Pilkkimisen perusteet aloittelijoille

Pilkkimisen perusteet aloittelijoille

Aloittelevat kalastajat eivät edes epäile, että talvikalastus voi olla yhtä jännittävää kuin muina aikoina vuodesta. Jos säiliö ei ole jäätynyt, voit kalastaa jopa rannalta ja kovissa pakkasissa – jäästä. Etsitkö talvikalastuskokemuksia? Ota sitten selvää, mitä tarvitaan onnistuneeseen kalastukseen..

Kalastus reiästä aloittelijoille

Reikä on pieni jääreikä, joka tehdään erityisesti talven alussa, kun jää on vielä ohut. Vain muutama isku jäätikulla auttaa murtamaan pienen jääkerroksen. Vaikeissa pakkasissa sinun on tehtävä reikä poralla. Kokeneet kalastajat asettavat reiän koon vakioksi 8–14 cm, joten on kätevää kalastaa ja vetää pyydettyä kalaa.

Hyödyllinen video: Särjen kalastus talvella jig-Tacklen avulla, kalahaku

Purevatko kalat huonosti kylmällä säällä? Ammattikalastajat ripottavat reiän erityisesti lumella ja tekevät siihen reikiä tikulla niin, että kelluke näkyy. Kokemus on osoittanut, että avoimessa reiässä se ei ehkä pure, mutta heti kun peität sen lumella, kalastus alkoi välittömästi.

Lue myös: Kalan puremisen kalenteri 2016

Todennäköisesti se on valaistus. Kun valo kirkastuu, kala lähtee, ja heti kun reikä sulkeutuu, purema alkaa..

Älä ripottele hienoja jäänpaloja reiän ympärille. Kävelet, ja jää alkaa murskata ja pelotella kauan odotettua kalaa.

Katso video: Talvikasvattajakalastus

Mitä tehdä, jos putosit jään läpi?

Aloittelijoiden on oltava erityisen varovaisia ​​ohuella jäällä. Vaikka syksyn jää on paljon vahvempaa kuin kevätjää, sinun ei pitäisi mennä ulos ennen kovia pakkasia. On parasta käyttää suksia kiertämään jäätä kalastuksen aikana. On parasta kävellä hyvin tallattuja polkuja varmistaaksesi, että jää on vahva. Aloittelijoille on parasta kalastaa pareittain..

Jos pudotit edelleen jään läpi, älä paniikkia, vaan yritä päästä eroon tarpeettomista asioista. Pora, pussi tai laatikko voi estää sinua jäämästä. Nojaa käsilläsi tai sauvallasi ympärillesi muodostuneen reiän reunaa vasten ja makaa tasaisesti jäällä. Yritä ryömiä rannalle mahdollisimman nopeasti suuntaan, josta tulit. Älä pysähdy, jotta et jääty. Mitä nopeammin pääset lämpimään paikkaan, sitä parempi..

Mielenkiintoinen video kalastajille: Pienen ahvenen nopea kalastus jäältä

Kun ihminen putoaa jään läpi, häntä voidaan auttaa. Tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä päästä lähelle reikää käden antamiseksi. Ota köysi tai sauva, jotta voit vetää uhrin ulos.

Aloittelijoiden on oltava erittäin varovaisia ​​talvikalastuksessa. Älä kiinnitä erityistä huomiota varusteisiin vaan laitteisiin, koska talvi on kylmä vuodenaika. Omilla käsilläsi saat paljon kalaa myös talvella, jos hallitset talvikalastuksen taidon.