Intialainen sipuli (pyrstöinen linnunpönttö)

Intialainen jousi. Pyrstölintuinen siipikarja. Kasvua ja hoitoa. Sovellus lääketieteessä

Tämä epätavallinen monivuotinen kasvi on suosittu monien kukka -ystävien keskuudessa. Sitä löytyy sekä kaupunkiasunnosta että omakotitalosta, koska intialainen sipuli kasvaa sekä sisällä että ulkona. Ihmiset, jotka eivät ole välinpitämättömiä kukkaviljelylle, tuntevat tämän kasvin eri nimellä – pyrstösiipikarja. Perinteinen lääketiede on pitkään arvostanut tätä monivuotista lääkettä parantavista ja hyödyllisistä ominaisuuksistaan..

Siipikarjapuutarha on vaatimaton ja erittäin kestävä kasvi. Tämän vahvistaa se, että se löytyy Etelä -Afrikan maista, joissa ilmasto on erittäin kuuma. Tämä on sitkeä sipulikasvi, joka on hyvin samanlainen kuin gladiolus sen kasvatuksessa. Sen lehtipuuosa erottuu aktiivisesta kasvusta minimaalisella ylläpidolla, ja kirkas ja erittäin houkutteleva kukinta kestää pitkään..

Ei ole turhaa, että pyrstölintu siipikarja sai niin mielenkiintoisen nimen. Sen ohuet ja pitkät lehdet kasvavat nopeasti ja muodostavat epätavallisia muotoja. Juuri on mukula, jonka yläosa on maaperän pinnalla. Tämä mahdollistaa sen, miten kauden aikana pienestä mukulosta tulee suuri pallo. Aluksi kasvi yllättää lehtensä ainutlaatuisella koostumuksella, mutta hyvin pian tämän nuolen kimppuun ilmestyy kukka -nuoli. Sen nopea kasvu hämmästyttää paitsi melkein metrin korkeudellaan, myös kiehtoo kauniilla kukinnallaan..

nopea kasvu hämmästyttää paitsi melkein metrin korkeudellaan, myös kiehtoo kauniilla kukinnallaan

Aloittelevat puutarhurit ja kokemattomat viljelijät voivat sekoittaa intialaiset sipulit bokarnea -kukkaan. Niillä on samankaltaisuuksia ulkoisissa tiedoissa, mutta on myös merkittäviä eroja..

Kasvava ja välittävä

Pyrstölintu on sipuliperheen kasvi, joka ei vaadi monimutkaista hoitoa. Se tuntuu hyvältä ulkona kaikilla vapailla alueilla, ja sitä voidaan kutsua myös huonekasveksi. Hän tarvitsee vain kosteuttaa ja ruokkia ajoissa ja oikein. Kukinnan lopussa vanhat ja nuoret sipulit on kaivettava huolellisesti ja säilytettävä viileässä huoneessa tai jääkaapissa talvella..

Maaperä. Sisä siipikarja kasvaa hyvin pienessä kukkaruukussa. Ennen istutusta sinun on huolehdittava maaperästä. Sen tulisi olla seos, joka koostuu yhdestä osasta lehtiä ja yhdestä osasta turvemaata sekä kahdesta osasta jokihiekkaa. Kattilan pohjassa sinun on kaadettava pieni kerros viemäröintiä ja sitten valmistettu seos. Vain lampun alaosan tulisi jäädä maahan..

Kastelu. Kasvi ei pidä vedestä, voimakkaalla kosteudella se voi jopa kuolla. Siksi on parempi kastella intialaisia ​​sipulia, kun pintamaa on täysin kuiva. Tämä sipulikasvi rakastaa hyvin vesimenettelyjä suihkuttamisen muodossa. Tämä menetelmä kasteen lähellä olevan ilman kostuttamiseksi auttaa vastustamaan vaarallisia sairauksia. Jos ilmankosteus on riittämätön, kasvi muuttuu keltaiseksi ja käpristää lehtiä.

Kasvava ja huolehtiva kotona

Valaistus. Siipikarjatilan normaali kasvu ja kehitys riippuu asianmukaisesta valaistuksesta. Auringonvalon puute heijastaa kasvin ulkoisesti epäterveellistä ulkonäköä. Kukkaruukkujen tulee olla etelä- tai itäpuolella. Jos laitosta ei voida pitää jatkuvasti tällaisessa valaistuksessa, voit järjestää sen uudelleen noin viikon ajan edullisessa paikassa vähintään kerran kuukaudessa. Aurinkohoidot korvaavat valon puutteen.

