Grafting av innendørs planter

Grafting av innendørs planter. Hvordan pode innendørs planter riktig

For å forplante og dyrke planter har mange måter blitt oppfunnet. Vaksinasjon regnes som den mest populære. Essensen i denne metoden er engraftment av ønsket plante på en annen, for det meste ikke-dekorativ og vill. Således, for eksempel, vil en hageklatrerose podet på stammen på en skotsk nype, ellers – (villrose) vil til slutt gi små blomster som henger ned fra grener som ligner pilegrener.

Grafting brukes til planter som er vanskelige å rotere. Disse inkluderer: rose, azalea, kaktus, kamelia, rhododendron, sitrus. Gjennom denne manipulasjonen viser det seg å vokse en standard roseform, en gråtform eller en dvergplante.

Grunnstammen er navnet på planten den er podet på. Et transplantat er en av delene av den prydplanten du vil få til slutt.

Den podede planten ser slik ut: øverste del han har dekorative; Nedre del – fra en vill plante.

Den nedre delen spiller en stor rolle for god vekst og ernæring av planten, og den beskytter også planten mot sykdommer. Grafting gjøres for å forynge planten og regulere blomstring og utbytte..

Når en plante tilpasser seg nye forhold, vil podning heller ikke skade den. For eksempel kan en kaktus som har blitt infisert med patogene mikrober på grunn av vannlogging podes på en allerede tilpasset kaktus ved å bruke den øvre delen og på denne måten redde den.

Hvordan pode innendørs planter riktig

Hvordan pode innendørs planter riktig

For vellykket poding av et husplante bør flere hovedfaktorer vurderes som påvirker dette:

  • Velge en sunn plante i scion og rotstamme.
  • Riktig vaksinasjonsteknikk.
  • Tilgjengelighet av nødvendige verktøy og materialer.
  • Å velge sesong.

Denne manipulasjonen gjøres best i de første vårmånedene, ved hjelp av spesiell litteratur eller praktiske råd fra fagfolk for informasjonsformål. Det er en oppfatning at for vellykket podning må løven og rotstammen være fra samme art eller underart. Imidlertid fører en merkelig vaksinasjon merkelig nok til et negativt resultat. En sterk og sunn plante er hentet fra forskjellige arter, men tilhører samme familie..

Grafting utføres på den delen av planten som fungerer som leverandør av næringsstoffer. Dette er vanligvis en stamme eller gren. Slik foregår syklusen mellom det gamle anlegget og det nye, som et resultat av at de danner en helhet, og hovedanlegget får et nytt trekk eller en eiendom. Stilken blir kuttet før vaksinasjonen starter og ikke før. Deretter fjernes bladene og legges i vann i påvente av podning.

De viktigste metodene for poding av planter

De viktigste metodene for poding av planter

Det er hundrevis av måter å plante en plante på. I større grad brukes slike metoder som:

  • Spirende (nyreinokulasjon) – knoppen kuttes av med en liten mengde bark og settes inn i snittet på grunnstammen.
  • Inokulering ved stiklinger skjer på samme måte som i metoden beskrevet ovenfor, bare en stilk tas i stedet for en knopp.
  • Inn i kløften – et snitt gjøres horisontalt og vertikalt på aksjen, og deles deretter. Flere stiklinger av scion, tidligere kuttet med en kile, settes inn i gapet som er dannet. Deretter er det podede stedet pakket med et gasbind, og på toppen – med tape. Denne podingen brukes til planter som kaktus og nåletrær eller busker..
  • Skrå podning – begge plantene (scion og rotstammen) av samme størrelse er kuttet i samme vinkelsnit. Deretter presses de tett sammen og trekkes sammen av noe stramt.

En plante podet med en av metodene ovenfor plasseres på et varmt, tilstrekkelig opplyst sted. Vanning skal være moderat, men konstant. Det anbefales ikke at den aktive solen treffer den nylig podede planten. Hvis vaksinasjonen lykkes, vokser scion og grunnstammen sammen innen to uker..

Sitrus poding (video)

Vaksinasjon av sitrus (appelsin, sitron, mandarin, kumkvat, søt). INTRODUKSJON EXOTIC WINDOWSILLVaksinasjon av sitrus (appelsin, sitron, mandarin, kumkvat, søt). INTRODUKSJON EXOTIC WINDOWSILL