Pelasta Matum

Baile Matum tai Bengalin kvitteni hedelmäpuu Intiasta

Tämän puun hedelmillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia ja ne ovat lääke Kaakkois -Aasian maissa. Ne ovat erittäin hyödyllisiä, ehkä siksi niitä käytetään buddhalaisissa uskonnollisissa kulttilahjoissa jumalille. Baile -lehtiä, jotka kasvavat kolmessa kahvassa ja muistuttavat Jumalan Shivan kolmikärkeä, käytetään shaivismissa Shivalingamin suihkuttamiseen.

Lyhyt kuvaus

  • Villi elinympäristö: Indokina, Pakistan, Intia.
  • Alkuperä: Rutaceae -suvun Aegle -lajin laji.
  • Elämän muoto: lehtipuu, jossa on hedelmiä.
  • Hedelmät: pitkänomaiset tai pyöreät, halkaisijaltaan viisi – kaksikymmentä senttimetriä, keltaiset ja vaalean oranssit makeat.
  • Lehdet: vihreät, 4–10 senttimetriä pitkät ja 2–5 senttimetriä leveät, ja ne on järjestetty kolmeksi yhdelle varsille.
  • Hoito: vaatimaton, säilyy siellä, missä muut kasvit eivät voi kasvaa.

Baileen jakaminen

Vahvistuksen kuvaus ja valokuva

Bailia ei viljellä Venäjällä. Täällä sitä voi joskus löytää kasvihuoneista, talvipuutarhoista ja amatööri kukkakasvattajien sisäkasveista. Se kasvaa jopa kolmen metrin korkeuteen, on vaatimaton kunnossapidossa, tarvitsee hyvää valaistusta ja säännöllistä kastelua..

Intiassa, Malesiassa, Indonesiassa ja muissa maissa tätä puuta kasvatetaan hedelmistä. Se voi saavuttaa kaksitoista – viisitoista metriä korkea. Kypsät hedelmät ovat vihreitä ja kovaa kuorta, mutta on myös jälkiruokalajikkeita, joissa kuori ei ole niin kova. Kun hedelmät ovat kypsiä, ne muuttuvat keltaisiksi, vähän kuin päärynä. Hedelmän massa tuoksuu ruusulta.

Hedelmän sisäpuolella on ydin ja kahdeksan kaksikymmentä kolmiomaista segmenttiä, joiden seinät ovat oranssit, täytetty vaalean oranssilla tahnamaisella massalla, maultaan makea ja hieman kiristävä jälkimaku. On olemassa baile -lajikkeita, jotka eivät sisällä juurikaan siemeniä, ilman terävää supistavaa makua..

Kukkakukat ovat vihreän keltaisia, ja niissä on paljon keltaisia ​​heteitä

Kukkakukat ovat vihreän keltaisia, ja niissä on paljon keltaisia ​​heteitä, jotka kukkivat oksien koko pituudelta. Kukat sijaitsevat jopa seitsemän kappaleen ryhmissä. Ne ovat erittäin tuoksuvia.

Massan siemenet ovat pitkänomaisia, litteitä ja karvaisia. Kun istutat siemeniä, voit kasvattaa baile -puun.

Takauksen käyttö ruoanlaitossa

Hedelmät syödään tuoreina tai kuivattuina. Bailella on muita nimiä, jotka luonnehtivat sen ominaisuuksia. Kivi -omenaa kutsutaan baileksi hedelmän erittäin kovan kuoren vuoksi, joka voidaan rikkoa vain vasaralla. Egle -marmeladia, hedelmissä olevien supistavien aineiden ansiosta. Baililla valmistetaan marmeladia.

Takauksen käyttö ruoanlaitossa

Tuoreet hedelmät sisältävät monia ravintoaineita ja vitamiineja. Kaakkois -Aasian maissa kypsistä hedelmistä valmistetaan herkullinen juoma, jota kutsutaan sharbatiksi. Salaatit on valmistettu pehmeistä, nuorista lehdistä ja Thaimaan baile -siemenistä.

Hedelmien lääkinnälliset ominaisuudet

Lääketieteellisiin tarkoituksiin käytetään sekä kypsiä että vihreitä baile -hedelmiä. Kypsymättömiä hedelmiä käytetään ruoansulatushäiriöihin ja vatsasairauksiin supistava, tulehdusta ehkäisevä aine, joka auttaa ripulia ja jopa punatautia vastaan. Kypsää massaa sitä vastoin käytetään laksatiivina, se parantaa ruoansulatusta ja lisää ruokahalua..

Hedelmien lääkinnälliset ominaisuudet

Panttia käytetään skorbutin hoitoon. Valmistetaan vitamiiniteetä, joka on hyvä kylmälääke. Hedelmälihaa käytetään Etelä -Aasian maissa saippuan sijaan pesuun, sillä on puhdistava ja parantava vaikutus. Sellun sisältämä aine psoralen edistää ihon uudistumista, sillä on parantava vaikutus psoriaasiin ja suojaa ihoa auringonpolttamilta.