Yläpukeutuminen. Sisäolosuhteissa siipikarjatila tarvitsee ruokintaa monimutkaisilla lannoitteilla, joissa on erilaisia ​​mineraaleja tai nestemäisiä orgaanisia lannoitteita (esimerkiksi heikkoa mangaaniliuosta). Se riittää kerran kuukaudessa.

Siirtää. Istutettaessa on pidettävä mielessä, että uusi säiliö kasveille tarvitsee hieman enemmän kuin edellinen. Istutuksen jälkeen intialainen sipuli juurtuu nopeasti uuteen paikkaan ja saa uutta voimaa ja kauneutta. Se on siirrettävä.

Lämpötila. Pyrstölintu siipikarja on lämpöä rakastava kasvi. Huoneen lämpötila on hänelle hyvä. Mutta talvella se on suojattava hypotermialta. Alle 12 asteen lämpötiloissa kasvi voi sairastua ja kuolla..

Jäljentäminen. Tämä sipulikasvi lisääntyy kolmella tavalla.

Jäljentäminen. Tämä sipulikasvi lisääntyy kolmella tavalla:

  • Sipulit – vauvat
  • Siemenet
  • Jakamalla lamppu

Sipulivauvojen lisääntymistä pidetään yhtenä yksinkertaisimmista ja yleisimmistä menetelmistä. Kukinta -ajan lopussa mukulaan kasvaa suuri määrä tällaisia ​​pieniä sipuleita. Ne on erotettava huolellisesti ja ne voidaan istuttaa välittömästi ilman juuria kosteaan maahan. Se kestää vain kaksi viikkoa ja jokainen nuori sipuli juurtuu ja voi jo kasvaa ja kehittyä itsenäisesti.

Hyödyllisiä ominaisuuksia ja vasta -aiheita

Pyrstölintu siipikarja on jo pitkään tunnettu ja suosittu kansanlääketieteessä. Uskotaan, että tämä kasvi voi tarjota ensiapua moniin sairauksiin. Sen pääominaisuus on kivunlievitys. Parantavaa mehua käytetään hankauksen ja pakkaamisen muodossa erilaisiin kipuihin – päänsärky, nivelkipu, mustelmien ja nyrjähdysten jälkeen. Tämän kasvin mehu nopeuttaa haavan paranemista ja torjuu viruksia..

Hoitoon käytetään vain vanhoista lehdistä juuri puristettua mehua. He hierovat sen kipeän kohdan päälle ja kääritään se villakankaalla kymmenen – viisitoista minuuttia. Niin lyhyessä ajassa akuutti kipu häviää. Taistellakseen viruksia ja ensimmäisiä kylmän oireita vastaan ​​ne hierovat mehulla nenän ja temppeleiden silmiä, imusolmukkeita ja pään takaosaa.

Intian sipulit voidaan laittaa tasolle sellaisten sisätilojen lääkekasvien kanssa kuin aloe, agave, Kalanchoe. Niiden pitäisi olla joka kodissa ensiapupakkauksena. Tämä kasvi tulee aina auttamaan kaikkia perheenjäseniä..

Käytä hoitoon vain tuorepuristettua mehua vanhoista lehdistä.

Mutta tällä monivuotisella kasvilla on myös vasta -aiheita. Se on voimakas allergeeni ja voi aiheuttaa allergisia ilmenemismuotoja. Intian sipulimehun kanssa on oltava hyvin varovainen. On erittäin vaarallista päästä mehua limakalvoille. Jos keho ei havaitse tätä kasvia, iholle ilmenee ihottumaa, polttamista ja kutinaa, jopa punoitusta ja turvotusta..

Älä itsehoita. Ota yhteyttä asiantuntijaan ennen kuin käytät kanan mehua. Jokainen lääkekasvi voi paitsi parantaa, myös vahingoittaa. On välttämätöntä ottaa huomioon kunkin organismin yksilölliset ominaisuudet..

Lukuisilla hyödyllisillä parantavilla ominaisuuksilla ei pidä unohtaa sen epätavallisia koristeellisia ominaisuuksia. Tämä monivuotinen sipulikasvi houkuttelee paitsi kauneudellaan myös herättää suurta kiinnostusta kukka -taiteen todellisten ystävien keskuudessa. Monet kukkaviljelijät pitävät hännän siipikarjaa ylpeytensä..