Kotitekoinen kakku-mastiksi: vaiheittaiset reseptit, valokuvaesimerkit, video

Mikä on mastiksi

Mastic on makea, paksu, viskoosi tahna, jota käytetään makeisten koristeluun, tämä tahna muistuttaa muovailua. Sitä käytetään leivonnaisten koristeluun, kuvioiden, erilaisten hahmojen, kirjoitusten luomiseen, ja sitä käytetään usein myös kakkujen käärimiseen. Tämän massan ainutlaatuisuus on se, että se voidaan syödä, koska käytetään luonnollisia väriaineita ja elintarvikkeita. Tämän tuotteen kanssa työskenteleminen ei vaadi erityisiä taitoja. Sinun on vain hallittava taito työskennellä sen kanssa ja sinulla on suuri halu kokata jotain kaunista ja maukasta.

Mastiksen tärkein ainesosa on rakeinen sokeri tai jauhe. Jauhe on suositeltavaa seuloa siivilän läpi. Jos käytät sokeria, jauhaa se kahvimyllyssä. Muuten, jos isot sokerihiukkaset osuvat, mastiksi rikkoutuu vieritettäessä. Sitten valmis tuote on pakattava muovikelmuun ja jääkaapissa 20 minuuttia. Kylmässä siitä tulee joustavampi. Tätä massaa voidaan säilyttää jääkaapissa noin kaksi viikkoa pakastimessa – jopa useita kuukausia.

Valmistele reseptin ensimmäistä kertaa seuraavat asiat etukäteen: kalvo, kaulin, pyöreä veitsi, puulevy, muotit hahmojen veistämiseen, monivärinen nauha. Makeiset tai kokeneet kokit käyttävät erikoistyökaluja. Esimerkiksi yksinkertainen puinen vierintätappi vaihdetaan muoviseksi. Silikonimatto on tärkeä ja välttämätön esine mastiksin valmistuksessa. On parempi ostaa erikokoisia silikonimattoja. Mattoa, jolla on suuret merkinnät, käytetään maton päällysteen rullamiseen, ja mattoja, joissa on pieniä merkintöjä, käytetään kuvioiden rullaamiseen..

Mastic kakku tytöille

Korut tulee valmistaa etukäteen, jotta ne ehtivät kuivua eivätkä ole märät. Valmiit käsityöt säilytetään suljetussa astiassa kolme kuukautta. Sinun on levitettävä mastiksia kakkuun sen jälkeen, kun olet voidellut sen pohjan voikermalla ja jäähdyttänyt sen. Sitten se ei liukene ja peittää tasaisesti kakun pinnan..

Mastic on tuote hahmojen valmistukseen

Mastic on tuote, jonka avulla voit veistää hahmoja, kuten muovailusta. Tämä sileä ja maukas materiaali kuivuu kuitenkin nopeasti ulkona. Eri tuotteisiin perustuvia muovimassan reseptejä on monia, ja voit tutustua seuraaviin aloittelijoiden videoihin. Tämä vaihtoehto syntymäpäiväkakun koristeluun omin käsin kotona yllättää kaikki vieraat. Tämä erikoistahna on suunniteltu leivonnaisten mallintamiseen, erilaisten koristeiden luomiseen, mikä tekee leivonnaisista esteettisempiä..

Edut ja vasta -aiheet käyttöön

Kuinka tehdä mastiksista kotona mahdollisimman hyödyllinen – tämä prosessi riippuu käytettyjen ainesosien laadusta ja tuoreudesta. Gelatiinia ja marsipaania sisältävä mastiitti on ehdottoman turvallinen ja jopa hyödyllinen terveydelle. Gelatiini auttaa suojaamaan niveliä, ja se on myös runsaasti kollageenia – aine, joka vaikuttaa tehokkaasti kynsilevyihin ja hiuksiin.

Lisäksi kollageeni normalisoi hermoston, aivojen ja sydänlihaksen toimintaa säätelemällä aineenvaihduntaa. Marsipaani sisältää runsaasti E -vitamiinia, joka lievittää kehon stressiä ja suojaa soluja kaikenlaisilta vaurioilta. Kauniit mastiksista tehdyt hahmot aiheuttavat aina ruokahalua, etenkin lapsilla..

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Kauniit mastiksista tehdyt hahmot aiheuttavat aina ruokahalua, etenkin lapsilla..

Tällaisen herkun nauttimisesta aiheutuva haitta on kuitenkin merkittävästi suurempi kuin hyödyt. Joillakin lapsilla on yksilöllinen intoleranssi lisäaineille tai allergioita.

Korkea sokeripitoisuus voi aiheuttaa hampaiden reikiintymistä ja hammaskiilteen hilseilyä. On ehdottomasti kiellettyä käyttää mastiksia diabetesta sairastaville ja lihaville ihmisille, koska tämä voi johtaa sydän- ja verisuonitauteihin, ruoansulatushäiriöihin ja häiritä aineenvaihduntaa.

Tavallisella ihmisellä mastiksin liiallinen käyttö voi aiheuttaa näköhäiriöitä, johtaa ihosairauksiin, heikentyneeseen immuniteettiin ja uneliaisuuteen. Terveille ihmisille mastiksin kulutukselle on normeja, joita ei suositella ylitettävän: aikuiselle – 50 g; alle 3 -vuotiaat lapset – enintään 25 g; alle 7 -vuotiaat lapset – 35 g, nuoret – 45 g päivässä.

Mastiksin koostumus ja kaloripitoisuus

Itse sanan nimi tulee kreikan kielestä “mastika”, joka tarkoittaa “sokeritahnaa” – tämä on makeistetaiteessa käytetty koristetyyppi, jonka perusta on tomusokeri. Sokeritaikinaan voidaan lisätä myös munanvalkuaista, tärkkelystä, gelatiinia, marsipaania, vaahtokarkkia, tiivistettyä maitoa, vaahtokarkkia, kaakaota, sitruunamehua, makuja ja väriaineita..

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Mastiksin koostumus ja kaloripitoisuus

100 g lopputuotetta sisältää 319 kcal, josta 82,3% on hiilihydraatteja, 0,3% rasvoja ja 1,9% proteiineja.

Lisäksi 100 grammassa mastiksia on seuraavia vitamiineja ja kivennäisaineita:

Aine Määrä (mg)
Rauta 0,22
Fosfori kahdeksan
Magnesium 2
Sinkki 0,05
Natrium 80
Kalium 5
Kalsium 3
Kupari 0,096
Mangaani 0,007
Seleeni 1,8 μg
Koliini 0.2
Tiamiini 0,002
Nikotiinihappo 0,077
Pantoteenihappo 0,006
Foolihappo 1 μg
Riboflaviini 0,002
B-6-vitamiini 0,004
Folaatit 1 μg

DIY mastiksivinkit

Kulinaarinen mastiksi on miellyttävä materiaali, joka auttaa tekemään kakusta todellisen mestariteoksen. Sen valmistamisella kotona omilla käsillä on useita salaisuuksia:

 • Tomusokeri on jauhettava hienoksi. Jos sokerikiteitä törmää, mastiksi rikkoutuu vieritettäessä.
 • Masti on erittäin herkkä kosteudelle. Siksi, jotta se ei loista läpi, on tarpeen huolehtia kakusta. Käytä pohjana kuivia keksejä tai voikakkuja. Tuote ei saa olla liikaa siirappia tai viinaa. Fondant -kakku tulee säilyttää suljetuissa laatikoissa tai muovipusseissa..
 • Jos mastiksi on kylmä, se ei sovellu hyvin vierimiseen, sitten lämmitä sitä hieman mikroaaltouunissa, jotta saat plastisuutta.

