Hvordan oppnå blomstrende innendørs planter

Blomstrende innendørs planter

Mange innendørs planteelskere foretrekker å skaffe akkurat blomstrende arter, uten å tenke på hvor lenge planten vil blomstre og hva som må gjøres for å forlenge denne perioden. Noen tror at vanning eller sprøyting regelmessig er nok til at en blomstrende plante kan gi de forventede resultatene. I praksis er det ikke så lett i det hele tatt. Alle innendørs planter, inkludert blomstrende, må være mye oppmerksom og følge individuelle omsorgsregler..

Funksjoner av blomstrende planter

Funksjoner av blomstrende planter

Innendørs blomster blomstrer oftest en gang i året på omtrent samme tid. Noen ganger vil unge planter ikke glede seg over blomstringen det første eller to året av livet. Slike planter må nå en viss modenhet, og først da vil de blomstre regelmessig. Noen eksemplarer av innendørs flora blomstrer bare om våren og sommeren, når de mest gunstige klimatiske forholdene oppstår. På høst og vinter, på grunn av mangel på varme og sollys, går planter gjennom en sovende periode..

Når du kjøper et blomstrende husplante, må du finne ut hvor det kommer fra, i hvilket klima det foretrekker å vokse, og hvilke forhold det trenger. Tross alt er mange planter ikke egnet for hjemmeforhold, og derfor slutter de å blomstre. De er vant til å være i naturen, hvor det er svingninger i temperaturer om natten og dagen, regn og tørke, kulde og varme. De må skape de samme forholdene hjemme, da vil de blomstre praktfullt og lenge..

Innendørs blomster Blomstrende hemmeligheterInnendørs blomster Blomstrende hemmeligheter

Blomstrende hjemme kan oppnås ved å gradvis redusere vanning og senke innetemperaturen. Planten vil forlate en stund i hvileperioden, og etter at blomstringen begynner igjen. Av stor og viktig betydning for blomstrende planter (pelargonium, gloxinia, stephanotis, fiolett) er belysning, nemlig lange dagslystimer. Ved hjelp av ekstra belysning (for eksempel en fluorescerende lampe eller fytolamp) kan dette problemet enkelt løses..

For noen arter og varianter av innendørs blomstrende planter (cyclamen, julestjerne, Kalanchoe, Schlumberger, primrose) må dagslysetimene tvert imot reduseres. Dette kan gjøres ved å bruke et spesielt deksel i form av en hette (fra ca 17.00 til 08.00) eller ved å omorganisere anlegget på et svakt opplyst sted. I mørket danner disse plantene knopper mye mer aktivt..

Det er også slike prøver i naturen som bare blomstrer en gang i livet og dør av etter den første frukten. Slike planter inkluderer alle bromeletter, bananer, agaves, noen palmer..

Hvordan og hva skal stimulere blomstring av planter

Hvordan og hva skal stimulere blomstring av planter

Rettidig inntak av plantens næringsstoffer er sammenlignbart med inntak av mat hos mennesker. Vann alene er ikke i stand til å gi tilstrekkelig næring til innendørs blomster. Jorden som de trekker de nødvendige elementene fra begynner å tømmes over tid. Uten tilførsel av nye stoffer som er nødvendige for livet, begynner buskene å gro og miste sitt dekorative utseende. Denne tilstanden fører ofte til utvikling av sykdommer, for ikke å snakke om at den “sultende” busken ikke vil blomstre. For å styrke hjemmeblomsters immunitet og gjøre knoppdannelsen mer aktiv, er det nødvendig å bruke flere metoder og sentralstimulerende midler. De fremmer dannelsen av knopper, forbedrer størrelsen og antallet, samt den totale varigheten og overflod av blomstring..

