Kuinka karsia sisäruusut oikein

Huoneen ruusun karsiminen - milloin ja miten leikata se oikein

Ruusut ovat erittäin suosittuja kukkaviljelijöiden keskuudessa. Jokainen haluaa saada tämän hämmästyttävän kauniin ja tuoksuvan kukan kotiinsa. Jotta voit kasvattaa siistin ja rehevän pensaan, jossa on paljon silmukoita, sinun on tiedettävä ominaisuudet, hoidon säännöt ja ruusujen kasvattaminen, joista tärkein on karsiminen.

Milloin ja miten karsia sisäruusuja

Useimmat sisätilojen ruusulajikkeet on leikattava keväällä, noin touko-huhtikuussa. Tämä ajanjakso on sopivin, koska silmut eivät ole vielä kukkineet ja kasvi on vielä siirtymässä lepoa..

Jotta ruusu kukkii nopeammin, kevätleikkaus on tehtävä.

Jotta ruusu voidaan leikata tarkasti eikä vahingoittaa sitä, on käytettävä vain hyvin teroitettuja ja huolellisesti käsiteltyjä työkaluja. Versot tulee leikata pois ja vetäytyä silmusta vähintään 5 mm. On välttämätöntä poistaa vanhat, kuivatut, sairaat ja vaurioituneet sekä ne, joilla ei ole ylempää päämunuaista.

Olennaiset työkalut ruusujen karsimiseen

Tarvitset: oksasakset, veitsen, veden, maaperän seoksen.

Ruusun karsimistiheyden määrittämiseksi sinun on tiedettävä sen lajike, koska karsimistiheys ja -aika vaihtelevat lajeittain. Ei ole erityistä karsintamuotoa, viljelijä leikkaa ruusun mieleiseksesi.

Sisäruusujen karsimista koskevat säännöt

Sisäruusujen karsimista koskevat säännöt

  • Ruusuilla, joilla on suuret oksat, karsimisen aikana tulee olla solmuja, joissa on vähintään kolme silmua..
  • Huoneruusun runsas ja riittävän pitkä kukinta on myös mahdollista saavuttaa oikea -aikaisella ja oikealla karsimisella..
  • Korkean ja hoikan ruusun kasvattamiseksi sinun ei tarvitse leikata ylempiä versoja. On tarpeen karsia säännöllisesti vain sivuhaaroja..
  • Kukinnan päättymisen jälkeen kuivatut kukannuput on leikattava pois epäonnistumatta. Ne vievät kasvin voiman, jonka se voisi käyttää uuteen kukintaan..
  • Jotta ruusua voidaan levittää, sinun on leikattava pistokkaat terveistä oksista huolellisesti, jotta koko kasvi ei vahingoitu..
  • Sopivin aika tähän on heinäkuun alusta syyskuun loppuun. Kun leikkaat pistokkaita, on muistettava, että yhdellä leikkauksella on oltava vähintään kolme silmua, tai leikkaus ei saa päästää juuria.

Jos noudatat kaikkia sääntöjä ja karsit sisäruusuja ajoissa, voit kasvattaa rehevän ja kauniin pensaan, joka ilahduttaa sinua runsaalla ja pitkällä kukinnalla.

Kuinka leikata huoneruusua (video)

huoneen ruusun karsiminen ja ruusun lisääminen pistokkaillahuoneen ruusun karsiminen ja ruusun lisääminen pistokkailla