Kakumastiksin värjäys: tärkeitä vinkkejä, ruoanlaiton salaisuuksia

 • Kakumastiksen pääkomponentti on tomusokeri. Jauheen laadukas seulonta vaikuttaa työkappaleen ominaisuuksiin. Paakkujen ja suurten sakkariinien esiintyminen heikentää suunnittelun eheyttä.
 • Kylmä lämpötila mahdollistaa mastiksin plastisuuden lisäämisen. Sekoitettu tuote on asetettava jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Se säilyy hyvin elokuvassa yli viikon. Pakastinosa pidentää tuotteen säilyvyysaikaa jopa kahteen kuukauteen.
 • Kakun peittämiseksi mastikka rullataan puisella kaulatahnalla. On parempi tehdä aihio marginaalilla. Ylimääräiset palat leikataan helposti veitsellä.

Vaiheittain

VaiheittainNormin määrittäminen

Normin määrittäminen

 • Sokeripohjainen taikina värjätään sekoittamalla ainekset. Kun kakun koristeluun käytetään useita sävyjä, väritön mastiksi jaetaan ensin osiin.
 • Kun kosketat jotakin kappaletta, loput aihiot on käärittävä sellofaaniin ja lähetettävä viileäksi kuivumisen välttämiseksi.
 • On kätevintä lisätä väriaine muodostetun pallon sisälle ja vaivaa, kunnes koko massasta tulee tasainen sävy.

Kakumastiksin värjäys:

Sekä luonnollisia että synteettisiä väriaineita käytetään. Niiden koostumus voi olla kuiva, neste tai geeli.

 • Värien lisääminen tavallisista tuotteista on erittäin helppoa. Punajuurimehu tuottaa sävyjä vaaleanpunaisesta tummanpunaiseen. Kaikki riippuu lisätyn mehun määrästä. Ripaus sitruunahappoa lisää sävyä.
 • Oranssin värin lähde on porkkanamehu. Se on leikattava ja paistettava mahdollisimman paljon. Sen jälkeen voit puristaa ja käyttää mehua..
 • Raastetun pinaatin mehu tuottaa vihreän värin. Eri värisävyjä saadaan marjoista ja viinirypäleistä.

Ominaisuudet väritys mastiksia kakku

Valmistettu mastiksi voidaan maalata millä tahansa värillä, johon käytetään luonnonkuivaa ruokaa ja geelivärejä. Jotta massalle saataisiin vaadittu sävy, riittää pieni määrä väriainetta, minkä jälkeen massa sekoitetaan intensiivisesti, jotta saadaan tasainen, kaunis väri.

Kun käytät kuivia koostumuksia, sinun on ensin sekoitettava pigmentti veteen (pari tippaa riittää) ja sekoita tuloksena oleva maali. Se tulee lisätä mastiksiin tipoittain eri paikoissa tasaisen värin varmistamiseksi..

Ei ole luonnollista mustaa väriainetta, yleensä vaaditun värin saamiseksi on käytettävä keinotekoisia pigmenttejä.

Mitä astioita tarvitset

Jos haluat tehdä kakku-mastiksia kotona, sinun on valmistettava ruokia. Tätä varten tarvitset säiliön komponenttien sekoittamiseen, jotka voivat olla emaloituja, muovisia, keraamisia, lasisia. Lämmitä massa mikroaaltouunissa tai uunissa valmistamalla posliinia tai lasia, joka kestää lämpötilaa. Lisäksi tarvitset vierintätapin, mikroaaltouunin, sekoittimen ja puhtaan työtason..

Työkalut mastiksin valmistukseen

Sileä silikonimatto, jossa on merkinnät, mahdollistaa mastiksimassan täydellisen levittämisen. Voit käyttää myös puupintaa, mutta silloin on mahdollista, että massa tarttuu siihen. Muovinen vierintätappi auttaa saavuttamaan tasaisen vierintä jättämättä vikoja mastiksen pintaan.

Tarjolla on myös sisustustappeja, joiden avulla voit luoda haluamasi kuvion mastiksille yhdellä liikkeellä ja siirtää sen sitten kakkuun. Muovirautaa käytetään mastikerroksen kohdistamiseen kakun pinnalle ja sivuille. Hän on korvaamaton ominaisuus.

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Nastat, joissa on sisustus

Kääntöpöydän tai ympyrän käyttäminen helpottaa mastiksin levittämistä kakkuun ja tasoittaa leivonnaisen pinta. Rullaveitsi on suora ja aaltoileva. Ensimmäinen palvelee mastiksin tasaista leikkaamista, toinen lisää aaltomaisuutta mastiksen taikinan reunoille. Molemmat veitset ovat samanlaisia ​​kuin pizzaveitsi, joten ne voidaan vaihtaa uusiin..

Leivonnaisharja voi olla erikokoinen.

On hyödyllistä voidella mastiksitaikina vedellä lisäelementtien liimaamista varten: esimerkiksi kiinnitettäessä kukan varsi terälehdillä. Tärkeä ominaisuus mastiksifiguurien veistämisessä ovat pinot – pienet muoviset tikut, joissa on erilaisia ​​koristeellisia vinkkejä. Voit ostaa sarjan heti.

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Pullasuti

Pinoilla taivutetaan ja koristellaan mastiksin yksityiskohtia. Lovet, joiden avulla voit leikata sekä tavallisia muotoja, kuten ympyrän ja neliön, että monimutkaisempia koostumuksia – kukkia, terälehtiä, kirjaimia. Silikonimuottien avulla voit luoda muotoja 3D -muodossa.

Mastiksihahmoja voidaan kuivata erityisillä matoilla. Haluttaessa tällainen matto voidaan korvata tavallisella kosmeettisella sienellä. Jauhe- ja geelivärit sekä erikoismerkit auttavat koristamaan mastiksikoristeen millä tahansa värillä.

Massan valmistamisen vivahteet mastiksista

Mastiksin valmistaminen kotona ihanteellisen sakeuden saavuttamiseksi riippuu huoneenlämpötilasta, joka on ihanteellisesti 16-17 ᵒC. Mastilla on taipumus sulaa korkeista lämpötiloista ja liiallisesta kosteudesta, minkä seurauksena se alkaa tarttua käsiin.

Tämän välttämiseksi sinun on käytettävä tomusokeria ja tärkkelystä. Jauhe mastiksitaikina korvaa jauhot, joten sitä voidaan aina lisätä tarpeen mukaan massan vaivaamisen aikana. Jos puhumme kaupasta ostetusta mastiksista, on suositeltavaa ripotella työtaso ja kädet tärkkelyksellä estääkseen mastiksen tarttumisen..

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Massan valmistamisen vivahteet mastiksista

Mastiksitaikina on levitettävä tasaiselle alustalle, mieluiten erityiselle matolle ─ sileäksi tai kuvioiduksi. Ihanteellinen valssatun sokeripastan paksuus on 2-4 mm. Ohuempi taikina on läpinäkyvää eikä piilota kakun vikoja (jos niitä on) ja repeytyy myös, kun yritetään levittää mastiksia kakkuun.

Kakun peittämiseksi mastiksilla sinun on ensin valmistettava itse makeiset. Kakun pinnan on oltava kokonaan peitetty ganachella, voikermalla tai ohuella marsipaanikerroksella. On parempi olla käyttämättä muita voiteita, koska mastiksi voi vuotaa niistä. Ei myöskään suositella ylikyllästystä kakun, etenkin ylemmän kakun, kanssa..

Kakku on päällystettävä kermalla kahdessa vaiheessa: ensin ohuella kerroksella ja sitten kakku jääkaapissa 15 minuuttia; sitten paksu kerros ja lähetä kakku uudelleen kylmään 20 minuutiksi. Jos kakun pinnalla on epätasaisuuksia, ne voidaan poistaa veitsellä, joka asetetaan kuumaan veteen ja pyyhitään kuivaksi.

