myöhemmin ja liittyi raamatullisiin perinteisiin. Kukan elementtejä pidettiin symbolisena nimityksenä Kristuksen kärsimyksestä, joten “passion kukka” voidaan kääntää “intohimon (kärsimyksen) kukkaksi”. Venäläinen versio laitoksen nimestä – intohimo kukka – on juuri käännös latinasta. Yhdessä tämän kanssa eräitä kukkia verrataan cavalier -tähtiin. Passionkukka tunnetaan myös kellokasvina monissa maissa..

Passionflower kuvaus

Passionflower -kuvaus

Passiflorat ovat ruohoja tai pensaita, joiden kiipeävät versot ovat jopa kymmeniä metrejä. Ne voivat olla sekä vuotuisia että monivuotisia. Lianoissa on puumaisia ​​versoja ja kirkkaan vihreitä lehtiä, kokonaisia ​​tai lohkoisia. Kotimaiset yksilöt saavuttavat pituuden noin 0,5-3 m. Kukinta-aikana suuria (halkaisijaltaan jopa 10 cm: n) kukkia ilmestyy lehtien akselien varret kirkkaanvärisen tähden muodossa. Niissä on 5 terälehteä ja 5 samankaltaista terälehteä. Heteiden ja perianthin välissä on riviä kirkkaita rihmaisia ​​muodostelmia – niitä kutsutaan kruunuiksi. Kukan keskellä on kolme stigmaa ja heteet, joissa on suuret porot..

Passionkukasta se ei toimi muodostaen tuttua pensasta tai käytä sitä ampelous -lajina. Mutta niiden versoja vihjeillä voidaan vahvistaa tuilla. Joitakin kasvilajeja pidetään koristeellisina lehtipuina. Joten kolmivärinen intohimo kukka, joka kukkii ei liian ylellisesti, aloitetaan upeiden lehtien vuoksi. Lisäksi tätä lajia pidetään toisin kuin useimmat muut, varjoa sietävämpänä..

Kuinka ystävystyä passionflower | Passionkukka kotona | KärsimyskukkaKuinka ystävystyä passionflower | Passionkukka kotona | Kärsimyskukka

Lyhyet säännöt passionflowerin kasvattamiseen

Taulukossa esitetään lyhyet säännöt passionflowerin hoidosta kotona..

Valaistuksen taso Passionflower vaatii kirkasta valaistusta, kasvi ei pelkää edes suoria (mutta ei liian paahtavia) säteitä.
Sisällön lämpötila Kesällä kasvi pidetään lämpimänä – noin 25 astetta. Talvella suositellaan viileitä olosuhteita – noin 15 astetta.
Kastelutila Trooppinen kukka suosii kosteaa maaperää, joten vettä tulisi olla runsaasti, jopa useita kertoja viikossa maaperän kuivumisen aikana..
Ilman kosteus Kasvi tarvitsee säännöllistä ruiskutusta.
Maaperä Kasvi ei ole liian vaativa maaperän koostumukselle ja kasvaa hyvin melkein missä tahansa kohtalaisen raskaassa ja hedelmällisessä maaperässä, joka reagoi lievästi happamasta lievästi emäksiseen.
Yläpukeutuminen Pukeutuminen tulee suorittaa koko kasvukauden ajan – maaliskuusta syyskuuhun.
Siirtää Kukka siirretään keväällä. Monivuotiset lajit tarvitsevat vuosittaisia ​​elinsiirtoja.
kukinta Kukinta kestää heinäkuusta syksyn puoliväliin..
Lepotila Talvella kasvi aloittaa lepotilan..
Jäljentäminen Siemenet, pistokkaat.
Tuholaiset Kirvoja, astehyönteisiä, hämähäkkipunkkeja.
Sairaudet Juurimätä, sienitaudit, rupi.

Passifloran hoito kotona

Passifloran hoito kotona

Kuten mikä tahansa sisäkukka, passionflower olettaa, että se noudattaa peruskasvuolosuhteita. Joten pensas voi kukkia ja kantaa hedelmää säännöllisesti. Luonnossa se kasvaa hyvin nopeasti, mutta ruukussa ollessaan kehitysvauhti hidastuu. Passionkukan asianmukainen hoito kotona auttaa korjaamaan kukkien kasvun hidastumista..

