Palm washingtonia

Palm washingtonia - kotihoito. Valokuvat ja kuvaukset palmusta, sen tyypeistä. Home washingtonia - kasvaa siemenistä

Tämä kasvi on kotoisin subtrooppisesta vyöhykkeestä. Matkustajat näkivät sen ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa ja Luoteis -Meksikossa. Mikä parasta, tämä kaunis puu tuntuu Välimeren ilmastolta, ja sillä on hämmästyttävä laatu, joka kestää kaksitoista pakkasastetta.

Washingtonia on palmukasvi, joka voi ajaa ulos kolmekymmentä metriä korkea runko. Tämä on ikivihreä kauneus, jolla on suuret – jopa puolitoista metriä – lehdet. Varsi on peitetty kuivuneiden lehtien jäännöksillä. Tyvikaula voi olla satunnaisten juurien vyöhykkeellä. Lehdet ovat kuin avoin tuuletin, koska ne leikataan keskipisteeseen. Kukinnan aikana Washingtonia muodostaa biseksuaalisen kukan, joka sijaitsee pitkällä kannalla. Kukinto – panicle, joka muodostaa tummia hedelmiä kypsymisen aikana.

Suosittuja eksoottisten palmujen lajikkeita ja tyyppejä

Suosittuja eksoottisten palmujen lajikkeita ja tyyppejä

Yleensä huoneistoistamme löydät kaksi suosituinta huonetyyppiä..

Washingtonia filamentti (rihmamainen)

Sen kotimaa on Kalifornia, joten laitoksella on toinen nimi – Kalifornian tuuletinpalmu. Luonnollisen kasvun paikoissa se luo kokonaisia ​​metsiä. Tämän lajin puun lehdillä on harmaanvihreä sävy ja paljon hienoimpia valkoisia lankoja. Filamenttisen washingtonian mukavaksi talvehtimiseksi on tarpeen säätää 6-15 ° C: n ilman lämpötila ja hyvin valaistu paikka.

Washingtonia robusta (voimakas)

Puu syntyi Meksikon rannalla, joten ei ole yllättävää, että sitä kutsutaan myös Meksikon palmuksi. Aikuisilla kasveilla on korkeampi runko kuin kalifornialaisilla serkkuillaan ja ne voivat kasvaa jopa kolmekymmentä metriä korkeiksi. Washingtonin lehtineen on voimakas rikas vihreä väri, mutta ilman lumivalkoisia lankoja. Lehtien varret ovat piikkejä, ja kruunu itse on rungon yläosassa ja näyttää erittäin kompaktilta. Tämän lajin talvehtiminen ei vaadi erityisolosuhteita, ja se voidaan suorittaa omistajien tavanomaisessa huonetilassa..

Washingtonin hoito kotona

Washingtonin hoito kotona

Sijainti ja valaistus

Optimaalinen sijainti Washingtonille on ikkunat itään tai länteen. Kasvi tarvitsee kirkasta valoa, mutta auringon säteet on hajautettava, ei suoraan. Tämä palmu ei siedä luonnoksia. Kesällä on suositeltavaa viedä se varjoisaan paikkaan pilvettömänä lämminpäivänä..

Lämpötila

Kevät- ja kesäkuukausina Washington vaatii 20–24 ° C: n lämpötiloja. On tärkeää, että lämpötilaindikaattorit eivät ylitä 30 asteen merkkiä. Jos näin tapahtuu, kasvi on sijoitettava viileämpään paikkaan. Talvikaudella, kun kukka lepää, sille riittää 10 ° C, jopa 7 ° C: ssa se tuntuu mukavalta, koska palmu pystyy kestämään pakkasta.

Kastelu

Kostuta maa lämpimällä vedellä. Kesäpäivinä kasvi on kasteltava heti, kun maaperä kuivuu maan kooman yläosassa. Tuulettimen kämmen ei kuitenkaan pidä vedestä ja maaperän kuivumisesta. Talvella Washingtonia kastellaan kaksi päivää sen jälkeen, kun yläkerros kuivuu..

Ilman kosteus

Kostea ilma on erittäin tärkeä Washingtonin sisäpalmulle

Kostea ilma on erittäin tärkeä Washingtonin sisäpalmulle. Hän rakastaa toistuvaa ruiskutusta ja erityisesti kuumina päivinä – lehtien pyyhkimistä kostealla luonnollisella liinalla..

Pukeutuminen ja lannoitteet

Maaperän lannoittaminen huoneen washingtonian alla on optimaalista kesällä ja syksyllä. Muina aikoina kasvi ei tarvitse tätä. Voit ruokkia sitä erilaisilla monimutkaisilla yhdisteillä, jotka sisältävät suuren määrän rautaa. Ne tulee tuoda kahdesti kuukaudessa..

Leikkaaminen

Leikkaamista käytetään Washingtonissa lehtien luonnollisen kuihtumisen hidastamiseksi hieman. Mutta tämä menettely ei ole välttämätön, koska kuiva ja roikkuva lehdet eivät heikennä kasvin ulkonäköä. Jos karsiminen päätetään, tämä on tehtävä, kun lehti ei ole vielä täysin keltainen..

Siirtää

Ennen istutusta on tarpeen valmistaa substraatti. Sen tulisi koostua nurmimaasta, lehtimaasta, humuksesta ja hiekasta suhteessa 2: 2: 2: 1. Jälleenlaivaus suoritetaan erityisin väliajoin. Jos Washingtonia on alle 7 -vuotias, siirto tehdään kerran kahdessa vuodessa, jos se on vanhempi, kolmella, mutta jos kämmen on yli 15 -vuotias, sen on vaihdettava maaperä joka viides vuosi. Jälleenlaivauksen aikana aikuisten kasvien maaperä kyllästyy orgaanisilla yhdisteillä (enintään 5 kg) ja maa kaadetaan kasvun aikana syntyneille juurille.

