Å lage benkeplater av kunststein med egne hender

Gjør-det-selv benkeplate av kunststein. Video

Benkeplaten er konstant utsatt for temperatur og fuktighet, og derfor mister MDF -produkter etter et par år sin opprinnelige attraktivitet. Et av de mest praktiske og estetisk tiltalende alternativene for å dekorere en arbeidsflate på et kjøkken er å lage benkeplater av kunststein gjør det selv. Til tross for at dette er en ganske komplisert og tidkrevende prosess, vil resultatet glede deg positivt. Følg teknologien nøye, så på bare et par uker kan du lage en vakker benkeplate av høy kvalitet.

Hvordan lage en kjøkkenbenk med egne hender

Før du starter arbeidet, må du velge riktig kunststein slik at den passer harmonisk inn i kjøkkenets eksisterende interiør. Du kan ikke klare deg uten tegninger, for benkeplaten bør ideelt sett passe under kjøkkenet. Du kan lage en benkeplate av kunststein, både for kjøkkenet og for badet, så du må beregne stedet for vasken.

Før du starter arbeidet, må du velge riktig kunststein slik at den passer harmonisk inn i kjøkkenets eksisterende interiør.DIY benkeplate foto

Det er best å bestille en vask av kunststein til badet, rustfrie produkter er også egnet. Vær oppmerksom på at produksjonsteknologien til benkeplaten kan variere, avhengig av det valgte kunstige materialet..

Les også: DIY hagemøbler i tre

Hvordan lage en kvarts benkeplate

Produksjonen av kvarts benkeplater begynner med å kutte emner med små kvoter. Etter det må du lime strimler av stein på benken på en slik måte at det ferdige produktet passer perfekt på kantstein. Når endene er limt, kan du begynne å kutte benken til ønsket størrelse. Kanten av produktet må være polert.

Produksjonen av kvarts benkeplater begynner med å kutte emner med små kvoter. Etter det må du lime strimler av stein på benken på en slik måte at det ferdige produktet passer perfekt på kantstein.Foto av en kvarts benkeplate

Det neste trinnet i å lage en benkeplate i kvartsstein er å kutte hull for koketoppen og vasken. Husk at etter at du har installert bordplaten, bør det ikke være noen avstand nær veggen, så det er viktig å lage et sidebrett av kunststein. Høyden skal være minst 1-1,5 cm, mens den påføres en kvartsoverflate. Etter at benkeplaten er laget, installeres den, i tillegg til at koketoppen og vasken er montert i den..

Det neste trinnet i å lage en benkeplate i kvartsstein er å kutte hull for koketoppen og vaskenKvartsbilde

Hvordan lage en gjør-det-selv benkeplate av akrylstein

Den første fasen med å lage benkeplater i akryl er den samme som for kunstig kvartsstein. Det er nødvendig å forberede emner, med tanke på tegninger og diagrammer. Kantene på en akryl benkeplate er mye lettere å forme enn en kvarts benkeplate, så du kan gi dem en avrundet form. For å gjøre dette blir endene oppvarmet i en spesiell ovn ved en temperatur, og deretter blir bøyningen gitt med spesielle guider. Deretter limes endene til bunnen av bordplaten slik at den enkelt kan installeres på skapet.

Det er nødvendig å forberede emner, med tanke på tegninger og diagrammer. Kantene på en akryl benkeplate er mye lettere å forme enn en kvarts benkeplate.Foto av en bordplate i akryl

Nå må du polere og profilere kanten, og deretter kutte ut hullene for vasken eller koketoppen. Ikke glem å lage en krage som kan påføres eller settes inn. I sistnevnte tilfelle skapes følelsen av en monolitisk struktur. Når bordplaten i akryl er installert, begynner fasen med etterbehandling av polering..

Hvordan lage en benkeplate i betong

I dag er betong et av de mest utbredte og etterspurte materialene, fordi det kombinerer slike parametere som en rimelig pris og allsidighet. Takket være spesielle tilsetningsstoffer kan du godt justere egenskapene til betong, og deretter bruke den ikke bare i konstruksjon, men også i ferd med å lage håndverk til hjemmet.

I dag er betong et av de mest utbredte og etterspurte materialene, fordi det kombinerer slike parametere som en rimelig pris og allsidighet. Takket være spesielle tilsetningsstoffer kan du godt justere egenskapene til betong, og deretter bruke den ikke bare i konstruksjon, men også i ferd med å lage håndverk til hjemmet

Interessant artikkel: Salongbord i tre

For å lage en benkeplate i betong trenger du:

  1. Portland sement 500 eller sementgrad ikke mindre enn 400.
  2. Grovt og fint fyllstoff.
  3. Mykner.
  4. Skjema for å helle.
  5. Farger og fargestoffer.
  6. Kryssfiner eller sponplater.
  7. Betongverktøy.

