Damens tøffel

Damens tøffel. Paphiopedilum. Vokser og bryr seg hjemme

Hver type orkide er fantastisk på sin egen måte og unik i skjønnhet. Pafiopedilum i denne saken er den absolutte lederen. Mange blomsterelskere viser en genuin interesse for ham. Utseendet til denne blomsten er uvanlig og til og med originalt. I form ligner den en vanlig liten sko. Det var for denne likheten planten fikk sitt andre navn – Venus -tøffelen.

Denne flotte blomsten føles flott hjemme. Blomstringstiden kan vare veldig lenge – fra flere måneder til et år. Dette betyr at leiligheten alltid vil ha ekte naturlig skjønnhet som du kan beundre. I tillegg er denne planten også en fantastisk dekor..

Denne orkideen har mer enn åtti forskjellige arter i familien. I naturen vokser den på fuktige skogsmasser mellom trær eller til og med på stubber. De mest gunstige betingelsene for dyrking av papiopedilum er i Kina, India, Filippinene og Malaysia.

For å dyrke denne blomsten hjemme må du gjenskape noe som ligner på naturlig “levende”.

Lady’s tøffel – dyrking og omsorg hjemme

Lady's tøffel - dyrking og omsorg hjemme

Temperatur

Alle varierte arter av papiopedilum orkide elsker varme og tåler ikke lave temperaturer. I rommet der de vokser, må et bestemt temperaturregime opprettholdes, avhengig av sesong. Om sommeren er det fra 23 til 27 grader Celsius, og om vinteren – fra 18 til 24 grader..

Orkideer med store brede grønne blader er kaldglade arter. Siden de ikke tåler høye temperaturer godt, vil det være nok for dem om sommeren – fra 18 til 24 grader og om vinteren – fra 16 til 20 grader.

Alle typer orkideer, inkludert damens tøffel, reagerer positivt på temperaturendringer om natten og i løpet av dagen. Dette har en gunstig effekt på blomstringens varighet og generelle utvikling. Dagtemperaturer bør være omtrent 5 grader over natten.

Vanningsmodus

Paphiopedilum trenger regelmessig vanning, det samme gjennom hele året

Pafiopedilum trenger regelmessig vanning, det samme gjennom hele året. Før vanning må vannet sette seg, eller du må bruke filtrert vann som er oppvarmet til tretti grader. I intet tilfelle skal det komme vann på arkene, de begynner å råtne. Ved kontakt, tørk forsiktig av fuktigheten med et papirhåndkle.

Den vanligste måten å vanne en orkide på er å senke plantepotten i en bolle med vann en stund. Hvis papiopedilum vokser i en jordblanding av torv og små biter av trebark, er det nok å holde det i vann i femten minutter. Og hvis det er grove barkstykker i bakken, må de være godt mettet med fuktighet, i omtrent 40 minutter.

Kontroller kjelen til gryten etter vanning og tøm alt vannet fra den. Pallen må være tom. Den neste vanningen utføres først etter begynnelsen av tørking av jorda..

Luftfuktighet

Denne typen orkideer lever naturlig i fuktige skoger, der luftfuktigheten er på sytti prosent. Når den vokser hjemme, er det vanskelig å oppnå dette fuktighetsnivået. En av de mest effektive måtene å komme seg ut av denne situasjonen er å kjøpe en luftfukter til husholdningen, som vil være nyttig for alle innbyggerne i leiligheten..

Du kan bruke en annen metode. En blomsterpotte med en orkide må plasseres i en pall fylt med fuktig ekspandert leire eller mose.

Gjødsel og fôring

Den beste gjødslingen vil være en spesiell gjødsel for orkideer. Blomster mates med denne løsningen en gang i måneden. Hvis du bruker gjødsel til blomstrende planter, bør metningen av løsningen være halve normen..

Organisk gjødsel kan også brukes, men sjeldnere, da de fremskynder nedbrytningsprosessen av underlaget..

Transplantasjon og valg av jord

Vanligvis blir skoen plantet om hvert annet år.

Når tiden er inne for transplantasjon, kan damens tøffel bestemmes av noen tegn:

  • Av plantens deprimerte utseende
  • Ubehagelig lukt av råte eller mugg
  • På et tett pakket underlag

Vanligvis plantes tøflen om hvert annet år. Det er bedre å utføre denne prosedyren når blomstringen slutter. I løpet av denne perioden tilpasser planten seg lettere og raskere til et nytt sted..

Videre vekst og utvikling av orkideen avhenger direkte av riktig jordvalg. Den kan tilberedes uavhengig av følgende komponenter: 500 gram finhakket furubark, 100 gram torv og kull hver, 50 gram perlit og skallpulver.

Velg en blomsterpotte bred, men ikke høy. I bunnen må du legge ut dreneringen, og deretter den tilberedte jordblandingen. Før du planter i en ny krukke, må plantens røtter nøye undersøkes og skadede fjernes. Skjæresteder bør drysses med aktivt karbon. Planten må være tørr. Etter planting, lag støtter for lange skudd..

Den første vanningen utføres bare 3 dager etter transplantasjonen.

Reproduksjon av Lady’s sko

Reproduksjon av Lady's sko

Pafiopedilum orkideer formerer seg ved å dele busken. Hvis det er minst to spirer på hver tomt, vil orkideen raskt bli vant til de nye forholdene, og blomstringstiden vil begynne før.

En dametøfler kan dyrkes hjemme. Det viktigste er å følge alle regler for pleie og vedlikehold..