Kun pinta on täydellinen, kakku on asetettava uudelleen jääkaappiin 20 minuutiksi. Mitä kovempi kerma, sitä helpompi on työskennellä kakun käärimisen kanssa mastiksitaikinaan. Kotona valmistetun mastiksin on annettava maata huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan, minkä jälkeen kakun käärintäprosessi voi alkaa..

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Massan valmistamisen vivahteet mastiksista

Kerros valssattua mastiksia asetetaan “poispäin sinusta” kakun sivupinnalle ja sitten sen päälle. Voit painaa mastiksia kämmenilläsi, mutta et sormillasi, muuten lommot jäävät. Ihanteellinen vaihtoehto on käyttää rautaa. On suositeltavaa rullata sokeritaikina itse kakkua suuremmaksi.

Siten on mahdollista välttää taitoksia ja epätasaisuuksia kakun kääreessä. On tärkeää vapauttaa sokeritaikinan ja keksin väliin jäänyt ilma. Ylimääräinen massa leikataan aivan lopussa erityisellä veitsellä. Kaikki mastiksista tehdyt kuvioidut koristeet tehdään etukäteen. Niiden on annettava kuivua 24 tuntia..

Jotta kondensaatio (pienet pisarat makeisten pinnalla) ei muodostuisi lämpötilan muutoksista, anna mastiksitahnan kuivua normaalissa huoneessa ja siirrä kakku jääkaappiin. Kuinka tehdä mastiksia kotona, antaa sille värisävy ─ riippuu väriaineesta.

Mastiksen värjäämiseen on suositeltavaa käyttää geelivärejä, koska niillä ei ole hajua ja makua, eivätkä ne myöskään riko sokeritahnan rakennetta..

Kanduriinilla voit koristella sokeritaikinan hahmoja. Tätä varten ota 2 g kanduriinia ja lisää vodka tipoittain. Tuloksena on melko nestemäinen sakeus. Tällä seoksella voit piirtää kuvioita. Suuret pinnat voidaan koristaa kuivana – kaada pieni määrä kanduriinimaalia suoraan kakun päälle.

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Kandurin

Säilytysvärien lisäksi voit käyttää myös luonnollisia kotitekoisia. Sahrami tai kurkuma antaa mastiksitaikinalle keltaisen värin, murskattuja vadelmia, karpaloita tai punajuurimehua – vaaleanpunaisen sävyn, mustikkamehun – lila -värin, porkkanamehun – oranssin sävyn, kaakaojauheen tai espressokahvin – ruskehtavan värin, pinaattimehun – vihreä sävy.

Ainoa seikka, joka on tärkeää ottaa huomioon, on se, että luonnolliset väriaineet koostuvat nesteestä, joten tässä tapauksessa sinun on otettava vähemmän vettä, muuten mastiksimassasta ei tule sopivaa joustavuutta. Pienten koriste -elementtien kiinnittämiseen voit käyttää tavallista vettä, munanvalkuaista tai väritöntä makeisgeeliä.

Jos haluat koristella kakun sivut pitsisellä sokeritahnalla, sinun on käytettävä erikoistyökalua – leikkuria, jonka avulla voit luoda houkuttelevan koristeen mastiksitahnasta.

Sokeritaikinan pitsi koristeluun pitäisi olla sakeampaa kuin kerros mastiksia koko kakun koristeluun. Jos sattuu, että mastiksitaikina on hyvin kuiva, voit lisätä siihen sitruunamehua ja vettä suhteessa 1: 1 tai käyttää makeisglyseriiniä. Tämä muuttaa sokeripastan muovitaikinaksi..

Keiton kuvaus:

Voit käyttää mastiksia kauniiden kakku -koristeiden tekemiseen kukkien tai hahmojen muodossa, tai voit kääriä koko kakun sillä. Voit ostaa valmiita mastikkeja kaupasta, mutta on parempi valmistaa se itse. Jos et tiedä kuinka tehdä mastiksia kotona, tämä resepti auttaa sinua. Kaikki järjestyy!

Ainekset:

 • Jauhettu sokeri – 800 grammaa
 • Jauhettu glukoosi – 50-100 grammaa
 • Gelatiini – 4 teelusikallista
 • Vesi – 70 millilitraa

Annokset: 1

Gelatiinin kanssa

Tällä menetelmällä luodun testin plastisuus antaa glyseriini E422: n – vettä pidättävän aineen, joka estää massan kuivumisen ja kovettumisen..

Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

Ruoanlaitto edelleen.

Kuinka kokata: "Mastic kotona"

Mastic kotona - valokuva vaihe 1

Kaada gelatiini kylmällä vedellä ja anna sen turvota.Mastic kotona - valokuva vaihe 2

Lämmitä gelatiinia vesihauteessa, kunnes rakeet ovat täysin liuenneet.Mastic kotona - valokuva vaihe 3

Lisää glukoosi ja sekoita huolellisesti. Tässä vaiheessa voit lisätä pari tippaa aromia: sitruunaa, appelsiinia, mitä haluat..Mastic kotona - valokuva vaihe 4

Ja nyt alamme lisätä tomusokeria pieninä annoksina. Sekoita ensin lusikalla.Mastic kotona - valokuva vaihe 5

Ja sitten vaivaamme käsillä pöydällä, joka on siroteltu jauheella. Voit voidella pöydän kevyesti öljyllä.Mastic kotona - valokuva vaihe 6

Massan pitäisi osoittautua viskoosiseksi, pitää muodonsa hyvin. Mutta älä unohda, että kun massa jäähtyy, siitä tulee vaikeampaa. Siksi lisää jauhe varovasti, älä liioittele sitä..

Mastiksilla työskentelyn yleiset periaatteet

Muotitrendi tuli maailmanlaajuiselle makeisteollisuudelle suhteellisen äskettäin Amerikasta, otti nopeasti johtavat asemat kakkujen ja leivonnaisten alkuperäisen koristelutekniikan alalla.

Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

Mastiksen käsittelymenetelmä perustuu seuraaviin kulinaarisiin periaatteisiin:

 • Syötävän päällysteen päätarkoituksena on käärekakut, muffinssit, yhden ja monikerroksiset kakut, jotka tekevät niistä tilavuuskuvioisia elementtejä. Poikkeuksena ovat tuotteet, joissa on erityisen herkkä rakenne ja jotka on valmistettu ilmavista suffleista, esimerkiksi herkkuja, kuten Broken Glass, Bird’s Milk, Three Chocolates..
 • Tämän kakun koristamismenetelmän edut ovat syntyneen “materiaalin” erityinen plastisuus, joka valmiissa tilassa venyy hyvin, ei hajoa murusiksi, sillä on neutraaleja tai erityisesti luotuja aromiaineita.
 • Valmistettu massa on jaettu kolmeen kategoriaan – universaali, koristeiden veistämiseen ja makeisten kääreeseen.

Mastiksityypit:

 • Maitomastiksi. Tämäntyyppinen sisustus on valmistettu tomusokerista ja tiivistetystä / kuivasta maitotuotteesta. Lopullisessa muodossa saadun taikinan pitäisi olla kermainen sävy (ei ole lumivalkoista pinnoitetta). Jäähdytyksen jälkeen syntynyttä massaa voidaan käyttää kakkujen käärimiseen. On erittäin ongelmallista saada kirkkaasti tyydytettyjen värien tuote luonnollisista väriaineosista (pinaatti, juurikkaat, muut tuotteet), koska massan koostumuksessa on suuri määrä nestettä..
 • Marshmallow -mastiksi. Tällainen materiaali on valmistettu amerikkalaisen makeuden perusteella. Suunnittelun monimutkaisuus on mastiksin kyky hyväksyä liiallinen määrä tomusokeria. Makean tuotteen ylimäärän estämiseksi on annettava valmistusaika (noin 1-2 tuntia) “levätä” ja lisättävä sitten hieman jauhetta. On muistettava, että voit lisätä sen milloin tahansa, mutta makeuden poistaminen lopullisen vaivaamisen jälkeen ei ole enää mahdollista..
 • Suklaa mastiksia. Tällaisella muovimassalla on ominaisia ​​sävyjä (kerma tai ruskea), ja sillä on myös voimakas maku ja kirkas aromi, joka on ominaista saman nimen ainesosalle. Valkoista suklaata käytettäessä saat muita sävyjä lisäämällä massaan vaivausvaiheessa luonnollisia elintarvikevärejä..

  Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

 • Sokerimastiksi. Esitetyssä ilmeessä on kiiltävät kiiltävät ominaisuudet, se osoittautuu täysin sileäksi. Valmistettu materiaali pystyy piilottamaan leivonnaisen kokin pienet virheet, puutteet ja vahingossa tapahtuneet virheet, ja se sopii pitsielementtien valmistamiseen sokerikuorrutteesta, marsipaanihahmoista ja ylellisistä suklaamonogrammeista.
 • Mastaa gelatiinilla. Tämän pehmeän lopputuotteen maku on neutraali. Taikinan ominaisuus on sen taipumus kuivua nopeasti, joten kakkua ei voi peittää tällaisella materiaalilla. Mutta erilaiset lukut tällaisesta massasta osoittautuvat aivan upeiksi.

Kakulle, jonka korkeus on noin 20 cm ja halkaisija enintään 30 cm, tarvitaan keskimäärin 1 kg muovituotetta.

Mastiksivalmistelu: sokerimastiksi

Voit peittää kakun mastiksilla kotona myymälätaikinasta, mutta luonnollisista ainesosista riippumatta luotu pinnoite on parempaa laatua ja terveellisempää. 3 suosittua sokeripohjaista reseptiä auttavat sinua hallitsemaan tuotteen valmistusmenetelmät.

Ainesosat

Mastiksin luomiseen tarvitset:

 • glukoosi – 20 ml;
 • jauhettu sokeri – 1,2 kg;
 • maissitärkkelys – 100 g;
 • sitruunamehu – 60 ml;
 • gelatiini – 40 g;
 • vanilliini – 6 g;
 • juomavesi – 400 ml;
 • glyseriini – 2 rkl. l.

Askel askeleelta ruoanlaitto

Valmistusvaiheiden järjestys:

 1. Ensinnäkin sinun täytyy valmistaa tärkkelys (maissituote voidaan korvata millä tahansa muulla analogilla, mikä monipuolistaa tulevan mastiksin makua). Tätä varten “kitisevä” tuote on kaadettava kattilaan, kaada ½ määrä suodatettua (kylmää) vettä. Älä muuta tärkkelyksen ja nesteen sekoitusjärjestystä..
 2. Sen jälkeen koostumusta on sekoitettava vispilällä, kunnes paakut häviävät, ja lisää loput nesteestä ohuena virrana, mutta jo kiehuvan veden muodossa.
 3. Seuraavaksi koostumusta on lämmitettävä, kunnes saadaan homogeeninen massa ilman hiutaleita ja hyytymiä..
 4. Kun “hyytelö” jäähtyy huoneenlämpötilaan, siihen on lisättävä vesihauteeseen liuotettua glyseriiniä, glukoosia ja gelatiinia..
 5. Nyt sinun täytyy seuloa tomusokeri, kaada saatu hyytelömassa siihen sekoittaen tuotteita silikonilastalla tasaiseksi.

  Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

 6. Muodostunut taikina tulee kääriä kalvoon ja lähettää jääkaappiin päiväksi. Tämä aika on tarpeen yhdistettyjen komponenttien täydelliseen liukenemiseen ja niiden parempaan vastaamiseen toisiinsa..

Mastiksin maalaaminen on sallittua taikinan vaivaamisen vaiheessa, jota varten on tarpeen lisätä haluttujen värien luonnollisia geelivärejä muodostettuun massaan.

Maito

Kakun peittäminen mastiksilla kotona on vielä helpompaa, jos taikina sisältää täysmaitoa. Tällainen tuote kuivuu pitkään, joten voit käyttää aikaasi suunnitellessasi herkkujen suunnitteluvaihtoehtoa.

Maito

Ainesosat

Tuotteen hankkimiseen tarvitset:

 • tiivistetty maito (rasvapitoisuus 8,5%) – 220 g;
 • sitruunahappo (laimennettu 40 ml: aan juomavettä) – 10 g;
 • kulinaarinen glyseriini – 100 ml;
 • kuiva kerma – 320 g;
 • maissitärkkelys – 160 g;
 • aromit (hedelmät ja marjat, suklaa ja pähkinä, vanilja ja kerma, koostumus) – mieltymysten mukaan;
 • jauhettu sokeri – 240 g.

Askel askeleelta ruoanlaitto

Vaiheittainen materiaalin luominen:

 1. Ensimmäinen vaihe on liuottaa sitruunahappo puhdistettuun veteen. Sen sijaan voit ottaa sitrushedelmämehua.
 2. Seuraavaksi sinun on sekoitettava kaikki reseptissä määritetyt kuivat aineet.
 3. Tämän jälkeen tuloksena oleva seos on lisättävä kondensoituun maitoon sekoittaen tuotteita voimakkaasti puisella tai silikonisella lastalla.
 4. Kun massasta tulee tarpeeksi paksu, se on siirrettävä pöydälle ja jatkettava homogeenisen ja joustavan taikinan vaivaamista, ripottele leikkuupinta tomusokerilla.

Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

Kuinka peittää kakku maitopastalla, vaiheittaiset ohjeet.

Jos työkappaletta aiotaan käyttää kaukaa, valettu pallo on käärittävä kalvoon ja säilytettävä jääkaapissa. Ennen käyttöä tuote on lämmitettävä huoneenlämmössä tai 1 sekunnin ajan. lähetä mikroaaltouuniin.

Bulk -mastiksi

Ehdotetun menetelmän mukaisesti valmistetulla taikinalla on nestemäinen sakeus, minkä vuoksi massa peittää tasaisesti kakun. Jäljellä on aikaa herkun kuoren täydelliseen kuivumiseen.

Ainesosat

Tuotteen hankkimiseen tarvitset:

 • jauhettu sokeri – 400 g;
 • suodatettu vesi – 100 ml;
 • gelatiini – 20 g;
 • sitruunamehu – 25 ml;
 • hajuste (aromi) – mieltymysten mukaan.

Askel askeleelta ruoanlaitto

Reseptin vaiheittainen toteutus:

 1. Aluksi sinun on kaadettava maito kattilaan, lämmitettävä kiehuvaksi ja lisättävä sitten esiseulottua jauhetta osittain järjestyksessä sekoittaen tuotteita jatkuvasti.
 2. Tuloksena oleva massa on jäähdytettävä 30 ° C: seen.
 3. Sillä välin sinun on liuotettava gelatiini juomaveteen, kun se turpoaa, sinun on valutettava koostumus juustokankaan läpi ja vatkattava hyytelömäistä ainetta.
 4. Sen jälkeen on tarpeen kaataa käsitelty gelatiini jäähdytettyyn maitoseokseen, lisätä vaniljaa tai muita valitsemiasi makuja ja väriaineita (jos resepti vaatii).
 5. Tuloksena oleva massa on sekoitettava hyvin. Kun tuote paksuuntuu hieman, se tulee kaataa kakun keskelle..

  Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

 6. Mastiksen ja leivonnan paremman tarttuvuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa ripotella tuotteen pinta kaakaolla, tärkkelyksellä tai makealla jauheella..

Valmistetun taikinan koostumus on melko nestemäinen, joten kakun pinnan ja sivujen tulee olla täysin sileitä ennen tuotteen käyttöä. Luotua kuorta ei helpoteta tai värjätä..