Huomautus! Kukkaruukun alaosassa, jossa Washingtonia kasvaa, tarvitaan suuri kuivatuskerros. Tavallinen koostumus kämmenelle sopii.

Kasvava Washingtonian sisäpalmu siemenistä

Kasvava Washingtonian sisäpalmu siemenistä

Jotta saat siemenestä tyylikkään tuulettimen muotoisen kauneuden, tarvitset:

 • Tuore siemen. Voit ostaa tai koota sen itse.
 • Pakollinen skarifikaatio. Siemeniin tehdään viilto erittäin terävällä veitsellä ja pidetään vedessä 2–7 päivää..
 • Siemen substraatti. Hänelle otetaan lehtimaata, hiekkaa ja turvetta suhteessa 4: 1: 1.

Sisäisen washingtonian kasvatusprosessi on optimaalista aloittaa keväällä. Valmis koostumus kaadetaan lokeroon, siemenet asetetaan ja ripotellaan samalla alustalla korkeuteen, joka on kaksinkertainen siemenen halkaisijaan nähden. Sitten säiliö peitetään lasilla tai polyeteenillä kasvihuoneilmiön muodostamiseksi ja he yrittävät tarjota 25-30 ° C: n lämpötilajärjestelmän. Viljelykasvit avataan säännöllisesti kastelua ja ilmastusta varten..

Ensimmäisten taimien tulisi kuoriutua kahden tai kolmen kuukauden kuluessa. Kun näin tapahtuu, taimiaukko siirretään hyvin valaistuun paikkaan, jossa ei ole suoraa auringonvaloa. Toisen lehden ilmestymisen jälkeen Washingtonian taimet sukeltavat erillisiin ruukkuihin. Ota erityinen alusta palmukasveille.

Huomautus! Poiminta on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta juuret pysyvät ehjinä ja endospermin eheys ei vaarannu..

Voit kasvattaa tuulettimen kämmenen siemenistä muilla tavoilla, jotka eroavat yllä olevista joissakin vivahteissa..

 • Siementen itämisessä voit käyttää turvetabletteja. Yksi siemen asetetaan niiden päälle ja siirretään maahan. Alustan yläkerros kaadetaan, kun taimet ovat näkyvissä.
 • Voit itää siemeniä eri maaperän koostumuksessa – sinun on otettava yhtä suuret osat hiekkaa, sammalta ja sahanpurua.
 • Aluksi ennen materiaalin kylvämistä sekä maahan että turvetabletteihin stimuloikaa kasvua “Epin” -valmisteella. Sinun täytyy liottaa siemenet siihen 10-12 tuntia..

Kasvavat ongelmat, sairaudet ja tuholaiset

Kasvavat ongelmat, sairaudet ja tuholaiset

On uskomattoman valitettavaa, kun sellainen kauneus kuin Washingtonia kuolee. Jotta tämä ei tapahtuisi ja palmusi tuntuu vahvalta ja terveeltä, sinun on tiedettävä joitakin vivahteita:

 • Lehtien kärjen tummuminen osoittaa kaliumin puutetta tai väärää kastelua. Tilanteen korjaamiseksi on tarpeen kastaa kasvi oikein ja käyttää ruokavalmisteita, joissa on puuttuva hivenaine..
 • Jos lehdet tummuvat edelleen, huonepalmulla ei ole tarpeeksi kosteutta ilmassa. Washingtonia on asetettava lavalle vettä ja ruiskutettava useammin..
 • Pisteiden muodostuminen lehtineen osoittaa liiallista kosteutta tai jyrkkää lämpötilan muutosta. Tuulettimen kämmenen normaaleihin olosuhteisiin palaaminen auttaa poistamaan tämän ongelman..
 • Älä huolehdi liikaa siitä, että Washingtonian lehdet kuihtuvat ja kuivuvat säännöllisesti. Useimmiten nämä ovat luonnollisen kehitysprosessin ilmentymiä, mutta kuitenkin säännöllisesti kannattaa tarkistaa rappeutumisen merkkejä.
 • Jos hyönteiset ovat hyökänneet sisätilojen kauneuteen, tämä ilmenee pieninä valopisteinä ja lehtien käpristymisenä. Tällaisia ​​vahinkoja aiheuttavat mittakaavahyönteiset, valkosipulit, matot. Washingtonin poistamiseksi tästä vitsauksesta käytetään hyönteismyrkkyjä, jotka laimennetaan ohjeiden mukaan vaadittuun pitoisuuteen..

Huomautus! Lehdet, jotka ovat kuolleet luonnollisen kuivumisen vuoksi, on poistettava. On kuitenkin tärkeää olla sekoittamatta tätä normaalia prosessia sairauteen, joka johtuu liiallisesta kosteudesta kastelun aikana..

Kukkiva washingtonia

Valitettavasti on melko harvinaista ihailla pörröisiä valkoisia panikkeleita pitkillä vartilla. Usein käy niin, että Washingtonia ei kukki vuoden ajan, muodostaen kukkien varret muutaman vuoden välein. Ja monet kukkakaupat huomaavat yleensä, että tuulettimen kämmenen kukinta ei yksinkertaisesti ole asuntoissamme..

Washingtonia. Palm washingtonia siemenistä. Omat kukat!Washingtonia. Palm washingtonia siemenistä. Omat kukat!