Parodi

Kaktusparodi - hjemmepleie. Dyrking, transplantasjon og reproduksjon av parodier. Beskrivelse, typer. Bilde

Parodi (Parodia) er en miniatyrrepresentant for kaktusen. Denne lille planten kom til oss fra territoriene Uruguay, Nord -Argentina, Paraguay, Sør- og Sentral -Bolivia. En parodi er en kaktus som har uttalt ribbe. Hver ribbe er utstyrt med tuberkler. Hver slik tuberkel har pigger av forskjellig lengde og diameter. Parodien blomstrer veldig vakkert. Terryblomst, som ligger helt på toppen av planten. Frøboksen, så vel som selve frøene, er små, som støv.

Parodi omsorg hjemme

Parodi omsorg hjemme

Plassering og belysning

Parodien trenger et sted i rommet der det får mest direkte sollys. For å unngå å bli brent, må planten imidlertid gradvis bli vant til den lyse solen. På en kort vinterdag trenger parodien ytterligere kunstig belysning slik at varigheten av sommer- og vinterdagene er omtrent den samme. Føles bra utendørs om sommeren, men tåler ikke regndråper.

Temperatur

Om sommeren og våren er den optimale temperaturen for å holde en parodi omtrent 22-25 grader. I høst-vinterperioden er kaktusen sovende, så det er bedre at den er i et rom med en temperatur på 10 til 12 grader. Temperaturer under 7 grader regnes som dødelige for ham. Parodi trenger konstant tilførsel av frisk luft, men det anbefales ikke å holde det i et utkast.

Luftfuktighet

Luftfuktighet er ikke en avgjørende faktor når man vokser en parodi.

Luftfuktighet er ikke en avgjørende faktor når man vokser en parodi. Kaktusen vil føle seg bra og glede seg over blomstring selv i den tørre luften i en byleilighet.

Vanning

På våren og sommeren bør vanning av parodien være moderat ettersom matjordene tørker ut. Fra høsten reduseres vanningen gradvis. Om vinteren er anlegget i ro og trenger kanskje ikke vanning i det hele tatt..

Jorden

Jord for å dyrke en parodi kan kjøpes ferdig i en spesialbutikk, eller du kan komponere den selv. Det er nødvendig å blande blad-, torv- og torvjord, tilsette sand og steinflis.

Topp dressing og gjødsel

Parodien trenger regelmessig befruktning om våren og sommeren.

Parodien trenger regelmessig befruktning om våren og sommeren. For dette brukes en universell kaktusdressing, fortynnet i en veldig svak konsentrasjon. Gjødslingsfrekvens – 2 ganger i måneden.

Overføre

En parodi trenger sjelden en transplantasjon. Grunnen til at kaktusen bør transplanteres i en større gryte er fordi den har røtter i dreneringshullene. Bunnen av potten skal dekkes med et sjenerøst dreneringslag slik at vannet i jorda ikke stagnerer lenge og ikke ødelegger rotsystemet.

Reproduksjonsparodi

Reproduksjonsparodi

Det er to måter å reprodusere en parodi: bruk av frø og avleggere. Det er veldig vanskelig å få en voksen plante fra frø. Frø spirer ved en temperatur på ca 20-25 grader bare noen få dager etter plantingen, men da begynner de å vokse for sakte. Det kan til og med ta to år, men plantene trenger ikke å transplanteres i separate beholdere..

Avkomene dukker ofte opp på moderplanten. Denne avlsmetoden er den mest foretrukne og effektive. Scion fjernes fra hovedanlegget og overføres til en ny gryte. Transplantasjonsprosedyren må utføres om våren eller forsommeren..

Sykdommer og skadedyr

Parodi kan påvirkes av skadedyr som for eksempel insekter, melus og edderkoppmidd. Du kan bekjempe dem ved hjelp av insektdrepende preparater i form av en løsning i henhold til vedlagte instruksjoner..

Populære typer parodi

Populære typer parodi

Parodi golden prickly (Parodia aureispina) – er en liten kaktus, stammen er dekket med tuberkler ca 6 cm i diameter. Overflaten består av ribber. Det er 6 sentrale og 40 radiale torner, den største og lengste har en krok på enden.

Parodi på gullnål (Parodia chrysacanthion) – er en liten kaktus, som sjelden når mer enn 10 cm i diameter. Ryggene er hvite, den sentrale er den største som ikke er bøyd i en krok. Den blomstrer med gule vakre blomster av en ganske stor størrelse.

Parodisnø (Parodia nivosa) – er en kompakt kaktus. Når planten vokser, strekker stammen seg i form av en sylinder. Lengden på stammen kan nå 15 cm, og størrelsen på diameteren er ca 8 cm. Hver ribbe er dekket med tuberkler med pigger. Den blomstrer med vakre knallrøde blomster ca 5 cm i diameter.

Parodi på Schwebs (Parodia schwebsiana) – Dette er en liten kaktus, sfærisk stilk, diameter fra 12 til 14 cm, høyde fra 10 til 12 cm. Den har store pigger, den sentrale er bøyd i form av en krok. Den blomstrer med lyse røde blomster av liten størrelse.

Parodi Leninghaus (Parodia leninghausii) – er en kaktus med en lang stamme i form av en sylinder. Stengeldiameter – ca 15 cm, høyde – ca 60 cm. Blomstene er gulhvite, diameter – ca 6 cm.

Storslått parodi (Parodia magnifica)

Storslått parodi (Parodia magnifica) – når en høyde på ca 15 cm. Stammen er sfærisk, grønn med en blå fargetone. Ribbeina er dypt skåret. Blomsterdiameter – opptil 4-5 cm, lysegul nyanse.

Parodi mutable (Parodia mutabilis) – har en sfærisk stilk, en diameter på ca 8 cm. De sentrale ryggene har et korsformet arrangement. Den blomstrer med små blomster med en gylden gul nyanse.

Parodi på Maas (Parodia maasii) – er en liten kaktus, stammen er sfærisk, men blir sylindrisk når den modnes. Høyden på stammen er sjelden mer enn 15 cm. Ribbeina er dypt kuttet og vridd til en spiral. Blomster rød med en kobberfarge, liten størrelse.

Parodi småfrøet (Parodia microsperma) – en kaktus som har en sfærisk stilk i en tidlig alder. Etter hvert som den vokser, får stammen en sylindrisk form med en høyde på omtrent 20 cm. Den har omtrent 20 spiralformede ribber. Spines er plassert på costal tubercles. Planten blomstrer med oransje blomster med en rød fargetone, du kan også finne eksemplarer med gullgule blomster.

Parodi på Faust (Parodia faustiana) – en sfærisk kaktus av kompakt størrelse. Har ribber, vridd i en spiral, bare 24 torner. Blomster av en gylden gul nyanse.

Parodi Haagen (Parodia haageana) – Dette er en kaktus med en stor stilk, hvis høyde når omtrent 20 cm. Små brune pigger dekker planten helt. Små blomster, rød fargetone.