Valaistus

Passionflower vaatii kirkasta valaistusta, kasvi ei pelkää edes suoria (mutta ei liian paahtavia) säteitä. On suositeltavaa pitää se kaikissa ikkunoissa paitsi pohjoisia. Eteläpuolella liana on vain hieman varjostettu kesällä. Passionkukka ei voi kasvaa varjossa, ja jopa osittainen varjo voi vaikuttaa sen kukinnan runsauteen. Mutta talven aikana pensas tottuu vähitellen vähenevään päivänvaloon, joten keväällä sen lehdet on suojattava kirkkaalta auringolta, kunnes kasvi sopeutuu siihen uudelleen. Valon puute talvella voidaan korvata lampuilla, mutta luonnonvalo on parempi kasveille..

Kukkaruukulle valitaan paikka, joka on kätevä tuulettaa – passionflower suosii raitista ilmaa, mutta ei pidä kylmistä vedoista. Kesällä kasvi voidaan siirtää kadulle tai parvekkeelle. Siellä he valitsevat kukalle aurinkoisen ja lämpimän nurkan..

Lämpötila

Kasvava intohimo kukka

Kesällä passionflower pidetään lämpimänä – noin 25 astetta. Talvella suositellaan viileitä olosuhteita – noin 15 astetta. Teräviä muutoksia tulee välttää, muuten lehdet alkavat muuttua keltaisiksi ja kuiviksi ja silmujen määrä vähenee jyrkästi. Kylmäkestäviä lajeja voidaan kasvattaa ulkona 3 vuoden iästä alkaen. Ennen sitä ne siirretään puutarhaan säiliöissä ja viedään ne taloon kylmän sään saapuessa..

Kastelu

Trooppinen intohimo kukka suosii kosteaa maaperää, joten vettä tulisi olla runsaasti, jopa useita kertoja viikossa maaperän kuivumisen aikana. Talvella, jos kukka on viileä, kastelujen määrä vähenee vähitellen 7-10 päivän välein. Kasteleminen voi johtaa sairauksien kehittymiseen, joten kasteluohjelmaa on noudatettava ja kasteltava kasvi aina maltillisesti, mutta maaperän ei saa kuivua kokonaan. Ylimääräinen vesi kaadetaan pannulta.

Kosteustaso

Kärsimyskukka

Passionflower tarvitsee säännöllistä ruiskutusta. Se suoritetaan erityisen voimakkaan kuumuuden ja kuivan ilman aikana, sekä talvella, jos holkki sijaitsee akkujen lähellä. Käytä tätä varten pehmeää, huoneenlämpöistä vettä. Kosteuden lisäämiseksi voit harjoitella myös muita menetelmiä: esimerkiksi aseta kattila kostealle kiville tarkoitetulle astialle, jotta astian pohja ei joudu kosketuksiin veden kanssa. Alhainen kosteus voi johtaa sairauksien kehittymiseen ja silmujen pudottamiseen. Mutta veden ei pitäisi pudota kukkien päälle.

Ruiskutus suoritetaan illalla, jotta auringon säteet eivät putoa lehtiin. Ajoittain voit järjestää passionflower -suihkun, mutta tämä on tehtävä varoen, jotta versot eivät rikkoutuisi.

Potin valinta

Ruukut istutuskukan istuttamiseksi valitaan pensaan koon perusteella. Uusi säiliö voi olla 3-5 cm suurempi kuin vanha. Pensaat kukkivat runsaimmin suurissa ja korkeissa ruukuissa, joiden halkaisija on vähintään 20 cm, mutta älä valitse heille liian tilavaa astiaa. Aikuisten intohimokukkia ei voi häiritä ja korvata vain 5 cm: n maaperä astiassaan.

