Kukkapenkkien koristelu pensasaitojen, seinien ja aitojen varrella

Tee-se-itse kukkapuutarha aidan varrella, kukkapenkkikoriste

Usein maalaistalojen omistajat jättävät pieniä maakaistoja aitojen läheisyyteen, pensasaitojen tai seinien viereen, ilman istutusta kasvillisuudella. Alueille, jotka on piilotettu uteliailta katseilta, ei anneta erityistä merkitystä. Tyypillisesti näillä kapeilla alueilla kasvatetaan vain tavallista nurmikon ruohoa. Tällainen ongelmallinen ja ensisilmäyksellä huomaamaton puutarha -alue voidaan kuitenkin helposti sisustaa ja siten yleistää takapihan alueen tavanomainen maisemasuunnittelu. Erinomainen vaihtoehto tämän tyhjän maa -alueen käyttämiseksi olisi istuttaa kukkapenkkejä kaikkialle puutarhaan, mutta rajojen ja rakennusten linjaa pitkin. Tällaisen epätyypillisen kukkien istutusmenetelmän avulla voit istuttaa ergonomisesti erilaisia ​​alueita ja esineitä puutarhaan tai talon ympärille. Tällaisista nauhoista valmistetuista kukkapenkeistä tulee arvokas korvaaja pääelementtien tavalliseen kehystykseen, luodaan ainutlaatuinen puutarhakoostumus, joka ilahduttaa omistajia monenlaisilla lukuisilla kasveilla ja tekee maisemastasi alkuperäisen ja unohtumattoman.

Kaikki rakennukset, jotka sijaitsevat henkilökohtaisella tontilla ja suorittavat käytännön ja suojaavia toimintoja, mukaan lukien erilaiset rajalinjat ja talon tyhjät seinät, voidaan vaivattomasti muuttaa miellyttäviksi, viihtyisiksi kulmiksi, jotka yhdistetään harmonisesti koko henkilökohtaisen tontin alueeseen. Nauha -kukkapenkkien suunnittelu puutarhan syrjäisissä ja huomaamattomissa paikoissa paitsi täyttää käytettävissä olevan vapaan tilan tyhjiöt, myös antaa sille yhden ja täydellisen kuvan. Tässä tapauksessa suojauksen, aidan tai puutarhapolun sijainnin riippuvuudella ei ole mitään merkitystä. Tällä tavalla kukkapenkeille istutetut kasvit luovat sujuvan siirtymän, ja värikkäät ja rehevät pensaat täyttävät tyhjät maa -alueet tällä tyylillisellä istutustekniikalla ja muodostavat kokonaisvaltaisen kokonaisuuden, joka voi muuttaa sivuston täysin todelliseksi maagiseksi kasvien valtakuntaksi.

Jos haluat rikkoa nauhakukkapuutarhan tyhjillä alueilla, sinun ei tarvitse viettää paljon aikaa ja vaivaa.

Jos haluat rikkoa nauhakukkapuutarhan tyhjillä alueilla, sinun ei tarvitse viettää paljon aikaa ja vaivaa. Istutusprosessi kestää vain muutaman tunnin, jos sinulla on valmiita koristekasvien taimia käsillä. Jotta kasvit tuntuisivat hyvältä ja juurtuisivat nopeasti, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota istutuspaikan maaperään. Jos se ei ole liian ravitsevaa, on parempi poistaa sen yläosa kokonaan ja korvata se maaperällä, johon on sekoitettu turvetta ja kompostia. Ennen kuin istutat kasveja avoimeen maahan, sinun on kaivettava se useita kertoja. Istutus on tehtävä huolellisesti, jotta juuret eivät vahingoitu..

Jos haluat aloittaa kukkapenkkien koristamisen sivuston tyhjillä alueilla, sinun tulee suhtautua vastuullisesti kasvien valintaan. Jotkut heistä ovat erittäin vaativia auringonvalolle. Valon puutteen vuoksi laskeutumisen jälkeen he voivat kuolla nopeasti. Tällaisia ​​kasveja ei voida käyttää nauhakasvien kasvattamiseen. Kaikki tulevan kukkapuutarhan kasvit on valittava ottaen huomioon tämän alueen valaistuksen erityispiirteet. Suojat, aidat, talon seinät – kaikki nämä esineet tekevät ympäröivän alueen varjoisaksi. Raidallisen kukkapenkin valaistus määräytyy ensisijaisesti aidan lähellä olevan aidan sijainnin ja korkeuden mukaan, ja se riippuu myös materiaalista, josta viereinen rakenne on tehty.

