Geitpil

Geitpil. Foto, planting, beskjæring og stell. Beskrivelse av varianter

Den tilhører selefamilien og når en høyde på omtrent 10 meter, med en stammediameter på 0,75 meter. Den har et glatt, luftrødt tre dekket med en grågrønn bark. De tykke, spredte grenene er prydet med lange, elliptiske, mørkegrønne blader. Dette treet begynner å blomstre i april, før bladene åpnes, og blomstringstiden varer 10-13 dager. Den blomstrer med hunn- og hannblomster formet som øredobber. Frukt i mai i frø som lett bæres av vinden over lange avstander.

Plante og forlate

Geitpil kan plantes i et hvilket som helst underlag – det er ikke krevende på jorda, selv om det føles bedre på lette, ferske ler. Har et grunt rotsystem som er veldig følsomt for fuktighet. Elsker godt opplyste områder uten trekk. Den tolererer frostige vintre godt, men de yngste skuddene kan lide av sterk frost..

Omsorg består i å fjerne unødvendige skudd under podingsstedene, samt rettidig beskjæring for å kontrollere veksthøyden.

Plante og forlate

Denne arten formerer seg ved hjelp av stiklinger, som slår godt rot, spesielt hvis de plasseres i en beholder med vann før planting. Stiklingene plantes i jord, ferdigblandet med kompost. Planteområdet er godt vannet, deretter vannes 2-3 ganger i uken.

Nyttig bruk av geitpil

Willow vokser på en stamme som et dekorativt element i en hagetomt. Den er lett å ta vare på og tar liten plass. Viktigst av alt, det krever konstant beskjæring for å opprettholde en konsistent form. For å vokse på en stamme brukes en bestemt type – “Pendula”. Stammen på selve treet brukes som en stamme. Resultatet er et lite, men vakkert tre med hengende grener..

Barken inneholder mange tanniner som brukes i lærbehandling. Solbrunekstrakter isolert fra pilbark brukes til å behandle tynt skinn, som hansker er laget av, og det er også laget marokko. Dette treet er en utmerket honningplante og er høyt verdsatt av birøktere. Bier fra dette treet behandler alt: blomsterstander, honningdugg, klebrig knoppsekresjon, snu dem honning og propolis.

Nyttig bruk av geitpil

Dette treet er spesielt mye brukt i folkemedisin, som et beroligende, febernedsettende, koleretisk, sårhelingsmiddel. Et avkok av barken til dette treet brukes mot sykdommer i milten og nyrene, for forkjølelse og revmatisme. For betennelse i munnhulen brukes et avkok av geit pilbark, det kan også tas oralt for å normalisere arbeidet til svettekjertlene.

Fra antikken til i dag har seljetre blitt brukt i konstruksjonen, for produksjon av møbler og forskjellige håndverk. Pilestenger er spesielt mye brukt, som er veldig fleksible og ganske sterke. Stengene brukes til å lage kurver av forskjellige former og formål. I landlige områder er det umulig å finne en gård som ikke har en “koshul” vevd fra pilekvister. Denne kurven brukes når du høster poteter. Kurver og kurver for å plukke bær og sopp er laget av skrellede stenger, godteribokser, brødkurver og andre husholdningsredskaper er laget. De skiller seg fra plast (moderne) i et mer naturlig, naturlig utseende og miljøvennlighet, de er i stand til å male ethvert bord og ethvert hjem. Ett eller to år gamle selskudd brukes til håndverk..

Varianter

Geitpil Pendula. Løvfellende tre med en gråtende teltlignende krone opp til tre meter bred og opptil 2-3 meter høy. Kan vokse i skyggen, men lysende, på jord med fuktighet, opptil 30 år. Den brukes til dekorasjon av parker og hager. Det er frostbestandig, men det er lurt å dekke til om vinteren. Det mest avgjørende øyeblikket for å forlate er beskjæring. Hvis det i de første leveårene begynner å danne kronen, vil det i fremtiden være veldig vanskelig å korrigere veksten. Ser bra ut ved siden av stauder, dverg bartrær.

Hvilke varianter av seler finnes

Geit pil gråt. Et veldig vakkert og interessant tre med fleksible, gråtende skudd. Disse skuddene danner en sfærisk krone, som senkes til bakken. På våren, i blomstringstiden, er kronen tett alliert med myke øredobber.

Geitpil refererer til dvergformer og har en lav stamme med en sfærisk krone dannet av uvanlige skudd rettet nedover. Den raskt voksende seleformen brukes i planting av park- og hagetomter for å lage hekker.

Geitpil Kilmarnock. Standard plante, ikke høy (opptil 1,5 meter) med lange grener som henger ned til bakken. De begynner å blomstre i april med mange gulaktige kattunger, som gir en behagelig aroma. Dette treet bør dyrkes i et godt opplyst område og i alle typer jord. Samtidig er dette treet vind- og frostbestandig..

Hvit pil (Cremesina) – en veldig populær art i utlandet, som har en lys skarlet bark av unge skudd. Dens utvalg av hvit pil (Vitellina) har unge skudd med en gylden gul nyanse. Disse plantene beskjæres hele tiden slik at de bare har årlige skudd. Dette gjør det mulig å beundre de lyse grenene tidlig på våren på bakgrunn av snø. Til tross for at dette er store planter, er det mulig å dyrke dem på et lite område, etter å ha formet kronen på forhånd. For å danne en krone i form av en ball, blir stammen avskåret i nødvendig høyde. Alternativt kan du kutte treet av bakken og danne en ball “liggende på bakken”.

Willow av babylon et av de vakreste seljetrærne og er den beste dekorasjonen for parker i Sør -Russland. Hennes hjemland er Nord- og Sentral -Kina. Foretrekker elvedaler med sand- eller kalkholdig jord. I det ekstreme sør i Russland kaster det ikke blader nesten hele året (fra februar til januar). I januar feller bladene, og i slutten av februar blomstrer bladene. På dette tidspunktet overgår den babylonske pilen mange eviggrønne trær i naturskjønn skjønnhet..