Maaperä

Passionkukan istutus

Passionkukka ei ole liian vaativa maaperän koostumukselle ja kasvaa hyvin melkein missä tahansa kohtalaisen raskaassa ja hedelmällisessä maaperässä, joka reagoi lievästi happamasta lievästi emäksiseen. Esimerkiksi turpeen ja hiekan, turpeen ja lehtimaan seos toimii hyvin. Voit myös käyttää valmiita substraatteja – passionfloweria voidaan kasvattaa maahan begonioita tai sitrushedelmiä varten. Luonnossa passiflora elää melko huonolla maaperällä, joten liian ravitseva maaperä voi johtaa versojen kasvuun kukinnan vahingoksi. Säiliön pohjalle asetetaan tyhjennyskerros ja alustaan ​​lisätään hiiltä. Lisäksi pensaat tarvitsevat tukea: kiipeilyvarren on tartuttava johonkin.

Yläpukeutuminen

Passionkukka on lannoitettava koko kasvukauden ajan – maaliskuusta syyskuuhun. Pintakäsittely suoritetaan 10-15 päivän välein käyttäen orgaanisia tai mineraaliyhdisteitä. Voit levittää pienennetyn mineraalilisäannoksen kerran viikossa. Jotta juuret eivät palaisi, lannoitus suoritetaan kastelun jälkeen. Talvella ruokintaa ei suoriteta. Poikkeus tehdään myös kasveille, jotka on äskettäin siirretty uuteen paikkaan, ja yksilöille, jotka eivät ole vielä toipuneet taudista..

Siirtää

Passifloran elinsiirto

Passionkukka istutetaan tai siirretään keväällä. Istutettaessa pensas ei saa olla liian syvä – tällä on huono vaikutus kukkien kehitykseen. He yrittävät olla tuhoamatta maaperän kokkareita. Istutetut kasvit sijoitetaan kasvihuoneolosuhteisiin, peitetty pussilla tai purkilla. Tällainen suoja on poistettava vain 2 viikkoa poistumisen jälkeen, mutta se nostetaan säännöllisesti ilmanvaihtoa varten.

Monivuotinen intohimo kukka tarvitsee vuosittaisia ​​elinsiirtoja. Ennen sitä karsiminen suoritetaan – kaikki pensaan versot lyhenevät noin kolmanneksella.

Leikkaaminen

Passionhedelmä, passion kukka potissa. Leikkaus, siirto | Osa 3 | Maaliskuuta 2020Passionhedelmä, passion kukka potissa. Leikkaus, siirto | Osa 3 | Maaliskuuta 2020

Passionkukkien pensaat, jotka ovat jo vuoden ikäisiä, leikataan – kukat kehittyvät vain tuoreille versoille, joten tämä auttaa stimuloimaan kukintaa. Tulevaisuudessa tämä menettely suoritetaan enintään kerran vuodessa. Paras aika hänelle on kevät, jolloin kasvi jatkaa kasvuaan talviloman jälkeen..

Vahvia ja tukevia luurankoja ei saa poistaa. Kuivat tai sairaat oksat, haalistuneet varret (niitä lyhennetään kolmanneksella) sekä versot, jotka sakeuttavat pensaan, poistetaan. Purista nuoria versoja. Kaikki oksien osat leikkauksen jälkeen on kauteroitava kaliumpermanganaattiliuoksella. Leikkaamisen jälkeen pensaan tulisi viettää pari viikkoa osittain varjossa..

Kukintaa varten passionkukan versot on suunnattava ylöspäin, joten ne on kiinnitetty luotettaviin tukiin ja sidottu kevyesti pehmeillä köysillä vetämättä varret.

kukinta

Passiflora kukkii

Passionkukkien kukat ovat usein erittäin tuoksuvia, mutta ne eivät pysy kasvissa pitkään – noin päivän. Kasvin kauneuden tarjoaa niiden määrä. Jotkut lajit kukkivat yöllä, toiset kukkivat aamulla ja avautuvat yhteen suunnilleen samaan aikaan. Pilvisenä päivänä kukat voivat joskus jäädä kiinni. Kukinta kestää heinäkuusta syksyn puoliväliin. Sen jälkeen jotkut lajit kantavat syötäviä makeita ja hapan hedelmiä – passionhedelmiä. Toisin kuin monet eksoottiset kasvit, useimmat passionflower -lajit kykenevät tuottamaan hedelmää onnistuneesti jopa kotona, vaikka joskus tarvitaan useita kopioita tällaisista kasveista..

