Bredbladet lind

Bredbladet lind. Beskrivelse og foto

Treet tilhører familien Linden, referert til som Storbladet lind (Tilia platyphyllos) eller bredbladet. Det populære navnet er lutoshka eller skrubber. Løvbladet vokser i Asia, Nord -Amerika og Europa. Elsker lyse steder, fruktbar jord og moderat vanning. Maksimal trehøyde er 35 meter. Lever i gjennomsnitt ca 600 år. Linden formerer seg ved å plante frø.

Beskrivelse av bredbladet lind

Et ganske stort tre, det kan bli 35 meter i høyden. Kronen er veldig tett, lik en pyramide eller kuppel. Rotsystemet blir veldig kraftig med alderen. Strukturen på stammen er rett med en tynn, glatt bark av lys grå farge. I et voksen tre blir barken brunaktig og sprekker oppstår. Unge grener er rødbrune, fløyelsaktig.

Bladene har en særegen form, i form av et hjerte med forskjellige sider og et punkt på toppen. De er mørkegrønne over, og lysere under. Hvert ungt blad har rødlige stipler i par, men de varer ikke lenge. På baksiden av bladet er det en hårklump.

Blad av en særegen form, i form av et hjerte med forskjellige sider og en spiss på toppen

Linden blomstrer om sommeren, i juli, med vakre duftende blomster. Hver av dem er samlet i en halv paraply med 5 stykker lys gul farge. Treet blomstrer i omtrent 10 dager. Fruktene modnes midt på høsten – dette er en løvefisk med en nøtt i et tett skall.

Linden vokser raskt, den er ikke redd for frost. Foretrekker god og fruktbar jord. Hun behandler skyggefulle steder rolig, men elsker mye lys mer, tåler tørke godt. Det slår normalt rot i byen. Å klippe og trimme skader henne ikke. Den kan eksistere i lang tid – opptil 600 år. Linden finnes med forskjellige dekorative former.

Et lignende tre vokser i Sør- og Nord -Europa, i det enorme Ukraina. I blandingsskogene i Russland kan den også finnes, mer i den europeiske delen av landet, opp til Uralfjellene. Den okkuperer store territorier i midten av Volga -regionen og er utbredt i Bashkortostan. Forekommer i regionene på Krim og i Kaukasus. Den vokser enkeltvis og er gruppert. Den kan vokse på bratte overflater, steiner og bakker. Jorden blir bedre under den. Den kommer godt overens med andre løvtrær, bartrær og forskjellige busker.

Bredbladet lind ser bra ut i landskapsdesign når du anstiller urbane rekreasjonsområder

Bredbladet lind ser bra ut i landskapsdesign når du anstiller urbane rekreasjonsområder. Kan brukes som hekk eller til buketter. Lindenblomster, bladene og blomsterstandene er mye brukt til medisinske formål..