Hunaja

On erittäin nopeaa ja helppoa peittää koristeltu kakku tavallisella tai monivärisellä mastiksilla, joka on tehty kotona hunajalla. Tällaisen taikinan kerrokset pitävät tuotteen päällystyksen jälkeen täydellisesti muotonsa..

Ainesosat

Testin luomiseksi tarvitset taulukossa luetellut komponentit:

Luettelo tuotteista Määrä
Hienosokeri 1 kg
Juomavesi 50 ml
Nestemäinen hunaja 1,8 kg
Välitön gelatiini 16 g

Askel askeleelta ruoanlaitto

Kypsennysvaiheiden järjestys:

 1. Ensin sinun on seulottava jauhe välttääksesi paakkujen muodostumista mastiksiin..
 2. Gelatiini tulee kaataa keitetyn, mutta jäähdytetyn juomaveden kanssa suhteessa 1: 5.
 3. 25 min kuluttua. kulhoa tuotteen kanssa on pidettävä 10 minuuttia. koko ajan sekoittaen kattilassa, jossa on hieman kiehuvaa vettä. Tämän toimenpiteen jälkeen tuote on valmis jatkokäyttöön..
 4. Sillä välin sinun on lämmitettävä nestemäistä hunajaa vesihauteessa, sitten sinun on yhdistettävä vielä kuuma makeus gelatiiniin, sekoitettava tuotteet huolellisesti.
 5. Nyt sinun on lisättävä tuloksena oleva massa seulottuun jauheeseen (sivu 1 rkl), vaivaa taikina ja kaada loput jauheesta.

Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

Tuloksena olevan massan sakeuden ei pitäisi olla kovin kuivaa. Tuote tulee kääriä muoviin ja lähettää jääkaappiin.

Vaahtokarkkeista

Mastiksen pohja on amerikkalainen makeus. Englannista käännettynä herkun nimi tarkoittaa “vaahtokarkkia, vaahtokarkkia”, mutta tämä komponentti ei koske mitään näistä tuotteista..

Vaahtokarkki

Ainesosat

Taikinan valmistamiseksi tarvitset:

 • voita – 2 rkl. l.;
 • jauhettu sokeri – 500 g;
 • sitruunamehu – 4 rkl. l.;
 • vaahtokarkkeja – 200 g.

Askel askeleelta ruoanlaitto

Reseptin vaiheittainen toteutus:

 1. Ensimmäinen askel on liuottaa “vaahtokarkki”, jota varten sinun tulee laittaa makeiset mikroaaltouuniin, ripottele massa sitruunamehulla, lähetä astia mikroaaltouuniin noin 1-1,5 minuutiksi.
 2. Tämän toimenpiteen jälkeen on tarpeen lisätä voita koostumukseen, vaivata tuotteet perusteellisesti lastalla, sitten lisätä vähitellen pieninä annoksina jauhetta makeuteen ja vaivata taikinan komponentteja..
 3. Kun vaivaat massaa, vapaasti virtaavan ainesosan liiallista lisäämistä ei pitäisi sallia. Muussa tapauksessa mastiksin rakenne vaikeuttaa tulevaa kakun suunnittelua..
 4. Veistetty pulla on käärittävä sellofaaniin, lähetä aihio jääkaappiin.

Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

Rasvaa on lisättävä massaan, kun taikina muodostetaan kakun peittämiseksi. Jos suljet tällaisen ainesosan pois, voit veistää tilavuushahmoja ja muita koriste -elementtejä tuloksena olevasta pohjasta..

Kukka mastiksia

DIY -kukka -mastiksit kakulle kotona on ainutlaatuinen massa, joka säilyttää täydellisesti tietyn muodon, kovettuu lyhyessä ajassa ja on helppo muotoilla. Tarvittavat komponentit:

 • kylmä vesi – 30 ml;
 • tomusokeri – 250 g;
 • nestemäinen glukoosi – 1 tl;
 • gelatiini – 2 tl.

Kukkakakku tahna

Vaiheittainen kukkamassan valmistus omin käsin kotona:

 • Kaada vesi pieneen kulhoon, lisää gelatiini, anna vaikuttaa 10 minuuttia. Kuumentamisen jälkeen liukenemiseen vesihauteessa.
 • Sekoita glukoosi gelatiiniin, sekoita.
 • Lisää vähitellen siivilöity tomusokeri osittain.
 • Levitämme paksun mastiksin jauheella ripotetulle pinnalle, vaivaa, kunnes tahmeus katoaa. Kääri muoviin, anna hautua puoli tuntia.

Marsipaanimastiksi

Marsipaanimastiksesta tulee sileä ja joustava. Sitä käytetään piirakoiden ja kakkujen pinnan peittämiseen kokonaan. Harvemmin käytetään kukkien, hedelmien ja muiden hahmojen veistämiseen. Tarvittavat ainesosat:

 • sokeri – 1 lasi;
 • mantelit – 1 lasi;
 • hienosokeri;
 • kaakaojauhe – 1 rkl. l.;
 • manteliesanssi – 3 tippaa;
 • vesi – 0,25 kuppia.

Marsipaanimastiksi

Vaiheittainen resepti marsipaanimassasta kakulle omin käsin kotona:

 • Mantelit, kuorimatta, upotetaan kiehuvaan veteen, keitetään pari minuuttia, siirretään siivilään. Kun kaikki vesi on valunut pois, kaada mantelit laudalle. Poista kuori, huuhtele ytimet, paista kuivalla pannulla 15 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Jauha pähkinät tehosekoittimessa soseeksi.
 • Sekoita sokeri veteen, kuumenna, kunnes siirappi liukenee ja sakeutuu niin, että siitä tulee joustava, kova pallo.
 • Sekoita siirappi mantelien kanssa. Lämmitämme 4 minuuttia. Kaataminen olemukseen.
 • Ripottele levylle jauhetta, aseta mastiksi ja vaivaa.
 • 6 syytä jalkakramppeihin
 • Koronaviruksella on toinen piilotettu oire
 • Kaali-piirakka taikina-vaiheittaiset kotiruoan reseptit valokuvilla

Tiivistetyn maidon mastiksit

Suklaa mastiksia

Suklaa

Seoksen valmistamiseksi sinun on otettava:

 • erittäin hieno tomusokeri – 125 grammaa;
 • tumma suklaa – 100 grammaa;
 • kerma (30% sopiva) – 50 millilitraa;
 • voi – ruokalusikallinen;
 • konjakki – 10 millilitraa.

Kuumenna suklaa miedolla lämmöllä ja lisää sitten kaikki muut ainekset, sekoita huolellisesti. Ennen veistämistä mastiksi jäähtyy hieman, minkä vuoksi se on käärittävä kalvoon.

Munanvalkoinen mastiksi

Munanvalkuainen

Proteiinimastiksia varten käytetään ainesosia, kuten:

 • tuore proteiini;
 • tomusokeri – 500 grammaa;
 • glukoosisiirappi – 2 rkl.

Lisäksi voit käyttää hunajaa tai suklaata, jonka määrää säädellään kypsennyksen aikana. Tarkoituksesta riippuen suklaa voi olla valkoista tai tummaa. Sinun on vain päätettävä välittömästi, mitä sävyä massa tarvitaan, ennen kuin teet kukkia tai koristeita mastiksista..

Sekoittamisen jälkeen massa kääritään kalvoon ja laitetaan jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Ennen veistämistä sinun on sekoitettava se uudelleen, voit lisätä hieman jauhetta, jos mastiksi tarttuu sormillesi.

Gelatiininen mastiksi

Gelatiini

Hyytelömäisen massan saamiseksi tarvitset ainesosia, kuten:

 • gelatiini – 10 grammaa;
 • väriaineet;
 • sitruunamehu – 2 teelusikallista;
 • jauhe – 200 grammaa;
 • vesi – 60 millilitraa.