Passionkukan kasvatusmenetelmät

Voit levittää passionfloweria sen pistokkailla tai siemenillä..

Pistokkaat

Passion kukka pistokkaat

Keväällä, kun passiokukka muodostaa tuoreita versoja, karsimisesta jääneet versot voidaan käyttää pistokkaiksi. Tätä varten käytetään haarojen osia, joissa on 3 sisäpistettä. Alempi leikkaus tehdään astuen munuaisista 5 cm taaksepäin. Viemäröinti on asennettava pohjaan.

Varsi istutetaan esivalmistettuun reikään. Se tehdään lyijykynällä tai tikulla lävistämällä maa aina viemäriin asti. Taimet haudataan niin, että lehdet alkavat suunnilleen maanpinnasta. Istutettu kasvi kastellaan ja peitetään pussilla tai kalvolla. Kerran päivässä suoja poistetaan muutaman minuutin ajan, jolloin kukka saa ilmaan. Noin 20 asteen lämpötilassa ja korkeassa maaperän kosteudessa juurien tulisi muodostua 3-4 viikon kuluessa. Sen jälkeen pensas vieroitetaan vähitellen turvakodista. Kun nuori kasvi on vielä paremmin juurtunut ja vahvempi, se siirretään pysyvään ruukkuun. Ensimmäisenä talvena tällaiset intohimokukat eivät jätä lepoon, joten ne voidaan pitää lämpiminä..

Voit myös juurruttaa pistokkaat veteen. Leikkaus upotetaan lasilliseen vettä, johon on lisätty aktiivihiiltä, ​​ja pidetään siinä, kunnes juuret muodostuvat, ja istutetaan sitten sopivaan maahan. Mutta tässä tapauksessa juuret muodostavat noin pari kuukautta..

Kasvava siemenistä

Passionkukan kasvattaminen siemenistä

Passionkukan siemenet tulee kylvää maaliskuussa. Vaikka voit kerätä siemeniä omista kasveistasi, käytetään usein ostettuja kasveja – joskus ne eroavat suuresta itämisprosentista. Itämisprosessi on riittävän pitkä eikä takaa tulosta. Jopa tuoreiden siementen itävyys on alhainen – noin 30%, kun taas viime vuoden siemenissä se vähenee noin 3 kertaa. Ennen kylvämistä siemenkuori on murtettava itävyyden edistämiseksi. Voit hieroa niitä hieman hiekkapaperilla. Liotus auttaa valitsemaan elinkelpoisimmat siemenet. Siemenet upotetaan lämpimään veteen noin 2 päiväksi. Se voidaan korvata maidolla tai sitrusmehulla. Syntyneet siemenet eivät itä, ja loput voidaan istuttaa. Joskus käsittelyyn käytetään vetyperoksidia: siemenet upotetaan siihen muutaman minuutin ajan, pidetään tislatussa vedessä noin päivän ajan. Tämä toimenpide auttaa sekä siemenkuoren rikkoutumisessa että desinfioinnissa. Toinen tapa on laittaa siemenet purkkiin, jossa on heikko peroksidiliuos (50 tippaa 0,1 litraa vettä kohti) ja pitää niitä siellä noin viikon ajan..

Passionkukka siemenistä. Passionkukansiementen itäminenPassionkukka siemenistä. Passionkukansiementen itäminen

Taimia varten käytetään turpeen ja puutarhan maaperän seosta. Siemenet asetetaan alustalle ilman ripotusta, mutta puristamalla niitä hieman maahan, ja sitten kastellaan. Kylvön jälkeen säiliö peitetään kalvolla ja asetetaan hajavaloon noin 22-24 asteen lämpötilassa. Korkea kosteus on itämisen tärkein edellytys. Versojen ilmaantumisen jälkeen suoja poistetaan. Ensimmäisten oikeiden lehtien muodostumisen myötä intohimokukat sukeltavat omiin ruukkuihinsa tuoreella maaperällä. Mutta itämisprosessi voi kestää useita kuukausia..

