Tuhka lannoitteena eikä vain

Tuhka lannoitteena eikä vain: tuhkan käyttö puutarhassa

Puutarhurit ja puutarhurit käyttävät tuhkaa mineraalilannoitteena. Se on suosittu luonnon lahjojen ystävien keskuudessa, jotka kokevat erilaisten kemiallisten kasvun kiihdyttäjien ja satojen lisäämisen kielteiset vaikutukset ihmisten terveyteen. Riittää, kun sanotaan, että tuhka sisältää hivenaineita muodossa, joka on kaikkein hyväksyttävin kasvien assimilaatiolle. Kaliumia, mangaania, fosforia ja kalsiumia on optimaalisessa suhteessa olkien polttamisesta saadussa tuhkassa. Mutta näitä raaka -aineita ei käytetä vain luonnon lannoitteiden valmistukseen. Jos olkia ei ole saatavilla, havupuiden tai lehtipuiden polttopuut, koivu.

Miksi ruokkia puutarhakasveja tuhkalla? Mitä hyötyä siitä on viljellyille kasveille? Mitä sairauksia he taistelevat tuhkan kanssa ja mitkä tuholaiset pelkäävät sitä? Meidän on käsiteltävä näitä ja muita kysymyksiä..

Tuhka stimulaattorina siementen valmistelussa istutusta varten

Kun valmistat infuusion oljesta tai puutuhkasta, saat nesteen, johon on liuotettu mineraaleja. Tätä varten liota 2 rkl litraan vettä ja anna vaikuttaa 2 päivää. Sen jälkeen liuos suodatetaan ja sitä käytetään siementen liottamiseen (ne jätetään infuusioon 3-6 tunniksi, sitten ne poistetaan ja kuivataan) ja ruokitaan taimet tai huonekasvit.

Tuhka lannoitteena

Tuhka levitetään kaikkien kasvien alle, paitsi porkkanat. Hänen istutuksensa ovat erittäin vaativia maaperälle, ja tällainen lannoitus on heille tarpeetonta. Tuhkasta valmistetaan infuusio, ja sitten kasvien ympärillä oleva maaperä kastellaan tai ruiskutetaan. Tuhka voidaan lisätä suoraan maaperään hautaamalla se matalaan syvyyteen..

Tuhka voidaan lisätä suoraan maaperään hautaamalla se matalaan syvyyteen.

Sipulituhka. Tuhkaa käytetään kasvien ruokintaan.

Tuhka munakoisolle ja pippurille. Tuhka lisätään taimen maaperän seokseen, sille on annettu luomuruoan rooli. Lisäksi viileänä ja sateisena kesänä paprikat ja munakoisot muuttuvat herkiksi kaliumin puutteelle ja vaativat lannoitteiden käyttöä. Tuhka on hajallaan kasvien alle 2 kuppia neliömetriä kohti. m.

Tuhka pensaille ja hedelmäpuille. Ennen puun tai marjapensan istuttamista kaadetaan kilogramma tuhkaa istutuskuopan pohjalle. Tämä on tarpeen, jotta kasvit voivat nopeasti asettua uuteen paikkaan ja kehittää juurijärjestelmää paremmin. On myös suositeltavaa levittää lannoitetta säännöllisesti runkoympyröihin, tätä varten joka neljäs vuosi kaivetaan matala ura puun ympärille, kaadetaan siihen pari kiloa tuhkaa ja jauhetaan maaperällä ylhäältä.

Tuhka kaali. Tuhka on tarpeen taimien kasvattamiseksi ja istutettaessa sitä avoimeen maahan.

Nauris. Ennen siementen istuttamista maahan valmistetut urat sirotellaan puutuhalla. Samaa tekniikkaa käytetään, kun taimet ilmestyvät, ne jauhetaan ylhäältä. Koska tuhka on optimaalinen lannoite tälle sadolle, sinun on muistettava lisätä se myöhemmin liuottamalla lasi ämpäriin vettä. Kasveja kastellaan infuusiolla 2 kertaa kuukaudessa.

Tuhka tomaateille. Tomaatin taimet kehittyvät nopeammin, jos niitä kastellaan säännöllisesti tuhkaliuoksella. Kasvien istuttamiseen maahan liitetään lannoite (2 rkl) jokaiseen reikään.

Tuhkaa mansikoille. Pukeutuminen tuhka -infuusioilla tehdään varhain keväällä. Voit myös käyttää kuivaa lannoitetta, joka on upotettu maahan pensaiden ympärille. Tämä menettely lisää kukkavarren määrää ja sen seurauksena sadon kasvua. Tuhka on tarpeen uuden marjakerroksen muodostamiseksi, se tuodaan reikiin.

Tuhkaa kurkulle. Kun istutetaan kurkkuja, kuhunkin reikään lisätään lasi tuhkaa. Tämä lannoite sisältyy moniin vihanneskastikkeisiin..

Tuhka retiisille. Kaliumin puute maaperässä vaikuttaa negatiivisesti juurikasvien muodostumiseen. Ennen retiisin kylvämistä urat sirotellaan kuivalla tuhkalla.