Gelatiini liotetaan. Kun se on liuennut veteen, sinun on lisättävä loput komponentit, paitsi väriaineet, sekoita massaa joustavaksi. Pigmenttejä lisätään valmiisiin mastikkeihin. Jos se ei ole tarpeeksi joustavaa, sitruunamehun määrää voidaan lisätä..

Kuinka kohdistaa kakku mastiksilla

Jotta mastiksilla koristeltu kakku näyttäisi siistiltä, ​​herkulliselta ja kauniilta, kerma on tasoitettava ennen viimeisen kerroksen levittämistä. Yksinkertaiset vaiheet auttavat sinua luomaan herkullisen taideteoksen klassisista leivonnaisista. Se voittaa tapahtuman sankarin sydämen, jolle tuote on valmistettu, mutta myös kaikkien, jotka sattuvat harkitsemaan ja maistelemaan jälkiruokaa. Kohdistusprosessia varten tarvitset: veitsen, jossa on leveä terä tai erityinen kulinaarinen spaatteli, pieni pyyhe tai paperilautasliinat, kuumaa vettä.

Kakun kohdistaminen mastiksin mukaiseksi:

 • Laita valmis kakku, peitetty kerma mastiksin alle, jääkaappiin, kunnes se kovettuu kokonaan.
 • Ota jäähtynyt jälkiruoka pois, kostuta veitsi tai lastalla kuumassa vedessä ja pyyhi se kuivaksi, jotta vesipisara ei jää jäljelle, mutta samalla työkalun lämpötila pysyy.
 • Aja veitsi kerman päälle. Lämpimän työkalun vaikutuksesta kerma alkaa sulaa ja saa kokin tarvitseman muodon..
 • Laita tuote useiden käsittelyjen jälkeen takaisin viileään paikkaan ja anna kerman jäähtyä. Toista toimenpide, kunnes pinta on täysin tasainen ilman kolhuja, kuoppia ja epätasaisia ​​kulmia tai siirtymiä. Kun olet saanut halutun tuloksen, aloita kakun koristelu mastiksilla.

Säännöt mastiksin käsittelystä kakulla

Ennen kuin teet mastiksia kotona ja käytät sitä kakun koristeluun, sinun on otettava huomioon massan kanssa työskentelyn erityispiirteet. Tämä mahdollistaa paitsi kaikkien ideoidesi täsmällisen toteuttamisen, myös tehdä makeisesta todella kauniin ja säilyttää jälkiruoan kauniin ulkonäön vaadittavan ajan..

Mastiksin käytön tärkeimmät säännöt ovat seuraavat periaatteet.

 1. Kun käytät tomusokeria, sinun on varmistettava, että se jauhetaan hyvin hienoksi, muuten massa alkaa murtua rullaamisen aikana..
 2. Mastia ei saa levittää kosteille pinnoille, mukaan lukien kerma, koska se liukenee ja jälkiruoka itse menettää houkuttelevan ulkonäön. On suositeltavaa tehdä tämä vain marsipaanikerroksille tai voikermalle, kun jälkiruoka on jääkaapissa, kunnes se kovettuu.
 3. Kun veistät hahmoja, joudut usein liimaamaan yksittäiset osat yhteen. Tätä varten kostuta pintaa hieman ja kiinnitä mastiksit yhteen..
 4. Ilmassa mastiksi kuivuu, jota käytetään erilaisten hahmojen ja koristeiden veistämiseen. Mutta suuret kukat on parasta tehdä ja sijoittaa kakun päälle lopussa, jotta niillä ei ole aikaa kerätä kosteutta ympäröivästä ilmasta. Jos et noudata tätä yksinkertaista sääntöä, kukat ja terälehdet mastiksista voivat pudota ja menettää houkuttelevan ulkonäön..
 5. Joskus käy niin, että jääkaapista tulee tiivistymistä mastiksimassan pinnalle. Se on erittäin helppo poistaa, sinun on käytettävä tavallista lautasliinaa tai kuivattava pinta tuulettimen valovirralla.
 6. Joskus massa menettää plastisuutensa, mikä voidaan helposti korjata. Tätä varten se on lämmitettävä mikroaaltouunissa..
 7. Valmis massa on tarpeen säilyttää jääkaapissa tiiviisti käärittynä kalvoon. Säilytysaika jääkaapissa on enintään kaksi viikkoa, pakastimessa – enintään kaksi kuukautta.
 8. Valmiita mastiksifiguureja voidaan säilyttää pitkään, tätä varten ne on asetettava kuivaan, tiiviisti suljettuun astiaan. Varastointiaika – useita kuukausia.
 9. Mastia voidaan värjätä elintarvikeväreillä, useimmiten sitä käytetään vaahtokarkemassaan.

On välttämätöntä käsitellä mastiksia oikein ja huolellisesti, jos muovaus- tai varastointitekniikkaa rikotaan, massa alkaa murentua ja menettää muotonsa jälkiruoan koristamisen aikana. Älä peitä märkiä kakkuja mastiksilla, vaan ruoanlaitossa saa käyttää vain hienoksi jauhettua jauhetta.

Kuinka peittää kakku

Kakun peittäminen mastiksilla kotona ei ole vaikeaa..

Tärkeintä tässä menettelyssä ei ole kiirehtiä, vaan toimia seuraavien suositusten mukaisesti:

 • Kakun peittämiseksi tällaisella tuotteella on oltava täysin tasainen pinta. Voitele se ohuella kerroksella charlotte -kermaa, vaniljakastiketta, marsipaania tai ganachea. Käsitelty kakku on lähetettävä jääkaappiin kovettumaan..
 • Jotta ryppyjä ei muodostuisi pinnoitteelle, ennen jälkiruoan peittämistä mastiksilla sinun on varmistettava, että pohjakerma -koostumus on täysin jäätynyt..
 • Voit saavuttaa samanlaisen tuloksen käyttämällä erityisiä kohokuvioituja mattoja..
 • Jos pinnalle muodostuu epätasaisuuksia, nosta taikinan reunaa varovasti ja aseta se uudelleen samassa järjestyksessä suoristamalla taitokset. Tällaisia ​​manipulaatioita ei pitäisi toistaa, koska mastiksi venyy nopeasti, mikä pilaa kaikki ponnistukset..
 • Tuloksena oleva pieni kupla voidaan poistaa erittäin helposti – lävistä se vain ohuella neulalla.
 • Kerroksen tasoitus tehdään parhaiten kulinaarisella raudalla tai lastalla..
 • Leikkaa ylimääräinen mastiksi pois erikoistyökalulla – telalla. Jos tällaista laitetta ei ole saatavilla, voit käyttää kuumaan veteen kastettua metallista lastaa.

  Kuinka kääriä kakku mastiksilla. Resepti valokuvan kanssa kotona

 • Reunoiden erottamisen aikana syntyneiden epäsäännöllisyyksien piilottamiseksi taikinasta tulee muodostaa flagellum tai ohut nauha, jossa on kontrastivärit ja joka asetetaan kehän ympärille.
 • Hyvä vaihtoehto tällaisiin tarkoituksiin olisi peiton ja sitä seuraavan sisustuksen yhdistäminen, mikä piilottaa kaikki epäsäännöllisyydet..

Kakun päällyste voi nousta hieman, joten ylijäämää erotettaessa on suositeltavaa jättää varaan enintään 0,5 cm kerros.

Kakkujen mastiksilla työskentelyn vivahteet

Jos haluat peittää kakun mastiksilla, sinun on ensin valmisteltava tuotteen pinta. Suklaa ganache, voi tai karamellikerma, marsipaani sopivat mastiksiin. Tällainen “kerros” auttaa mastiksia säilyttämään muotonsa: se “kelluu” kosteudesta, joten sitä ei voida levittää kakuille, joissa on kyllästystä tai smetanaa.

