Meripihkahappo sisäkasveille

Meripihkahappo huonekasveille: käyttö ja käsittely, ominaisuudet

Meripihkahappo on korvaamaton aine, jolla on lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia ja jota käytetään kasvinviljelyssä ja huonekasvien hoidossa. Sillä on myönteinen vaikutus maaperän mikroflooraan, se edistää kasvun kiihtymistä ja viljelykasvien täydellistä kehitystä, ravinteiden parempaa omaksumista, helpottaa kasvien sopeutumisprosessia uudessa paikassa, lisää niiden tuottavuutta ja vastustaa erilaisia sää- ja ilmasto -olosuhteet..

Happo sai nimensä takaisin 1600 -luvulla, jolloin se saatiin tislaamalla meripihka. Tätä ainetta löytyy ihmisistä ja eläimistä, kasveista ja ruskeasta hiilestä, elintarvikkeista ja ravintolisistä. Elävissä organismeissa meripihkahappo tulee ruoan kanssa ja kulutetaan elintärkeää energiaa tuottavien elinten “tarpeisiin”. Monet urheilijat käyttävät tätä ainetta mentoreidensa suosituksesta lisätäkseen aktiivisuutta ja kestävyyttä voimakkaan harjoittelun ja muiden lisääntyvien kuormien aikana. Sitä voi ostaa apteekeista tai kukkakaupoista, jos tarvitset sitä kasvien hoitoon. Kun käytät happoa biostimulanttina eri kasveille (myös sisätilojen kukille), sinun ei pitäisi pelätä perheenjäsenten tai pienempien veljiemme puolesta. Meripihkahappo on myrkytön ja turvallinen ympärillä oleville ihmisille.

Meripihkahapon käyttö viljelyssä

Meripihkahapon käyttö viljelyssä

Kasvinviljelyssä ainetta on arvostettu pitkään ja sitä käytetään usein sen monien positiivisten ominaisuuksien vuoksi. Meripihkahapon, joka ei ole lannoite, arvo koostuu useista kohdista:

 • Monissa kasveissa aine auttaa nopeuttamaan ja lähentämään kypsymistä ja sadonkorjuuta;
 • Halutun tuloksen saavuttamiseksi tarvitset erittäin alhaisen pitoisuuden ja minimaaliset käsittelykustannukset;
 • Se stimuloi maaperän bakteerien kehittymistä ja parantaa kasvien elämää, kun bakteerit uudistavat ja parantavat maaperän koostumusta, ja auttavat myös kasveja omaksumaan hyödyllisiä ravintoaineita;
 • Edistää sidosten nopeutettua biologista käsittelyä;
 • Lisää hyödyllisten mikro -organismien aktiivisuutta ja leviämistä maaperään;
 • Se on kasvun stimulaattori maatalouskasveille;
 • Lisää viljelykasvien vastustuskykyä äkillisiin lämpötilan muutoksiin, vakavaan kastumiseen ja pitkittyneisiin kuivuuksiin, kehittää kestävyyttä ja vastustuskykyä;
 • Parantaa vastustuskykyä erilaisille ilmasto -olosuhteille ja säämuutoksille;
 • Lisää sadon määrää ja laatua;
 • Kun käytetään meripihkahappoa yhtä suurina osina kaliumhumaatin kanssa, aineen tehokkuus kasvaa useita kertoja; nämä kaksi komponenttia yhdistyvät täydellisesti toisiinsa ja niillä on valtava energiapotentiaali useimmille kasveille.

Meripihkahapon käyttö sisätilojen kukkien hoidossa

Meripihkahapon käyttö sisätilojen kukkien hoidossa

Happo on hyödyllinen ja tehokas sisäkasveille. Sitä käytetään kasteluun ja ruiskutukseen, liottamiseen ja lisäravinteeksi. Sen edut:

 • Edistää paranemista ja täydellistä paranemista sairaista kulttuureista, jotka ovat alkaneet menettää koristeellisia ominaisuuksiaan, elinvoimaisuuttaan ja ulkoisia perusominaisuuksiaan;
 • Auttaa sopeutumaan huonekasveihin lyhyillä päivänvaloilla ja heikolla valaistuksella sekä lisää vastustuskykyä korkeille tai matalille ilman lämpötiloille;
 • Palauttaa sisäkasvit istutuksesta, karsimisesta, vaurioista, taudeista tai kasvualueen muutoksesta aiheutuneen stressin jälkeen;
 • Edistää nopeaa siementen itämistä ja uusien juurien muodostumista pistokkaissa;
 • Lisää kasvien vastustuskykyä sieni-, bakteeri- ja moniin muihin tartuntatauteihin.

Meripihkahappoliuosta käytetään sisäkukkien juuriosan hoitoon, kun siirretään tai jaetaan aikuinen kasvi osiin. Ruiskutusta tällä liuoksella pieninä pitoisuuksina suositellaan heikoille ja epäterveellisille kasviston edustajille kasvun stimulaattorina. Aineen vaikutuksesta viljelmät alkavat hankkia menetettyä terveellistä ulkonäköään ja alkavat muodostaa monia uusia versoja..