Tuhka perunoille. Siemenperunan mukuloiden pölyttäminen tuhkalla edistää ripsien kasvua ja lisää satoa. Lisäksi tällaisesta menettelystä peräisin olevat perunat muuttuvat tärkkelyspitoisemmiksi..

Tuhka kompostin ja orgaanisten sänkyjen osana

Orgaanisen jätteen hajoamisprosessia ei ole vaikea nopeuttaa: tätä varten sinun on lisättävä tuhkaa kompostikasaan, kaatamalla sitä säännöllisesti kerrosten päälle tai kaatamalla tuhka -infuusio kompostille. Tällainen lannoite kyllästää täydellisesti humuksen mineraaleilla ja hivenaineilla ja luo lämpimät vuoteet.

Tuhka kompostin ja orgaanisten sänkyjen osana

Tuhka tuholaisten ja tautien torjunnan välineenä

Tuhka on tehokas aine haitallisia hyönteisiä ja mikro -organismeja vastaan. Sen avulla puutarhurit säästävät taimet niin sanotulta mustalta jalalta, estävät hometta kurkkuissa ja karviaisissa, poistavat etanoita ja toukkia kaalista. Tuhkalla on haitallinen vaikutus harmaaseen mädäntymiseen, joka vaikuttaa mansikoihin ja köliin, jota esiintyy kaali -istutuksissa..

Tomaatin myöhästyminen on parempi estää kuin parantaa. Tätä tarkoitusta varten noin viikko sen jälkeen, kun taimet on istutettu avoimeen sänkyyn, kasvien ympärillä olevaa maaperää käsitellään tuhkalla. Älä missaa ensimmäisten munasarjojen ulkonäköä, sama menettely suoritetaan tänä aikana..

Kaali -kirvat pelkäävät tuhkan keittämistä. Se eroaa infuusiosta siinä, että se on keitettävä (300 g tuhkaa laimennetaan litraan vettä ja keitetään 20 minuuttia). Jäähdytyksen ja laskeutumisen jälkeen neste suodatetaan, lisätään vettä 10 litran tilavuuden saavuttamiseksi ja käytetään kasvien ruiskuttamiseen.

Kaalin toukat myrkytetään tuhka -infuusiolla; sinun on tehtävä se edellisenä iltana. Tätä varten lasillinen tuhkaa sekoitetaan litraan vettä ja annetaan vaikuttaa yön yli. Aamulla liuosta ravistetaan, suodatetaan ja käytetään ohjeiden mukaisesti. Kaalinlehtiä käsitellään molemmin puolin ja aina varhain aamulla, kun toukat eivät ole vielä ehtineet piiloutua.

Ristikukkainen kirppu ei ärsytä, jos kasvien ensimmäiset versot jauhetaan puhtaalla tuhkalla tai sekoitetaan tupakkapölyyn. Tämän menetelmän haittana on, että se on toistettava jokaisen sateen tai keinotekoisen kastelun jälkeen..

Puutarhakasvien ympärille hajallaan oleva tuhka säästää sinua ärsyttäviltä etanoilta. Harmaan mätänemisen estämiseksi mansikoiden istutus käsitellään tuhkalla heti kukinnan jälkeen.

Tuhkaliemi tai tuhkan infuusio estää karvasmarjan pensaisiin vaikuttavan jauheen muodostumisen. Ennaltaehkäisyn suorittamiseksi marja ruiskutetaan 3 kertaa, ja vettä lisätään jäljelle jääneeseen sedimenttiin ja kasvit kastellaan juuressa.

Tuhkan käyttö vihannesten varastoinnissa

Tuhkan käyttö vihannesten varastoinnissa

Tuhkan sienilääkkeitä ja antiseptisiä ominaisuuksia käyttämällä vihannekset voidaan säilyttää kevääseen saakka. Tuhkajauhetta on käsiteltävä juurikasveilla (punajuuret, porkkanat, perunat, selleri, musta retiisi) ja asetettava laatikoihin, jotka sijoitetaan viileään huoneeseen. Valkosipulia säilytetään samalla tavalla, vain lisää tuhkaa tarvitaan, laatikon päät kaadetaan sen kanssa.

Kun maaperän happamuus lisääntyy, käytetään yleensä kalkkia. Tuhkan käyttö voi myös korjata tilanteen ja samalla parantaa maaperän rakennetta turvallisemmin. Luomuviljelyn harjoittamiseksi on hyödyllistä valmistaa tuhkaa sisältävä infuusio. Runsaasti hivenaineita sisältävä komponentti mahdollistaa erinomaisen lannoituksen.

Tuhka -infuusiota käytetään sipulien pakottamiseen höyhenelle: sipulit pidetään siinä useita tunteja ennen istutusta. Leikkausten ja sahausten käsittely puissa tuhkajauheella nopeuttaa niiden paranemista. Sekoittamalla se sahanpurun kanssa saadaan multaa, joka sirotellaan puunrunkoympyröille ja sängyille..

Jos sinulla on henkilökohtainen juoni, on vaikea tehdä ilman tuhkaa. Se korvaa kemialliset lannoitteet ja toimii vain kasvien hyväksi. Älä siis kiirehdi kaatamaan kantoja ja puiden oksia kaatopaikalle karsimisen jälkeen, vaan sovita ne korvaamattoman lannoitteen saamiseksi..