Under naturlige forhold er blomstring av mange arter ledsaget av en periode med ugunstige forhold. En gang i et ubehagelig miljø mottar busken et signal om å formere seg og begynner å danne knopper. Oftest er slikt ubehag gitt av en temperaturforskjell. En nedgang i temperaturen med omtrent 5-8 grader, sammen med en økning i dagslys, vil bidra til begynnelsen av knoppdannelse..

Hvis slike tiltak ikke virker, og plantene nekter å blomstre, kan du stimulere blomstring ved å introdusere visse tilsetningsstoffer i jorden. Noen av disse stoffene regnes som organiske, og noen er syntetiske. I dette tilfellet kan prinsippet for driften deres variere vesentlig..

Ferdige forberedelser

Ferdige preparater for planteblomstring

Hvis en voksen plante som får nok lys ikke blomstrer, kan utilstrekkelig ernæring være synderen. Takket være introduksjonen av spesielle midler i jorden som inneholder fytohormoner som er nødvendige for blomstring, er det mulig å kompensere for mangelen på viktige elementer. Hvis nitrogentilskudd stimulerer løvvekst og negativt påvirker overflod av blomstring, er potash- og fosforgjødsel ansvarlig for dannelse av knopper. Uten kalium vil blomstringsprosessen være umulig..

I tillegg til kalium og fosfor inneholder biostimulanter vanligvis sukker: glukose spiller også en viktig rolle i knoppdannelse. Takket være slike tilsetningsstoffer blir planten sterkere og motstår bedre sykdommer. Biostimulanter inkluderer medisiner som:

  • Alg-A-Mic – stimulerer buskens immunitet;
  • Bio blomst – inkluderer polygosakkariner og aminosyrer;
  • Fish-Mix – inneholder organiske oljer som fremmer utviklingen av bioflora;
  • Modne – et multifunksjonelt stoff som lar deg aktivere de genetiske kreftene ved planting;
  • Thor Mach – organisk produkt som inneholder humussyrer.

Kjemiske stimulanser inkluderer slike midler som Baikal EM-1, Bud, Domotsvet, eggstokk, pollen, etc. Takket være bruken vises knoppene raskere og antallet øker. Bruken av slike produkter har også en positiv effekt på størrelsen på blomstene og til og med på fargen. Men de bør brukes utelukkende i henhold til instruksjonene. Av en overflod av slike sentralstimulerende midler kan busker bli syke. Vanligvis påføres sentralstimulerende midler, som enhver annen gjødsel, på våt jord etter vanning..

For eksempel kan hormonelle preparater – Vernalin og Florigen være nyttige for dannelse av eggstokk. Under forberedelsene til blomstringsperioden vil de kunne gjøre opp for mangelen på fytohormoner.

Folkemedisiner

Folkemedisiner for å stimulere blomstrende planter

Mange dyrkere ønsker ikke å ty til kjøpte preparater og prøver å gjøre opp for mangelen på disse elementene med improviserte midler. Så bananer regnes som en utmerket kilde til kalium, sukker vil bidra til å få glukose, brennesle anses som en god nitrogengjødsel. Takket være aske kan du gjødsle beplantninger samtidig, forbedre immuniteten og redusere uønsket surhet i jorda.

Sukker

Sukker er en naturlig energikilde. Takket være glukose får blomster nok styrke til utvikling, det bidrar til dannelsen av organiske forbindelser. Men planter kan bare absorbere sukker ved hjelp av karbondioksid. Hvis det er for lite av det, begynner sopp å absorbere glukose, rotrot kan utvikle seg..

Det anbefales å bruke Baikal Em-1 stimulator sammen med sukker. For å forberede en sukkerløsning, 1 ss. skjeen er oppløst i en halv liter vann. Hver gryte skal ha omtrent 0,2 liter løsning. Toppdressing utføres månedlig. I stedet for sukker kan du bruke apotekets glukose, denne introduksjonsmetoden vil være enda mer effektiv. For 1 liter vann kreves 1 tablett.