Taudit ja tuholaiset

Passionflowerin sairaudet ja tuholaiset

Passionkukan kosteutta rakastava luonne johtaa usein ei-toivottuihin ylivuotoihin. Jos maaperällä ei ole aikaa kuivua kastelujen välillä, kasvin juuret voivat alkaa mädäntyä. Toinen mahdollinen vesipitoisuuden vaara on sienitautien kehittyminen. Tässä tapauksessa passiokukan lehdille ilmestyy täpliä ja pensas kuihtuu. Tällainen kasvi on käsiteltävä fungisidillä ja sen kastelu on säädettävä. Jos passionkukan juuri tai varsi on jo alkanut mädäntyä, voit pelastaa kasvin juurtumalla terveisiin pistokkaisiin..

Joitakin tartuntatauteja (rupi, juurimätä) pidetään parantumattomina. Vaurioituneet pensaat on tuhottava taudin leviämisen estämiseksi muihin kasveihin..

Pensaan mehevät lehdet houkuttelevat usein kukka -tuholaisia. Mielenkiintoista on, että luonnossa jotkut passionflower pystyvät pelottamaan toukat. Kukilleen on kehittynyt rauhasia, jotka muistuttavat tuholaisten perhosten kytkimiä. Huomatessaan tällaisen pseudokytkimen perhoset lentävät kasvien puolella. Mutta kotona tai puutarhassa pensaista voi tulla kirvoja, mittahyönteisiä tai hämähäkkipunkkeja. Imevien hyönteisten kärsimä kasvi kuihtuu ja menettää houkuttelevuutensa. Ne esiintyvät useimmiten heikentyneillä kasveilla kuumalla ja kuivalla säällä. Hoito saippuavedellä ja sen jälkeen huuhtelu auttavat monia tuholaisia. Jos niitä on liikaa, on käytettävä hyönteismyrkkyä tai akarisidia. Jotta hyönteiset eivät tule taloon ostaessaan kukkaa, se tutkitaan huolellisesti ja pidetään sitten karanteenissa jonkin aikaa..

Joskus koristeellisuuden menettäminen tai kärsimyskukan kehittämisongelmat liittyvät virheisiin kukkahoidossa. Syytä on etsittävä kasvuolosuhteiden vastaisesti..

 • Jos pensaiden silmut eivät kukki, kasvilta puuttuu ravinteita..
 • Silmujen putoaminen johtuu kuivasta ilmasta, riittämättömän korkeasta lämpötilasta tai tuholaisten esiintymisestä.
 • Lehtien kellastuminen tai kuivuminen voi liittyä voimakkaaseen lämpötilan muutokseen. Mutta joskus passionflower irtoaa osan lehdistä lepotilan aikana. Keväällä uusi kasvu korvaa sen.
 • Lehtien kärjet kuivuvat riittämättömän ilmankosteuden tai harvinaisen kastelun vuoksi.
 • Liian alhaisesta lämpötilasta johtuva lehtien käpristyminen.
 • Hitaampi kasvu ja versojen oheneminen liittyvät valaistuksen ja ravinnon puutteeseen.

Passionkukan tyypit ja lajikkeet valokuvilla ja nimillä

Monista passiokukkalajeista seuraavia lajeja ja lajikkeita kasvatetaan useimmiten kotona.

Passionflower sininen (Passiflora caerulea)

Passionflower sininen

Tämä latinalaisamerikkalainen laji on yleisin kotiviljelyssä ja tunnetaan myös nimellä Cavalier Star. Tämän intohimokukan korkeus luonnossa on noin 9 m. Passiflora caerulea kukkii keväällä. Tällä hetkellä pensaissa muodostuu 5-10 cm: n kokoisia kukkia, joiden kruunun väri sisältää sinisen tai valkoisen sävyjä. Tämän lajin hybridimuodot voivat olla violetteja tai kermanvärisiä ja muodostaa suurempia kukkia. Kukka pysyy pensaalla vain 24 tuntia. Kukinnan jälkeen ilmestyy munanmuotoisia keltaisia ​​hedelmiä, jotka sisältävät syötäviä punaisia ​​ytimiä. Mutta pölytykseen tarvitset vähintään kaksi erilaista holkkia. Hedelmälihaa käytetään usein lisäaineena hedelmä- tai marjapiirakoiden täyttöön. Lajin katsotaan olevan vaatimaton ja pakkasenkestävä, kestäen lämpötilan laskun -10 asteeseen.

