Tyhjennysastiat

Tyhjennysastiat. Hyödyt ja haitat

Lähes jokaisessa kodissa ja jokaisessa perheessä on huonekasveja, jotka koristavat huoneen ja tekevät siitä kodikkaan. Mutta vain asianmukaisella hoidolla ja hyvillä säilytysolosuhteilla viljelykasvit ilahduttavat kukkivasta ulkonäöstään ja lehtien ja kukkien kirkkaista väreistä. Tietenkin on erittäin tärkeää kastaa ja ruokkia kasveja ajoissa, mutta myös kukkasäiliö, jossa ne kasvatetaan, ja oikein valittu maaperän seos ovat erittäin tärkeitä..

Joskus ei ole helppoa löytää sopivaa kasteluveden määrää ja kastelutiheyttä jokaiselle sisäkukalle. Kosteuden puute ja ylimäärä vaikuttaa negatiivisesti laitoksen koristeellisuuteen, sen ulkoisiin tietoihin. Ja ongelma on joskus huonolaatuisessa kukkaruukussa tai muovipulloista valmistetussa ilmaisessa säiliössä. Ne soveltuvat vain taimien kasvattamiseen, eivät kotiviljelyyn. Kukkasäiliöt voidaan valmistaa mistä tahansa materiaalista (esimerkiksi muovista, puusta, metallista, keramiikasta), mutta niiden on sisällettävä vaadittu määrä substraattia ja niiden on oltava hyvä veden ja ilman läpäisevyys.

Kasveja istutettaessa säiliön pohjalle on asennettava tyhjennyskerros, joka suojaa satoa liialliselta kosteudelta ja edistää täydellistä ilmanvaihtoa. Paisutettu savi, perliitti, pienet jokikivet tai polystyreenipalat imevät kaiken ylimääräisen kasteluveden ja estävät maaperän kastumisen ruukussa kasvin kanssa. Totta, ajan mittaan kasvava juuriosa kietoutuu tiiviisti viemärimateriaaliin, mikä on suuri haitta, kun siirretään sisäkukka. Vapauttamalla juuret paisutetusta savesta tai kivistä, voit vahingossa vahingoittaa niiden hauraaa rakennetta.

Jos viemäröinti säästää lemmikkejä ylimääräiseltä vedeltä, on paljon vaikeampaa tehdä tämä kuivuudesta omistajien pitkän poissaolon aikana. Ilman säännöllistä maaperän kosteutta vain kaktukset voivat selviytyä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi löydettiin nykyaikaisia ​​ratkaisuja..

Erityiset kukkaruukut, joissa on viemärijärjestelmä, helpottavat kaikkien lajien ja lajikkeiden hoitoa. Koko muotoilu näyttää hyvin yksinkertaiselta ja koostuu kahdesta muovisäiliöstä tai kukkasäiliöstä, jotka on asetettu toisiinsa. Pienemmän tilavuuden ja syvyyden astian pohjassa on useita pieniä reikiä ja pieniä ulkonemia, jotka estävät sen uppoamisen kokonaan. Potti pysyy ikään kuin ripustettuna. Tyhjennyskerros asetetaan yhden ja toisen astian pohjan väliin. Kaikki ylimääräinen kasteluvesi virtaa kukka -astioiden välitilaan eikä salli kosteuden pysähtymistä ja juurijärjestelmän mätänemistä. Jos kastelua ei ole useita päiviä, kukka alkaa käyttää näitä ylijäämiä..

Kalliimpi ja parannettu vaihtoehto sisäkasvien hoitoon on kukka -astiat, joissa on automaattinen kastelu..

Viemärijärjestelmällä varustettujen kattiloiden edut

Viemärijärjestelmällä varustettujen kattiloiden edut

Tällaiset säiliöt ovat erityisen hyödyllisiä kokemattomille kukkaviljelijöille, jotka ovat vasta oppimassa hoitamaan kotikasveja, tai sisäkasvien ystäville, jotka ovat tottuneet matkustamaan usein ja jättävät lemmikkinsä yksin kotiin pitkäksi aikaa. “Älykäs” ruukku estää kasveja kuivumasta tai mätää ylivuotavasta vedestä ja tarjoaa myös muita etuja:

Mahdollisuus epäsäännölliseen kasteluun. Automaattisen kastelun ja erityisen merkkivalo -ohjausjärjestelmän ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia maaperän kostuttamisesta kukkaruukussa. Ilman asuntoa useita päiviä tai viikkoja voit olla varma, että sisäkasvien kanssa kaikki on kunnossa..

Poistaa tarpeen säännöllisistä elinsiirroista. Sinun ei tarvitse ajatella uudelleenistutusta huonon maaperän uudistamiseksi tällaisella järjestelmällä. Riittää, että lisäät mineraalilannoitteita viemärikerrokseen tai kasteluveteen, ja kasvien juuret alkavat ruokkia.

Helpottaa elinsiirtomenettelyä huomattavasti. Jos elinsiirto on kuitenkin välttämätöntä, tämä järjestelmä auttaa poistamaan kasvin ja savipatukan helposti vahingoittamatta hevosen osaa..

Tarjoa mahdollisuus pohjakasteluun. Viemärijärjestelmällä varustetun ruukun pohjassa olevat reiät mahdollistavat hyvän tuuletuksen ja ylimääräisen kasteluveden poistamisen, mutta mahdollistavat myös pohjakastelun. Tämä kastelumenetelmä auttaa ylläpitämään maaperän keveyttä ja löysyyttä..

Viemärijärjestelmällä varustettujen kattiloiden haitat

Suuri miinus on korkea hinta. Jos tyhjennysjärjestelmällä varustetut kattilat eivät vieläkään ole paljon kalliimpia, indikaattorilla varustettu automaattinen kastelujärjestelmä maksaa melko penniäkään..

Ylimääräisen veden määrää ei voi mitenkään hallita. Tavallisesta pannusta se yksinkertaisesti ylisi, ja tällaisessa kattilassa vedenpinta voi osoittautua vedenpoistokerroksen yläpuolelle ja sitten juuret voivat mädäntyä. Poikkeuksena voi olla läpinäkyvä kukka -astia..

Astioiden välinen “suljettu tila” on huuhdeltava säännöllisesti, koska hometen tai haihtumisen mahdottomuudesta johtuvan homeen tai huonon hajun vuoksi voi esiintyä seisovasta vedestä ja mätää.

Kukkaruukut automaattisella kastelulla. Kaksoispohjaiset kattilat (video)

Kukkaruukut automaattisella kastelulla. Kaksoispohjaiset kattilatKukkaruukut automaattisella kastelulla. Kaksoispohjaiset kattilat