Korkeat seinät tai vankka kiviaita voivat luoda epäedulliset olosuhteet sellaisten kasvilajikkeiden kasvulle, joilla on suuret ja herkät lehdet, joiden pohjat muodostavat pyörrevirtoja. Kukkapenkkien istuttamiseksi suojaa pitkin sivuston eteläpuolelle on parempi antaa etusija kasveille, jotka kestävät kuivaa, kuumaa säätä ja kirkasta auringonvaloa. Aidan toisella puolella olevasta maaperästä ei aina ole kosteutta, joten tällainen kukkapuutarha on kasteltava säännöllisesti, ja aidan vastakkaiselle puolelle altistuu jatkuvasti ilmakehän sademäärä. Kaikki nämä vivahteet on otettava huomioon ennen istutusta. Nauha -kukkapuutarhan suunnittelu tulisi aloittaa vasta tyhjän maanpalan perusteellisen tutkimuksen jälkeen ja ottaen huomioon kukkasängyssäsi kukoistavien kasvien kasvuolosuhteiden ominaisuudet.

Nauha -kukkapenkit voidaan sisustaa mihin tahansa tyyliin

Nauha -kukkapenkit voidaan sisustaa aivan mihin tahansa tyyliin. Kukkivien kasvien yhdistelmät ovat täysin erilaisia. Kukkapenkkien sopivien kasviyhdistelmien kokoaminen riippuu käytettävissä olevasta vapaasta maa -alueesta. Yleensä enintään kolme lajiketta yhtä kasvilajia kasvatetaan tavallisilla nauha -kukkapenkeillä, jotka sijaitsevat lähellä seinien tai pensasaitojen ulko- ja sisärajoja, jotka voivat poiketa paitsi lehtien, kukkien, myös korkeuden väristä. Jos istutettavaksi tarkoitetun maaperän nauhan leveys on merkityksetön, sille voidaan rikkoa mutkaton kukkapenkki, joka koostuu vain yhdestä kasvityypistä. Alhaiset kestävät lajikkeet istutetaan kapeisiin kukkapenkeihin. Niiden avulla voit luoda kauniin rehevän koostumuksen, joka kasvaa ajan myötä ja täyttää kaiken tyhjän tilan. Tällaisia ​​kasveja voivat olla eri korkeuksiset saniaiset, sarat ja hosta -lajit..

Jos maaperän leveys on yhden metrin rajoissa, voit istuttaa tällaiselle alueelle turvallisesti erilaisia ​​kukkavaihtoehtoja. Kuitenkin joka tapauksessa koristettaessa kukkapenkkiä, kannattaa noudattaa koristeperiaatetta, nimittäin on noudatettava tiettyä kuvion toistoa koko kukkapuutarhan pituuden, jotta saadaan kaunis koriste vaikutus. Tällainen laaja kukkapuutarha, joka on istutettu pensasaitaa tai seinää pitkin, voi sisältää sekä monivuotisia että kaksivuotisia kasveja, joskus käytetään vuosittaisia ​​lajeja. Niiden lukumäärä voi vaihdella 5-7: stä, mutta ei enempää, jotta visuaalinen vaikutus ei häiriintyisi. Nämä voivat olla erilaisia ​​klassisia lajikkeita, esimerkiksi ruusuja, jasmiinia, pionia sekä ruohomaisia ​​monivuotisia kasveja: laventeli, heuchera tai salvia. Muut epätavalliset “vihreät” lemmikit näyttävät myös hyviltä: Rogers, Volzhanka tai Astilba.

Luomme varjoisan sekoitusrajan, kukkapenkki aidan vieressä: isännät ja astilbe (video)

Luomme varjoisan sekoitusrajan, kukkapenkki aidan viereen: isännät ja astilbeLuomme varjoisan sekoitusrajan, kukkapenkki aidan viereen: isännät ja astilbe