Joskus on suositeltavaa peittää kakun yläosa ja sivut aprikoosihillolla. Mutta tässä tapauksessa kakun mastiksinen “kääre” turpoaa kosteudesta.

Muutama vinkki vielä:

 • Tasoita pinta etukäteen: levitä kerma, tasoita se lastalla, anna kovettua jääkaapissa ja tarkista sitten, että kerros on tasainen. Mastic ei piilota epäsäännöllisyyksiä.
 • On parempi olla säilyttämättä valmis kakku jääkaapissa pitkään. Jos vedit tuotteen ulos ja se on peitetty mikropisaroilla vettä – älä pese sitä, anna sen haihtua itsestään. Muuten tahrat jäävät mastiksiin..
 • Älä rullaa massaa liian ohueksi. Ihanteellinen paksuus on 3-4 mm. Ripottele pöytä tai lauta jauheella tai tärkkelyksellä. Silikonimatto toimii myös hyvin..

Kakkumastiksen tekeminen on helpompaa, kun käytät muutamia hyödyllisiä työkaluja. Nämä sisältävät:

 • täysin sileä vierintätappi;
 • tasoitusrauta;
 • pyörivä jalusta;
 • leikkausrulla.

Kaikki tämä voidaan ostaa osiosta “mastiksille ja marsipaanille” verkkokaupan Supermarket makeisille -sivustolla.

Kakun koristelu mastiksilla – miten tehdä

Sinun ei tarvitse kiirehtiä tekemään fondantkakkua – yksinkertaista tai monimutkaista. Sitten jopa aloitteleva leivonnaiskokki voi tehdä oman pienen mestariteoksensa. Yksinkertaisen käärintäkakun algoritmi näyttää tältä:

 • rullaa ympyrä mastiksi. Ympyrän halkaisijan tulisi olla noin kaksi kertaa kakun korkeus plus halkaisija. Lisää tähän pari senttimetriä leikkaamiseen;
 • kelaa massa kaulaan ja siirrä kakkuun;
 • tasoita yläosa silitysraudalla varoen venyttämästä massaa. Tasoita sitten kulmat;
 • tasoita varovasti sivut ja poista ryppyjä. Aja rautaa pinnalle;
 • leikkaa ylimääräinen pois telalla.

Kotitekoinen kakku-mastiksi: vaiheittaiset reseptit, valokuvaesimerkit, video

Keskimäärin kakku, jonka halkaisija on 15 cm ja korkeus 10, vaatii kilon mastiksia. Ja suurille, joiden halkaisija on 35 cm – kaksi kiloa.

Jos et ole laskenut ja pinnalla on kuplia, voit päästä eroon niistä nostamalla kerroksen reunaa ja asettamalla sen uudelleen. Jos olet tasoittanut yläosan ja siirtynyt sivuille, sinun ei tarvitse palata siihen ja tasoittaa pidemmälle, koska mastiksi venyy.

Kakun koristelu mastiksilla voidaan tehdä käyttämällä kakun halkaisijaltaan juuri valmistettuja ympyröitä ja kontrastivärisiä nauhoja sivuille.

Kuvioitu pinta on helppo luoda pihdeillä. Leivonnaispihdit, kuten pinsetit, “nappaavat” mastiksia ja puristavat sitä. Tällä laitteella voidaan valmistaa geometrisia koristeita, lehtiä, sydämiä.

Ideoita kakkujen koristamiseen mastiksista

Mastikkoristeita voidaan käyttää kaiken kokoisten kakkujen koristeluun. Tämän massan elementit sopivat hyvin sokerihelmien tai helmien, sprinkleiden ja muiden makeisten sisustukseen..

Tyylikäs ja yksinkertainen vaihtoehto on peittää kakku pitkänomaisilla helmikeltaisilla kolmioilla. Elementit on kerrostettava päällekkäin, jotta ne kerääntyisivät kankaaseen. Keskelle voidaan sijoittaa useita suuria sokerihelmiä..

Erittäin tehokas koriste mastiksikakkuille on evästeiden leikkureilla leikattujen hahmojen käyttö. Lumihiutaleet, sydämet ja lehdet näyttävät hyvältä kontrastisella taustalla.

Herkkä ja erittäin romanttinen sisustus – moniväriset “hameet”, jotka on tehty mastiksista kakun sivuilla. On tarpeen leikata nauhat, tehdä varovasti “kokoonpanot” puisella neulaneulalla tai tikuilla ja tarttua kakkuun. Jotta kiinnitys olisi turvallisempi, voit käyttää neuloja tai tappeja – kun koriste on kuiva, ne voidaan helposti poistaa. Lisäksi voit leikata mastiksia.

Eri väreistä valmistettua mastiksia voidaan käyttää “marmorisen” tai “seepramaisen” sisustuksen tekemiseen: kontrastinauhat, ohuet nauhat on asetettava mastiksikehykseen ja rullattava tasaiseksi.

mastiksia

mastiksipeite

mastiksisydämet

mastiksi seeprakakku

Fantant kakku salaisuuksia aloittelijoille

Mastiksipäällysteisen kakun parhaat kakut ovat keksejä, mutta on olemassa reseptejä, joiden avulla voit käyttää murotaikinaa ja jopa sufljaa. Kuitenkin, jos haluat tehdä soufflékakun, sen päällä ja pohjassa tulee olla keksi kerroksia. Muuten mastiksi valuu ja kakku menettää muodonsa..

Perusvaihtoehto kekseille on munista, sokerista, jauhoista ja voista valmistettu taikina. Mittasuhteet vaihtelevat reseptistä riippuen. Valitun kerman kanssa voideltu kakku on poistettava jääkaapista kyllästämistä varten. Voit jopa painaa sitä ylhäältä alas puristimella – niin että se saa muodon.

Sitten sinun on leikattava sivut, jotta se on helpompi peittää mastiksilla. Jos kakku koostuu useista osista, sinun on tehtävä haluttu muoto. Kupera elementtejä varten voit valmistaa seoksen keksimuruja ja kermaa mastiksille. Hänen on myös helppo peittää epäsäännöllisyydet..

Yksinkertainen resepti kermalle – voista ja kondensoidusta maidosta. Vatkaa pakkaus voita sekoittimella, kunnes saadaan valkoinen massa, ja lisää puoli tölkkiä kondensoitua maitoa. Vatkaa uudelleen. Levitä kerma kakun päälle ja laita jääkaappiin. Tasoita sitten epätasaisuudet lämmitetyllä kuivalla lastalla.

Voit aloittaa kakun käärimisen mastiksilla!

Mikä tahansa piirustus tai kirjoitus voidaan levittää mastiksista valmistettuun kakkuun aloittelijoille käyttämällä kaavainta ja erityistä väriainetta tai ruoka -aineita.

Yksinkertaiset kukat valmistetaan kupeista ja muista erikokoisista halkaisijoista: ympyrät leikataan pois ja kukka kerätään.

Yksinkertainen mastiksikakku, perusresepti

Kotitekoinen kakku-mastiksi: vaiheittaiset reseptit, valokuvaesimerkit, video

Jos haluat tehdä kakun nopeasti, helpoin vaihtoehto on käyttää valmiita kakkuja. Seuraavaksi sinun on “koottava” tuote: kakku pikku ponini mastiksista

“Sisäinen” kerma, joka voileipii kakkuja, voit ottaa melkein mitä tahansa makusi mukaan, esimerkiksi kermaista, vaniljakastiketta, voita.