 • Kassiopeia – erilaisia ​​intohimoisia kukkia, joissa ei ole syötäviä hedelmiä Kukat ovat halkaisijaltaan 12 cm ja ovat useimmiten sinisiä. Pitkien versojen vuoksi, joissa on sormen lehdet, tällaisen kukan kasvattamiseen tarvitaan suuri tuki. Kukinta jatkuu keväästä syksyyn..
 • Kuninkaallinen tähti Nopeasti kasvava lajike, jossa on tuoksuvia kukkia ja pitkä kukinta -aika. Sen kukkien väri sisältää valkoisia tai sinisiä sävyjä ja koko saavuttaa 10 cm.Kukinnan jälkeen keltaiset munanmuotoiset hedelmät sidotaan. Vaatimattomuutensa vuoksi tällainen kasvi on erittäin suosittu. Istutukset voivat sisustaa sekä talon että puutarhan, mutta talvella kasvit on kaivettava ylös. Ruukussa kasvatettuna pensaan korkeus on noin 30 cm.

Passionflower syötävä (Passiflora edulis)

Passionflower syötävä

Brasilialainen laji, jota kutsutaan myös “karmiininpunaiseksi granadillaksi” ja jolla on korkea saanto. Useimmiten tämän kasvin hedelmiä kutsutaan passionhedelmiksi. Luonnossa tämän viiniköynnöksen koko saavuttaa 10 m. Passiflora edulis muodostaa joustavia, paljaita versoja, joissa on kiiltävä kolmiliuskainen lehdet, joissa on rosoinen reuna. Kukat ovat valkoisia, violetteja heteitä ja violetti kruunu. Kukkien koko on 7 cm. Hedelmät voivat olla kelta-vihreitä tai violetteja. Laji alkaa kantaa hedelmää 2 vuotta kylvön jälkeen. On sekä itsepölyttäviä lajikkeita että lajikkeita, jotka vaativat toisen kasvin. Tällainen passionkukka on termofiilinen eikä kestä alle 5 asteen lämpötiloja..

Passiflora incarnata

Inkarnoitunut Passiflora

Tämä intohimo kukka tunnetaan myös nimellä liha tai liha. Toinen nimi sille on “aprikoosi liana”. Etelä -Amerikan laji kasvaa jopa 10 metrin korkeuteen. Sileisiin versoihin kiinnitetään pitkänomaiset petioles ja kiiltävät lehdet. Kukat ovat keskikokoisia, maalattu eri väreillä. Lajin nimestä huolimatta niiden yleisin väri on violetti. Tämän passionkukan keltaisia ​​hedelmiä pidetään myös maukkaina ja syötävinä, mutta toisin kuin jotkut muut lajit, ne sisältävät vähän massaa. Siksi näitä kasveja ei kasvateta teollisuudelle. Inkarnaatiota intohimoa pidetään kuitenkin lääkekasvina. Sen komponentit sisältyvät rauhoittavien aineiden koostumukseen. Laji on melko kylmäkestävä ja kestää pakkasta -10 asti.

Siivekäs Passionflower (Passiflora Alata)

Siivekäs passion kukka

Kasvia kutsutaan myös brasilialaiseksi passionhedelmäksi. Se on kuuluisa oransseista kukistaan, joissa on pitkänomaiset heteet. Kasvin hedelmät ovat suuria ja tuoksuvia.

 • Alata punainen – Tämän lajikkeen 9 metrin pensailla on suuria kukkia, joiden halkaisija on jopa 10 cm. Niiden terälehdet on maalattu viininpunaiseksi ja kruunu on liila. Mehukas, syötävä hedelmä.

Passiflora tetraedrinen (Passiflora quadrangularis)

Passionflower tetraedrinen

Tällä lajilla on 4-puolisia versoja ja kukkia, joiden halkaisija on enintään 10 cm. Kukkien väri ulkona on punainen ja sisäpuoli valkoinen. Passiflora Quadrangularis tuottaa jopa 15 m pitkiä versoja ja sitä viljellään tuottamaan maukkaita hedelmiä, jotka muistuttavat pieniä meloneja. Niiden koko ylittää muiden intohimoisten kukkien hedelmät ja on 30 cm pitkä. Mutta sisätiloissa on harvoin mahdollista nauttia tällaisista hedelmistä – pensas suosii kasvihuoneolosuhteita ja suuria astioita.

