Alder grå

Alder er grå. Foto og beskrivelse

Dette treet er opptil 20 meter høyt og tilhører bjørkefamilien. En stammes stam kan ha en buet form, sjelden jevn, med en diameter på omtrent 50 cm. Den kan nå en alder på 50-60 år, den er hygrofil og skygge-tolerant, men den utvikler seg bedre i områder som har en mye lys. Ofte funnet som en busk. Den vokser raskt, spesielt i de første 15 årene av livet. Den har ovale blader opptil 10 centimeter lange, grønne over og lysegrønne under. Det begynner å blomstre i mars-april, før bladene blomstrer, med hunn- og hannblomster, i form av øredobber. Kvinnelige øredobber modnes til høsten og danner harde kjegler, der det er nøtter med vinger 1 cm lange og 0,7-0,8 cm brede. Alder bærer frukt årlig og rikelig. Treet har et grunt rotsystem.

Gråor er praktisk talt distribuert over hele Europa, Lilleasia, Nord -Amerika. Vokser i områder med godt fuktig, kalkrik jord. Hardfør, vanskelig å tolerere tørke. Hennes favorittsteder er stedene langs elvebredden, langs bekkene, samt sumpete jordarter. Naboene kan være svartor og selje. På grunn av vanlig frukting, befolker den veldig raskt tomme områder, dyrkbar jord, hogst. På hogststedet danner det midlertidige plantinger som har en gunstig effekt på jorda. Gråor er i stand til å berike jorden med nitrogen og mange mikroorganismer bosetter seg i rotsystemet som assimilerer dette nitrogenet. Fallne blader, rike på nitrater, virker ikke mindre fruktbart på jorda.

Søknad i medisin

Tradisjonell medisin utnytter bark, kjegler og blader av gråor til medisinske formål. Preparatene som utgjør ekstraktene av denne planten, brukes mot leddsykdommer, forkjølelse og gikt. Alder, som en astringerende, brukes mot magesykdommer, enteritt, kolitt. Sammensetningen av frukt og bark av dette treet inkluderer tanniner, flavonoider, alkaloider, fete oljer, steroider, triterpenoider.

Søknad i medisin for kjegler av infruktescens

Offisiell medisin bruker orpreparater som en hemostatisk effekt og en astringent. Avkok fra bark, blader og kjegler har en kurativ effekt på leddgikt, forkjølelse og barns diaré. Slike avkok har en antimikrobiell prosess og brukes mot revmatisk polyartritt..

Samling av alfrøplanter utføres i høst-vinterperioden. Dette gjøres som følger: beskjæringssaksene kutter av orgrener som plantene henger fra. Deler av grenene fjernes og etterlater bare kjegler og tørkes innendørs. Fuktighetsinnholdet i de tørkede råvarene bør ikke overstige 12%. Høstingen bør gjøres veldig forsiktig, siden innholdet i kjeglene kan søle ut under høsting og de høstede råvarene ikke vil være av høy kvalitet.

Bruk av alved

Aldertre har ikke høy styrke, men det har en rekke særegne egenskaper, som avgjorde bruksområdet:

  • den sprekker ikke når den tørkes, og den blir vellykket brukt til produksjon av musikkinstrumenter.
  • treet er mykt og smidig, og derfor er det hugget ut skulpturer av det, retter og dekorative paneler lages. Kunstnere bruker orkull for å male maleriene sine.
  • etter bearbeiding av treet med ammoniakk eller tørking av olje, får det en vakker nyanse. Denne eiendommen brukes til produksjon av dekorative møbler..
  • etter å ha holdt den i vann en viss tid, blir den veldig holdbar og forfaller praktisk talt ikke med overflødig fuktighet. I dette tilfellet brukes det til konstruksjon av brønner og andre undervannsstrukturer, samt til produksjon av fat..
  • fargestoffer hentes fra barken hennes.
  • elved har god varmeoverføring og tidligere ble de kalt “kongelig”.
  • ved og sagflis brukes med hell i matlaging, for røyking av kjøtt og fisk. Her overgår alvedet resten i sine egenskaper..
  • orflak er det beste emballasjematerialet for frukt.

Elearter

Det er mer enn 30 arter av or i verden i form av trær og busker..

Det er mer enn 30 arter av or i verden i form av trær og busker.

Svartor (klissete). Den har klissete unge skudd og knopper, som bestemte det andre navnet. Fuktelskende plante opp til 35 meter høy, krevende på jorda. Den har ingen rotprosesser. Svartor vokser praktisk talt ikke i sumpene, da den trenger rennende vann.

Alder grå. Bladene på denne oren ligner bladene på en bjørk. Den er ikke så høy som svartor og vokser opp til 20 meter i høyden, men har rotskudd.

Algrønn. Alpintype av al, veldig særegen. Mange turister merker ikke denne planten på grunn av den lille veksten. Dette er ikke et tre, men en lavtliggende busk. Den er frostbestandig og skygge-tolerant, vokser raskt og er ikke krevende for jordens sammensetning. Denne busken spises med glede av sauer..