 • Jotta kakku olisi maukkaampi, kerrokset voidaan lisäksi levittää kuivattuilla hedelmillä, tuoreilla hedelmillä, jotka eivät liota, tai vaihtoehtoisella kerma ja hapan hillo;
 • Yläkerros on peitetty voikermalla.
 • Vielä helpompi vaihtoehto on käyttää valmiita suklaatahnaa. Sitä on lämmitettävä hieman, jotta se leviää paremmin, ja jäähdytä sitten kakku jääkaapissa..
 • Valmis kakku on peitettävä mastiksilla tavalliseen tapaan. Jos ylipaino leikattiin epätasaisesti, kakun alareuna voidaan koristaa puskureilla tai leikata pitsinauhoja.

Tämä on yksinkertaisin mastiksikakku, perusresepti – voit tehdä sen jopa lasten kanssa, jotka haluavat veistää taipuvasta massasta, kuten muovailusta.

Konditori Supermarketista voit ostaa huopakynät mastiksille maalaamiseen, työkaluja kukkien ja hahmojen luomiseen, valmiita makeita kukkia ja paljon muuta. Voit tehdä pienen makeisten mestariteoksen muutamassa tunnissa.

Videot kakku mastiksista

Vain kotitekoinen kakku mastiksin resepti:

Video: kuinka leipoa kakku mastiksilla kotona

Syntymäpäivänä haluan erityisesti miellyttää syntymäpäivähenkilöä, rakkaita, yllättää vieraita paitsi herkullisella jälkiruokalla myös alkuperäisellä suunnittelullaan. Kulinaarisen mestariteoksen valmistamiseen tarvitset useita komponentteja: suklaakeksi, kermavaahtoon perustuva kerma, johon on lisätty juustojälkiruokaa, marjoja kerrokselle, mastiksia ja hahmoja koristeluun. Koristelu, jälkiruoan suunnittelu riippuu syntymäpäivähenkilön yksilöllisistä mieltymyksistä, mestarin inspiraatiosta ja kyvyistä. Esimerkki kakun vaiheittaisesta valmistelusta ja koristamisesta mastiksilla, katso video:

Video: Kakun koristelu kotona

Kuva kauniista kakkujen koristuksesta mastiksilla kotona

Voit luoda tällaisia ​​kulinaarisia mestariteoksia ehdottomasti kaikkiin juhlallisiin tilaisuuksiin – lapsen syntymään, häihin, avioliiton vuosipäivään, syntymäpäivään tai yksinkertaisesti, jos haluat, miellyttää rakkaitasi kauniilla jälkiruoalla. Alla on mielenkiintoisia ideoita tee-se-itse-mastiksikakkuihin, joita pyydetään toteuttamaan käytännössä. Mukavuuden vuoksi kokoelmat on jaettu vastaanottajien ikäluokittain.

Kakkujen koristelu mastiksilla aikuisille

Tämä makeistuotteiden koristamismenetelmä on saavuttanut erityisen suosion hääkakkujen suhteen. Nuorten kimput, sormukset, hahmot – jos ne on valmistettu tiheästä mastiksista, ne säilyttävät muotonsa pidempään kuin öljyiset. Kuitenkin paitsi nuoret nauttivat mielellään käsintehty kakku:

 • Miehelle valmistettu makeinen voidaan muotoilla jalkapalloksi ja nimikirjoitetaan elintarvikeväreillä. Muusikko rakastaa kitaraa tai muuta instrumenttia..
 • Nainen arvostaa kakkua, joka on koristeltu ruusuilla, tulppaaneilla tai valkoisilla liljoilla tai koristeltu suuren kosmetiikkapussin muodossa.

Tee kakku, joka on koristeltu mastiksilla

Lasten mastiksikakut

Pienet makeat hampaat ovat erityisen iloisia tällaisesta lahjasta, koska se voi näyttää suosikkisadun tai sarjakuvan sankarilta:

 • Tytöille mastiksikakut valmistetaan usein nuken muodossa, pukeutuneena pörröiseen mekkoon tai koristeltu perhosilla ja kukilla..
 • Pojat voivat muotoilla hämähäkkimiehen, supermiehen, kirjoituskoneen. Monipuolisempia ideoita: kuvata talvi lumiukon ja joulukuusi kakun päällä tai kesä vihreän ruohon ja auringon kanssa.

Lue lisää tapoja tehdä fondantkakku.

Lasten kakkuja pinnoitteella ja mastiksista tehtyjä hahmoja

Kuinka säilyttää mastiksi

Kotitekoista mastiksia säilytetään vähemmän kuin kaupasta ostettua mastiksia, koska se ei sisällä säilöntäaineita. Valmistettu mastiksi asetetaan jääkaappiin, kääritään kalvoon ja säilytetään enintään 3 viikkoa. Voit tehdä useita puhkaisuja kalvoon, sitten seuraavan valssauksen aikana mastiksi imee pienemmän määrän tomusokeria.

Kalvo voidaan lävistää vain, jos mastiksia säilytetään jääkaapissa 24 tuntia sen valmistushetkestä. Jos säilytysaika on pidempi, voit käyttää sekä kalvoa että pergamenttia, käärimällä siihen huolellisesti mastiksitaikinan.

Pieniä kotitekoisen mastiksin paloja voidaan säilyttää käärittyinä folioon ja säilyttää viileässä paikassa 15-20 päivää tai astiassa ─ jopa 14 päivää.

Ihanteellinen vaihtoehto on käyttää mastiksitaikinan jäänteitä 7 päivässä. Älä missään tapauksessa pidä sokeritahnaa kosteuslähteen lähellä (avoimet maito-, mehu- ja muut nesteet, mehukkaat marjat), koska sokeritaikinaan ilmestyy vesipisaroita, mikä vaikuttaa negatiivisesti taikinan rakenteeseen.

Kun olet ottanut mastiksimassan pois jäähdytyskammiosta, sinun on annettava sen nukkua normaalissa lämpötilassa 6–10 tuntia ─ niin se saa saman joustavuuden. On suositeltavaa säilyttää sokeripasta astiassa enintään 3 päivää pimeässä ja kuivassa paikassa tai jääkaapissa.

Kuinka tehdä kakku mastiksi. Reseptit valokuvilla askel askeleelta kotona

Kuinka säilyttää mastiksi

Sokeripastan voi myös pakastaa. Ensin sinun on jaettava se tarvittavan kokoisiksi paloiksi, käärimällä ne kaikki kalvolla, sellofaanipussilla, pergamentilla tai asettamalla mastiksi astiaan. Mastiksitaikina säilyy pakastimessa 3-4 kuukautta.

Sulatettaessa mastikka asetetaan ensin 24 tunniksi jääkaapin ylätasolle ja jätetään sitten yksinkertaisesti pöydälle, kunnes sokeritahna pehmenee. Sen jälkeen mastiksitaikina murskataan käsin ja sitä käytetään aiottuun tarkoitukseen. Sokeritaikinasta valmistetut hahmot on säilytettävä pahvilaatikossa, jotta ne eivät joudu kosketuksiin toistensa kanssa..

Kestoaika – enintään 3 kuukautta. Suuret mastiksiosat sijoitetaan jääkaapin alahyllylle, kun taas pienet jätetään kannella peitettyyn laatikkoon + 17-20 ° C: n lämpötilassa. Ennen kuin aloitat makeisen koristamisen, on tärkeää varmistaa, että hahmot ovat täysin kuivia. Tämä kestää vähintään 24 tuntia..

Mastiksin optimaalinen säilytyslämpötila on +10 – +12 C. Yli 25 C: n lämpötilat tekevät sokeritahnasta nestemäistä..

On suositeltavaa poistaa mastiksilla peitetyt kakut jääkaapista 15-20 minuuttia aikaisemmin, jotta sokeritahna saa kimmoisuutta ja kakku voidaan leikata helposti osiin. Kotitekoinen mastiksisisustus ei vain koristele kakkua, vaan myös tekee siitä herkullisen.