Sitruser og bananskall

Bananskall for planteernæring

Hjemmelagde dressinger lages ofte med appelsiner og bananer. De inneholder kalium, og sitrus inneholder mange vitaminer og folsyre..

Bananskall eller skrell blir begravet i bakken i en nøye tørket og knust form, eller det tilberedes næringsoppløsninger fra dem. Bananskallet legges i en 1-liters krukke, fylles opp til halvparten og fylles deretter med vann til toppen. Et døgn senere trekkes skallet ut og kastes, og løsningen filtreres. For å forberede infusjonen helles den resulterende blandingen med en liter liter vann og blomstene vannes omtrent to ganger i måneden..

For infusjon av sitrus må skallet knuses og helles med kokende vann (en 3-liters krukke fylles med skorper med en tredjedel og fylles med vann til toppen). Et døgn senere fjernes skorpe, en liter rent vann tilsettes og brukes til vanning i henhold til samme opplegg. Andelen av den originale infusjonen kan variere avhengig av oppskriften..

Ricinusolje, aske og aloejuice

Toppdressing for frodig vekst og blomstring av innendørs planterToppdressing for frodig vekst og blomstring av innendørs planter

Ricinusolje regnes for å være et effektivt blomstringsstimulerende middel. Tilsett en teskje olje til 1 liter vann, bland dem uten å vente på at oljen skal flyte, og bruk den deretter til vanning. Hvis blomstringen av denne plantetypen bare skjer en gang i året, vil en slik fôring være nok. Hvis busken blomstrer flere ganger, gjentas prosedyren en gang i måneden. Det er viktig å fortsette med forsiktighet: lakserolje kan forårsake brannskader på røttene..

Vanlig treaske anses å være et lager av mikroelementer. Det er drysset på jorden eller gravd litt ned i jorden. Du kan også bruke en askeløsning – 1 ss. skje for 1 liter vann.

Aloejuice regnes også som et godt blomstrende stimulans. For 1,5 liter vann må du ta en teskje juice. Løsningen blandes og brukes til vanning 1-2 ganger i måneden..

Noen dyrkere anbefaler å legge kaffeinfusjoner til bakken, men de bidrar til forsuring av jorda i potten og kan påvirke buskenes helse negativt..

Topp dressingstid

Topp dressingstid

For at toppdressing skal ha ønsket effekt, er det viktig å velge riktig tidspunkt for dem. Oftest danner dekorative blomstrende arter blomster i samme sesong en gang i året. I noen planter kan blomstring finne sted i 2-3 bølger per år, og noen innendørs blomster (for eksempel kaktus) blomstrer bare en gang hvert par år. Jo mer eksotisk planten er, desto lengre tid kan tilpasningstiden til nye forhold være..

Aktivt å utvikle innendørs blomster som vokser i små beholdere, tømmer marken betydelig på få måneder. For at slike busker skal blomstre etter fôring, må de være gamle nok og ha et utviklet rotsystem. Hun har vanligvis tid til å fylle gryten..

I hvileperioden bør fôring ikke utføres – du kan redusere den interne utviklingsmåten for busken. Vanligvis slutter hviletiden på midten av våren – i løpet av denne perioden begynner løvet å gjenoppta veksten. Deretter kan du utføre toppdressing. Den kan allerede inneholde kalium og fosfor. Etter 3 uker mates buskene en gang til. Hvis det allerede har dukket opp knopper på plantene, bør befruktningen suspenderes..

Før du håndterer blomstrende stimulanser, er det viktig å vurdere de generelle forholdene der blomsten er inneholdt. Knoppene vises kanskje ikke i et veldig kaldt, tørt eller mørkt rom. Det riktige vanningsregimet spiller også en viktig rolle. For hver plante kan betingelsene være individuelle, men de fleste plantene vokser best på den godt opplyste sørlige eller østlige siden av huset. Hvis du oppretter alle nødvendige forhold for bushen og følger tidsplanen for næringsstoffer, vil det sikkert glede deg med god helse og frodig blomstring..