Ampelous -huonekasvien ja suurten kukkien (pensaiden ja puiden) siirtäminen on hyvin harvinaista, koska on olemassa vaara vahingoittaa juuria, herkkiä versoja tai muita maanpäällisiä osia. Tämä toimenpide ei ainoastaan ​​aiheuta stressiä lemmikkieläimille, vaan voi myös aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa niiden ulkonäölle. Luonnollisesti jonkin ajan kuluttua on tarpeen päivittää kukkaruukun maaperän seos, ja tavalliset lannoitteet eivät pelasta tilannetta. Sitten heikko meripihkahapon liuos tulee pelastamaan, joka lisätään kastelulla ja auttaa normalisoimaan maaperän mikroflooraa, minkä jälkeen sisäkukat alkavat imeä hyvin käyttöön otettuja ravitsevia sidoksia..

Menetelmät ja menetelmät kasvien käsittelemiseksi meripihkahapolla

Menetelmät ja menetelmät kasvien käsittelemiseksi meripihkahapolla

Valmistetun liuoksen pitoisuus riippuu sen tarkoituksesta, mitä kasvin osia käsitellään ja kuinka paljon. Koska tällaisen liuoksen hyödylliset ominaisuudet säilyvät vain kolme päivää, sinun ei pitäisi valmistaa liikaa sitä..

Meripihkahappo jauheen tai tabletin muodossa yhdistetään veden kanssa, jonka lämpötila on noin 35-40 astetta, sekoitetaan, kunnes se on täysin liuennut, ja saatetaan sitten vaadittuun pitoisuuteen viileämmällä vedellä (noin 20 asteen lämpötilassa). Useimmiten sisätiloissa käytetään hyvin heikkoa meripihkahapon liuosta. Sen saamiseksi sinun on ensin valmistettava yhden prosentin liuos. Tämä vaatii yhden litran vettä ja yhden gramman ainetta. Kun jauhe (tai tabletti) liukenee vähitellen ja saat erittäin väkevän liuoksen, sinun on otettava sitä noin 200 ml ja lisättävä enintään 1 litra (tai enintään 10 litraa) tavallisella huoneenvedellä. Tuloksena olevaa nestettä voidaan käyttää versojen tai juuriosan käsittelyyn niiden kasvun stimuloimiseksi sekä siementen liottamiseksi.

 • Suositellaan kahta menettelyä viljelykasvien maanpäällisen osan ruiskuttamiseksi kuukauden välein heikentyneiden ja sairaiden yksilöiden elintärkeän toiminnan palauttamiseksi..
 • Meripihkahappoliuosta on käytettävä istutettaessa kasveja juurikaulan ja koko juurijärjestelmän liottamiseksi. Kun kukkia siirretään yhdessä savipatukan kanssa, on suositeltavaa kastella liuoksella sen jälkeen, kun ne on siirretty suoraan juuren alle, tai kostuta savi ruiskuttamalla.
 • Leikkausmenetelmällä on suositeltavaa laskea leikatut pistokkaat astiaan, jossa on heikko liuos, 2-3 cm: n syvyyteen ja jättää siihen 3 tunniksi juurien muodostumisen stimuloimiseksi. Liuoksella kyllästymisen jälkeen pistokkaat on kuivattava hieman ja ne voidaan istuttaa välittömästi maahan.
 • Ratkaisu vaikuttaa myös tehokkaasti istutusmateriaaliin. Ennen istutusta siemenet on liotettava siihen 12 tai 24 tunnin ajan ja kuivattava sitten hieman. Tämä menettely lisää ja nopeuttaa itämistä..

Meripihkahappo heikoimmassa konsentraatiossa ei menetä perusominaisuuksiaan ja sillä on myönteinen vaikutus satojen kasvuun ja kehitykseen. Ylimääräinen aine ei aiheuta uhkaa tai kielteisiä seurauksia kasveille. He itse ottavat tarvitsemansa aineen määrän, ja ylijäämän käyttävät maaperän mikro -organismit. On erittäin tärkeää muistaa, että meripihkahappo ei ole lannoite eikä sitä voi korvata. Sisäkukkien pukeutuminen on erittäin välttämätöntä, ja happo vain helpottaa niiden omaksumista..

Kasviteollisuudessa “keltaista” ratkaisua suositellaan käytettäväksi maa -alueen viljelyssä heti viljelykasvien istuttamisen jälkeen keväällä, ennen kukintaa (noin kesän keskellä) ja ennen sadonkorjuuta. Useampi käyttö ei tuota mielekästä hyötyä.

Meripihkahappo – lannoite kasveille (video)

meripihkahappo &# 127793; Lannoite kasveilleMeripihkahappo, kasvien lannoite