Forbered en form for støping av betong. Den skal ha dimensjonene til den fremtidige benkeplaten. Glatt kryssfiner eller sponplater tas som en base. For å få spor eller hull, skru stengene eller dummiene med en passende form. I dette tilfellet vil betongen ikke falle på unødvendige steder, og du trenger ikke bruke energi på å fikse.

Forbered en form for støping av betong. Den skal ha dimensjonene til den fremtidige benkeplaten. Glatt kryssfiner eller sponplater tas som en base. For å få spor eller hull, skru stengene

For at kantene på bordplaten skal bli vakre og jevne, kan du fylle skjemaet med plasticine. Utjevning med en slikkepott.

Etter det er den resulterende trerammen fylt med en betongblanding. Det er best å gjøre dette på et vibrerende bord slik at løsningens grove fyllstoff blir jevnt fordelt. Fylling må utføres i to trinn – først den første halvdelen, deretter legg forsterkningsmaterialet og den andre halvdelen av mørtelen. Etter den første helingen er det nødvendig å vente i omtrent 24 timer før løsningen har stivnet..

Etter det er den resulterende trerammen fylt med en betongblanding. Det er best å gjøre dette på et vibrerende bord slik at løsningens grove fyllstoff blir jevnt fordelt. Fylling må utføres i to trinn.Foto av en benkeplate i betong

Når hele benken er hellet, må du ikke skynde deg å fjerne trebjelkene. Det anbefales å vente til betongen er helt tørr, og deretter fortsette behandlingen. For å gjøre dette må du bruke omtrent 2-3 dager.

Etter at trerammen er fjernet, må benkeplaten i kunststein snus. Deretter fjernes nesten 1 mm av laget med en slipemaskin med et stort feste. Nå må du støvsuge og vaske benkeplaten godt, og deretter behandle den med sementmørtel for å skjule porene.

Etter at trerammen er fjernet, må benkeplaten i kunststein snus. Deretter fjernes nesten 1 mm av laget med en slipemaskin med et stort feste. Nå må du støvsugeFoto av overflatesliping

Det gjenstår å male betongbenken noen ganger, og deretter installere den på den forberedte overflaten. Fordelen med en betong benkeplate er at den er ganske tung, så det er ikke nødvendig å bruke bolter og spiker under installasjonen.

Se videoen: hvordan lage benkeplater av kunststein

Mesterklasse: lage benker av keramiske fliser

Keramiske fliser er ideelle for å lage benkeplater på badet, ettersom de er vanntette, vakre og motstandsdyktige mot mekaniske skader. Å lage en benkeplate med keramiske fliser er ganske enkelt. Du må forberede en flat base laget av fuktresistent materiale, gi den riktig form og utføre murverket.

Keramiske fliser er ideelle for å lage benkeplater på badet, ettersom de er vanntette, vakre og motstandsdyktige mot mekaniske skader. Lag en benkeplate av keramisk flis forFoto av fliser

Basen må først rengjøres for støv og grunnes med en spesiell sammensetning for tre, noe som vil øke bordplatenes motstand mot forskjellige sykdommer. Forbered også materiale for kanting av benkeplaten, for eksempel en selvklebende stripe eller metallkant..

Basen må først rengjøres for støv og grunnes med en spesiell sammensetning for tre, noe som vil øke bordplatenes motstand mot forskjellige sykdommer. Forbered også materialet til kantingen av bordplaten

Begynn å legge flisene ved hjelp av et spesielt lim. Husk at jo jevnere murverket er, desto penere vil benken se ut. Hvis du vil at overflaten skal være komplett, trenger du ikke å legge igjen en avstand mellom flisene. Bordplaten ser original ut med sømmer, som er behandlet med fugemasse i en passende farge. Benkeplaten i keramisk flis vil også se vakker ut på kjøkkenet. Hovedfunksjonen er lettelsen, men du kan venne deg til det hvis du tenker over utformingen av rommet riktig..

Begynn å legge flisene ved hjelp av et spesielt lim. Husk at jo jevnere murverket er, jo penere vil benkeplaten se ut. Hvis du vil at overflaten skal være komplett,

En håndlaget benkeplate av kunststein vil bli en ekte interiørdekorasjon. Det er ikke nødvendig å søke hjelp fra spesialister, fordi du kan lage en solid og pålitelig arbeidsflate selv av kvarts, akryl, betong eller keramiske fliser. Spar penger og lag produkter av kompleksitet for hjemmet ditt selv.