Hvilke typer lønn er de vanligste

Typer av lønn. Hvilke typer lønn er de vanligste

Maple er et melletre som har mer enn halvannet hundre forskjellige arter og varianter i familien rundt om i verden. På det meste av Russlands territorium kan du finne de mest populære variantene av denne planten. Det er omtrent tjue arter av dem, som hver kommer fra Europa eller Amerika, og brukes til anlegg av et privat territorium (for eksempel en hage eller en personlig tomt), samt en prydplante på offentlige rekreasjonssteder, i byen parker og torg. Lønn er en fantastisk kultur med en frodig tett krone, som perfekt redder fra den brennende solen og er en beskyttelse mot støv. Og når du blomstrer i nærheten av lønn, kan du nyte den behagelige søte aromaen av blomstene.

De mest populære typene lønn

Tatarisk lønn

Tatarisk lønn

Tartarlønnen (eller svart lønn) er et høyt tre eller en busk som når nesten ni meter i høyden. Planten fikk sitt andre navn for barkens svarte farge. Denne vinterharde avlingen vokser i nesten hvilken som helst jord og brukes i hagetomter som en hekk. Lønn er spesielt attraktiv i høstmånedene når løvet er lilla i fargen..

Askbladet lønn

Amerikansk eller asket lønn kan vokse i områder med forskjellig jordssammensetning, men er å foretrekke fremfor sandområder med dreneringslag i et godt opplyst område. Regelmessig beskjæring fremmer en frodig krone.

Mer om askebladet lønn

Maple rød

Den røde lønnen er et høyt, langlivet tre med en glatt stamme av lysegrått lys, som vokser opp til 20 m i høyden. En upretensiøs kultur tolererer ikke alvorlige frostvintre, men føles bra under høy luftfuktighet. Med god omsorg kan den leve i to eller til og med tre hundre år.

Norge lønn

Norge lønn

Norge lønn, avhengig av klimatiske forhold, kan være i form av et raskt voksende tre eller busk med en bred, avrundet krone. En upretensiøs kultur er motstandsdyktig mot kaldt vær, vindkast, luftforurensning, tolererer lett en transplantasjon. Gjennomsnittshøyden til en voksen plante er 20-30 meter.

Les mer om Norge lønn

Feltlønn

Marklønnen er en krevende termofil plante som når en høyde på omtrent femten meter. Det raskt voksende lønnetreet har en tett spredende krone, en glatt mørkegrå stamme, blomster av en gulgrønn nyanse. Blomstringsperioden varer femten dager. Lønn er følsom for sterk frost, men tåler lett tørke og skygge.

Sukker lønn

Silver or Sugar Maple er et raskt voksende tre med en eller flere lysegrå stammer og en frodig krone. Planten trenger regelmessig beskjæring. Voksestedet kan være med hvilken som helst belysning og forskjellig jordsammensetning. Høstløvet er rosa og gult.

På territoriet i Fjernøsten er lønn utbredt i form av trær og busker, som har tilpasset seg klimaet i dette området..

Skjegg lønn

Den skjeggete lønnen er en kort buskart og når ved modning ikke mer enn 5 m i diameter. Skuddene har en lilla nyanse, som er spesielt merkbar om vinteren mot en bakgrunn av hvit snø. Lønn er flott for en vanlig hårklipp og er en utmerket dekorativ dekorasjon på ethvert nettsted..

Småbladet lønn

Småbladet lønn

Småbladet lønn når tjue meter i høyden og har en bred tett krone på omtrent 10-12 m i diameter. Små i størrelse, lysegrønne blader med høstens ankomst får en gul-oransje farge..

Manchurian lønn

Den manchuriske lønnen har en mindre tett krone, da bladene er plassert på lange petioles. Grønt løvverk med ankomsten av en høstkald snaps blir en vakker skarlagen skygge.

Grønn lønn

Grønnbøket lønn kjennetegnes ved ganske store bladstørrelser (ca. 20 cm i diameter) og en særegen, variert farge på barken. Treet ser flott ut i høstmånedene når den spraglede barken står i kontrast til de gule bladene..

Pseudosibold lønn

Falsk fet lønn er et prydtelt med en høyde på ca 8 m, og foretrekker å vokse på tomter med god drenering. Kulturen brukes til grønnere byer og andre bosetninger, da den trives i urbane forhold og kan vokse på solrike og skyggefulle steder. Lønn er frostbestandig og krever ikke mye jord og luftfuktighet.