Banaani Passionflower (Passiflora molissima)

Passionflower banaani

Erilaisia ​​punertavia kukkia, joiden halkaisija on 12 cm. Hedelmät ovat syötäviä. Voit käyttää sitä paitsi raakana, myös hilloa. Kasvi kantaa hedelmää hyvin ja sato on runsas vuosittain..

Ruoko -passiokukka (Passiflora ligularis)

Ruoko -intohimo kukka

Tai nauhamainen, makea granadilla. Laji elää Etelä -Amerikan vuoristossa. Passiflora ligularis kasvaa nopeasti ja tuottaa jopa 4 m pitkiä versoja. Tällaisten kasvien lehdet ovat sydämen muotoisia, leveitä ja sileitä, jopa 10 cm pitkiä. Kukat ovat suuria ja vaaleanpunaisia. Kukinnan jälkeen muodostuu keltaisia ​​tai oransseja hedelmiä. Nämä kasvit kuuluvat sadon vuoksi viljeltyihin kasveihin, mutta kukkivat vasta neljännen viljelyvuoden aikana. Laji kasvaa korkeassa kosteudessa ja noin 18 asteen lämpötilassa, ja jo 22 asteessa sillä voi olla ongelmia kukinnan kanssa..

 • Maestro – erilaisia ​​ruoko -intohimokukkia, joiden korkeus on 4 metriä. Tämän viiniköynnöksen pitkät versot tarttuvat tukiin jänteillä. Suuret lehdet sisältävät 3-5 lohkoa. Kukilla on sininen kruunu. Keltaiset hedelmät ovat syötäviä.

Passionkukka (Passiflora gracilis)

Passionflower siro

Brasilialainen laji, jolla on ohuet versot. Passiflora graciliksessa on kolmiliuskaiset lehdet ja keskikokoiset vihertävänvalkoiset kukat. Hedelmät ovat punaisia. Lajia kasvatetaan useimmiten puutarhan koristamiseen, ja talvella pensaat tuodaan taloon..

Passiflora “Lepakko” (Passiflora coriacea)

Passionflower

Epätavallinen lajike, jossa on lepakkomainen lehtineen. Tämän intohimokukan kukat ovat pieniä (enintään 3 cm), keltaisia. Kukkien pienestä koosta huolimatta tämän kasvin hedelmät ovat syötäviä ja maukkaita. Ne ovat väriltään violetteja. Tämä intohimo kukka voidaan myös menestyksekkäästi kasvattaa kotona..

Passionflower -laakeri (Passiflora laurifolia)

Passionflower -laakeri

Erotu lehdistä, jotka muistuttavat laakeria, mutta paljon suurempia.

Passionkukkien ominaisuudet

Passionkukkien ominaisuudet

Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi tätä kasvia käytetään lääketieteessä:

 • Siirappi on tarkoitettu verenpainepotilaille.
 • Vegetatiiviset epäonnistumiset eliminoidaan tinktuuralla.
 • Poistaa unettomuuden.
 • Vähentää neurasteniaa.

Perinteiset parantajat käyttävät passionkukkaa alkoholismin hoidossa.

Passionkukan parantavat ominaisuudet ovat olleet tiedossa jo pitkään. Tämän kasvin teellä on rauhoittava vaikutus. Monet lääkkeet normalisoivat unen ja heräämisen jälkeen ei havaita epämiellyttäviä seurauksia. Lisäksi passionflower parantaa tehoa ja suorituskykyä. Sillä on anti-inflammatorisia ja analgeettisia ominaisuuksia. On käytetty menestyksekkäästi huumeriippuvuuden hoidossa.

Ja mikä tärkeintä, passionfloweriin perustuvissa valmisteissa ei ole sivuvaikutuksia ja riippuvuutta. Lääketieteellisiin tarkoituksiin vain kasvien jauhetut osat sopivat – ne kerätään kukinnan aikana ja kuivataan hyvin ilmassa..